Gå til innhold

307sw02

Medlemmer
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 307sw02

  1. Nei, du får i de aller fleste tilfeller ikke nytt personnummer. Akkurat hva som skal til for å bytte vet jeg ikke men det handler nok mer om vold/hemmelig adresse enn frykt for identitetstyveri.

     

    Oddsen er at ingen i det hele tatt har lest brevet ditt, siden det ikke er så mange situasjoner hvor det er naturlig å enten fjerne et brev, eller lese et brev i sirkulasjonen til posten.

     

    Dette er jo dog noe å ta opp med avsender av brevet,for å sikre at det ikke skjer igjen.

    • Liker 3
  2. Jeg strøk dermed punktet om betaling, siden jeg er helt sikker på at dette er et software-problem, og at jeg dermed ikke kan ha gjort noe for å fremprovosere dette.

    Er det ikke ganske lite gjennomtenkt å stryke noe som du uansett vet at ikke er et problem og på den måten skape et potensielt problem som kan brukes mot deg i en eller annen tvistsak?

     

    Hadde jeg vært personen bak disken, hadde jeg nektet å godkjenne en reklamasjon så lenge kunden ikke godtar vilkårene, ettersom forhandler har rett til å kreve dette i følge Forbrukerkjøpsloven. At hun bak disken tok i mot telefonen på tross av dette, betyr ikke at verkstedet/importør/produsent ser returen som gyldig så lenge du ikke har godtatt vilkårene.

     

    Som sagt, personen bak disken aksepterte signeringen min med linjen om betaling,og ga meg en kvittering på innlevert service. Burde ikke da denne saken evt bli mellom butikk og serviceverksted?

     

    Jeg antar også at du ikke leste delen med at personen bak disken først i litt generelle ord og vendinger forsikret oss om at den enten var DOA eller ble reparert, men uansett ikke skulle koste oss noe, før jeg så blir presentert for et eventuelt krav om ikke de O`høye herrer på verkstedet skulle klare å få frem samme feil som jeg meldte om.

     

    Derfor, regnet jeg med at avsnittet var noe standard service-greier, og ville for ordens skyld markere at jeg ikke ville betale for en undersøkelse som etter min forståelse var gratis.

  3. Svar til Marekatten.. (jeg kan ikke det der med å sitere..)

     

    1: Jeg synes, at selv om butikken har rett til å ta mobilen inn til en sjekk, at det er helt utrolig at man skal bli gående å vente i dagevis på et nytt produkt når man har hatt det så kort tid som dette. Hele poenget med "DOA" er jo vekke om jeg må vente på postgang frem og tilbake fra verksted. Da kunne de jo likegjerne bestilt prioritert reperasjon, for alt jeg bryr meg. Poenget burde jo være at jeg som kunde skulle slippe problemene som oppstår når butikken/leverandøren selger meg et produkt som har feil fra dag en.

     

    Noe som bringer oss over på punkt 2;

     

    Jeg kan såklart forstå problemstillingen rundt at butikken ikke kan ha en masse lånetelefoner liggende, til enhver telefontype man selger. Det er derimot en forskjell på å si at "vi forstår at Epost og annet er veldig viktig for deg,men alle vår X antall lånetelefoner i smart-telefon-klassen er utlånt", og å si "du skal kunne ringe med den, her er en nokia med telefon og sms, det er hva du har krav på", og ikke være lydhør for at man har andre behov for dette. Samt å faktisk benekte at forbrukerkjøpsloven gir en rett på et tilsvarende produkt.

    Jeg synes det er dårlig at enkelte butikker slipper unna med dette, av rent trass, og faktisk nekter kunder noe de har rett til. Om dette medfører "ulempe" for dem, så har de ikke kalkulert godt nok, eller så har de ikke tatt inn over seg at det faktisk ikke er min feil, som kjøper, at produktet deres har en feil, og må repareres.

     

    3: Jeg har hørt nok skrekkhistorier om service-verksted som holder telefoner som gissel, etter at man har blitt forsikret om at dette vil bli dekket på garanti.

    At selger i butikken først krevde å få sende inn telefonen for å "forsikre seg om at vi ikke hadde kastet den i do", for så å påstå at enten ville vi få ny etter DOA-reglene, eller så ville den bli reparert, uten kostnad for oss, og at det i alle tilfeller ikke ville koste oss noe" gjorde meg ikke særlig trygg på at retur av telefon ville gå smertefritt.

