Gå til innhold

staslig

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av staslig

  1. Tubekitene som brukes på førsten av klippet er selvsagt ikke realistisk å bruke da man ikke kan drive å pumpe opp kitene hele tiden. Og de vil også ha mer vedlikeholdskostnader pga ødelagte blærer.

     

    Og hvorfor i alle dager driver de å lager komplekse servoaktuerte "split brake-rudders" på foil kitene når man har mange titalls år med erfaring på kiter, fallskjermer og paraglidere med effektiv styring via styreliner i bakkant av vingetippene? De kunne jo bare ha kjøpt hyllevare foil kiter eller paraglidere og satt på servoer på styrelinene...

     

    Og hvordan har de tenkt å launche og lande disse? På klippet launcher de dem jo for hånd midt i powersonen (i svak vind). Og det er selvsagt ikke holdbart da dette vil være en dødsdomm for kitene i kraftig vind, og man må selvsagt ha noe automatiske systemer for launching og landing av kiten.

     

    Tusen i kiten du ser der blåser seg selv opp og de tåler mye. Det er i praksis en stor paraglidervinge

  2. Skal de ha vanlige hyperloop rør under så masse vann? Hvordan ser disse rørene ut? Hvordan skal se holde tilbake for trykket når de skal ha et vacuum inni?

     

    Med vakuum innvendig, så er det bare en atmosfære større forskjell enn om det var luft der.

    Det er litt som i verdensrommet, det er ikke vanskelig å bygge en tett romkapsel, den skal bare tåle 1 atmosfære trykk

    • Liker 2
  3.  

    Først fjerner de minnekortstøtte, så fjerner de muligheten til å bytte batteri. Nå fjernes muligheten til å lytte til musikk, og folk kommer til å ete dette rått. Det verste er at andre produsenter kommer til å følge etter og til slutt har man ikke noe valg.

     

    Apple har aldri hatt minnekortstøtte, eller mulighet for å bytte batteri selv; og de oppfant smart-telefonen!

    Og de satt en bra standard med begge deler, spør du meg.

     

    Begge deler er viktig for at ikke hele innmaten skal ligge strødd utover bare man mister telefonen i bakken (slik alle andre merker gjør). Hvor ofte bytter du batteri??? Jeg gjør det kanskje 1(én) gang pr. telefon!

    Og du vil likevel ha et løst batteri bak et løst deksel?

    Det er tull. IBM hadde den første smart telefonen i 1993

    • Liker 5
  4.  

    Anbefaler alle å blokkere ads, nettet blir jo omtrent helt ødelagt av det.

     

    Uten reklame hadde ikke internett eksistert i den form vi ser det idag.

    Det hadde vært for bedrifter og universitet, og andre betalende.

     

    Hadde alle hostet opp et par tusen kroner i måneden, så kanskje vi hadde klart å finansiere nettet uten reklame.

     

    Jeg foretrekker gratis nett fullt av reklame  :)

    Hva med et gratis nett med kun relevant og ikke masete reklame?

    Kapitalismen vil ikk vare evig og det er fullt mulig i dag å lage et system som ikke stimulerer meningsløst forbruk.

  5. @Serpentbane:

    Eller som med Nikola Tesla, at noen av teoriene hans forsvant med historien, og han mistet også økonomisk støtte  mens han holdt på å designe det spesielle tårnet sitt når de rundhåndede bidragsyterne forstod at alle kunne høste gratis strøm fra luften.

     

    Historien viser oss at Tesla var helt ute å kjøre med mange av hans teorier. Han bommet rett og slett på hva elektrisitet var for noe.

    Du må slutte å lese nyhetsspeilet, for det vil få hjernen din til å råtne.

    • Liker 1
  6. Problemet er at hver gang det innføres en mer plassbesparende batteriteknologi, svarer designeren med å lage en tynnere mobiltelefon.

     

    Den lages gjerne av de mest skrøpelige materialene som er tilgjengelig, for å forsterke den "eksklusive" følelsen.

    Eksempel: Sony-telefoner med bakside av glass som sprekker uten grunn, og iPhone som bøyer seg i lomma.

     

    Telefonen må altså beskyttes av plast/gummideksel hvis du vil føle deg trygg på at den ikke knuser.

    Da er telefonen verken tynn eller "eksklusiv" lengre. Den ser bare ut som plastdekselet som dekker den.

     

    Jeg håper heretter at bedre batteriteknologi betyr bedre batterilevetid. Ikke bare at telefonene kan bli tynnere med lik batteritid som før.

