Gå til innhold

tomme86

Medlemmer
  • Innlegg

    567
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tomme86

  1. Du fikk et bra svar på foto.no :

     

    Har tatt sRGB bildet ditt inn i ColorThink Pro, som viser hvor langt bildet ditt går ut i fargemetning og ned i skyggepartier etter at du har konvertert til sRGB. Så har jeg tatt inn en matt standard papirprofil og da ser man at bildet går lenger ut i metningen vs papiret og særlig i de dype fargetonene. Dvs de fargene i bildet ditt som går utenfor "papirgrensen" klarer ikke det matte papiret å gjengi. 

    Du får det mye mer likt om du printer det ut på Luster eller Barytapapir på en storformat fotoskriver, fordi Luster og Baryta på en fotoskriver går mye lenger ut i fargemetning og har bedre sortnivå. 

    mvh 
    Per Arnfinn

     

    738694_1024x768.jpg

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Fotovideo, kan skrive ut på canson papir som er meget bra. ( Etching Rag ) , kan også anbefale epson cold press.

  2.  

    Mitt sony kamera kan lades med usb, så tenkte kanskje å kjøpe en powerbank for å ha med på teltturer på 2-3 dager, hvor mange ladninger kan man få ut av en sånn her ( 9000 mAh ) ?

     

    Etter å ha kjøpt litt elektronikk og oppladbare batterier fra CO, ville jeg holdt meg unna den der. Du finner samme modellen til 25-30$ på billigbutikker som aliexpress.com, så du kan gjerne regne med at 9000mAh egentlig er 6000mAh, at batteriene tåler et relativt lavt antall oppladninger før kapasiteten svekkes, og at kapasiteten reduseres om den blir liggende ubrukt en relativt kort periode.

     

    Aha, takk for tipset! Skal se om jeg finner litt tester angående powebanks.

     

     

    Mitt sony kamera kan lades med usb, så tenkte kanskje å kjøpe en powerbank for å ha med på teltturer på 2-3 dager, hvor mange ladninger kan man få ut av en sånn her ( 9000 mAh ) ?

    Hva med solcelle ?

     

    Ikke så dumt det, takk for tipset !

  3.  

    Hei!

     

    Skal ha meg en ny laptop. Vurderer å gi bort min stasjonære så. Har sett på en del med gode skjermer, men er det noen her inne på akam forumet som har noen gode tips? siden man vil ha en god skjerm for å se bilder og behandle.

     

    Jeg kan anbefale NEC PA272W. Støtter hardwarekalibrering, og overlegent den beste skjermen jeg noensinne har brukt. Bedre mattcoating enn Eizo, helt uten glimmer. Billigste pris nå er 10 500kr.

     

    EDIT: Leste bare siste del av innlegget, dårlig vane å lese innlegg på samme måte som aviser. Du kan sikkert lime en bærbar maskin bakpå NEC-en, men den veier 13kg, så spørs om det blir spesielt bærbart.

     

     

    Bare tilføye en ting, det er forskjell på markedet her i Europa og Usa når det gjelder NEC skjermene ( merkelig nok ), i statene så støtter multisync skjermene hardware kalibrering med specraview profiler / spectraview II mens i europa støtter ikke multisync modellen med spectraview profiler. Men du kan bruke programmer som følger med kalibrerings verktøyet ditt selvfølgelig men du får da ikke hardware kalibrert skjermen din. Skal du ha hardware kalibrering på din NEC PA skjerm så må du opp til spectraview eller spectraview reference modellene. Disse to gir også lengre garanti og den siste følger det med "hood" til skjermen men til en høyere pris, evt kan man bestille multisync fra bhphotovideo fra Usa.

     

    Har selv Nec pa242 spectraview, fantastisk skjerm.

  4.  

    Da blir det testing av Canon FD 28mm F2.8 i morgen.

     

    attachicon.gif20150115-20150115-IMG_0705.jpg

     

     

     

    Hvordan gikk testen? :)

     

     

    Bare fått testet den såvidt men virker veldig bra, fokusringen er fantastisk fin. Har et lite foto prosjekt som jeg tenkte kanskje å starte på om noen dager og da blir 28mm brukt.

     

    Da blir det testing av Canon FD 28mm F2.8 i morgen.

     

    attachicon.gif20150115-20150115-IMG_0705.jpg

     

     

    Jeg bruker faktisk samme objektivt på min A7 ganske ofte. Knall kombo :)

     

    Si meg enig så langt!

     

     

     

     

     

     

    - Sony a7r II - 50MP ( SR4 )

  5.  

     

    Ny 6D (u/wifi kr 10000) eller brukt 5D2 (kr 7500)? Klarer ikke helt å bestemme meg. En del av meg sier at det hadde vært digg med det siste og nyeste, men hvis jeg kan spare penger på en beskjeden oppgradering så er det vel like greit ta 5D2. Skal brukes til det sammen som 5Den som erstattes; landskap. Jeg trenger bare bedre støyegenskaper og liveview.

     

    Hjelp!! ;)

    Jeg oppgraderte nylig fra 5d selv. Jeg gikk for en lett brukt (finn.no) 6d uten Wifi og GPS for 7500,-.

     

    Det var jo en bra pris da!

     

    Hvordan føles spranget? Det er jo snakk om 10 års forskjell mellom de to. :)

     

     

    Ville ha gått for 6D, den er vel på samme nivå som 5D III eller bedre på høy ISO.

×
×
  • Opprett ny...