Gå til innhold

soostine

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av soostine

  1. Jeg går nå 3vgs, og prøver å bestemme meg for hvilken utdannelse jeg ønsker å ta. Problemet er at jeg synes prosessen er uhyre vanskelig da jeg ikke liker å begrense meg selv og er av typen som gjerne vil ha alt. Jeg vil gjerne ha en jobb som er spennende, variert, gir meg mulighet til å reise, og hvor jeg gjør noe meningsgfyllt, og i tillegg til dette vil jeg gjerne ha en god lønn.

    Jeg jobber hardt og hater å ikke ha noe å gjøre. Jeg er glad i å trene, og har en stor lidenskap for reising. Jeg var på utveksling i USA i fjord og trivdes svært godt, og jeg kan svært gjerne tenke meg å studere og/eller jobbe i utlandet, da særlig USA eller Australia. Jeg synes også kulturer og ulike livsstiler er veldig spennende.

    Jeg har tenkt mye på kiropraktikk og fysioterapi, men ser at en kiropraktorutdanning kan bli veldig dyr (I alle fall i Australia), og er usikker på om det vil være verdt det, og jeg har sett at svært mange fysioterapeuter sliter med å få jobb og at lønnenen er lav. En annen ting jeg bekymrer meg for ved desse yrkene er at de begrenser seg til ett spesifikt fagfelt. Jeg har derfor også sett litt på markedsføring og international bussiness, men synes her at det er vanskelig å finne ut hva jeg virkelig kan jobbe med...

    Jeg lurer på om noen av dere har noen erfaringer eller forslag som kan hjelpe meg med å ta et valg?

  2. Hei. jeg vurderer sterkt å gå på universitet i England. Jeg begynner i 3.klasse til høsten, og går studiespes med realfag. Tror jeg fint kan få ett snitt på 5-5,5 om jeg jobber godt. Tok 2.klasse i USA, og digget det, ville dratt tilbake men college der blir i dyreste laget, og da tenkte jeg at england kan være ett godt alternativ. Greien er at jeg egentlig ikke vet sånn utrolig mye om universitetslivet i England, og ville likt å få fikset på det, derfor har jeg noen spørsmål:

    Er universitetslivet i England lignende college i USA? Tenker da mest på dorms og campus.

    Jeg vil gjerne studere noe som vil tilsvare en siviløkonom utdannelse i Norge, hvilkw universitet anbefales for dette?

    Jeg trenger også å bo ett sted hvor det er mye som skjer, og ha mye aktivitet rundt meg. Jeg elsker å sosialisere meg, digger sport (aller mest riding, men også fotball ol) liker musikk, og sier ikke nei til en god fest. Hvilke steder er gode på slike utenfor skole aktiviteter?

     

    Setter enorm pris på alle svar, og om noe er utydelig kan jeg forklare nøyere hva jeg mener.

  3. Skolene i USA tar ikke inn studenter ved kun å se på karakterene dine, hva du gjør på friitiden spiller en veldig stor rolle for å i det hele tatt å bli vurdert. Om du har mye frivilligarbeid, stilling i elevrådet, sport osv i tillegg til ett veldig høyt snitt, gode anbefalinger, god score på SATs, osv har du en sjangse, men du er likevel ikke garantert å komme inn. Om du har kontakter/familie som du kjenner som går/jobber/har gått på skolen hjelper det mye. Men konkurransen er mye større på disse Elite skolene enn på noen av skolene vi har i Norge.

  4. Jeg er i USA nå, og bor i Rhode Island (New England distriktet). Skolen her er ikke lett. Vi har dunger med lekser hele tiden, og det er lett å stryke på prøver. Vi må skrive lange svar på prøvene, og har ikke hatt noe avkryssing. Tror nok nivået på skolene er veldig avhengig av fagene du tar, området du er i og skolen du ender opp på:)

  5. Gir du en innsats i matten på vgs så vil nok matten gå fint... Alt handler om insatsen og arbeidet du legger i det! Du er heldig som allerede har satt deg et mål for fremtiden, og det gjør det nok lettere å holde oppe motivasjonen:)

  6. Hei:) Jeg tror ikke at rasisme vil bli noe stort problem i USA. Vertsfamilien som velger å ta deg i mot ville nok ikke valgt en mørkhudet student dersom den var veldig rasistisk, eller bodde i et veldig rasistisk nabolag. Selvsagt kan du jo få slengt et par kommentarer av noen idoter, men jeg tviler på at det vil være noe verre enn hjemme i Norge. Grip sjangsen du, og ikke la hudfargen din stoppe deg! :) Jeg drar selv til USA nå i høst, og gleder meg veldig mye!

