Gå til innhold

Lorimar

Medlemmer
  • Innlegg

    93
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lorimar

  1. Litt over kostpris? Hva er kostprisen på en megabyte med mobildata i utlandet? Den går til nærmeste antenne og sendes så over internett som vanlig. 10 øre, maks?

     

    AtW

     

    Hva er kostpris for en kopp kaffe på cafe?

     

    Noen skal jo sette opp sendere, drifte dem, drifte systemer, produktutvikling, betale lønn til ansatte, betale linjeleie for internett osv osv - reell kostpris blir nok noe mere enn 10 øre...

     

    men at det er dyrt er fremdeles alle enige i - anmeldelse er likevel litt drøyt (det var vel poenget)?

     

    Siden jeg holder til i NetCom: 39 kr for 20 mb (per dag) er likevel en ganske god start i reduksjon av datapriser i utlandet (Netcoms nye eu-priser som trer i kraft i disse dager - opprinnelig kostet det 20-30 kr per mb). Det er faktisk billigere surfing enn det er på mange norske mobilabonnement for surfing i Norge.

     

    edit: ps - har ingen anelse hva som egentlig er kostpris for en mb i utlandet, om det er 10 øre, mer eller mindre. Selvsagt betaler sluttkunde langt mer enn kostprisen - uansett hvilket produkt man kjøper.

  2. Det er virkelig herlig å se hvor mange som er villige til å finne seg i mafiametoder og annen uren forretningsskikk.

     

    Jeg er glad trådstarter gjør et forsøk!

     

    Skjønner jo at trådstarter synes det er urimelig dyrt med dataroaming - der er vel alle enige. Men - å anmelde operatører? Litt drøyt muligens? Dersom man ikke ønsker / ikke har råd til å bruke kostbare tjenester i utlandet, så kan man strengt tatt la være(?)- eventuelt bruke med måtehold.

     

    Personlig synes jeg også det er dyrt med vin på polet, kaffe på cafe, nettleien på strømmen, mat i butikk, bensin, klær, å kjøre taxi, et bedre måltid på resturant osv osv...men det blir litt for mange å anmelde om jeg går dette i sømmene. Selvsagt betaler man langt mer enn kostpris for varer og tjenester - hvis ikke hadde vel ingen levert varer og tjenester til oss.

    oi - Dette ble kanskje litt på siden.

     

    Poster en Link som i denne sammenhengen er litt mer saklig :)

     

    http://www.aftenposten.no/digital/nyheter/NetCom-kutter-surfeprisene-i-Europa-6711725.html

     

    Ps: jobber i NetCom (men har nok ingen innflytelse på roamingprisene ;)

  3. Off topic, men stusser litt. Trigcom (som du sikkert hadde opprinnelig) brukte jo NetComs nett- altså samme nettverk. NetComs abonementer er jo slettes ikke dyrere enn Trigcom (eller har jeg oversett noe?)? Er det dekningen som er problemet eller liker du simpelten kanskje ikke Netcom? Ble bare litt nysgjerrig ;)

     

    On topic:

    Nokia E6 og E72 er vel det nærmeste du kommer bb. E6 er vel den lekreste...

    Sony ericsson aspen har også bb-look... Likeså HTC cha cha.

    Ellers finnes jo motorola xpert og en hel haug med andre "BB-business-telefoner" der ute i verden. Let litt rundt her: www.gsmarena.com

     

    Jobber forøvrig i NetCom bare så det er sagt :-)

    • Liker 1
  4. Samsung har mange rimelige telefoner m bra batteri og kamera. Samsung wave / wave723 / galaxy ace?

     

    Edit: ok - ser at du nå vil ha android så da kan vi luke ut wave-serien. SE Neo fikk forresten ikke akkurat skryt for batterikapasitet i diverse tester jeg har sneiet innom. Bortsett fra det er den snasen.

     

    Bra batteri, bra kamera og android til budsjettpris: vrien combo...

  5. Trodde ikke android-fans likte nyheter om iPhone? Ok - vanskelig å styre unna da de dominerer overskriftene en smule ;-)

     

    Før dere sier at endringene er små og ubetydelige, hvor stor var egentlig forskjellen mellom andriod 2,2og android 2.3? Mellom 2,3 og 3.0?

    itunesklemma er som regel ett av hovedargumentene for å styre unna iPhone. Hva skal man klage på nå? Forskjellene begynner å bli små. Hva skal man egentlig forvente av en ny versjon av et Os? Man forventer forbedringer, og det ser vitterligen ut som endringene skissert + en hel del som ikke er nevnt er forbedringer. Små og store. Om andre telefoner har funksjoner som iPhone nå får er fullstendig likegyldig for iPhone-eiere som nå får en enda bedre telefon.

