Gå til innhold

Silenoz

Medlemmer
  • Innlegg

    453
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Silenoz

  1. Reiseforsikring er tingen. Har det selv, har også 15gb iPod.

     

    Til poenget: Hadde en minidiscspiller. Da den ble stjålet, kontakta jeg forsikringsselskapet, fikk noen skjemaer jeg måtte fylle ut, hvor det skjedde, hva jeg betalte for spilleren i sin tid, samt hvilket ekstrautsyr jeg hadde kobla til den. Måtte ka kvittering på alt. Det tok sin tid, men jeg fikk tilbake nesten alt jeg ga for spilleren. Den var 4 år gammel.

     

    Reiseforsikring gjelder også skade på produkt tror jeg, iallfall dekker MIN forsikring det. Jeg har en slags spesialforsikring med Vesta og Norsk Lærerlag (kanskje skiftet navn, det er ikke poenget).

  2. hvis du nå mener ustyla biler .. så må jeg beklage.

    bildet du posta var av en stylet countach..

    latterlig styling også

    countach kom ikke orginalt med Vinge .. og faktisk så senker vinga toppfarten drastisk!

    Ja, jeg så Autofil jeg også. Den vingen der senka toppfarten ja, men enkle modifikasjoner kan faktisk øke toppfarten også, ved å montere en mindre vinge, og da også gjøre tilsvarende foran for å få gjevn luftflyt.

  3. Husker ikke helt hvordan det var, men på glatkjøring svingte jeg iallfall til venstre samtidig som kjørelærer dro i brekket. Ble en fin 360 det gitt :yes:

    Husk at det er glatt (dah) på den banen da. Det er det ikke nødvendigvis på asfalt, iallfall ikke like glatt. Kommer da litt an på. Da jeg hadde glattkjøring var det mye regn i tillegg til oljegørra, så det ble vanvittig glatt.

  4. Har kommet til Ch2, fikk det i går. Synes det er brukbart, men en ting plager meg. Jeg får tendenser til sjakkbrettmotiv på personene. Det er ikke plagsomt, men det ser bare litt jalla ut.

     

    Har følgende HW:

    XP 2500+ @ 2,3GHz

    512mb ddr-ram @ 460MHz

    ATi R 9500 @ Pro med Omegadrivere (dette som ødelegger?)

    Ellers mye uvesentlig, 19" Fujitsu Siemens LCD.skjerm

     

    Spillet er likner 1'ern, men Max ser litt bedre ut, ikke så vanvittig bomsete.

  5. Vel, en av grunnene til at jeg ikke har tro på amotor, er at dere for det meste oversetter fra autoindex.com eller hva den siden nå heter. Samtidig så er det ALT for mange folk uten sertifikat engang som uttaler seg om bilkjøring, trimming osv. Greit nok, men det gjør konseptet noe useriøst - mener jeg.

     

    For øvrig er grammatikken på denne siden helt på trynet - rett og slett. Orddelingsfeilene, samt og/å hagler i nesten hver artikkel. Norskfantomet er ironisk nok redaktøren.

     

    Send PM dersom dere vil ha flere synspunkter, orker ikke skrive mer her.

  6. Kommer vel litt an på "hviken" GHz vi snakker her, antall FLOPS eller hva det heter. Dersom det viser seg at batterilevetiden er bra, er jo dette et alternativ til mp3-spillere som iPod. Leste ikke så godt, er det lydutgang på saken?

    Litt stilig med iTunes i lomma :love:

    Edit: da må prisen synke drastisk først. Neppe aktuelt for noen før den koster $ 1.000 eller mindre...
  7. Egentlig er ikke Dimmu Borgir Black metal. Det er heller Symfonisk/melodisk metal med screamvocals. BM er Darkthrone, Mayhem, Immortal osv, altså de banda som ikke bruker synth. Et godt eksempel på Death Metal er Arch Enemy. Og The Kovenant er ikke BM eller DM, de kaller seg selv for "Progressive Space Metal". De første platene (In Times Before Light og Nexus Polaris er BM da). De er vel egentlig ikke så veldig progressive, men Space Metal skal de få.

     

    DCA er alt for kommers, men det er en bra plate. En "true" fan følger med i både oppturer og nedturer. Likte Spiritual Black Dimensions best, men Death Cult Armageddon duger da den også. Liker ikke at Progenies er på Svisj :evil:

  8. problemer får du ikek på tørr asfalt, muligens ikke på våt helkler med gode dekk osv. Men til vinteren blir det morro, for da er friksjonen laaaaaav. Og med en kraftig feilberegning på oppkjøring så er mulighetene til å stå ganske lave.

     

    PS! ikke bruk gassen for å smette foran en bil i en rundkjøring heller, sensor liker ikke 80 ut av rundkjøring (erfaring :oops:) ble en oppkjøring til da ja:P

     

    80 ut av ei rundkjøring? Det tviler jeg litt på. Med mindre du hadde DET veigrepet. Uansett, dyrt å stryke på oppkjøring.

