Gå til innhold

sebjen

Medlemmer
  • Innlegg

    77
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sebjen

  1. Du får følgende kostnads- og inntektsopplysninger for en gitt periode for bedriften Black Spikes AS som selger sitt produkt i et marked hvor den selv er en tung markedsaktør. Maksimal produksjonskapasitet i perioden er 6 000 enheter.

     

    Produksjonsintervall 0 – 1 000 enheter 1 001 – 2 000 enheter 2 001 – 3 000 enheter 3 001 – 4 000 enheter 4 001 – 5 000 enheter 5 001 – 6 000 enheter

     

    Grensekostnad kr 100 kr 100 kr 100 kr 100 kr 100 kr 100

     

    Grenseinntekt kr 700 kr 500 kr 300 kr 100 kr -100 kr -300

     

    Faste kostnader er kr 750 000 per periode. Tegn et enhetsdiagram og avmerk vinningsoptimal mengde i diagrammet. Hva er resultatet (overskudd/underskudd) ved vinningsoptimal mengde?

     

    Hvordan tegner jeg enhetsdiagrammet?

     

    V.h S

  2. Sett på felles brøkstrek og skriv så enkelt som mulig

     

    1/x+2 + 1/x+1 - 2/x-1

     

    / = brøkstrek

     

    Ville vært evig takknemlig om noen kunne forklart meg denne oppgaven.

     

    Gang alle brøkene med de andre nevnerene.

     

    F.eks.

    1/x + 1/y

     

    For å få felles må den første brøken ganges med den andre nevneren både i teller og nevner, altså y. Tilsvarende må den andre brøken ganges med den første nevneren, både i teller og nevner altså x. Ganger man med likt over og under brøkstreken ganger man egentlig med 1.

     

    1*y/x*y + 1*x/y*x = (y+x)/yx

     

    Hadde det vært 3 ulike brøker måtte hver brøk ganges med nevneren til de to andre:

     

    1/x + 1/y + 1/z

     

    =

     

    1*y*z/x*y*x + 1*x*z/y*x*z + 1*x*y/z*x*y

     

    Ok, bra forklart, men skjønner ikke hva fellesnevneren blir i min oppgave.

  3. Bare tull, fravær fra vgs har ingen ting å si. H*n kommer aldri til å komme opp i en situasjon, hvor vitnemålet fra vgs vil være relevant.

    Greit at du har dine meninger, men jeg sitter med ansvar for ansettelser i en av regionens største arbeidsgivere, og dette er DEFINITIVT, noe vi vurderer. Så si hva du vil, men en som har utallige timer og dager fravær, vil aldri bli vurdert hos oss, nettopp fordi vi ønsker oss arbeidstakere som faktisk MØTER på jobb.

     

    Må nesten spørre hvor du jobber? Mest sannsynlig jobber du i det offentlige, noe som for øvrig også bare er tull...

  4. Det kan fort spille en rolle om dere er flere som søker på en stilling, og to kandidater er veldig jevne. Da kan slik historikk stikke kjepper i hjulene for deg. Derfor bør du ta deg sammen for alvor! Få ned fraværet ditt så mye som mulig, du har enda 2,5 år å vise at du faktisk får til dette. Da er det lett å forklare at du var mye borte første året, men så forsto alvoret og tok deg sammen, etter som du ble mer voksen utover på videregående.

     

    Bare tull, fravær fra vgs har ingen ting å si. H*n kommer aldri til å komme opp i en situasjon, hvor vitnemålet fra vgs vil være relevant.

  5. Sebjen: Hva i alle dager får deg til å si det? Unødvendig å ta en slik tone mot trådstarter som ikke har gjort noe som tyder på at han/hun ikke skulle gå på vgs.

     

    Om du klager på karakteren vil du først ha en samtale med lærer om hvorfor du har fått karakteren, og om du fortsatt er uenig så vil en annen lærer gå over vurderingene din lærer har gjort.

    I stort sett vil den andre læreren være enig.

     

    Det var i hvert fall slik det foregikk på vgs der jeg gikk.

     

    Feil,

     

    "Regler om saksbehandling ved klage på standpunktkarakterer er gitt i forskrift til opplæringsloven § 5-12 med hjemmel i opplæringsloven §§ 2-3 tredje ledd og 3-4 første ledd. Denne bestemmelsen fastsetter at Fylkesmannen er klageinstans når det gjelder klager på standpunktkarakterer i grunnskolen og at fylkestinget, eller den fylkestinget bemyndiger, er klageinstans ved klage på standpunktkarakter i videregående opplæring. Forskriften åpner ikke for at skolen, ved rektor, kan endre sitt vedtak om karakterfastsettelse etter at karakter er fastsatt."

×
×
  • Opprett ny...