Gå til innhold

ibliz

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ibliz

  1. Ja, hvem som helst kan kjøpe spill på Steam med en dårlig eller middelmådig pc, det betyr ikke at spillene kan spilles av den grunn. Hardware i datamaskiner må også oppgraderes etterhvert og tar du det med i prisen når du tenker på spill så blir det plutselig mye dyrere likevel.

     

    Dagens konsoller er heller ikke utdatert på noen som helst måte, ja de er svakere en de kunne vært men de fungerer fortsatt utmerket til det de skal brukes til. Er det noe som er utdatert så er det nok heller din kunnskap om emnet.

     

    Spill på PC kan man faktisk justere grafikk på. Med en PC kan man spille de aller fleste spill. Kan ikke huske sist at noen ikke kunne spille et spill.

     

    Hardware i datamaskiner må oppgraderes de også, men det er større kabinetter, flere vifter, ofte vannkjøling, osv. som gjør at komponentene/maskinen holder seg bedre. Playstation har PC-komponenter puttet i en liten konsoll med dårlig kjøling.

     

    Dagens konsoller er ikke utdatert? Har du sjekket hva som er på markedet til PC i dag? Teknologien FØR ray tracing slår Playstation ned i grusen. 144 hertz på PS4? Går ikke. Støtter 30 hertz, 60 på topp. 8K på PS4? Klarer ikke 4K engang. Ultra wide screen? Støtter ikke. Det er flere ting PS4 ikke støtter enn de faktisk støtter.

     

    Støtter ikke de fleste bluetooth headset og trådløse utstyr. Selv de beste bluetooth allmenne headsettene som Sony lager støttes ikke engang på Sony sin Playstation. Er så dårlig gjennomføring over hele linja....

  2. Hvis du søker på Google etter Playstation VR Gun også søker du etter PC VR Gun så ser du hvem som sikter seg inn på barne-målgruppen og hvem som sikter seg inn på voksne. Playstation sin VR koster en brøkdel og ser ut som noe fra barnehagen. Håper det kommer litt mer kvalitet og ikke et så begrenset antall spill. PC er i en helt annen sektor. Kan ikke sammenligne mulighetene. I dag får du en gaming PC (ikke ray tracing) til rundt 8000kr, noe jeg tror PS5 kommer til å koste. Eneste forskjellen er at man har uendelig muligheter på PC men begrenset på Playstation til det Sony har valgt ut. Må store endringer til for at jeg skal kjøpe/oppgradere maskin. De frister med justerbar feedback i kontrolleren som har eksistert i snart 10 år (lite spennende). Burde være sensorer til VR innebygget i kontrolleren til bilspill o.l, noe som Nintendo Wii hadde for 10 år siden. Få litt tøffere design på produktene sine og komme med litt flere funksjoner. Redd for at salget kommer til å stupe, og følger de historien sin så kommer ikke PS4-kontrollere, spill, osv. til å være støttet på PS5. De hadde muligheten på PS4 men valgte å ikke støtte slik at man må kjøpe nytt.

  3. Hadde som vanlig problemer med oppdatering via iTunes. Har XS. Samme som sist jeg forsøkte, telefonen ville ikke restarte når den har lastet ned og skal begynne oppdateringsprosessen. Henger på Awaiting phone.. Da er telefonen allerede korrupt, og du får valg mellom oppdatering eller restore. Fant et tips om at man bør bruke original kabel, fikk låne det, og da gikk endelig oppdateringen gjennom.

    Når jeg oppdaterer direkte på telefonen går det alltid bra, men i dag gikk det veldig tregt å laste ned, var vel høy belastning.

    Har ellers ikke oppdaget noe problemer

     

    Hvem oppdaterer gjennom iTunes!? Det er et program Apple sier selv de skal fase ut. Har du ikke WiFi? Sier seg selv at du ikke vil at 2 forskjellige enheter + en kabel som kan løsne, skal mellom oppdateringen, når du kun trenger telefonen. Som oftest er det den individuelle PC'en som forårsaker problemer med oppdatering. Blir for mange faktorer, alt fra hvordan internett/WiFi-signal PC'en mottar til hvordan PC'en klarer å behandle informasjon og prosesser, som må ut USB, og tjo og hei. Ikke vits i å gjøre det mer komplisert enn man må, er som oftest da det blir problemer.

