Gå til innhold

ESS.

Medlemmer
  • Innlegg

    138
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ESS.

  1. Gjorde et anslag på energikapasiteten i løpet av en rundtur, for de som er interessert:

     

    Batteri

    Batteribank: 12mwh (max 70%utladning) =8.4MWh

    Rundtur: 8.4 * (33*2 – 2 = 64 ladestasjoner ) = 537MWh

    Hydrogenenergi:

    0.0333MWh/kg*(18tanker*150kg= 2700 kg) = 90 MWh

    Rundtur: 90*(8*2 – 2 = 14 fyllestasjoner)= 1260 MWh

     

    537MWh + 1260MWh = 1 797 MWh

  2. Det står også at et hurtigruteskip (i dag) bruker 250 tonn marin diesel på hver rundtur.
    (250 000kg)*(0.011.6MWh/kg) = 2 900 MWh per rundtur.

     

    Fra artikkelen, sitat:«Totalforbruk pr rundtur: 366MWh», dette kan da virkelig ikke stemme….

    Hotelldrift på 11 dagers seilas (frem og tilbake), bruker 50% liggetid som et eksempel:
    Sjø: 3.1MW* (5.5dager)*(24timer)= 409.2 MWh

    Kai: 1.3MW *(5.5dager)*(24timer)= 171.6 MWh

    409.2 MWh + 171.6 MWh= 580.8MWh

  3. Veldig bra dette.

    Dette er en svært stor sak i amerikansk forsvarsindustri, man regner med å få bedre konkurranse og integrering av ny hardware etterhvert som den teknologiske utviklingen ruller videre som følge av omleggingen.

     

    Har fått et inntrykk av at disse systemene i dag er basert rundt windows 2000, noen som vet noe mer utfyllende om dette?

     

    - ESS

  4. Vil bare si ifra om at dette er en stygg kommentar som ikke hører hjemme i et seriøst diskusjonsforum.

     

    Denne dama er tydeligvis like tjukk i hode som hun er ellers når hun anser at hennes privatliv og den tilhørende resten av regjeringen som viktigere enn den hos Norges befolkning.

    For oss andre gjelder forøvrig også DLD som Tiltman også påpekte!

    Jeg kan ikke annet enn å bli irritert av dette...

     

     

    - ESS

    • Liker 4
  5. Man kan alltid vise til eksempler der Big Data hadde fanget opp terrorister, men problemet er at det da alltid også vil være utrolig mange falske positive som får samme behandling som terroristen.

    Spesielt er forskjellige sosiale, politiske og etniske minoriteter spesielt utsatt, samtidig som at det er de som virkelig sårt trenger personvernet.

     

    - ESS

    • Liker 1
  6. Med den nye loven gjelder det imidlertid andre regler, og det eneste som trengs er å sende en melding til Datatilsynet om at man har tenkt å drive overvåkning. Det er heller ikke nødvendig å selv være rettighetshaver for å samle inn IP-adressene.

    Altså kan hvem som helst her begynne å overvåke feks. advokatbyrået Simonsen`s bevegelser på nett (inkl. torrentsider) etter en kort melding til datatilsynet. :ph34r:

     

    Blokkering av nettsider der opphavsretten krenkes i stort omfang er ett av punktene den nye åndsverkloven gir rom for.

    Dette er absolutt ikke bra, uansett hvilke nettsteder det gjelder, vi bør ikke la en slik blokkering få skje uten bråk!

     

    - ESS

  7. Har tenkt å kjøpe ei mus fra Roccat, men driver å svaier mellom Roccat Kone Pure og Roccat Kone XTD. Virker som om folk klager på scrollehjulet på XTD over tid. Noen som har erfaring?

    Rullehjulet i Pure og XTD er visstnok det samme, det er en ny versjon som de skryter fælt av: http://www.roccat.or...one-Pure/#crb_3

    Hovedforskjellen på de to musene er om du liker en stor mus eller om du liker en litt mindre mus (9%). Personlig har jeg en stor hånd og foretrekker en stor mus, men det er en smakssak.

     

    Har Roccat fått fjernet den grusomme akselerasjonen på musa?

    Hadde en tidlig gneerasjon av Kone en eller annen gang, men den var jo ubrukelig. Og det hang visstnok med inn i neste generasjon.

     

    Har både Kone[+] og XTD, og jeg tror ikke jeg kjenner til det problemet nei.

     

    Vi klarer ikke å forestille oss et eneste fornuftig bruksområde til stemmefunksjonen (...) vi undrer på hvorfor noen ville ha den på i det hele tatt.

    Jeg synes faktisk det er en grei funksjon for å holde orden på hvilken innstilling jeg kjører på DPI`en.

    Hvis du ikke liker den kan du bare veldig enkelt skru den av i softwaren, not that big deal!

    Det er det som er så utrolig bra med Kone, at det er en masse muligheter og funksjoner, og at alle kan faktisk skrus av hvis du ikke benytter deg av dem.

     

     

    Jo høyere sensitivitet man stiller musen til, jo raskere og høyere blir mannestemmen som minner deg på hvilken sensitivitet du har på musen.

    Om det ikke har skjedd en spesielt nylig endring i softwaren så er jeg faktisk uenig i denne påstanden, lyden blir ikke høyere ved høyere innstilling.

