Gå til innhold

eiik

Medlemmer
  • Innlegg

    227
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av eiik

  1. På NTNU kan man ta eksamen i 'Matematikk 4N' (7,5 SP) som privatist nå til våren, https://www.ntnu.no/studier/opptak/eksamensadgang_privatist. Det kan også være at du har mulighet til å få studierett til å ta enkeltemner hos det lærestedet der du utdannet deg, slik blant annet NTNU har.

     

    Ellers så kan det være lurt å høre med opptakskontoret der du tenker å søke master for å få bekreftet hvor mange av studiepoengene fra 'Statistikk og fysikk' som teller mot kravet på 30 SP, det kan jo være at alle 10 poengene teller.

  2. Ja har sjekket litt på Ebay og sett mye fint

     

    Sliter litt med å finne gode 230 til 12v adaptere som er av en "liten" type.

    Liker å forholde meg til få leverandører, men ser fort nå at jeg kanskje må prøve litt forskjellig

     

    Noen som har erfaring med feks å bruke en 230v - 12v 1/2/3 A på feks ledstrips som kun krever 0.25A osv? Vil bare hele sulamitten gå opp i røyk evt?

     

    Eller trekker bare gjenstandene det den trekker

     

    Har en god deal på 12v 3A adaptere som hvis det jeg sier over er riktig..så kan jeg bruke det på ganske mye ^^

     

    Det er ikke et problem å ha en strømforsyning som leverer men strøm enn du trenger, så lenge det du kobler til begrenser strømmen selv. LED-strips har som oftest innebygde motstander som gjør dette.

  3. Er noen kjent med faget TDT4125 algoritmekonstruksjon?  Jeg trodde hele faget hadde blitt lagt ned ettersom det ikke var noe undervisning dette studieåret. Men  nå fant jeg ut, fra fagsiden, at det var en eksamen i TDT4125 dette semesteret. 

     

    Hva skjer egentlig da? Er det bare å melde seg opp eller blir studenter håndplukket basert på karakterer. Jeg fikk naturlig nok en B i algdat men jeg syntes det var sykt gøy og kunne gjerne tenke meg å ta et mer avansert kurs som bygger på det. 

     

    Noen her som tok dette faget nå til våren, ville du beskrevet det som et nyttig fag eller bare svada? Og sa faglærer noe om faget vil bli tilgjengelig til neste vår?

     

    Det ser ut til at det skal gå vår 2018, da det er obligatorisk for "Algoritmer og HPC"-retningen til MTDT, http://www.ntnu.no/studier/studieplan#programmeCode=MTDT&year=2014&dir=MTDTADAH-14

  4. hvordan får jeg det til da? må vel forandre pinmode til noe annet men hva? 

    ja er jo noe slikt som jeg tenker på, bare at releet må holde seg inne helt til jeg trykker på knappen igjen, vil også kunne aktivere RFID også ha f.eks 10sek å trykke på knappen.

     

    Her er noe eksempelkode, i litt pseudokodestil. Du må selv bearbeide den for å passe sammen med resten av systemet ditt.

     

     

     

    // initialization
    bool RFID_active = false;
    bool relay_state = LOW;
    long last_RFID = 0;
    long RFID_timeout = 10 * 1000 // in ms
    
    
    void loop() {
      // ...
      
      if (RFID_active && millis() - last_RFID > RFID_timeout) {
        RFID_active = false;
      }
      // read/check for rfid card
      // go into if if it is correct card
      if (rfid_card == authorized_card) {
        RFID_active = true;
        last_RFID = millis();
      }
      // read button state, with debouncing
      // store in button_state
      // assumes HIGH means button is pressed
      if (RFID_active && button_state && !relay_state) {
        relay_state = HIGH;
        // turn on relay
      }
      // turns off relay if it is on
      // and button is pressed.
      // does not require RFID card
      else if (button_state && relay_state) {
        relay_state = LOW;
        // turn off relay
      }
      
      // ...
    }
    

     

     

  5.  

    ...

    okay :) tror jeg får til PIR sensoren nå :) va ei grei side å lese litt om PIR sensor også, jeg lærte igjaffal litt nytt om de :p

     

    men står helt fast på noe annet nå.. har ikke mye erfaring med arduino og skal prøve å få til en god del ting på det, med så lite hjelp som mulig men litt må jeg jo ha.. 

    du kan lese om hv jeg skal i post #992.. står fast på punkt nummer 2.. eller har fått til at jeg kan scanne en brikke og den slår på et rele så så lenge. men jeg vil istedenfor at den aktiverer et rele så skal den aktivere f.eks pin2 på arduino, som er en knapp. også når jeg trykker på knappen så slår et rele seg på og holder seg helt til jeg aktiverer RFID sensoren og trykker på knappen en gang til..

