Gå til innhold

LilleMy_2

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LilleMy_2

  1. Jeg sitter å kikker gjennom hvilke fag som man trenger for å oppnå studiekompetanse for å f.eks studere på høyskoler/universitet. På Samordna opptak står dette som "generell studiekompetanse":

    - Norsk 393 årstimar

    - Engelsk 140 årstimar

    - Naturfag 140 årstimar

    - Matematikk 224 årstimar

    - Samfunnsfag 84 årstimar

     

    Er dette liksom nok til å studere videre? Hvorfor er det da slik at på VGS studiespesialisering har vi i tillegg til disse; geografi, kroppsøving, språk, valgfag osv.?

     

    Eller er jeg helt på jorde og misforstår dette?

  2. Det virker som at trådstarter ikke har diskutert dette tilstrekkelig med foreldrene, i og med at h*n får "velge" hvilken rase det står mellom. Dersom jeg var foresatt i huset, ville jeg ikke la min 13 år gamle datter/sønn velge rase, da det er det viktigste valget. Men siden trådstarter nå en gang spør og fortjener et ordentlig svar..:

     

    Å ha hund er flott. Mange supre fordeler med det, men også som sagt mye jobb og slit. Skal man ha hund er ansvaret STORT, da hunden er nesten som en unge, trenger like mye oppmerksomhet. Hvis valget står mellom en Schæfer eller Akita, ville jeg nok valgt en Akita, selv om jeg egentlig ALDRI ville valgt noen av dem som første hund. Begge de rasene krever mye forståelse for hunden, mye trening og hjertetrim, samt. at det generelt er en vanskelig hund å lære opp, selv om den kan være ganske så flott.

     

    Hvis du kjøper en ganske vanlig rase som schæfer, ligger prisen på alt fra 9.000-15.000, gjerne nærmere 15 hvis det er ren rase. Blandingshunder er selvsagt illigere. Det er gjort undersøkelser på hvor mye det faktisk koster det FØRSTE året å ha hund, og det er funnet ut at en vanlig hundeier med en vanlig hunderase som f.eks schæfer, bruker rundt 20-30.000 første året. Valpen, utstyret den trenger, vaksiner og veterinærskjekk, forsikring, fòr osv. Det kan itillegg komme "uventete" utgifter med store beløper ved f.eks sykdommer, kurs eller annet.

  3. Det man i hovedsak ønsker å oppnå med likestillingen er jo selvsagt at man skal ha nøyaktig like muligheter uavhengig av kjønn, rase, livssyn osv. Men det er jo et såpass stort begrep så man må jo kutte det ned i enkeltpunkter. Hvis vi ser på likestillingen i arbeidslivet f.eks.

     

    Det man prøver å oppnå her er vel strangtatt at både kvinner og menn skal være jevnt fordelt i de ulike yrkesgruppene. Hvorfor det skal være slik, er vel slik at de avgjørelser som skal tas, de oppgaver som skal utføres skal ha et både kvinnelig og mannlig syn/løsning. At du er lei av å høre om likestilling i media er ikke rart, i og med at omfanget i Norge er så stort. Det med at det er 90% menn som er ingeniører og 90% kvinnelige sykepleiere går mye på det med at kvinner ofte velger "lettere" yrkesgrupper enn menn. Menn kan gjerne ta det tunge løftet og satse på noe større, pga. bedre selvtillit, kanskje litt mer urealistisk og uten redsel for å prøve. Kvinner derimot har personlighetstrekk som gjør dem litt mer reserverte, litt tilbakeholden og det er et kjent fenomen at kvinner følger flokken - altså de andre kvinnene. Derfor dannes det en lang kjede og det går litt i ring. Det går absolutt ikke på egenskapene til kvinnene, de er ikke mindre intelligente enn mannen, snarere tvert imot.

     

    Selvsagt kan kvinner og menn i Norge velge akkurat den yrkesretningen de ønsker, men likestillingen går også ut på at kvinner skal ha LYST til å velge "mannsdominerte yrker" og sådan. Det blir en trend. Det er jo f.eks ingen som bestemmer at bare kvinner skal gå i skjørt - men det er mest kvinner som gjør det likevel, fordi det har utviklet seg sånn.

  4. Gjentatte ganger jeg bare surfer innom randome nettsider, havner jeg ofte innom ulike blogger. Alt fra bloggere som skriver om fluer til bæsj, men i de fleste tilfeller handler bloggene om livene deres. Det er unge jenter og gutter som blogger, har sett helt ned i 7 års alderen. Det fins til og med forldre som har blogger om sine egne barn som ikke er gamle nok til å snakke enda.