    Jeg strøk dermed punktet om betaling, siden jeg er helt sikker på at dette er et software-problem, og at jeg dermed ikke kan ha gjort noe for å fremprovosere dette.

    At jeg her skal mistenkeliggjøres er jo latterlig. Hadde jeg som kunde opplevd at en servicetekniker tenkte ditt eller datt omkring min signering så hadde jeg, først og fremst ikke brydd meg, for det andre mistenkt at enkelte leste for mye Hardy-guttene da de var små.

     

    Spørsmål 3 vil antageligvis føre til en del interessante problemstillinger. Strengt tatt har du ikke akseptert avtalen i det hele tatt, siden endringer i avtalen forutsetter enighet fra begge sider. 

     

    Så at selger i butikk tok i mot papiret jeg signerte på, iom at hun ikke skulle signere på samme papir, og ga meg mine service-papirer i retur kan ikke tolkes som at hun aksepterte den endringen jeg foretok?

     

    Nei. Og jeg har sterk tvil om hvorvidt hun hadde myndighet til å akseptere noen slik endring en gang.

     

     

    Dette var butikksjefen, og hun så over papiret før hun tok i mot det og ga meg min kvittering. Jeg trodde som sagt da at alt var ok.

  4. Spørsmål 3 vil antageligvis føre til en del interessante problemstillinger. Strengt tatt har du ikke akseptert avtalen i det hele tatt, siden endringer i avtalen forutsetter enighet fra begge sider. 

     

    Så at selger i butikk tok i mot papiret jeg signerte på, iom at hun ikke skulle signere på samme papir, og ga meg mine service-papirer i retur kan ikke tolkes som at hun aksepterte den endringen jeg foretok?

  5. Om eg skulle leie eit hus av deg, strauk ut ein null i husleia i kontrakta, og signerte, ville du godteke det?

     

    Om du ikkje vil godta ei kontrakt let du vere å signere, det er nettopp det du skal bruke signaturen til. Du kan ikkje velje vekk enkeltvilkår du ikkje vil godta - om du ikkje vil risikere å bli fakturert får du få ei skriftleg stadfesting frå butikken på at dette ikkje er din feil, og at evt. butikken vil betale fakturaen. Du vurderte ikkje å spørje dei om dette punktet, i staden for å innbille deg at du ikkje har godteke det?

     

    Eg ville spurt butikk/produsent kva for tidsfristar dei har på DOA-ordninga si, om dei har nokon. Eg ville rekna med ei veke frå innlevering til du har ny telefon i handa, i alle fall, med mindre dei opptrer med betre ordningar. Hugs at DOA er ekstraservice frå produsent, ikkje noko lovfesta.

     

    Jeg gir blanke i om "dette vil medføre urimelige kostnader for selger"

     

    Vel, det gjer ikkje loven. Då får du engasjere deg sjølv eller andre og påvirke den lovgjevande makta til å endre den, evt. ta opp definisjonen "urimeleg kostnad" med ein forbrukarinstans. Amobil hadde ein artikkel om erstatningstelefon for litt sidan, men eg klarte ikkje finne den igjen. Der trur eg dei hadde fått innspel frå Forbrukarrådet eller tilsvarande på nettopp dette temaet.

     

    Hvis du strøk ut et punkt i en kontrakt, og jeg ikke protesterte, så ville jeg jo anta at kontrakten er gyldig. Det er jo ikke hva butikken mener jeg har signert på som teller, men hva jeg faktisk signerer på`? At dama i butikken ikke gjorde noe fra eller til regner jeg jo med at er hennes problem. :)

     

    Og jeg engasjerer meg, det er jo nettop derfor jeg spør her. Jeg synes det er hårreisende at butikker og leverandører først inbiller meg at jeg kjøper et verktøy for mail,foto,sosiale nettver osv, men at det når jeg plutselig skal ha en lånetelefon, ikke er noe annet enn en ren telefon. Hvis jeg leverer inn en komfyr til reperasjon, så blir ikke mine behov dekket om de låner meg en micro, siden den kan brukes til å varme fjordland-middagen min.

    Dessuten sier loven at jeg skal ha et erstatningsprodukt. En nokia fra 1999 erstatter ikke de behov som gjorde at jeg kjøpte en smart-telefon. Hadde den det, så kunne jeg jo likegjerne kjøpt en mobil til 299 på Europris.

