Gå til innhold

Traxtrax tibetax

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Traxtrax tibetax

  1. Takker for innspill

     

    Men hvordan kan han bevise at jeg har jukset eller eventuelt hvordan kan jeg bevise at jeg har ikke jukset? jeg selv har ingen aning :dontgetit:

     

    At noen oppgaver fra prøven var like de som jeg gjorde fra eksamensettet eller fra boka, er ikke min feil. Læreren skal passe selv at vi får helt nye oppgaver. Eller?

  2. Hei

     

    Jeg hadde matte R2 tentamen ikke for lenge siden. Når jeg fikk tilbake prøven og fikk 5+ , var jeg stor fornøyd med innsatsen.Men glad som jeg var , ble dette snudd opp og ned veldig fort , når læreren sa at jeg måtte snakke med han etter timen. Jeg ble overasket over hva det var. Han sa at han var i tvil om at jeg hadde fortjent den karakteren. Han mente at jeg kanskje hadde fått takk i prøven tidligere og gjennomgått den hjemme. Jeg pleier vanligvis å få 3 til 3+ på r2 prøver, derfor mente han at det var noe muffins at jeg fikk 5+. Så nå tilbyr han meg ny heldagsprøve for å dobbelsjekke om jeg virkelig fortjener 5. Jeg ble jo forbanna, når fikk vite dette her. Jeg forstå jo ingenting, at jeg fikk så god karakter , kommer fra at jeg tatt meg skikkelig i naken og stått på. Grunnen til at jeg fikk 3 på prøver, var at jeg var lat og gjorde veldig lite oppgaver i første termin. Men for han er det visst helt umulig å forbedre seg så godt. Mitt spørsmål er om læreren kan gi meg en ekstra prøve? Har han lov til dette? Er det noen lover som støtter dette her? Jeg prøver ikke å skjule noe, å ta ny prøve går greit. Men det er irriterende å få ny prøve nå , når jeg skal ha andre prøver og eksamener etter hverandre. Med andre ord jeg taper mye tid og må stresse ekstra mye.

    • Liker 1
  3. blablabla

     

    Så fordi jeg gjøre en feil på vgs, kommer jeg til å være fucked for hele livet?

    Jeg tror ikke jeg er den eneste som har gjort sånne feil, så hva med ny sjanse?

    Var vel heller ikke det jeg skrev, men kanskje kan det koste deg en jobb du vil ha i fremtiden. Det er mange som har gjort mye verre ting enn å jukse på en heldagsprøve, og som i dag har et helt greit liv. Jeg har jukset på prøver selv jeg. Så er langt ifra perfekt. Det jeg prøvde å si med innlegget mitt er at om du ikke har begynt på en oppgave du får 5-6 timer på når det er 30 min igjen, så er det noe du trenger å jobbe med. Det er noe som er mye viktigere enn en heldagsprøve på vgs noen gang kommer til å være. I alle fall når du skal studere videre.

     

    Jeg glemte kanskje å presisere at jeg hadde egentlig 4 i norsk skriftlig, så jeg sliter ikke så voldsomt. Denne episoden skjedde bare en gang. Grunnen til at jeg ikke viste hva jeg skulle skrive , var at jeg hadde dårlig dag og følte ikke meg på topp.Når det var ca 1 time igjen hadde jeg to valg : enten levere ingenting og få stryk eller skrive av (noe jeg gjorde) og håpe at det går bra.Uansett hvilke av de jeg hadde valgte vil det ikke føre til noe godt. Men hva skal man gjøre , sånt er mennesket . Man gjør feil og lærer av det til neste gang.

     

    PS: det hjelper kanskje litt å forstå situasjonen, hvis jeg nevner at jeg er ikke fra Norge. Visste ikke at det var så seriøse greier her i Norge. Der jeg kom fra var straffen bare streng beskjed.

  4. Ok, hvordan klarte du å jukse på en heldagsprøve i Norsk, Internett skal vel være sperret på pcene dere bruker. Og sitter du til det er en halvtime igjen av prøven og enda ikke har begynt så kan du ikke disponere tiden i det hele tatt. Noe du i alle fall burde lære deg vis du skal videre til universitet/høyskole.

     

    Om det kommer til å være negativt for deg i fremtiden er mer usikkert, spørs helt på arbeidsgiveren som skal ansette deg i fremtiden. Men dårlig ordenskarakter(eller oppførsel?) er i alle fall ikke positivt å se på et vitnemål.

     

    Så fordi jeg gjøre en feil på vgs, kommer jeg til å være fucked for hele livet?

    Jeg tror ikke jeg er den eneste som har gjort sånne feil, så hva med ny sjanse?

  5. Jeg hater fuskere, og har således ingen sympati å melde.

    Når man er prisgitt absolutt alle hjelpemidler og likevel ikke klarer å nyttiggjøre seg av dette synes jeg det imidlertid er mer unødvendig enn ellers.

     

    Jeg sa jo at jeg trenger ikke sympati. :roll: Og hvorfor ville jeg ha sympati av deg som jeg ikke kjenner i det hele tatt. :hmm:Grunnen til at jeg startet emne var for å vite hvilke konsekvenser det kommer til få for min fremtidige jobb eller utdanning.