     

    så spørsmålet er jo hvordan kan jeg få til at RFID aktiverer f.eks pin2 istedenfor et rele? får jeg det til så tror jeg at jeg klarer mest resten, igjaffal ikke langt ifra.

     

     

    I stedet for å aktivere releet kan du sette en variabel til true når du leser av en gyldig RFID brikke. Så kan du hele tiden sjekke om knappen på pin2 er trykket inn og at variabelen fra RFID biten er true. Dersom det er tilfelle slår du på releet.

  6.  

    ...

     

    fant ut at jeg må ha motstand for å lese riktige verdier ja :) fikk også til koden så da er det problemet fikset :) må vel ha en pull-up/pull-down på PIR sensoren også?

     

    jepp stemmer at det er samme kode som i post #994, forandret bare state, staterd og stateblue for HIGH til LOW så funket det fint, sikkert mange andre måter å gjøre det på også men så lenge det funker som det skal så er det det viktigste for meg :)

     

     

    PIR sensoren trenger nok ikke pull-up/pull-down motstand, da den sikkert har noe lignende innebygget. Du må søke opp et datablad til sensoren for å være sikker på hvordan den skal kobles, her er et eksempel på datablad til en PIR sensor.

  7.  

    Digitalwrite pin low istedenfor high?

    så lett?  :hmm: 

     

     

    int state = HIGH;      // the current state of the output pin

    int statered = HIGH;
    int stateblue = HIGH;

    sett HIGH til LOW der da? har ikke noe Digitalwrite..

     

    og en annen ting. hvordan får jeg vekk motstanden på knappene? 

    https://www.arduino.cc/en/tutorial/switch

     

     

    Motstanden må være på knappen for at du skal lese av den ønskede verdien (høy/lav) når knappen ikke er trykket inn. Dersom du fjerner den kan spenningen variere, og når du leser av knappen kan du få både få lav og høy når den ikke er trykket inn. En slik motstand kalles pull-up/pull-down.

     

    Dersom koden din er samme som i post #994 så har du flere digitalWrite(). Du kan da NOTe verdien før den skrives, med !verdi.

    Hvis du bruker en annen kode, så er det en fordel om du poster hele slik at vi kan hjelpe.

     

    Edit: Arduino har innebygde pullup-motstander, som nok kan brukes i stedet for eksterne.

  8. Hvordan er lovverket med tanke på å fly så fort? Jeg tenker at en drone kan gjøre mye skade om det treffer noe levende i 80 km/t. Kan hvem som helst fly disse, og hvor som helst?

     

    Den relevante forskriften er vel https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2015-11-30-1404/, og den legger ingen føringer på fart på modellfly etter det jeg kan se. Hvem som helst kan fly privat, men man skal alltid ha visuell kontakt med fartøyet, og det er grenser på både hvor høyt og hvor nærme mennesker/bygninger/dyr/kjøretøy man kan fly

  9.  

    Jeg har en LPC1768 MBED mikrokontroller. Er det så lett som å eksportere en .bin fil fra arduino IDEen og så lage et enkelt program til min MBED mikrokontroller som leser bin filen og sender dataen over uart til rx tx pinsene på den andre mikrokontrolleren?

     

    Etter det jeg kan finne så ser det ut til å være mulig og laste opp program med en annen mikrokontroller. Da må du nok lese deg opp på hvordan programmeringsprosessen gjøres til vanlig, og så programmere LPC1768en til å sende samme kommandoer på RX og TX.

  10.  

     

    Jeg selv plasserer meg alltid til venstre og med resultat at en eller annen "noldus" som har lagt seg til høyre blir pottesur og blinker med lys og det som er :D . Men rundkjøringer er det mange som sliter med. Folk som kutter rundkjøringer er noe herk det også.

     

    Ligger du i venstre felt i rundkjøringen, og så avskjærer du de i høyrefeltet når du skal ut? Hvis det er tilfellet, og at du da bryter vikeplikten overfor de i høyrefeltet, er det ikke rart at andre blir sure.

     

    Ligger man til høyre signaliserer man egentlig med feltplassering at man skal av første avkjøring til høyre. At man ikke skjønner det viser at man ikke har trafikkforståelse. Dette er vel og merke rundkjøring med 2 avkjøringer. Er det flere så er det noe annet.

     

    Det at de mangler trafikkforståelse gir deg ikke rett til å avskjære dem.