     

    Mange unge jenter og gutter legger ut om sitt liv på internett i form av tekst, bilder, personlige opplysninger osv. Jeg blir stadig både imponert over evner, interesser og holdninger, men blir enda så ofte sjokkert. At noen unge bloggere TØR å skrive om innviklet politikk, sine egne meninger i forhold til saker i nyhetsbilde, og mye mer. En som har sjokkert meg MYE mer enn jeg trodde var mulig, er denne bloggeren: "Life of barbie"

     

    Hun har bl.a skrevet om:

    - kvinner bør være hjemme å se bra ut ved siden av mannen sin, og ikke jobbe og skal de på liv og død jobbe skal de ha typiske kvinneyrker; sykepleier o.l

    - hun skal bli president i Norge når hun blir stor

    - det fins isbjørner i Finnmark

    - hun selv er så bortskjemt at hun bruker mye penger på alt og ingenting, å at hun skal bare ligge ved bassenget å drikke drinker

    - barn bør sultes i 4 dager

     

    og myyye mer annet slikt.

     

    Denne jenta har i all høyeste grad fått MANGE på ryggen, da hun har irritert en hel nasjon med sine holdning og tanker til ting. Hennes kommentarer på de ulike innleggene forteller ikke annet. Folk har truet henne på gata, på nett og mobil. Hennes mor støtter henne selvsagt i galskapen....eller? Hun er bare en av mange som har hele sitt livsløp på nett, noe som aldri kan fjernes. En link her og der kan spore opp det hun en gang "slettet". Hun er jo et barn, og det er litt tidlig å ødelegge sin fremtid nå eller?

     

    Hva mener du?

  5. Synes ikke det er galskap i det hele tatt. Du viser at du både vet om det økonomiske og generelle ansvaret. Jeg er ikke for at barn skal i barnehagen når de er 1 år, men det fins jo selvsagt andre løsninger som f.eks dagmamma osv til barnet er rundt 2 år. De aller fleste universitetene og høyskolene har et tett samarbeid/tilknytning til barnehagene, som gjør det enklere for studenter med barn å få barnehageplass.

     

    Det er en fordel fysisk og psykisk for barnet og dere et barnet kommer i relativt tidlig alder. Ikke blir det en påkjenning mentalt og fysisk for dere som gamle, og fra naturens side er det å få barn best når kvinnen er i ung alder.

     

    Lykke til :) og ikke tenk på alle dem som hever øyenbrynene til dere. Det er bare vanlig at norsker er kritiske til unge foreldre.

  6. Jeg har en 12,1" HP Pavilion Entertaiment PC til rundt 4000,- som jeg bruker på skolen og er superfornøyd. Den er i hvert fall enkel, men en flott media PC dersom du f.eks skal bruke Photoshop. Den har ikke mer enn 2GB RAM, men med mindre du skal spille, holder det. Ikke stor harddisk heller, men 250GB noe som holder til skole PC + litt mer.

     

    Du trenger ikke legge mer i en vanlig-bruks PC enn ca. 4000,- i dag. Det er MIN mening i hvert fall.

  7. Eneste måten for deg å gå ned i vekt er å: spise normalt; frokost, mellommåltid, middag og kvelds + trene + kutte ut godteri, potetgull og brus.

     

    Rett og slett. Å gå ned i vekt tar tid, du er ikke bekiniklar før somemren hvis det er det du tror. Det er anbefalt å gå ned 0,5kg i uken dersom man ska gå ned.

  8. Du bør ABSOLUTT snakke med lege, og hvis du nekter å snakke med legen har to valg: enten ta viagra hver gang som kanskje muligens fungerer, eller belage deg på å dø jomfru.

     

    Hvorfor kan du ikke snakke med lege? Er det flaut liksom? Det er utrolig mange som har samme problem, og den eneste det er flaut for er DEG dersom du dør jomfru, fordi du ikke turte gå til legen.

  9. Du bør i hvert fall ikke ta 12 min første gangen! Det er faktisk alt for mye. Siden kroppen er såpass uvant bør det holde med 6 minutter maks første gangen, så kan du øke til 12, og så til 20. Men aldri mer enn 20 minutter!

    Er vel kanskje noe av det dummeste jeg har lest om solarium på lang tid. Aldri mer enn 20minutter? Dette kommer da helt ann på hudtype. Jeg er relativt brun i hudet (men er 100% norsk) og kan fint ligge i et solarium i 35minutter. Faktisk har jeg ligget 59 minutter på brun og blid en gang på sensommeren etter en sydentur. Det er ikke sunt å ligge der i 59 minutter, men huden tåler det så aboslut sålenge det er begrenset til noen ganger i måneden.

