Gå til innhold

Nox4o

Medlemmer
  • Innlegg

    72
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nox4o

  1. Hei på dere som kan dette med e-sigarett.

     

    Jeg har en pasient med KOLS som ikke klarer å slutte å røyke. Snus dekker ikke hennes behov da hun sier det er smaken av tobakken hun trenger.

     

    Hun er villig til å prøve el-røyk, men det virker som om hun ikke klarer å skaffe seg en, derfor skal jeg bestille en for henne. 

     

    Kan dere anbefale en grei e-sigarett med tanke på pris=kvalitet med nikotininnhold og tobakksmak? Gjerne med link for bestilling og liste over komponenter som er nødvendige? 

     

    Hilsen Nox4o

  2. Hei!

     

    Kan dere vise folk hjelpe en noob for nå er jeg lutlei av radiokanalene som spiller av alt annet enn det jeg liker.

     

    Jeg har en Golf 5 2006 modell med original RCD300 spiller og CD-veksler + multiratt.

     

    Jeg har bestemt meg for 2 din spiller, da 1din hadde sett stygt ut.

     

    Ville den http://bilradiospes.no/m/shop/?produkt=18093&katid=166&id= værtav god kvalitet? Burde jeg spare litt mer og gå for noe bedre?

     

    Trenger jeg monteringssettet http://bilradiospes.no/m/shop/?produkt=15271&katid=266&id= for 1500,- om jeg kan få en billig brukt ramme til Golf 5 inkl CANBUS? 

     

  3. Ja. Og det ødelegger for fremtidige studenter som leser din besvarelse og forbereder seg feil.

    Vel, da kan jeg bare si at det ikke er mulig å forberede seg til egnethetsvurderingen. Samtalene foregår på en vennlig tone og spørsmålene tilsvarer spørsmål som man blir stilt på en fest.

    Man trenger ikke dra fagord i svaret sitt, men komme med svar som virkelig samsvarer med virkelighetsoppfatningen din.

  4.  

     

    Går det an å bruke bassenget på phs? Har opptaket i Oslo, men har aldri gjennomført testen i 12.5 m basseng

    Vi har svømmetrening på PHS i Oslo imorgen. Der er instruktører tilstede også som kan veilede deg. Si ifra om du trenger mer informasjon.
    Vil gjerne ha info :D

    I morgen kl 16:00, møt opp ved inngangspartiet til PHS på Majorstuen og snakk med Stein Myhrvold.

    Eller 17:15 da den andre puljen starter.

    Ta med badetøy, svømmebriller og badehette.

     

    Man skal egentlig melde seg på til sånt, men om du nevner at du ville prøve en 12,5m basseng en gang så skal det nok gå bra. Stein er skikkelig ålreit.

  5. Jeg har opptak i Oslo og siden det er 12,5 m basseng betyr det én vending for ryggsvømmingen. Noen som vet om en god teknikk for dette? Prøvde meg i dag men det føltes veldig klønete. Måtte stoppe opp, snu meg, legge meg ned og sparke fra. Prøvde å finne noe på nettet men fant mest om rygg crawl.

    Jeg bruker følgende teknikk: når du svømmer og skal straks snu for å begynne på rygg, strekker du armene fram og tar tak i røret som går langs hele veggen i bassenget (den er ganske god å holde i og hjelper veldig når man skal snu på både bryst og rygg).

    Deretter trekker du deg nær veggen med armene samtidig som du presser beina inn mot veggen, så strekker du armene langs hode i vannrett posisjon og dytter deg hardt fra veggen med beina. Veldig viktig å dykke under vannet, da du flyter lenger enn om ryggen sin skulle flyte på vannet i det du dytter fra veggen.

    Når du kommer til den andre enden og kjenner det samme røret med fingrene, må du snu over til bryst og gjenta.

     

    Dette er snakk om PHS i Oslo.

    Min rævva måte å forklare på er bare å beklage, men du skjønner det fort når du er i det bassenget selv og får tid til oppvarming før testen.

  6.  

    Badehette faktisk :) uansett hårlengde?

    Snakket med en i går som var på opptak i fjor ang dette, og hun sa at de måtte ha på badehette......

    Jeg har trent svømming på politihøyskolen de siste 5 månedene nå, og den ene gangen jeg hadde glemt badehette, fikk jeg ikke være med på trening. Så badehette er påbudt :-)

  7.  

    Om avtaler uten rettsvirkning.

     

    Det er snakk om svake ugyldighetsgrunner som mild tvang, svik, utnytting osv og som resulterer i at avtalen ikke er ugyldig, altså gyldig, selv ved overdragelse til tredje person som er i god tro.

     

    Hva vil overdragelse til tredje person si? Jeg skjønner om det hadde vært 2 parter, og den ene utførte mild tvang og dermed ville avtalen vært ugyldig, men overdragelse til tredje person i god tro?