    • Liker 3
  4. 20 kmt holder når man ikke har hjelm og annet utstyr. Har testa trynings på asfalt på en sånn, det holdt. 30+ kmt uten beskyttelse er galskap, og man går jo ikke rundt med hjelm når man skal leie en slik.

     

    Du kjører ikke toppfart med bil i byen, du kjører i en passende fart. På samme måte kjører du ikke toppfart med sparkesykkel på travelt fortau i byen. Eller vent, man gjør det med el-sparkesykkel nå for farten blir så begrenset av lovverket at man presser gassen i bånn hele tiden. Hadde el-sparkesykkelen gått i 30kmt så hadde jeg ikke turt det i byen, hadde sunket farten til 10-15kmt, men nå kjører jeg på full gass hele tiden og akselerasjonen er nesten bare "på/av" når det blir så liten differanse. Man hadde også fått mye mer kontroll med sete, fått "lagt seg" litt i svingen enn å stå sidelengs som mange gjør på smal ramme, men sete på el-sparkesykkel er ulovlig. Prinsipper over logikk.

  5. Det som er spesielt med denne saken rundt Apple, er jo nemlig at dette selskapet prøver å være en av de som tar personvern på alvor. Det er ikke lenge siden de slo seg på brystet og brukte dette i markedsføring for å skilles seg fra resten av de store teknologiselskapene.

    Men når det nå viser seg at ting som dette skjer hos Apple, så har de er problem.

     

    Jeg stusser også litt på kommentaren til Apple når de sier at de ønsker å skape den beste siri-opplevelsen og beskytte brukernes private data. Jeg er ikke overbevist om at de to er forenlige

     

    Er det virkelig så vanskelig å forstå at for å kunne forbedre produktet så må de lytte til samtaler? De trenger forskjellige aksenter og språk som de ikke har på kontoret. Samtlige av produsentene har lyttet på samtaler, og i Apple sin situasjon så har det vært anonymt. 1000 samtaler hver dag, det er ikke 0.0001% av brukerne sine. Stuss i vei på kommentaren til Apple du, jeg stusser enda mer av din kommentar og forståelse.

  6. Det er ingen hemmelighet med litium at levetiden 2- og 3-ganger dobles hvis man reduserer kapasiteten. Et el-bil-batteri holder 300-500 sykluser før det har mistet 80% max kapasitet. Man får lett 1000-1500 sykluser uten å bikke under 80% maks kapasitet hvis man reduserer kapasiteten på topplading til 50%. Huff, stakkars eier av el-bil som blir passet på av Tesla når dere ikke klarer å passe på deres egen bil godt nok selv. Hadde man klart det så hadde ikke BMS eksistert. 

    • Liker 5
  7. Bra. Nå må man snart ha faktisk kompetanse på området for å fikse iPhoner. Nå kan ikke hvem-som-helst åpne en sjappe og fikse telefoner, nå må man snart ha bakgrunn som dataelektroniker, mikrolodder, osv. Dette er gull for oss som vet hvordan man kan løse det, men gråstein for de som gjør quickfix. Kommer nok snart noen kinesere med en måte å fikse dette på, som de har gjort med alle andre problemer. Selv bytte hjemknapp er mulig om man har utstyret og ferdighetene til det. Blir spennende å flytte over komponenter på batterier i mellomtiden. Ser for meg at prisene vil gå opp og det er greit, kanskje folk lærer å behandle batteriet sitt bedre og ikke bunnlade hver eneste kveld. Kilde: jeg mikrolodder på iPhoner.