  11. Jeg selv plasserer meg alltid til venstre og med resultat at en eller annen "noldus" som har lagt seg til høyre blir pottesur og blinker med lys og det som er :D . Men rundkjøringer er det mange som sliter med. Folk som kutter rundkjøringer er noe herk det også.

     

    Ligger du i venstre felt i rundkjøringen, og så avskjærer du de i høyrefeltet når du skal ut? Hvis det er tilfellet, og at du da bryter vikeplikten overfor de i høyrefeltet, er det ikke rart at andre blir sure.

    • Liker 5
  12. Programmeringen i TDT4110 går i stor grad ut på å lære seg grunnleggende konsepter innen programmering. Vil tro det å lære seg Python eller Matlab er ca. like vanskelig, da begge brukes som introduksjon til programmering på NTNU (TDT4110 og TDT4105), og eksamen i emnene var så godt som lik. Ut i fra karakterstatistikken for de to emnene kan Matlab se ut til å være vanskeligst.

  13. Jeg vil mene at de karakterene viser at du ligger på en 5er i faget. På de skriftlige prøvene har du ikke vist at du kan det som skal til for å få en sekser. Innsatsen og generell muntlig aktivitet i timene skal ikke ligge til grunn for standpunktkarakter, ref. http://www.ung.no/skolen/2720_Hva_teller_for_karakteren.html og http://www.udir.no/Vurdering/Innhold-vurdering/Endringer-i-regelverket-om-vurdering/. Men dersom dere har hatt en form for muntlig utspørring, der dere viser frem det dere kan gjennom f.eks. refleksjon rundt pensum, kan det brukes i sluttvurderingen.

  14. Hei.

    Jeg søkte bolig 1. april, men den står enda som ubehandlet.

    Noen som vet når jeg kan regne med å høre noe?

    Tildelingen av boliger skjer fortløpende. Når du søkte skal ikke ha noe betydning etter det jeg kan se, alle som søker før 15. mai er med i "hovedtildelingen". Der blir søkerne rangert etter fødselsår, så de yngste får tilbud først.

    Blandt de som er like gamle og har søkt samme sted tildeles det tilfeldig. Du kan sende mail til SiT og høre hvor mange søkere og forventet ledig boliger de har på det du har søkt, men det gir kun en pekepinne på om du får bolig eller ikke, det trekkes som sagt tilfeldig.

  15.  

    Vet ikke om det er noe grense på antall konteeksamner du kan ta samme sommer. Men sannsynligheten for at minst to av eksamenene dine lander på samme dato er ganske stor, da konteeksamenene blir avholdt over en periode på to uker

    Ja, det er det som bekymrer meg. Men en jeg kjenner tok en kont i fjor som som begynte senere på dagen, og det var en skriftlig eksamen. I motsetning til alle ordninære eksamener som begynner kl 9.00 om morgenen. Tror du det blir da mulig å ta to eksamener på samme dag, en fra 9-13 og en fra kanksje 15-19?

     

    Jeg ser av tidligere kontinuasjonseksamener i noen av mine emner at de kan bli lagt senere på dagen (15:00-19:00), så det er en mulighet som du sier. Men som operg skriver så kan det nok være lurt å ta kontakt med NTNU for å finne ut av hvordan det best kan løses.

  16.  

    Sludder. Familiebilen bryter vikeplikten idet den krysser kamerabilens kjørefelt i rundkjøringen.

    Problemet er vel at han ikke blinker. Han skifter felt på vei ut av rundkjøringen.

    Ja, den eneste feilen han gjorde var å ikke blinke, ellers er det fullt lovlig å kjøre som han gjorde

     

    Når han krysser kjørefeltet til kamerabilen bryter han vikeplikten. I dette tilfelle skulle han enten ventet til kamerabilen var kjørt ut eller tatt en runde til i rundkjøringen. Vikeplikt ved feltskifte gjelder også i rundkjøring.

    • Liker 5
  17. Takker for hjelpen jeg fikk forrige gang til å sette opp serveren min, har hatt oppetid på over 2 mnd uten noe som helst problem. Ikke helt linux spørsmål, men passer vel inn her sånn halvveis. 

     

    Jeg skulle hatt ett enkelt program som jeg kan installere på windows maskinen som synkroniserer ett par mapper på windows laptopen med serveren min f.eks en gang i døgnet. Jeg har lagd en samba share og satt opp laptoppen min med windows 8 til å koble seg til samba sharen som en nettverksdisk. Håper det var greit beskrevet

     

    På forhånd takk

     

    Dersom du er komfortabel med kommandolinjen kan du få til noe slikt ved å bruke den innebygde planleggeren i Windows og f.eks. robocopy. Se svaret her, http://serverfault.com/a/284550

×
×
  • Opprett ny...