    Tror nok android-eiere gjerne skulle hatt en og annen funksjon som iPhone har, feks en tilnærmet god applikasjonsbutikk, visual voicemail (er vel også operatør-avhengig tjeneste men men). M.m.

     

    Naturligvis låner ulike telefonprodusenter gode ideer av hverandre for å forbedre sine egne produkter og tjenester, slik vanlig er i alle ulike bransjer. At alle saksøker hverandre er derimot litt pinlig.

     

    Ps: har HTC og iPhone selv, og liker faktisk begge to!!

    • Liker 1
  6. Alle telefonene du har under vurdering er solide, og er det uansett veldig bra pris på disse for tiden - særlig med de nye fastprisabonnementene hos Netcom. Tror uansett hvilken du velger vil medføre stooor tilfredshet i forhold til den telefonen du har i dag (den er for all del god - men som du nevner - den kjører gamle Windows).

     

    Priser per i dag m privatabonnement:

     

    Optimus: 1 kr m fastpris medium.

    Galaxy 2 og Htc sensation: 1 kr m fastpris xl (om du bruker tlf mye, eventuelt 999 / 1199 m fastpris large og medium).

     

    Joda - jeg jobber i Netcom dersom noen var i tvil :)

     

    Lykke til med valg av ny tlf!!

  7. Man kan undre seg grønn over hvorfor det skrives mer om Apple enn android, diskutere frem og tilbake hva som er best, har mest muligheter osv. Jobber på kundesenter (Netcom) og har merket meg noen vesentligheter som helt muligens kan forklare hvorfor apple ofte får store overskrifter mens android og andre ofte avspises med notiser.

     

    Apple kommer med en ny telefon året. Andriod kommer med flere nye modeller i måneden. under uttallige ulike produsenter. Telefonene kjører dessuten ulike versjoner av android, så allerede her faller mange av lasset. Plutselig slippes android 2.3, men da er det kanskje 1-5% av alle android-eiere som kan få denne oppgraderingen. Ikke noe å lage store overskrifter av ettersom saken faktisk angår de færreste. Slippes det en oppdatering til iPhone kan alle få de nye funksjonalitetene samtidg. Det er faktisk temmelig mange...

     

    Det er kanskje flere alt i alt som eier en android i forhold til iPhone, men hvor mange android-eiere vet at de har en android? Dere ville blitt forbauset om dere spurte. Svaret er som regel at jeg har ikke en andriod men HTC, Sony ericsson, Samsung osv. Mange har aldri hørt om android marked. Mange blir sågar forvirret over at de må laste ned programmer for å forbedre funksjonalitet.

    Det finnes nok noen som aldri har lastet ned en app fra AppStore, men det er utrolig få.

    Alle kan nok være enige om at Apple har blitt og blir hypet, og fått mer omtale enn fortjent. Men kanskje på tide å innse at også android er en slags hype, men på en litt mere skjult måte?

    En android-telefon markedføres ikke først og fremst som en android, men som en lynkjapp LG med dobbel prosessor med stor skjerm og bra kamera. Det lages også billige androids, mini-serien til s.e. Zte, som mange har råd å skaffe seg. Det lages jo knapt økonomimodeller som ikke kjører android for tiden. Selvsagt fører dette til at det selges masse androids.

    Skulle likt å se Apples markedandel om de solgte kvalitetsprodukter til 1000-1500 kroner.

    HTC lager gode telefoner men begynner å minne litt om Nokia i gamle dager. De pøser ut modeller som egentlig er ganske like, bare med nytt fengende navn og kosmetiske endringer i utseende, innmat og funksjonalitet.

    Enkelte telefoner har fått mye og fortjent oppmerksomhet i det siste, feks Samsung galaxy 2, men først og fremst fordi det er en utmerket telefon, ikke fordi det er en android. Hvorfor? Kanskje fordi de fleste andre android telefoner faktisk kan gjøre mye av det samme som Samsung galaxy, bare noe langsommere?

     

    Android fungerer ypperlig, men det er aaaalt for mange modeller, for like modeller og for mange ulike versjoner av operativsystemet til at dette i seg selv blir store overskrifter og interssant for andre enn spesielt interesserte. Hvermansen vet ikke at en nyhet om froyo kan gjelde både ens egen HTC og naboens Samsung.

    Apple er en pakke - en telefon, ett Os, ergo enklere for forbruker å holde seg orientert, samt for aviser i treffe et stort publikum. På mange måter kanskje synd, men lettere å få omtalt ett helhetlig og enkelt produkt som omfavnes av mange og oppdateres sjelden, men med merkbare endringer enn android Med sine utallige produkter og variasjoner som primært bærer andre produsenters navn.