  8. Her sitter det mange selvutnevnte eksperter som baserer sin kompetanse fra Tek og ITavisen. Du har mistet grepet passe godt når du tror at det er helt trygt å handle en mobiltelefon fra Huawei. La oss oppsummere litt: Det er bevist at Huawei har kontaktet partnere av Apple for å bestikke informasjon til sikkerhetsløsninger. Jøss, jeg visste ikke at å drive med spionasje gikk hånd i hånd med ordet "trygghet". Huawei har fått til det de drømte om. Hvis du tar deg en tur til Shenzhen å drar innom en Huawei butikk, hva møter du? Du møter identiske Apple-butikker. Det er hele imaget til Huawei. Apple er dyrt i Kina og Huawei har ønsket å treffe Apple-markedet til de som ikke har råd til dyre Apple-produkter. Produktene, og ikke bare butikken, utstillinger, farger og uniformer, er basert på å ligne Apple's produkter, igjen, for å treffe de som ikke har råd til Apple. Men her i Europa så har vi ikke forstått dette og betaler omtrent samme pris for noe som ikke engang kan sammenlignes med hvor mye penger som er brukt på kvalitetstesting (her kan også koreanske Samsung statueres som et eksempel med sin Fold-skjerm. Tror du virkelig en så stor flause ville skjedd med Apple sine kvalitetstest-rutiner? Neppe. Da hadde de droppet å lansere produktet, som de gjorde med ladeplaten). Bare 1 eksempel. Har mange på lur. Huawei har fylt telefoner med høye specs på kamera og la oss si prosessor, uten særlig optimalisering (iPhone med halvparten av RAM og 2 kjerner mindre på CPU måler høyere ytelse. Montro hvorfor..) og europeere sluker dette som "det er jo bedre enn Apple sine produkter. Høyere hertz jo! Flere megapiksler jo!". Hvis du har noe form for elektroingeniør-bakgrunn så kanskje du ikke lar deg lure av høye tall men ser litt bak tallene. La oss sette fokus på Kina litt, du vet, landet til Huawei. På nyere Nokia ble det oppdaget at informasjon ble sendt til kinesiske servere, uten at Nokia visste om dette. Er du så naiv at du ikke tror det finnes flere tilfeller, bare fordi det ikke er oppdaget? Dette er altså fra en ikke-kinesisk telefon, hva tror du da om hel-rene kinesiske telefoner? Det blir daglig funnet bakdører på kinesiske produkter som har med teknologi å gjøre, men hey, la oss fylle landet vårt med kinesiske produkter og styrke den kinesiske økonomien, et land med lover og sosiale poeng tatt ut fra en film. Det går faktisk an å bruke hodet litt. Trenger ikke bruke mye, men litt. Kanskje du klarer å legge sammen 2+2 og forstå hvilken suppe du kjøper når det i tillegg er fylt med Google-programvarer. Du vet, Google som lagrer absolutt alt du gjør og har en haugevis av søksmål mot seg. Fikk en av verdens største bøter innen IT-bransjen for noen måneder siden ved at de fremmer sine produkter fremfor andre på din mobiltelefon. Forøvrig helt absurd å kjøpe en telefon som bruker konkurrentens operativsystem; Android. Flaskehalsene er enorme. Husker P20 Pro. Nyeste Android hang 1 år etter. Android sin egen virus-scan havnet på sisteplassen. Hva folk kjøper.. faktisk helt utrolig.

     

    Kilde: Jeg mikrolodder chipper på disse telefonene på en daglig basis og vet veldig godt hva som gjemmer seg under panseret. Enda godt Huawei og Samsung har gått litt vekk fra plast og lim. Var et helvete å jobbe med. Men de ser jo opp til idolet sitt Apple og har går mer over til skruer, glass og metall. Asiater'ne begynner faktisk å designe telefoner i 2019 slik at de kan repareres, som Apple har gjort siden dag 1,og ikke designer de for å kastes i søpla, som de har gjort i alle år.

     

    Edit: Også må vi ikke glemme alt det humoristiske. Som at hver måned er det noen i Samsung som får sparken et eller annet sted i verden for det blir lagt ut Tweets fra en iPhone og ikke Samsung. Det har kommet forbud mot å bruke iPhone innad bedriften. Sier litt når det må gå så langt. Veldig komisk alle artiklene om dette. I tillegg var det dette med at Huawei bypasset alle restriksjoner ved testing for å vise høyere ytelse. Det er komisk hele opplegget. Kinesere lurer deg der de kan. Gjerne mest mulig. Enten det er høyttalere med steiner i, powerbanks med AAA batterier eller telefoner av høy kvalitet.

  9. Hva er det som ikke lenger vil funke på en nåværende Huaweitelefon? Maps? Play Store? GMail? YouTube?

     

    Det jeg lurer på er hvilken praktisk betydning vil dette ha på kort sikt? Er det bare slutt på oppdateringer, eller vil apper slutte å funke på kort sikt?