  7. Tusen takk for svarene! Jeg skjønner godt at det ikke er mulig å få et objektiv som har alt, til en rimelig pris, så nettopp derfor er det så vanskelig å vite hvilket man bør velge, alle er jo gode på hver sin måte:) Setter veldig pris på forslagene deres, det hjelper med litt tips fra noen som har litt erfaring:)

  8. Hei:)

    Jeg tenker på å kjøpe meg ett nytt objektiv til kameraet mitt, men er veldig i tvil om hvilket som vil passe best for meg og mitt bruk. Selv har jeg ikke så mye peiling på slike ting enda, og derfor spør jeg dere om hjelp.

    Per dags dato har jeg bare standard objektivet, men føler ikke at det gir de beste bildene.

     

    Jeg skal i hovedsak bruke kameraet til å ta bilder av mennesker og dyr. Av dyr blir det nok særlig hester, som er i bevegelse, gjerne innendørs i hall, -der har jeg erfart at det er ekstremt vanskelig å få gode bilder med standardlinsen, det meste blir mørkt og kornete. Vil derfor foretrekke et lyssterkt(?) objektiv.

    Jeg flytter også til USA i år, og elsker å reise sånn generelt sett, så det vil være en stor fordel om kameraet også er fint til å ta gode landskapsbilder: bygninger, strender, byer etc.. Jeg har ikke behov for et objektiv som er godt å bruke for nærbilder av blomster, innsekter etc..

    Forslag til et objektiv som vil passe til mitt bruk, og som er forholdsvis rimelig?

  9. Jeg går allmenn 1.klasse, og kan gjerne tenke meg og gå realfag (2. og 3.klasse). Hvis jeg i utgangspunktet vil ha dette året (2.året) godkjent, er det da mulig at det faglige utbyttet er noe dårligere i USA, slik at det blir vanskeligere for meg å komme inn på studier, eller at det blir et generelt vanskelig 3.år her i Norge? Og hvis jeg etter endt år i USA finner ut at det faglige utbyttet ikke er godt nok, vil jeg da kunne ta 2.år på nytt i Norge (4 år på videregående med andre ord), uten at jeg må betale tilbake studiestøtten? Og hvordan er egentlig fagene? Skal snakke med rådgiver på min skole om dette på mandag, men vet ikke helt hvor god erfaring han har på dette området. Har uansett tenkt å søke i løpet av uka, tror jeg.

     

    Er det noen anbefalinger for hvor jeg bør dra eller absolutt ikke bør dra?

     

    Til dere som evt. tar dere tid til å svare: på forhånd takk!

     

    Jeg vurderer uansett Speak og YFU sterkest, og økonomi skal ikke være det største problemet. Jeg er temmelig sosial og skal ikke se på det som et problem å skaffe meg venner.

     

    Jeg har også planer om å ta realfag i Norge, og da jeg snakket med rådgiveren på skolen min om dette sa hun at hun anbefalte meg å ta 2.året om igjen siden pensum ikke er det samme i USA. Om jeg har de "rette" fagene kan jeg likevel få året godkjent, men det vil da være sannsynlig at det blir hardt å henge med i 3.klasse. Rådgiveren snakket også om at jeg kunne ta språk og samfunnsfag linjen 3.året for så å eventuelt ta opp igjen realfag på privatgymnas, men da vil jeg ikke få vanlig førstegangsvitnemål. Jeg har fått garanti for å komme inn i tredje klasse da, men dette varierer nok fra skole til skole.

