Gå til innhold

Thefka

Medlemmer
  • Innlegg

    297
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Thefka

  1. Malingen gir deg jo en større sjanse til å være personlig, da. Hva med en serie bilder viet elementene, årstidene, eller tidene på døgnet? Du kan ha samme motiv med ulike fargetoner, og få en svær blekke til innlevering etterpå. Eller sy ballkjole. Det er alltid populært hos lærerne, selv om du kanskje trenger en kvinnelig modell for det.

  2. Hva med å brenne koranen, bibelen, toraen, et hundretalls buddhistiske skrifter, det vi klarer å finne av de hinduistiske skriftene, mormonernes bibel, og alt av skrift som kan sammenlignes med dette, på et gigantisk bål? Da ville vi jo ikke diskriminert noen i det hele tatt, og hadde enkelt sett hvilken av religionene som reagerer størst og verst på slikt?

    • Liker 1
  3. Etter barneskolen bør alle selv klare å ta ansvar for egen læring, og selv vite om man trenger lekser eller ikke. Jeg, for eksempel, har alltid lært nye ting veldig lett, og føler at det å gjøre 30 oppgaver om det samme, gjerne på letteste nivå (slik at alle skal "henge med") bare ødelegger for gleden ved å lære. Det er forskjell på å være intelligent og å være "flink", og ha en læremåte som faktisk krever pugging for at stoffet skal sitte.

     

    Jeg sier derfor nei til lekser, som bare er tidkrevende, og nesten aldri gjør at man LÆRER noe, etter barneskolen. Jobber man strukturert i timen, og det blir oppgaver igjen, kan de godt gjøres hjemme, slik at man ikke skal bli nødt til både å vente i timen på at de andre skal bli ferdige, for så å få en bråte NYE oppgaver i lekse.

     

    Særlig nivådelingen av lekser fra f.eks. ungdomsskolen er ille, hvor de "lette" oppgavene, tilpasset de svake elevene gjerne er to-tre stykker, de på "middels" nivå må gjøre disse oppgavene pluss noen flere, og de med "høy måloppnåelse" blir sittende med "lette" og "middels" oppgaver, pluss enda flere oppgaver som egentlig ikke har noen høyere vanskelighetsgrad.

     

    Lekser bidrar bare til ekstra slit for de elevene som trenger tett, faglig oppfølging for å lykkes, og til kjedsomhet for de elevene som lett mestrer nytt stoff.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...