     

    Det vil bli en dårlig versjon av Android ja, skulle gjerne sett en spesifikk liste. En ting er om Android fungerer greit/helt OK etterpå, en annen ting er om folk er interessert i å betale penger for noe som på svart og hvitt er dårligere enn det "alle" andre har.

     

    Tror dette kun er toppen av isfjellet og at vi kommer til å se en stor nedtur hos Huawei. Det er mye oppstyr med spionasje, 5G, og alt dette i tillegg som kommer til å forandre det synet folk har på Huawei.

  10. Dette er et ekstremt eksempel på hvordan amerikanske myndigheter styrer vår hverdag. Synes dog det er merkelig hvordan amerikanske myndigheter kan legge føringer for hva som skjer i Europa. Dette burde vært isolert til Huawei i USA. Liker definitivt ikke utviklingen her  :hm:

    Trump er så uforutsigbar at jeg tror dette ender opp i en form for løsning med Kina.  :roll:

    Fordi vi er allierte med stormakten USA som såklart har påvirkning på oss i Europa.

    • Liker 1
  11. Sånn går det når man skal ta snarveier. De aller fleste feilene er noe som burde vært løst før folk/testere fikk dette i hendene. Kommer til å komme mange kritiske feil neste runde også, skal jeg vedde på. Tror det er litt for stort fokus på å være først ute og få første bølgen av salg på brett-mobiler fra et selskap som selger Kjøleskap og gud vet hva. Nei håper heller at Apple kommer med en brett-mobil om 2-3 års tid. Bruke god tid på å testing, feilsøking og sammensetning. Når noe først kommer så fungerer det bra, og betaler heller litt mer for valg av kvalitet på materialer enn billig plast og aluminium.

    • Liker 4
  12.  

    Dette er jo helt på trynet. Det er umulig for den gjennomsnittlige nordmann å følge med om han er på ICE- eller teliadekning. Se for deg at du gir mobilen til barnet på biltur og det strømmes i vei – fordi man har fri ICE-data – men så har du brukt teliadekning og er tom for data resten av måneden. På de fleste telefoner står det ice+/Telia i toppen på skjermen, men man sjekker ikke dette til en hver tid når man strømmer. Dette er fullstendig upraktisk og nok et ekstremt dårlig forsøk på å tilfredsstille en knøttliten kundegruppe. Dersom man for eksempel er tom for sin normale gigabytepakke vil det strupes til 64 kbit/s. Tenk deg hvor irriterende det er når mobilen går konstant fra 64 kbit/s til 10 mbit/s man når man strømmer. Skal man ha «fri data» skal det være en tydelig makskvote i måneden og kan ikke være lave enn ~50 mbit/s. Jeg gidder ikke bruke penger på et produkt som kun fungerer bra i en begrenset periode (slik som Chili, Telia og ICE har pr. nå).

     

    Da er du så lur at du laster ned det inholdet du skal ha før du/dere skal på tur. Canal digital, Netflix osv har funksjoner hvor dette ikke er noe problem. Og vipps så var problemet borte gitt. Snakk om og lage spiker av tannpirkere a??‍♂️

    Og poenget med å ha 1000gb datapakke om man laster ned, er..?

    • Liker 2
  13. Dette med "desktop mode" - har prøve Dex en stund nå, fungerer "ok" i nøden som stasjonær-erstatning, men det største problemet er appene. Ytterst få er egentlig noenlunde tilpasset desktop-bruk. Så ja, man kan bruke de som de ellers er selvfølgelig, men likevel vil man slite med irriterende småting her og der: for eksempel finnes det kun en fullverdig nettleser ("fullverdig" dog), selv den er beta. Av office-paper har ikke kjøpt MS Office med alt det andre har skavanker av div. stuper. En annen sak er null støtte av usb-tilkoblet tilbehør. Har man f.eks. en USB-scanner er det bare å glemme denne.