     

    Dersom man samler all omtale om de ulike androidmodellene, så er ikke oppmerksomheten liten, men modellene hver for seg er muligens for like hverandre og kommer for ofte til at det blir store nyheter?

    • Liker 7
  8. Motorola defy. Da har du en anstendig touch-telefon som tåler både fukt og juling. Da slipper man tvilling (ja - det finnes enda - koster ca 30 per mnd).

    Nei - du kommer neppe til å savne tastatur. Det går kjapt å venne seg til tøtsj.

    Samsung eller HTC? Begge leverer gode telefoner. Tror det blir hipp som happ dersom man ikke er svært godt kjent med deres ulike modeller.

    Fordeler Samsung : ofte litt bedre batteri enn HTC? Bedre kamera.

    HTC: sence er å foretrekke foran touchwiz (smak og behag dog). Litt mindre plastfølelse ( iallefall på enkelte modeller).

     

    Kunne sikkert gjort lista for pro / contra lang, men stopper her :-)

  9. En turist som kommer til Norge kan skaffe seg kontantabo på dagen. Går ut fra at dette lar seg gjøre på samme måte i Europa. Problem m iPad : alle sim som skal brukes i iPad må aktiveres via pc som har iTunes / internetttilkobling. Mulig løsning; kjøp navigasjonsapp som inkluderer kart og installer før du reiser. Dersom man da kan skru av a-GPS er man ikke lengre avhengig av å bruke mobilnettverk for navigasjon / streame kart. Ingen ekspert på iPad / GPS men dette kan sikkert andre bekrefte eller avkrefte.

  10. Det er stor forskjell på å kjøpe tlf rabattert mnd avgift a 129 uten inkludert forbruk (sim legger Ludo / onecall-kunden i ei skuff).slik ble totalprisen på telefon ofte mange hundrelapper billigere enn å cashe tlf ut til fullpris. nå kommer operatører til å selge dyre telefoner billig, men med 400,5,600 og enda mere kr i mndavgift m inkludert forbruk. Å kjøpe tlf m pakkeabo for å legge sim i en skuff er dårlig butikk for tlf-kjøper. operatøerer unngår tap. totalprisen på telefoner blir på denne måten nokså høy, men for kunde kan dette være veldig god løsning om man tar m at man får tlf + telefoni for pengene. Tror nok denne type pakkeløsninger blir vanlige fremover. økt Konkurranse i dette segmentet vil også bety gunstige løsninger for kunden.

  11. ...woops. Kom borti postknappen :-). Små operatører slipper utgifter ved subsidiering og kan bruke penger på lavere priser. Telefoner blir dyrere og dyrere. Tror derfor at subsidiering ikke faller ut men blir mer vanlig m pakkeløsninger ala Netcom fastpris. Lav innkjøpspris på tlf, mye inkludert forbruk til overkommelig pris. Skal heller ikke undervurdere ulike brukergrpper og familier. Voksne kjøper ikke tlf til 4000 kr til poden på 12, men heller 1 kronesmobil m kontrollabo.

  12. Mange selskaper operer med rentefri nedbet ala Chess. Netcom har gjort dette i mange år med f.eks flexitalk og operatører gjør det fremdeles m fastprisabo ala komplett, all in one og Netcom fastpris. Superpluss og activ talk er vel typiske eksempler på god gammel subsidiering hvor tlf kostet 1krone, med månedsavgift og høye ringe /sms-priser. Tror nok en årsak til at operatører går bort fra denne formen for subsidiering er fordi kunder fra småoperatører i større og større grad handler hos Telenor / Netcom for å spare noen hundrelapper - direkte tap for de store. de små operatørene slipper alle

  13. Tele2, som alle andre bedrifter, ønsker vel å tjene penger - eller i tilfellet sheriff tape mindre penger (?). Det er vel ikke helt uvanlig at når et selskap setter prisen ned følger konkurenter etter. Går prisen opp hos et selskap følger resten etter da også. Det viktigste for Tele2 er vel å fortsatt kunne si at de er billigste operatør med "slikt" og "sånt" forbruk i følge telepriser.no - noe som klinger godt blant folk. Ingen grunn til at Tele2 skal være billigst med klar margin når det er nok å være marginalt billigst - sett fra tele2 sitt ståsted. Derimot kjedelig for kunder som pga uforutsigbarhet og stadige endringer må bytte operatør / abonement.

     

    Har vel sett det samme i dagligvarebransjen med bleiekrig m.m. Butikken taper penger på enkelte produkter for å få flere kunder inn i butikken. Ikke alle nøyer seg med billigproduktene når de først er ute og handler.

×
×
  • Opprett ny...