Gå til innhold

bolzzy

Medlemmer
  • Innlegg

    72
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bolzzy

  1. Så lenge du ikke forstyrrer nettet for andre så blir ikke paragrafen om forbud mot switcher håndhevet. Bare ikke sett opp en managed switch så går det som regel helt fint.

     

    Hvert år tar vi en håndfull brukere, som regel fordi de har satt opp en router og koblet LAN-porten i veggen, og dermed begynt å dele ut IP-adresser ut på resten av studentbynettet. «Straffen» da er at vi sperrer nettet til vedkommende fjerner utstyret og kommer til IT-tjenesten for å skrive under på at det er gjort.

     

    Trådløsroutere har vi fra dette semesteret av bedre mulighet til å «ferske», så det kan godt hende at vi kommer til å gjøre et par raid.

    Ok, takk :)

    Noe spesiell grunn til at dere vil ha bort trådløsroutere annet enn mer støy på 2.4Ghz nettet?

    Eller er det bare fordi folk ikke klarer å sette det opp skikkelg?

  2. Speedtest utført 1. Aug viste 900/900, men da var det jo sikkert ikke så veldig mange på studenthyblene. Når det gjelder routere, både trådløse og trådet, så er det jo noe de ganske enkelt kan ta deg på om de går inn for det. Blant annet kan man filtre for MAC-ranges som normal forbindes av router eller routerhardware-produsenter. Man kan også oppdage routere som bruker NAT ved å observere TTL, som normalt går ned med 1 for hvert ledd en pakke er innom. Samme programvare kan også brukes for å estimere hvor mange enheter som er tilknyttet en router (http://www.sflow.org/detectNAT/). Å ha mer enn en "terminal" (hva enn det skal bety) tilknyttet et uttak er et brudd på leiekontraktens punkt 4.2.1 og 4.2.3 (http://www.sopp.no/dokument/1198/Febr.2014_bilag1_no.pdf). Er jo litt merkelig at man ikke får sette opp trådet nettverk, men det har vel kanskje noe med konfigurasjonen å gjøre? Enten kan det bli tull for flere om DHCP står på, eller så må routeren settes opp på en annen måte en slik den kommer fra fabrikk, noe som sikkert fører til en del supporthenvendelser. 2.4GHz trådløse nett er jo forståelig, da det fort blir mye støy. 5GHz nettverk burde gå fint, men det er desverre ikke så mange "dingser", for eksempel Chromecast, som støtter 5GHz enda, så da ser jeg ikke helt hensikten.

    Slenger meg på:

    Er det folk som har blitt tatt for å ha swicher/rutere i studentboligen? Evt hva har "straffa" vært da?

    Vurderer selv å fikse meg en løsning, 1 ethernett utakk er jo snaut.

  3. Som nevnt tidligere er små datamaskiner tingen som man kan enkelt henge bak skjermen, for eksempel en Raspberry Pi :) Finnes utrolig mange gode guider på dette og det er egentlig ikke værre enn å få den til å autostarte i fullskjerm-modus i en nettleser (etc chromium) med infoen og styre den via ssh.

     

    En kjekk mulighet er å skaffe en skjerm med usb kobling slik at man kan kjøre strømmen til raspberry pien via den, mindre kabler og rot.

  4. prøvde å fylle litt mens pumpa gikk istad og stengte igjen fill-porten, men vannet i tanken gikk uansett opp høyere opp i tanken, og hvis jeg da stopper systemet med full tank vil jo systemet bli umulig å åpne uten å ha vann utover hele gulet+pc'n? er det eventuelt lurt å bygge sammen systemet og fille på etterhvert som loopen bleeder seg selv?

  5. Etterhvert som jeg har latt systemet stått og gått har det kommet litt flere luftbobler ut av systemet mens jeg har justert hastigheten på pumpa. Men når jeg skrur systemet av igjen det gå luft opp i radiatoren og det blir mer vann i tanken. Jeg har latt systemet stå på i over en time og det er veldig lite vann som har minsket fra tanken.

  6. Har akkurat bygget ny loop med fusion bay tank og har noen problemer:

     

    Først og fremst ville ikke outputten på tanken gi fra seg vann selv om tanken var full, men dette hjalp når jeg vippet litt bakover på systemet.

     

    Når pumpen er skrudd av vill vannet fylle omtrent hele tanken, og det vil komme noe luft i systemet, mens når det står på vil vannet i tanken halveres og etter noen minutter vil det ikke være noen synlige bobler i loopen.

     

    Jeg sitter å overvåker loopen nå for å se etter eventuelt lekasje og luftbobler.

     

    Setter stor pris på raskt svar :)

    post-214307-0-73757800-1341594384_thumb.jpg

  7. Ja, det må du, de lenker til og med til det under "anbefalt tilbehør" der på produktbeskrivelsen.

     

    Da hadde jeg kanskje tatt denne heller, selv om den ikke ser så kul ut kanskje.

     

    Men hadde du planlagt å punge ut så mye for vanntanken uansett så kanskje du vil se på Monsoon fra Danger Den. Jeg har det selv og det er veldig porno synes jeg :-) Uansett, det lages ikke lenger så løp og kjøp om du vil ha det. Vet ikke hvor mange butikker som har det på lager enda, men tror ikke det er mange.