     

    Vel, du har i det minste muligheten til å velge om du vil ha en beskyttet telefon eller en lekker telefon. Lager de en tanks, så har du kun et valg og det vil drive mange kunder bort.

    Det er veldig greit å kunne selv velge hvordan du vil beskytte telefonen din

  7.  

    Her var det mye tullprat.

    Kirurgisk stål har mange fordeler over titan. Det er selvfølgelig smartere folk enn deg som gjør disse valgene og hvis ditt eneste kriterie for å velge material i en klokke er vekt, så er det nok greit at du ikke bestemmer sånt i fremtiden, også.

     

    Ja, her var det faktisk mye tullprat: for du sier "Mange fordeler" men nevner ikke ett eneste av de. Så vi får vente i spenning mens du lager en liste over de "mange fordelene".

    Jeg jobber til daglig med slike materialer og du har Google noen tastetrykk unna. Fordeler med 316l er nevnt tidligere, men du feide dem bort som verdiløse.

    Titan er mye vanskelige å maskinene enn stål, det er markant dyrere og litt avhengig av legeringer, så tåler det heller ikke så mye. Titan er nummeret et mykt metall.

    Legeringer som tåler mye er veldig dyre og enda vanskeligere å maskinere igjen.

    Titan er ikke et vidundermaterial som overgår stål på alle områder. Det har sine fordeler og ulemper som alle andre materialer. Her tror jeg det er pris som slår ut, siden nåde materialet i deg selv og produksjonen er markant dyrere med Titan.

    Ikke urimelig at den vil koste 50$ mer med titanhus

  8.  

     

    "Ellers har huset en ramme i rustfritt stål av typen 316L, også kalt «kirurgisk stål»"

     

    316L er noe av det mest valige av rustfritt legering, så det er mildt sagt ikke imponerende. "old school" produsenter som Casio har for lengt gått over til titanhus og titanarmbånd siden den tåler adskillig mer enn 316 pluss at den er fjærlett.

     

    Dette forandrer ikke det faktum at 316L, som ikke er like vanlig som 316, faktisk er kjent som "kirurgisk stål" da det er den typen stål som foretrekkes i blant annet kirurgiske implantater.

     

    Videre er det også et faktum at prisen for titanium er betydelig høyere enn rustfritt stål, samtidig som man også har noen forskjeller med tanke på produksjon som kan, men ikke behøver, å være med å avgjøre hva man velger.

     

    Skal man inn i et ullent marked som nok en underdog så kan jeg skjønne at de marginale fordelene titanium gir ikke nødvendigvis ender opp som førstevalget.

    Marginale? Neppe. Titan er den letteste metallen som vektmessig kan sammenlignes med plast eller aluminium, men samtidig har styrke så det holder og kan konkurrere direkte med andre metaller som 316 i den avdelingen.

    Ang pris så kjøpte jeg Pathfinder klokke for ørten mange år siden og da kostet den (hele klokken, med armbånd av titan) for litt over 150 USD på ebay. Samtidig så har jeg camping-utstyr (gryter og bestikk) av titan, og måtte heller ikke i dette tilfellet pantsette huset mitt for å kjøpe det. Så denne døde hesten som heter "titan er for dyrt" er ikke noe vits i å sparke noe mer, siden det er 2016 og ikke 1986.

    Praktisk sett så vil ikke brukeren se noe forskjell mellom "kirurgisk" 316L og vanlig 316, med mindre man mener styrke, men styrken vil i begge tilfellene være mer enn nok for selve klokken og armbåndet. I mellomtiden så vil titan være betydelig lettere.

    Ang problemer med produksjon o.l., vel de er egentlig like "problematiske" som med alt som blir masseprodusert, og Kina vil nok klare å lage hva som helst i hvilken som helst utførelse av hvilken som helst materiale uten at det skal koste særlig mye.

    So much so at innmaten vil mest sannsynligvis koste mer enn huset og armbåndet.

    Her var det mye tullprat.

    Kirurgisk stål har mange fordeler over titan. Det er selvfølgelig smartere folk enn deg som gjør disse valgene og hvis ditt eneste kriterie for å velge material i en klokke er vekt, så er det nok greit at du ikke bestemmer sånt i fremtiden, også.

  9.  

    Gode poeng. Men taxi-ordningen er definitivt en ordning som bør moderniseres. Vi kan ikke holde på antikvariske holdninger bare fordi vi skal beskytte bransjer!!

     

     

    Moderniseres hvordan? App med priser og estimat? Flere taxiselskap som har en app.