  6. Ser jo ikke akkurat pent ut for norsk karakteren din, karakterer i fag er eneste som teller hvis du skal inn i videre studier. Du får stå på i særoppgave og på eksamen, så kanskje du retter det opp igjen. Hvis du har nok poeng nå til å komme inn på det du vil, så er det med andre ord å gi full f... i hele greiene..

     

    Jeg gikk ut i 2001 og på den tiden har vitnemålet vært kikket på 3. ganger til sammen. Første gang kiket jeg på det når jeg fik kdet i posten, andre gang var når jeg tok kopi til Saordna opptak og tredje gang var for å ta kopi igjen til samordnaopptak (annet studie). Nå ligger den vel i en eller annen pappeske hos foreldrene mine, sammen med vitnemålet fra u. skolen.

     

    Det er egentlig ikke karakterer som er problemet. Jeg har et godt snitt, men norsk karakter 2 kommer nok til å dra snittet kraftig ned. Læreren sa at jeg får bare en heldasprøve der jeg blir vurdert om jeg får karakter.Og uansett hvilken karakter jeg får på den siste heldagsprøve , får jeg den laveste karakteren i norsk , nemlig 2 :cry:

  7. Det kommer nok litt an på om du søker jobb rett etter vgs eller om du akter å studere først og så finne en relevant jobb.

     

    Hvis du tenker å studere, er det slett ikke sikkert at du noensinne behøver vitnemålet ditt igjen. Du får fort andre papirer som er viktigere: Attester fra mer eller mindre relevante deltidsjobber, attester fra verv i foreninger o.l. samt karakterutskrift fra studiene. Disse er mer interessante for arbeidsgiver.

     

    Dessuten er arbeidsgiver mer interessert i å finne ut av hvordan du er som person der og da, ikke da du gikk på vgs. Dette gjør han stort sett ved å intervjue deg, ikke ved å se i papirer. Jeg har opplevd å ha vært på intervju hvor intervjueren neppe hadde lest CV-en eller søknaden engang. I stedet bad han meg fortelle hvem jeg var og hva jeg hadde gjort.

     

    Dvs. at du kan slappe litt av. Jeg for min del har aldri behøvd vitnemålet etter at det fikk meg inn på studiene mine. Det har ikke engang falt meg inn å legge det ved jobbsøknader. Og jeg har søkt og fått en hel del relevante jobber, ingen har spurt om vitnemål fra vgs.

     

    Det samme gjelder attesten fra Forsvaret, forresten. Har aldri fått bruk for den...

     

    Edit: jeg kan tilføye at det er bra at du tar lærdom av dine feil. Det er en god egenskap. :)

     

    Jeg har tenkt å gå på 5 årig sivilingeniør linja. Så du sier at de på universitet ser ikke på ordens karakter?

  8. Ja, jeg vet det var fortjent og kanskje for strengt, men gjort er gjort sagt er sagt, så nå er det ingen vei tilbake.

     

    Men jeg har et viktig spørsmål som jeg gjentar:

    "Det jeg er mest redd for er om min fremtidige arbeidsgiver kommer til å se på min vitnemål i fra vgs. Rektor sa nemlig at det er stor sjanse for det. Så det jeg lurer på er om noen som har vært i samme situasjon eller vet noe om at min fusk vil ødelegge sjanser for min fremtidige jobb?"

     

    Er det noen som kan kommentere, trenger virkelig svar. Dere skjønner det kan være veldig avgjørendes for min del.

  9. Internett og kommunikasjon er ikke lov, så jeg tipper trådstarter har funnet en tekst som passer til oppgava på internett ;)

     

    Ja det stemmer , jeg viste ikke hva jeg skulle skrive og det var bare en halv time til å levere oppgave. Jeg tenkte at våres gammel lærer vil ikke merke det,så jeg tok en oppgave , forandret litt og leverte som personlig melding. Trodde det skulle gå , men nå har jeg iallefall lært meg en skikkelig lærepenge. :(

  10. Hei

    Idag var min verste dag på lenge :cry: som dere skjønner fra emnetittelen så ble jeg tatt for fusk i norsk heldagsprøve.Jeg som var glad for å jobbe med matte , måtte ta en seriøs prat med rektor og læreren.Det var et helvete stemning, men jeg kom over det.Så dere lurer kanskje på hvorfor jeg trenger sympati ifra dere. Helt ærlig trenger jeg ikke sympati og kan spare dere for moralpreken. Jeg skjønner alvoret og er fullt klar over hvor dumt det er å gjøre i vg3.

    Det som bekymrer meg nå , er det rektor sa. Straffen min ble at prøven ble annullert , jeg slapp heldigvis 3 dagers utestenging, fordi han mente det ville vært for strengt å utelukke meg fra andre heldagsprøver som jeg kommer til å ha de neste dager. Han sa og at jeg får dårligste ordens karakter og det kommer til å spille stor del for min fremtid. Det jeg er mest redd for er om min fremtidige arbeidsgiver kommer til å se på min vitnemål i fra vgs. Rektor sa nemlig at det er stor sjanse for det. Så det jeg lurer på er om noen som har vært i samme situasjon eller vet noe om at min fusk vil ødelegge sjanser for min fremtidige jobb. :(

×
×
  • Opprett ny...