Gå til innhold

Mawrick

Medlemmer
  • Innlegg

    302
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mawrick

  1. Vil ikke dette være en problemstilling som vil være regulert av vedtektene?

    Usikker, da jeg ikke kan finne noe om det i lokale vedtekter, men om jeg ser på "retningslinjer for avdelinger og klubbers vedtekter", så finner jeg følgende:

     

    § 9. URAVSTEMNING
    1. Uravstemning skal blant annet brukes ved/når:

      Et flertall av styret krever det, eller når 1/3 av medlemmene krever det, eller om flertall av årsmøte krever det.

     

     

    Men står ikke noe om dette er noe som evt kan kreves etter at en "avtale" er inngått......

  2. Ja, helt enig - kjører aldri noe auto update selv, dette var en jobb maskin, og har dessverre gitt beskjed om at disse tingene skal slåes av tidligere - men dessverre ikke fulgt opp :)

     

    Tviler vel egentlig litt på om det er relatert til problemet som har oppstått - men kan ikke finne noe om det er noe sjangse for at den kan låse filer/disker i forbindelse med update.........

  3. Når automatisk update står på i Windows - vil dette kune medføre at windows da låser filer/mapper/disker for skriving etc?.

     

    Evt låser den da hele disken eller bare mapper relatert til windows?.

     

    Grunnen til at jeg lurer er at en maskin som kjører en "realtime recording" til en database (ikke konvensjonell database, så kall det gjerne bare en "fil") - programmet som gjør dette hadde en tendens til å henge seg og etter reboot hadde filene mistet mye data.

     

    Da jeg fikk maskinen i hende ser jeg at en windows update blir kjørt i bakgrunnen, og støter også på problemer med dette programmet som henger seg opp, og jeg må reboote maskinen.

     

    Lurer derfor bare på om windows i det hele tatt vil kunne sette en form for "lock" på disken.

     

    La også merke til at enkelte filer i aktuell mappe har endre ikon til et ikon med hengelås - uten at alle filene i mappen har det, noen som vet hva denne hengelåsen betyr?.

  4. Får man kun USB A plugger til veggmontering, eller kan man også få tak i USB B "receptacle" for vegg montering.

     

    Mener USB B normalt sett skal være montert på eks "printer" eller annet device som ikke supplerer spenning på USB'en

     

    Jeg skulle gjerne hatt mulighet for å gå fra en pc lokalisert på et sted, plugget denne til en veggkontakt USB, i motsatt ende (andre vegg utttak) blir mus og tastatur koblet til.

     

    (Alt er innenfor avstandsbegrensningene til USB).

     

     

    Men blir jeg evt avhengig av å bruke en HUB på "pc siden". Vet det finnes kabler som går fra A-A, men vet ikke om dette er å regne som "standard" kabler, så vært greiere om man kan ha USB B recepacle på "pc siden"....

  5. Noen som vet om det er noen som helst mulighet for å kunne legge inn ny software i f.eks en windows installasjon man har tatt backup av med Clonezilla eller lignende programmer (uten å ta ny backup), altså legge til image filen?.

     

    Har mine tvil, men om noen har noe tips om dette så er det bare å fyre løs :)

     

    En annen ting, hvordan er det med windows nøkkler og aktivering etc ?.

     

     

    Vet det ikke var noe problem tidligere med "Corporate nøkkler" i Windows XP, men usikker på hvordan dette er i eks Windows 7.

     

     

    Har et lite "prosjekt" (mange pc'er) som skulle blitt jevnlig satt tilbake til oprinnelig installasjon, hvor dette er aktuelt - men så vidt meg bekjent har pc'ene "vanlig" windows 7 nøkkler - altså hver enkelt maskin har sin egen nøkkel.......er det noen måte å likevel lage et "master" image som man kunne brukt på alle, og evt manuelt tastet inn nøkkelen i det maskinen restartes?.

     

     

  6. Hmmmm, takk for at du prøver å hjelpe! :) Men dette sier ikke meg så alt for mye :/ skal prøve :D hehe

     

    hehe, ok - viss du har andre disker i maskinen som fungerer (utenom den som har windows installert) prøv å koble den disken fra og kobl SSD'en til den kabelen.

     

    Alternativt om du bare har en disk med windows installert kan du forsøke å koble den i fra,, koble til SSD'en og så kjøre en windows installasjon på SSD'en bare for å se om det fungerer.