     

     

     

    Taxinæringen kan da bestå og holde tilbudet sitt vedlike. Men kanskje de lærer noe og blir flinkere til å gi kundene det de vil ha fordi kundene har et alternativ som koster mindre.

    Gidder ikke uber på natten, så er det et hull i markedet som vil fylles av andre aktører

     

     

    Skal de subsidieres fra staten?

    Mangedoble prisen sin når du ført må ta taxi?

    De kan ikke bare "bestå og holde tilbudet sitt vedlike" når inntektsgrunnlaget fjernes.

     

    Uber gidder ikke på natten, men det er ikke ett hull i markedet fordi Taxinæringen er pliktig å fylle det hullet. Har Uber ellers noe løsninger når det er mer akutt? Eller er det igjen, betal mangedobelt for å sikre deg en sjåfør? Grunnen til at Uber er billigere er forklart allerede, fordi de ikke må kompensere for 8 timers nattevakt på tirsdag hvor det ikke er noe innteksgrunnlag...

     

    Dersom det fylles av andre aktører, blir det veldig dyrt for å faktisk få ting til å gå rundt. Du har vel ikke lyst til å betale 15 000 for en "taxi" til legevakten midt på natten når uhellet først er ute har du?

    Da får du ringe ambulanse. Dessuten har jeg aldri hatt problemer med uber på natten heller. Min erfaring er at uber fungerer bedre enn normal taxi til det aller meste

    • Liker 2
  10.  

     

    Fordi Uber bare vil gjøre arbeidet som betaler godt. De har ingen interesse i å utføre drittarbeidet som hører med taxinæringen, ei heller opprettholde ett tilbud tilsvarende det taxinæringen er pliktig å gjøre.

     

    Folk er happy med Uber, helt til det blir litt mangel på tilgjengelige biler og prisene stiger drastisk.

    Hva mener du? Jeg har faktisk opplevd en taxisjafør i Oslo som ble grinete fordi jeg bare skulle en veldig kort tur. Turen tok 5 minutter men pga. mye bagasje kunne jeg ikke gå.

     

     

    Taxinæringen er pliktig å ha ett tilbud 24/7, og også kjøre til og fra utkanten av strøket. Dette også med en rimelig stabil pris. Da har altså drittjobben med å sitte på vakt fra 5 om natten og utover morgenkvisten når det er minimalt med folk som skal kjøres. De er avhengig av rushtiden som inntektskilde for å kompensere for den pliktige nattevakten.

     

    Uber vil bare delta på rushtiden når det er penger å hente. Når det er stor etterspørsel som i helger, helligdager og lignende, så stiger prisene hos Uber drastisk for å prøve å trekke flere sjåfører. Flere som fikk sjokk rundt nyttårsaften hvor prisene var 8 doblet normal pris i rushområder. Tilsvarende, når det er ingen biler tilgjengelig og plutselig etterspørsel, så er prisen høy for å prøve å skaffe sjåfører. Er vel ett fåtall Uber sjåfører som gidder å stå opp 5 om natten på en tirsdag for å kjøre en kar 15-30 minutter til standard pris, og enda mindre det å ha en 8 timers vakt når du ikke får timesbetalt.

    Taxinæringen kan da bestå og holde tilbudet sitt vedlike. Men kanskje de lærer noe og blir flinkere til å gi kundene det de vil ha fordi kundene har et alternativ som koster mindre.

    Gidder ikke uber på natten, så er det et hull i markedet som vil fylles av andre aktører

    • Liker 2
  11. Om dette truer livsnæringen til advokater så sier det vel sitt om hvor meningsløst mange advokater det finnes...

     

    Selv om jeg er positiv til akkurat dette, så skal en være forsiktig meg å utrydde yrker bare for å gjøre det. Plutselig er alle jobber borte og hvordan går det da med de som faller utenfor? Automatisering tjener de med makt, ikke folk flest.

    • Liker 1
  12. FBI spredte barneporno? Det virker søkt. Jeg håper at myndighetene tar alle pedofile.

     

    På samme tid håper jeg at Tor nettverk kan brukes til formål som er til det beste for samfunn rundt kloden.

     

    Kanskje Tor nettverket trenger selvjustis?

     

    Tor nettverket må være trygt å bruke til alle formål, ellers forsvinner meningen. Det er viktigere med et fungerende Tor nett enn å ta noen pedofile. Det er så utrolig mye større ting på spill hvis myndighetene får 100% kontroll over Internett

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...