     

    Har noen en enkel praktisk eksempel?

     

    Praktisk eksempel:

     

    Du truer med å si at jeg ble tatt for offentlig drikking til arbeidgiveren min om jeg ikke selger bilen min til 40 000 kr under markedspris til din far. Faren din er i god tro og vet ingen ting om at den gode avtalen han er på vei til å inngå er et resultat av din tankeløshet. Faren din handler i god tro som tredjeperson.

     

     

    Panny60, takk igjen.

  8. Om avtaler uten rettsvirkning.

     

    Det er snakk om svake ugyldighetsgrunner som mild tvang, svik, utnytting osv og som resulterer i at avtalen ikke er ugyldig, altså gyldig, selv ved overdragelse til tredje person som er i god tro.

     

    Hva vil overdragelse til tredje person si? Jeg skjønner om det hadde vært 2 parter, og den ene utførte mild tvang og dermed ville avtalen vært ugyldig, men overdragelse til tredje person i god tro?

     

    Har noen en enkel praktisk eksempel?

  9.  

     

    Det er ingen eksempler på "særlige grunner" i boka og av den grunn tviler jeg på at vi får en oppgave som baserer seg på §39. Kan hende det er mulig å trekke inn §39 i et evt svar hvis man aimer i det øvre sjiktet hva angår karakter, men tviler på at det har noen stor betydning.

     

    Fant en artikkel som omhandler det her :)

     

    Jeg får gå ut ifra det :D

  10. Hei igjen. Avtaleloven §39 andre punkt angående re integra-prinsippet. Hva går den ut på? At man kan ved særlige grunner (eks sykdom) trekke seg fra avtalen? Dette står i lovverket, men jeg skjønner ikke teksten:

     

    "Naar efter denne lov en viljeserklærings forbindende kraft er betinget av, at den anden part ikke kjendte eller burde ha kjendt et bestemt forhold eller forøvrig var i god tro, kommer det an paa det tidspunkt, da viljeserklæringen kom til hans kundskap. Dog kan, hvis særlige grunde tilsiger det, hensyn tages til, at han efter dette tidspunkt, men før han endnu har indrettet sig efter viljeserklæringen, har faat eller burde ha faat kjendskap til forholdet"

  11. Du kan bruke lovdata gratis til å finne alle aktuelle lovene her, anbefaler deg å printe dem ut og ha dem med som et hefte, da internett ikke er tilatt under eksamen. Evt lagre på pc'n lokalt.

     

    De lovene som er mest sentrale er:

     

    - Forbrukerkjøpsloven av 2002

    - Kjøpsloven av 1988

    - Angrerettloven av 2014

    - Avtaleloven av 1918

     

    I tillegg til dette kan det hende at du kan få bruk for andre lover. Vanskelig å si uten å ha sett oppgavene,

     

    Lovsamlingen kan også kjøpes i butikk. Anbefaler deg å ringe med butikken først, ganske sikker på at Norli Universitetsgata har den inne på lager. Koster ca 200 kr etter hukommelsen å dømme.

     

    Håper det ordner seg :D

     

    Takk skal du ha! Bra svar :)

  12. Hei!

     

    Vi er 2 unge gutter som har tenkt oss til Korfu, Hellas i påskeferien. Vi er helst ute etter sol, varme, øl og party, men siden flybillettene var så billige så tar vi det vi får.

     

    Så, er det noen som har noe erfaring å meddele? Hvordan er det med priser på mat og drikke der nede forresten?

     

    Takker for svar, skal lete selv på nettet imens :)

  13. Hei hei folkens :)

     

    Nå er jeg lei av å jobbe innendørs hver eneste sommer, selv om somrene i Norge er ikke til å skryte av, så er det fortsatt kjipt å sitte inne de få dagene da det er sol. Jeg har 3 år jobbet på bensinstasjoner og de 2 siste årene har jeg jobbet i et vaktselskap. Nå har jeg lyst på noe utendørs jobb i sommerperiode. Spørsmålet er bare "hva".

     

    Hva slags sommerjobb hadde dere som dere trivdes med og syntes var greit/spennende og hva slags sommerjobb kunne dere tenkt å ha? Det kan være alt fra jordbærplukking til gressklipping i hagene til eldre folk. Jeg passer til det meste og er villig til å stå på.

     

    Takker i forkant.

  14. Hei!

     

    Var akkurat innom en russisk forum der de diskuterte legalisering av narkotiske stoffer i Tsjekkia. Fra og med 1 januar er det visst lov for borgerne av Tsjekkia å bære på 15 gram cannabis, fire tabletter ecstasy, to gram amfetamin, et halvt gram heroin og ett gram kokain. Også er det lov å dyrke cannabis hjemme i visse grenser.

     

    Her er en video fra russiske medier

     

    Er det noen som kan avkrefte eller bekrefte dette?

×
×
  • Opprett ny...