     

    På oppkjøring skal du kjøre så passivt som du klarer (erfaring). Halvtime etterpå kan du sitte med ei hånd på rattet og kjøre tulling. (Også erfaring)

  9. Ut i trafikken med folk som ikke kan å bremse ned skikkelig? Tror du trenger et par timer til bak rattet på førerskolebilen. Det var noe av det første jeg lærte meg. Du må heller ikke bremse konstant, du kan pumpbremse, slippe gassen, motorbrems osv.
    Bare for å si ifra, jeg er 49 dager unna muligheten til lappen. I ren bykjøring har jeg kvalitetene som skal til for å få lappen, men når det kommer til bremsing er jeg langt fra god nok når farten er over 60km/h. Problemet ligger egentlig ikke i at jeg ikke kan å bremse, det er bare det at jeg beregner feil avstand i forhold til fart.

     

    49 dager? Og du stresser NÅ? Ta med deg mora di på motorveien og kjør av/på da. Så sparer du penger.

     

    Å bare får å si d: Æ har lappen

  10. Umulig mye for pengene. Det er er kjempedyrt kort! Over 2 store for et slikt kort, som snart blir utdatert.. om 1 mnd eller 2 kommer det noe nytt og bedre. :evil:

     

    Hvor tar dere pengene fra?

     

    Slik er det med alt i dataverdenen. Vis du tenker sånn tipper eg du sitter med 486?

     

    Faktisk ikke. Det er mulig å ha en brukbar PC uten å ha det beste av det beste. Et I865PE kort koster en stor lapp mindre. MYE mer for pengene! Kan ikke sammenliknes engang!

     

    Sitter faktisk på en temmelig brukbar PC:

     

    XP 2500+ @ 2,3GHz, NF7-S, 512 DDR466, R9500 @ 9500 pro.

  11. Legg opp bruk av utropstegn. Det er helt unødvendig med mindre du ønsker å vise tol noe skikkelig interessant/banebrytende. Du har liten sjans til å få noen bra jobb som 16å-ring, jeg ville heller ha spurt på rema dersom jeg var deg. de ansetter heller noen som kan jobbe oftere enn deg, og som er myndige.

     

    De gir sikkert f i språkkunnskapene dine og hva dine interesser er. At du har mopenlappen bryr de seg sikkert ikke om. Det heter faktisk førerkort for moped.

     

    At du kan det "basiske" (?) med data er heller ikke viktig. Skriv bare at du er interessert i en jobb hos den butikken, hva du heter, hvor gammel du er, hvor du bor kan være interessant. Vedlegg fra tidligere jobber hjelper også.

     

    For opplysning: Er selv 18 år og har hatt flere jobber. Har jobbet i butikk (kjedelig), samt 2 sommerferier hos TINE midt-norge.

  12. Prøver du å gi meg en leksjon i bilmotorteori?

     

    Dersom du klarer å forklare meg hva dreiemoment er kjøper jeg resonementet ditt, hvis ikke er det totalt verdiløst fordi du kommenterer noe du mest sannsynligvis ikke vet hva er.

     

    Men for å straffe argumentasjonen din enda mer:

     

    Audis 2.7T yter 380hk og 440Nm

    Sammenlignet med motoren i årets Corvette:

    5.7L V8 344hk og 483Nm

    Men det er vel mer fair og sammenligne med Audis V8er:

    4,2L V8 og 450hk og 560Nm

     

    Oiida, slått ned i støvlene.

     

    Du snakket forøvrig om en 1.6L i en amerikaner. Hva om vi putter BMWs 1.6K som yter 200hk og 240nm inn i en Camaro? Den har originalt 3.8L 193hk og 305Nm. Sant nok, den har 65Nm høyere dreiemoment, men så har den også 2,6L mer slagvolum. For ikke å snakke om at den har LAVERE effekt, og i bunn og grunn er det effekten som har noe å si for ytelsene.

     

    Men jeg glemte selvsagt at du snakket om bensinforbruk også. Noen kjappe tall:

     

    Audi 2.7T: 1,2L/mil

    Audi 4,2T: 1,46L/mil

    BMW 1,6K: 0,91L/mil

    Chevy 3,8L: 1,06L/mil

    Chevy 5,7L: 1,21L/mil

     

    Som du ser bruker Audis 4,2L mer bensin, men så har de godt over 100hk mer enn Chevys 5,7L også. La oss heller se på l/mil pr hk:

     

    Audi 2.7T: 0,003

    Audi 4,2T: 0,003

    BMW 1,6K: 0,005

    Chevy 3,8L: 0,006

    Chevy 5,7L: 0,004

     

    Interessante resultater eller hva? ;)

     

    Finn ut HVOR dreiemomentet er størst også da, gjerne også hestekreftene. Da vil du få deg en overraskelse. Kanskje ikke på 4,2L til Audi, men iallefall på 2,7T. Som Ezekiel sier, en motor fra 60 tallet sammenliknet med en som er 30-40 år nyere? Herregud.

     

    For øvrig er audimotorene nesten topptirmmet, all effekt er tatt ut. Camaromotorene fra 70-tallet taes det ut over 1000hk hvis ønskelig. Det er innenfor rekkevidde.

     

    Er selv "fan" av japsebiler, men du virker litt trangsynt.

×
×
  • Opprett ny...