     

    Jeg vil runde av med å si til anmelder at mange valgmuligheter ikke burde telle negativt!

     

     

    - ESS

  8. Entustiastene kommer nok ikke til å bli berørt, det er vell ikke noen nyhet, men problemet melder seg når du ikke kan ta å bytte prosessoren på en "ferdig-PC" fra feks HP, da må du kaste hele HK og kjøpe nytt om prosessoren ryker.

    Muligheten til å "gjenbruke" brukt datautstyr blir også umulig om alt skal loddes fast, slike unødvendige begrensninger er ikke særlig ressurseffektivt.

  9. Google Maps og Google Earth får nå en rekke oppdateringer. Blant nyhetene er at du snart kan se tredimensjonale kart fremover, og dette virker å være temmelig likt 3D-karttjenesten Finn.no lanserte i 2008.

    [

     

    Det var Sesam som lanserte den tjenesten, ikke finn.no!

    Siden har finn kjøpt opp sesam og dessverre lagt ned Sesams utvikling av lovende tjenester slik som denne;(

     

     

     

    - ESS

  10. Det hjelper egentlig ikke mye på det egentlig problemet med Dropbox når filene du laster opp på området ditt ikke blir kryptert engang, tross lovnader fra Dropbox:http://www.wired.com...05/dropbox-ftc/-ESS

     

    Hvis du hadde lest artikkelen du linket til, ville du visst at Dropbox faktisk krypterer dataene. Stop the FUD please...

     

    Ditt område med data blir ikke kryptert. Men ditt område med data sammen med mange andres blir kryptert i en diger pøl, dropbox beholder nøkkelen, den er ikke unik for deg. Det blir som å låse men samtidig la nøkkelen stå igjenn i låsen, da er ikke huset låst i bokstavlig forstand fordi ordet lås faktisk betyr "å stenge", med nøkkelen i er ikke huset stengt for noen.

  11. Ja når de får en rettslig kjennelse må både apple , google og andre gi fra seg slik informasjon. Det er i allefall det som står i artikkelen du linker til. Stod ingenting om lav sko der.

     

    Poenget er at de lagrer slik informasjon for at de (ved en rettslig kjennelse) kan gi den fra seg, det er også flere tilfeller der de gir fra seg slik informasjon ut at det er en rettslig kjennelse. At de i det heletatt kan låse opp/hente slik informasjon fra mobilen er en unødvendig sikkerhetsrisiko som ikke har en annen appllikasjon en for å "please" myndighetene, altså: de går bak ryggen til forbrukerene.

    -ESS

  12. Sikkert en fornufig grunn, men jeg spør alikevell også hva er vitsen med denne loggen som i praksis er laget for politimyndigheter hvis politiet ikke kan få tak i den?

     

    -ESS

     

    Den er ikke laget for politimyndigheter i det hele tatt. Den er laget fordi det å fyre opp GPS antennen er dyrt, batterimessig, slik at hvis én app først har gjort det er det bedre at andre apper slår opp i en lokal fil i stedet for å fyre opp antennen igjen. Selvsagt skal slik informasjon være vanskelig for utenforstående å få tak i.

    Sikkert en fornufig grunn, men jeg spør alikevell også hva er vitsen med denne loggen som i praksis er laget for politimyndigheter hvis politiet ikke kan få tak i den?

     

    -ESS

     

    Den er ikke laget for politimyndigheter i det hele tatt. Den er laget fordi det å fyre opp GPS antennen er dyrt, batterimessig, slik at hvis én app først har gjort det er det bedre at andre apper slår opp i en lokal fil i stedet for å fyre opp antennen igjen. Selvsagt skal slik informasjon være vanskelig for utenforstående å få tak i.

     

    At brukeren av telefonen skal finne sin posisjon med triangulering som et alternativ til GPS er greit, men det er ikke nødvengig å lagere all posisjonsdata om deg for måneder i en loggfil.

    Telefonen ble send til UK for analyse, jeg snakker ikke om dataene basestasjoene lagrer, som de også undersøkte:

    http://www.dagbladet.no/2012/08/16/nyheter/innenriks/sigrid_giskegjerde_schjetne/22977564/

    Apple deler informasjonen om hvordan man kan finne denne loggfilen og annen informasjon med myndigheter over en lav sko:

    http://news.cnet.com/8301-31921_3-57408370-281/how-apple-and-google-help-police-bypass-iphone-android-lock-screens/

     

    -ESS

  13. I sigridsaken ble Iphonen sendt til UK for å lese av dataloggen som alle iphoner har som lagrer din posisjon hele tiden i forrhold til basestasjoner.

     

    Politiet hadde store forhåpninger til informasjonen som var lagret på mobilen fordi den var en iphone, og hvis jeg husker riktig er nå telefonen kommet tilbake til Norge og loggen i hendene på norsk politi.

    Hva sier dette om iphone sin sikkerhet?

    Hvorfor var ikke dette så vanskelig som det står i artikkelen?

     

    Sikkert en fornufig grunn, men jeg spør alikevell også hva er vitsen med denne loggen som i praksis er laget for politimyndigheter hvis politiet ikke kan få tak i den?

     

    -ESS

     

×
×
  • Opprett ny...