     

     

    EDIT: Denne du mente? http://www.amobil.no/artikler/du_har_krav_paa_en_bedre_laanetelefon-/72590

  6. Hei!

     

    Kjøpte for to dager siden en HTW Wildfire, i en TeleKiosk. Denne har fra starten av hatt problemer med at den fryser/henger seg. En systemgjenoppretting funket ikke. Den kjører nyeste versjon av operativsystemet Android.

     

    Da jeg kontaktet telekiosken, fikk jeg beskjed om at de skulle sende den inn som "DOA", og at dette ikke ville ta like lang tid som en vanlig service.

     

    Jeg har da noen spørsmål:

     

    1: Hvor lang tid burde man forvente at de bruker på en slik inspeksjon? Er det ikke litt dumt å måtte gå ukesvis uten en telefon, når man kjøpte en flett ny telefon for noen dager siden?

     

     

    2: Hvorfor kan ikke forhandler tilby en tilsvarende lånetelefon? Jeg gir blanke i om "dette vil medføre urimelige kostnader for selger". Selger/produsenter bruker tusenvis av reklamekroner på å fortelle meg at jeg kjøper noe mer enn en telefon, jeg kjøper et sosialnettverks-verktøy, et kontor i lomma, og et fotoapparat. En gammel nokia gjør desverre ikke samme nytten der.

    Har man ikke kapasitet til å tilby likt låneprodukt burde man ikke selge smarttelefoner.

     

    3: I papirene jeg signerte for å få sendt inn telefonen, var det et punkt hvor det ble beskrevet at jeg som kjøper forsto at de ville kreve meg for penger om feilen skyldtes feilbruk eller lignende. Iom at dette er en så ny telefon, samt et periodisk software-problem, så høres det jo helt tullete ut å kunne kreve penger for det.

     

    Jeg strøk ut linjen hvor punktet ang betaling sto skrevet, noterte "nei" ved siden av, og signerte med initialene mine, i tillegg til signaturen nederst. Vil dette være nok til å kunne si at jeg ikke har signert på punktet ang betaling?

  7. Hva betyr denne feilmeldingen, sånn rent bortsett fra at "noe" har stoppet, og hva må jeg gjøre for å løse problemet? Telefonen er omtrent en dag gammel, og jeg har ikke rotet så altfor mye rundt i systemene.

    Prøv en factory reset. Det har fikset den og andre typer "snodige" feil på andre modeller vet jeg (bl.a. min egen Desire).

     

    Takk for svar.

     

    Hvis en forsøker dette, og det ikke fungerer, må en da levere inn telefonen?

  8. Kjapt spørsmål; Jeg har en HTW Wildfire som kjører 2.1. Noen ganger så henger den seg, og jeg får feilmelding "Prosessen android.process.acore har stoppet uventet. Vennligst prøv igjen", og "Tving lukking".

     

    Hva betyr denne feilmeldingen, sånn rent bortsett fra at "noe" har stoppet, og hva må jeg gjøre for å løse problemet? Telefonen er omtrent en dag gammel, og jeg har ikke rotet så altfor mye rundt i systemene.

  9. unnskyld men jeg syntes egentlig det var litt gøyere å se nedover de forskjellige smiliene enn å lese posten :p

     

    Hehe enig, jeg trakk på smilebåndet ja :!:

     

    Ble akkurat som å lese historien som en tegneserie med alle de smileyene. Jeg flirte..:p

     

     

    Men til TS: Noen ganger lønner det seg å holde kjeft, og heller bruke en masse energi på å få forholdet til å fungere. Å ha en dame som nå er mistroisk og sur hver gang du skal ut på fylla kommer ikke til å bli lett. Jeg sier ikke at jeg godkjenner utroskap, eller at jeg egentlig er en tilhenger av løgn, jeg synes bare det er dumt at et forhold får en såpass dårlig start bare fordi du driter deg ut.

  10. man får mange standalone saker på rundt 12000btu, det er nok til en liten studenthybel.

    Den jeg har kom med en liten sak som man setter i åpningen på et vindu som står litt på gløtt.

     

    f.eks: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=601491

    faktisk 15000BTU og kommer med en slik "vinduslist"

     

    Hmm.. Dette hørtes jo litt ut som en løsning. Kan du utdype litt hvordan dette med "vindulisten" fungerer?