    Så uten å lage en forferdelig lang liste av feil/mangler: hvis Google satser tungt på dette, alternativt lager en slags "ChromeOS-telefon" funksjonalitet, så er dette egentlig prima. Apple skryter av at jo, hos oss kan du begynne på mobilen og fortsette på OSX. Dette er fristende, men dette er noe cloud-full som neppe vil fungere med alt som er. Så tanken i bunn og grunn er genial med Dex o.l.: alt du kan gjøre med mobilen, men på en stor skjerm og MER. Og ingen overføring av noe, bokstavelig talt alt du har der i lommen nå, pluss mer. Denne "mer" biten er den jeg egentlig savner. Det er vel færre og færre dødelige som bruker desktop, laptopene gir seg for tablets etter hvert, så dette hadde vært en ultimat løsning imho.

     

    Apple sin løsning fungerer veldig bra. Skriver du på et dokument på Macbooken og skal ta et bilde, så knipser du med telefonen også er bildet brått i dokumentet der du skriver. Surfer du på Macbooken kan du kopiere URL'en og lime inn på mobilen og fortsette å lese der. Denne sømløsheten kan du bare glemme med Windows + Android. Fungerer ikke engang på Samsung PC + Samsung mobil.

     

    Over til Desktop-mode. Det er en funksjon som fungerer veldig bra med Samsung sine apper. Notiser og slike ting. På andre apper så fungerer ikke dette så veldig bra. Store mangler på selv basis Android-apps (non-Samsung apps). En USB til HDMI adapter på TV'en er knapt mer optimalt enn den mye negativt omtalte AUX-donglen til Apple. Burde vært større fokus på trådløs overføring gjennom WiFi til PC/TV, men nei.

  14. Cpu er faktisk ikke så nøye, kamera er viktigere, Snapdragon 845 gir en silkemyk OS opplevelse. Kan være en skikkelig monstermobil dette

     

    CPU, som er kjernen til telefonen, er altså ikke så viktig? Men kamera er viktigere? Er du en slags influenser eller instagrammer siden dette er så viktig for deg? Det viser seg også at kamera-specs ikke har så mye å si men softwaren som behandler. 

     

    Jeg derimot mener det motsatte. CPU har mye og si, og kamera har ikke vært spennende på mobil på over 5 år nå. At denne har snapdragon 845 og 6GB RAM gir absolutt ingen intensjoner om at dette blir en monster-mobil.

     

    Selv OnePlus 6T med 10GB RAM eller Note 9 til Samsung viser seg å være tregere i realiteten ved testing, enn en iPhone XS Max på usle 4GB RAM (og en del kjerner fattigere). Jeg hadde tatt 4GB RAM med høy hertz over hvilken som helst 6, 8 eller 10GB med lavere hertz. 

    Denne telefonen virker for meg som en middelmådig telefon som absolutt ikke kan måle seg i kraft med andre toppmodeller, men sikkert mange influensere som får stjerner i øynene når de ser så mange kameraer bak. Forøvrig er fingersensor + Android en meget dårlig kombinasjon, men face-ID til Android har ikke vært vellykket for så mange, så det er vel det eneste alternativet. Dog ikke veldig sikkert, men det er ikke Android i utgangspunktet heller.

    • Liker 2
  15. Heisann.

    Jeg har en kompis som jobber hos Spaceworld, så har sammenlignet litt applikasjoner mellom min HTC Tattoo og hans HTC Hero.

     

    Foreløpig er det mange applikasjoner som er ute for Hero men som ikke har kommet i en "forenklet" versjon til Tattoo, ettersom det er mindre oppløsning på skjermen.

    Akkurat dét skal ikke jeg utdype meg for mye om, men..

     

    Ja, on-topic, er det noen som har noen andre norske applikasjoner for Android enn de jeg har funnet so far?

     

    Norske applikasjoner (Tattoo)

    TV Guide - Norskt og svenskt program til tv

    Trafikanten - Byssopplysninger

    iMarka - Skiføre

    Yr - Væropplysning for byer i Norge

     

    Norske applikasjoner jeg vet om som ikke er til Tattoo

    Gulesider - Kontakt søk

     

     

     

    Reiser veldig mye, så visse applikasjoner hjelper meg meget.

    Er ikke noen måte å få søkt igjennom applikasjoner fra "Norge" i Marked, derfor jeg spør.

    Søkt i ukesvis etter norske applikasjoner, så tviler på at det finnes en slik tråd. Isåfall beklager jeg.

     

    Mvh. Martin Aleksander

×
×
  • Opprett ny...