     

    Prøver å holde meg til en eller to sider å kjøpe fra, og den tanken fra Primochill så ikke helt trygg ut i og med at det er et "bygg-selv sett". Det blir nok Liquid Fusion Dual Bay fra FrozenQ, men orker ikke vente en halv evighet på pumpemontering til den, så kjøper like gjerne pumpetopp :) Tror jeg også like gjerne går for 3/8 " tubing da :)

  8. du/dere snakker om at jeg bør ha pumpetopp eller montere pumpa direkte på tanken. på Liquid Fusion Dual Bay står det at det er mulighet for å montere 655 direkte, eller må jeg kjøpe noe ekstra da?

     

    Hvis det går å montere direkte: bør jeg heller gå med 3/8" slange og nippler?

     

    Hvis jeg må kjøpe ekstra, bør jeg kjøpe pumpetopp eller direkte montering til tanken?

     

    x)

  9. Men når radiator, cpu blokk og tank bruker 1/4" inn og utganger, blir det vel naturlig å ha 1/4 " slange?

    Har lest litt rundt det med 1/4 " på 1/2 " pumpe og det skal forsåvidt gå ganske greit å vie den ut og sikre den med en strips eller noe lignende

     

    Ah... Vel, 1/4"-betegnelsen går ikke på hvor stor inn- og utgang er, men hvilken type gjenger som brukes. Jeg skjønner dog at det kan skape en del forvirring for de som er forholdsvis ferske i gamet.

    Når det gjelder slanger, la meg bare si at det å få f eks slange med 7/16" indre diameter på en 1/2" nippel kan være pes nok, og forskjellen der er bare på drøye 1,5 mm. Få en slange inn på en nippel som er dobbelt så svær ville være komplett umulig.

     

    Når det gjelder slange og nipler kommer det seg litt an på hvor stor plass du har. 3/8" og 1/2" slange har nærmest blitt standard i dag, og det er det de fleste går etter. Forskjellen på disse er ganske minimal, men 3/8 er generelt sett lettere å bøye rundt kriker og kroker samt mindre plasskrevende. 1/2" brukes etter min mening mest av estetiske grunner, selv om noen fanatikere sikkert vil protestere på det. Det krever også mer planlegging av loopen, da 1/2" slange generelt er stivere og har lettere for å få "kinks", dvs hvis du har for skarp bøy vil slangen kollapse og bli flatklemt, og vanngjennomstrømningen kan i verste fall stoppe opp. Bruk av 3/8" slange betyr imidlertid at du enten må skaffe overganger til pumpa du har valgt, bytte den ut med f eks en MCP350 eller skaffe en topp som lar deg skru inn egne nipler. Eksempler på slange:

     

    Tygon 1/2" slange

     

    Tygon 3/8 slange

     

    Når det gjelder nipler er jeg gammeldags, så jeg foretrekker "push on"-nipler med ei solid slangeklemme rundt. Du har også noe som kalles kompresjonsnipler, men de har jeg ingen erfaring med. Jeg har brukt de under her:

     

    3/8" nipler

     

    1/2" nipler

     

    Pumpetopper er greie å ha, da de i mange tilfeller øker ytelsen en smule og gjør at du slipper å pese med overganger o.l. da du kan skru dine egne nipler rett inn i toppen uten å bekymre deg.

     

    Pumpetopp

     

    Mine 2 cent.

     

    Endelig en god forklaring!

     

    blir min første loop detta ja, så godt jeg fikk en bra forklaring før jeg kjøpte feil :p

     

    går nok for 1/2 " tubing og compression fittings så jeg slipper pumpetopp (enda)

  10. såvidt jeg har lest om slanger er det veldig lite å hente ut av å ha større slange (1 grad ?), godt mulig jeg tar feil der.

     

    Men når radiator, cpu blokk og tank bruker 1/4" inn og utganger, blir det vel naturlig å ha 1/4 " slange?

    Har lest litt rundt det med 1/4 " på 1/2 " pumpe og det skal forsåvidt gå ganske greit å vie den ut og sikre den med en strips eller noe lignende.

     

    Kan like gjerne poste hele oppsettet mitt så du kan se hva som passer best:

     

    CPU block: http://www.aquatuning.no/product_info.php/info/p11611_EK-Water-Blocks-EK-Supreme-LTX---Nickel--775-1156-1oe-.html

     

    Tank: http://www.aquatuning.no/product_info.php/info/p13403_FrozenQ-Liquid-Fusion-Dual-Bay---Black-Acetal-w--Red-Helix.html

     

    Radiator: http://www.aquatuning.no/product_info.php/info/p2284_XSPC-RS240-BLACK-Dual-Radiator.html

     

    Pumpe: http://techbay.no/product.html/swiftech-mcp655

     

    Hva type slange og nippler ville du ha brukt på detta oppsettet?

  11. Intel i5 2500k (OC til 4,5 Ghz) kjølt ned av Corshair H100 i push-pull med 4*120mm vifter

     

    Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 16GB CL9 kjøpt ned av Corsair DOMINATOR Airflow Fan

     

    ASUS P8Z68-V PRO/GEN3

     

    2* XFX Radeon HD 6950 2GB GDDR5 "Dual Fan" (OC til 900Mhz, minne:1350 Mhz) i CrossfireX

     

    OCZ SSD Agility 3 Series 2,5" 120GB *2

    Western Digital Caviar® Black 1TB

     

    Corsair AX 850W

     

    Trenger 4*120 mm vifter og 1 stk 200 mm =)

×
×
  • Opprett ny...