     

    Mister man ikke mye av effekten av å ha vinduet oppe? Eller funker det greit å bare dekke det opp med en litt tykkere gardin, eller'no? Hvordan er festen designet på den du har? Vinduskarmen her er på nesten 10cm (~9,8), men det er kanskje ikke så uvanlig?

     

    En slik "vindulist" er mest praktisk om vinduet går rett opp, ikke ut som norske "husmorvinduer". Personlig synes jeg ikke at det blir så ille om man tetter så godt man kan med f.eks et dynetrekk i sprekken på vinduet og trekker for gardinet, men om det viser seg å ikke fungere så hørtes jo ideen med en finerplate smart ut. Da stenger du jo ivertfall ute solen også.

    Eneste jeg kan komme på som ikke krever et utløp for luft, må være luftkjølere som består av en vifte med "isbiter foran" hvor luften som kommer ut kanskje er en grad eller to kaldere enn luften inne i leiligheten.

  11. Hvis du har lån med pant i bilen, så får ikke forhandler pengene fra låne-institusjonen din før kasko er i orden. Og som nevnt i tråden her allerede, du får ikke hentet ut bilen med skilter på uten at det er avtalt forsikring på bilen.

    Min erfaring er at nye forsikringspapirer sendes ut fra selskapet f.eks en gang i uken, uten at det er krise for hverken selskapet eller den som tegner forsikring, siden forsikringen er gyldig allerede fra avtalen inngås via telefon, eller hos forhandler.

    Sjekk kontrakten du signerte med forhandler, om det står noe om forsikring i den, isåfall har du et konkret bevis på at du har bestilt forsikring, frem til polisepapirene ankommer.

     

    Hvis du ringer dit, og absolutt vil ha en bekreftelse, så er det vel sikkert mulig å få dem til å sende en mail eller lignende.

  12. Jeg hadde en slik tidligere. Når det var på det varmeste, så stakk jeg slangen ut vinduet, tettet så godt som mulig med hånkle eller lignende,og satte den på.

     

    På mitt rom, ca 10-kvm så funket den ypperlig, og jeg fikk ned mot 18 grader i rommet.Det hadde såklart vært enda bedre om en hadde et utløp, så en slapp å ha vinduet åpent. kjøp den på Elkjøp, og prøv den i 30 dager, og se om den funker greit nok. Om ikke, så kan du levere den tilbake og heller vurdere andre løsninger.

  13. jeg har, som nicket antyder, en 02 modell av Peugeot 307sw. Denne bilen har ikke ISOFIX i baksetet. Samtidig ser jeg at nyere modeller har ISOFIX.

    Er det mulig for meg å kjøpe/skaffe til veie et brukt enkeltsete med ISOFIX og plassere dette i baksetet? Vil det passe, eller har de endret seteløsningen for mye?

    Finnes vel ingen i Kongsvinger-området som har en nyere 307SW med ISOFIX som vil la meg teste dette? :p

     

    Og er det noen som har en eller annen ide om hva et nytt baksete vil koste i innkjøp? Ser vel for meg en eller annen kondemnert bil, men med intakt sete som ville kunne donere et til meg.

     

    og ja, det kommer sikkert til å se corny ut med et sete som skiller seg ut mtp setetrekk eller lignende, men har oppfattet at barneseter står tryggere med ISOFIX, så da får det bare se ut som det gjør..

  14. Har vel også fått forståelse av at Rennfast-tunellene kan være litt kjipe med moped. Jeg ville anbefalt refleksvest for akkurat det strekket. Det kan være litt mørkt, motlys fra tunellåpning samt at det skjer endel med forbikjøringer o.l på vei oppover. Spesielt på vei mot Stavanger er tunellen svingete på vei opp, og alt du kan gjøre for å synes bedre er smart.

     

     

    Nå husker ikke jeg om mopeder er tillatt på motorvei klasse B, men det vil i såfall være en god del strekk som du ikke kan bruke, f.eks mellom Vikeså og krossmoen.