     

    Jeg tar aldri under 20 minutter sol når jeg tar. Rett og slett fordi huden min er så brun at jeg ikke vil få noen resultat omtrent under 20 minutter.

     

    Har du blek hud og ikke er så vant til sol - så ja, da kan man ha som tommelregel at man ikke skal overstige 20 minutter. Man vil bare bli solbrent da.

     

    Et fint triks er:

    1.Ta sol annehverdag inntil du har oppnåd ønsket brunfarge.

    2. Ta sol 1-2 ganger i uken for å vedlikeholde fargen.

    3. Kjøp deg "betakrotene" (fåes på apoteket og koster 120,- kr for en boks med 60 kapsler tror jeg) Betakarotene gjør at du får en mye mer dypere og langvarig brunfarge. Bruker det selv.

     

    Slik er du brun og fin hele sommeren gjennom :thumbup:

     

    Oia, det er det dummeste du har hørt at du øker sjansen for å få kreft betydelig?!

    Ved å ligge i solarium i over 20 min hver gang, øker du sjansen MYE, og det anbefales ikke av noen å ta mer sol enn det, pga. sjansene for å få hudkreft. Det gjør kanskje ingenting for selve brunfargen, men det er jo ubetydelig i det lange løp. Eller?

  10. Det er vanskelig for andre utenfor familien å kategorisere enn for en "dårlig" mor eller ikke. Nettopp fordi det alltid er to sider av en sak, og vi bare har sett din side. Men jeg synes også det virker som at denne personen lider av en psykisk lidelse, garantert noe hun selv har opplevd i barndommen. Ofte prøver noen mødre så hardt å "beskytte" barna sine fra det vonde de selv opplevde, at det går helt andre veien og blir motsatt.

     

    Det virker ikke som at du kan snakke noe fornuft til henne, men jeg synes likevel at du skal anbefale henne en psykolog. På den måten kan hun lette på noe av trykket hun garantert føler.

  11. Jeg synes absolutt ikke det er urimelig å få 1000kr, da du er offisielt "voksen" nå og skal ta vare på deg selv. Dessuten vet nok foreldrene dine at du får penger hos de andre familiemedlemmene dine også. Det er jo helt forskjellig hva man får til 18års dagen fra familie til familie, en av venninnene mine fikk en bil, mens en kompis fikk ingenting fordi foreldrene hadde bestemt at fra nå skulle han stå helt på egne bein. Du bør ikke være skuffet over 1000kr da det tydeligvis er folk som får mye mindre enn deg....

  12. Du bør i hvert fall ikke ta 12 min første gangen! Det er faktisk alt for mye. Siden kroppen er såpass uvant bør det holde med 6 minutter maks første gangen, så kan du øke til 12, og så til 20. Men aldri mer enn 20 minutter!

  13. Oppgaven går jo ut på greie ut for politikken i samfunnet, og de politiske holdningene. F.eks holdningen til å stemme; hvor mange stemmer, hvor man stemmer ikke, hvorfor stemmer eller ikke stemmer de og hva stemmer de. Og hvorfor folk synes det er viktig/uviktig å være med på å bestemme hvordan samfunnet skal styres, hvor pengene skal gå, og hvordan landets utvikling skal være. Skjønner?

     

    Jeg ville funnet masse fakta og hatt en innledning med fakta over hvor mange som stemmer/ikke stemmer, og sagt litt om det. Så ville jeg hatt en lengre hoveddel med en problemstilling, evt. hvorfor er det viktig å være med på å bestemme/delta i politikken og samfunnet? Så argumentere både for og imot. Så ville jeg hatt en avslutning med en konklusjon og kanskje noen egne erfaringer/tanker om tema. Det er bare en grov skisse, men som sagt, det er ikke en oppgave som er svært vanskelig, det gjelder bare å balansere det riktig med bruk av riktig og god fakta.

  14. Det er svært vanskelig for de som ikke kjenner deg å råde deg til en utdanning. Men mitt tips er rett og slett bare å f.eks gå inn på et universitet/høyskole du kunne tenkt deg å gå på, og skjekke igjennom studiekatalogen og se om du finner noe interessant. Ellers så kan du jo tenke på yrker, og da kan du jo gå på www.utdanning.no eller noe slikt for å se gjennom hvilke yrker det faktisk fins. Slik fant jeg ut hva jeg skal studere.

×
×
  • Opprett ny...