     

     

    :)

    • Liker 1
  7. Må jeg installere windows på den for at den skal fungere?

     

    Nei, det må du nødvendigvis ikke - men du må sørge for at den detekteres i bios under booting.....

     

    og som sagt så kan det ha noe med kontrolleren å gjøre også - enten deaktivert, eller at den ikke klarer å detektere SSD'en av en eller annen grunn, jeg hadde i allefall begynt med å flytte den til den andre kontrolleren for å sjekke om den da funker

    • Liker 1
  8. Kortet skal støtte SSD ja.

     

    Har ikke dette selv, men for meg virker det som kortet har 2 harddisk kontrollere - kan en av disse kanskje være deaktivert (i Bios) - uten at jeg vet, var bare en tanke....

     

     

    Er SSD'en disken du skal kjøre operativ systemet fra ? - hvordan vet du at det ikke fungerer?.

     

    Den må gjerne partisjoneres/formateres etc.

     

    eller om det er bootingen du ikke får til å funke så kan det også være "boot priority" som er feil i bios....

     

    EDIT:

     

    ser også fra asus sine sider følgende:

     

    "Marvell® PCIe SATA6Gb/s controller:*
    - 2 x SATA 6.0 Gb/s ports (Gray)
    * These SATA ports are for data hard drives only. ATAPI devices are not supported."

     

    regner egentlig ikke med at SSD vil være "ATAPI" device, men har du koblet den til den marvell kontrolleren så kan du kanskje prøve å koble den over til den andre....

  9. På denne tiden av året så er det nok kanariøyene som er mest aktuell om det er en forholdsvis kort tur, og sånn noenlunde "garantert" bra temp etc.....

     

    Og "party plassen" der nede er vel i hovedsak (selv om det fleste plassene har ok uteliv) Playa del Inglés - gran canaria.

     

    Ikke så langt unna Playa har man jo Puerti Rico, som gjerne har en større "garanti" for bra vær - men en mindre plass så utelivet er kanskje litt mer "begrenset" - selv om jeg personlig heller foretrekker Puerto rico.

     

     

    Alternativt så er vel puerto del carmen på lanzarothe - men lanzarothe har nok noe mer ustabilt vær en gran canaria (sør på øyen).

  10. merkelig - ligger det noe i "startup" folderen din eller?.

     

     

    I og med at den starter opp automatisk - alternativet vil vel bli å restore windows til en tidligere "restore point" om du har det, og så legge inn igjen driveren på ny.....

     

    men ikke godt å si - virker som det ligger noe grums fra da du kjørte installeren første gang.....

  11. Du kan kanskje prøve å gå inn i device manager og installere driveren uten å bruke installeren.

     

    høyreklikk på "min datamaskin", velg "egenskaper", "enhetsbehandling" (eller hva det nå heter på norsk), da vil du få opp en liste over enheter som er på din maskin, her vil sansynligvis lydkortet være markert med et gult utropstegn.

     

    Høyreklikk på lydkortet og velg å oppdatere driver, da kan du enten søke på nettet eller lokalt på pc'en, du kan jo prøve online først, om ikke det fungerer så kan det være at du må pakke ut installasjonsfilen for å få tilgang til driver filene (exe filen eller hva nå driveren kommer som) - dette kan evt gjøre med 7-zip eller winrar.

  12. Usikker på om Chrome har den muligheten, firefox har extensions som gjør dette mulig så vidt jeg vet:

     

    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/download-sort/

     

    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/automatic-save-folder/

     

     

    Et alternativ du kanskje kan bruke i forbindelse med Chrome er dette:

     

    http://www.makeuseof.com/tag/automate-files-folders-management-belvedere-windows/

     

    Ikke prøvd selv, men tror du kan sette dette programmet til å monitorere en folder, for så å flytte bestemte filtyper (spesifisert av deg) til forskjellige foldere. :)

  13. Det kan tenkes at pc'en "sjekker" om skjermen er til stede, om den ikke er det kan den gjerne "feile" bootup - men sier ikke at det skjer - men det kan tenkes at dette skjer........

     

    Ser heller ikke helt poenget med å fjerne den da du mest sansynligvis ikke kan bruke skjermen sånn uten videre til noe spesielt - laptoper har som regel en form for kontroller kort som tar seg av "kommunikasjon" med skjermen.....men selvfølgelig om det bare er for å teste så er det jo bare å gi gass :)

×
×
  • Opprett ny...