     

    En løsning er å ta RV44 fra Stavanger til sandnes, så gamle RV 44 mot Ganddal og klepp, og kjøre langs Jæren sørover til Egersund, og så opp til Krossmoen,før du kan velge RV42 mot Tonstad-Evje. Første del av RV42 mot Tonstad er ganske smal og ekkel, dette gjelder også et strekk ut fra Tonstad mot Evje. Dette er strekk som er godt trafikkert av f.eks bobiler, så jeg ville vært veldig forsiktig på de smaleste partiene.

    Men for all del en veldig flott tur. Ved å velge dette strekket slipper du også unna tunellene rundt Kvinesdal/Kvinesheia, som jeg antar kan være skumle på moped, evt det kipe å måtte kjøre over Kvinesheia på moped.

  15. Takk for svar. :)

     

    Det ser ut som en vanlig rør-tut, selve "plomberingen" er helt inne i enden av røret, dvs der røret treffer "vannlås-skålen", så det var ikke så lett å finne ut at det var et blindhull. Jeg får rett og slett bare spørre huseier,siden jeg ikke helt vet om det er så populært å borre opp vannlåsen hans uten lov. :p

     

    Men da vet jeg ivertfall at jeg ikke trenger å reise til IKEA, og det var jo bra. :)

  16. Da jeg i går skulle installere en ny oppvaskmaskin, oppdaget jeg noe fjernt:

    Det som ser ut som et normalt inntak/avløp til vannlåsen,hvor jeg festet avløpsslangen til oppvaskmaskinen, var ikke et hull! Det ser bare slik ut. (Ikke rart maskinen hadde litt problemer med å komme lenger enn å fylle på vann....).

    Jeg endte opp med å måtte ta slangen fra overløpsristen på vasken, sette den i en annen plugg som ikke helt passer, og feste oppvaskmaskinen der denne slangen først var festet.

    Det er bare plast hele greia, og vasken, og kjøkkenet, er noe IKEA-greier ser det ut til. Er det noen som kjenner til om jeg bare kan ta av vannlåsen og borre opp et hull, eller om IKEA har en ny vannlås jeg kan kjøpe og sette på, med to "inn-hull" for avløpsvann?

     

    Dette er jo forsåvidt noe jeg skal ta opp med huseier, men greit å vite om en må helt til IKEA for å handle eller om man bare kan låne en drill.

  17. Internettpris på 5499, kostet den mer i butikk?

     

    Den andre du tenkte på, var det til 3500? De i den prisklassen har stort sett masse plast innvendig der de dyrere har rustfritt stål. Da jeg så innsiden av dem på Expert i forrige uke, ble jeg fort skeptisk. Kanskje det er holdbart, kanskje må man regne noen år kortere levetid enn på den maskinen du nå har kjøpt.

     

    Uansett, gratulerer med noe som sannsynligvis er et godt valg.

     

    Ja, ser nå at den har samme internetpris som det tilbudet som vi fikk i butikken. Men om man bestiller på nett så kommer det vel noe frakt oppå? Samt at man ikke får ta med seg varen hjem samme dagen. Ulempen med dette tilbudet var at det er en utstillingsmodell. Får ikke gleden av å pakke ut en flett ny maskin. Men det er sikkert verdt 500..:p

     

    Så ut til å være stål, samt at opplevd kvalitet var bedre på denne maskinen enn de rimeligere. Det var en del finesser og praktiske løsninger, selv om stett-støtte og høydejusterbar overkurv kanskje ikke er det jeg bruker mest.

     

    Men den gjør nok uansett nytten, og nå er det jo ikke hver dag en kjøper hvitevarer, så jeg skal overleve å legge litt mer penger i det. :)

    (Bortsett fra at jeg nå har funnet ut at kjøleskapet mitt bråker noe voldsomt. Var vel det billigste jeg fant på Elkjøp i sin tid, så tror muligens et nytt kjøleskap skal settes på ønskelisten...)

  18. Takk for svar alle sammen.:)

     

    Vi var på expert i dag,og bestemte oss vel egentlig for denne:

     

    http://www.expert.no/product/product.aspx?identifier=125116

     

    Det står at den skal gi omtrent 44 decibel, men maskinen hadde en god del praktiske løsninger, så det opplevdes ikke som å måtte betale masse kun for redusert lyd.

    Så da den var satt ned med 500, og selger-dama lovet å komme hjem og skrubbe grytene mine om ikke gryteskrubbe-funksjonen på maskinen virket tilfredstillende, så ble vi overbevist.

×
×
  • Opprett ny...