    Med afs som jeg skal reise med kan vi ikke søke oss til ett spesielt sted, og jeg tror ikke en kan det med YFU heller. Dette er for at en skal få en familie som passer en best mulig.

  10. Når er det det er vanlig å bli innkalt til intervju med AFS?

    Jeg har sendt inn del 1 og del 2 og venter på svar om jeg blir godkjent eller ei, men blir jeg innkalt til intervju etter det i så fall?

    Du drar på intervju før du får vite om du blir godkjent:) Hvor fort du blir innkalt til intervju varierer utfra hvor fort det blir klart noen som kan intervjue deg;)Med meg tok det ganske lang tid siden Sogn og Fjordane ikke har noe lokallag. Du får sikkert snart en epost der de vil gi deg mer info om intervju, det fikk i alle fall jeg:) Lykke til!

  11. Foreldrene mine lar meg ikke dra, jeg aner ikke hva jeg skal gjøre :'(

    Er det noen som har noen gode tips til hvordan jeg kan prøve å overtale dem?

     

    Begrunnelsen deres var at da kom jeg bare til og bo hjemme 1,5 år til. Og så begynte de å prate om "ja det er liksom så fælt å bor her hjemme med oss da?" Snakk om å ta ting ille opp!

     

    Syns det er litt urettferdig, jeg er jo rene engelungen.. Nesten 6 i snitt, hjelper til masse hjemme, driver ikke og fester eller noen ting... Og mye av dette har jeg gjort bevisst kun for å få lov til å dra på utveksling!

    Jeg hadde også problem med å overtale foreldrene mine til å la meg dra, men det gikk tilslutt og jeg har nå søkt med afs. Mitt beste råd er å ta det opp mye med foreldrene dine, og å gjøre det på de rette tidspunktene. Da jeg begynte å snakke med mamma om det i fjord vinter sa hun tvert nei, men når hun sjønte at dette faktisk var noe jeg virkelig ønsket, og ikke bare ett innfall begynte hun å høre litt mer etter. Jeg fortalte henne mye om hvorfor jeg ville, og hva jeg hadde hørt fra andre. Jeg tror problemet til foreldrene ofte er at de er redde for at noe skal gå galt, i alle fall gjaldt det mine, så det kan være lurt å vise dem litt orginisasjoner, utvekslingsblogger osv, da føler de seg kanskje litt tryggere. Bruk det at du alltid har vært snill for det de er verdt. "Jeg har alltid vært ærlig med dere, og dette er noe jeg virkelig ønsker osv". Det er ikke umulig å overtale dem bare du spiller kortene dine riktig. Lykke til med overtalingen.

  12. Jeg ser ikke bort fra at jeg kan komme til å skrive en historie om selvmord heller. Først skildre en person med et miserabelt liv, og til slutt ender han/hun livet sitt, eller blir hindret i å gjøre det. Denne historien vil da dra inn temaer som lykke/ulykke, liv&død, kanskje mobbing eller det at noen indirekte tar livet av en person, hvor skjørt et liv er, hvor fort livet kan ta et vendepunkt og hvor fort ting og tang kan få uventede, fatale konsekvenser.

    Blir kanskje litt uorginalt med selvmord på grunn av mobbing? Har på en måte hørt det før. Bare en tanke jeg fikk om at det kan være lurt å tenke litt utenfor boksen;) Kom forresten opp i Norsk jeg også, gruer meg til i morgen!

  13. Nicla: Men er det ikke litt dumt å søke allerede nå, sånn med tanke på rådgiveren på vgs. Men ser poenget med å være tidlig ute ja;)
    Absolutt IKKE dumt å søke nå. Nesten alle underskriftene du trenger må du ha fra folk fra ungdomsskolen. Du skal ha underskrift fra en lærer som har hatt deg i mer enn 1,5 år og det samme med engelsklærer. I tillegg er det karakterene fra ungdomsskolen du skal sende inn, og først ettersende fra vgs. Dessuten blir du blant de første som får vertsfamilier, så du får i januar/februar i steden for en uke før du drar :) Det er foresten begrenset anntal plasser også.I tillegg trenger du masse tid til forberedelser! Det er vaksiner å ta som skal tas over flere måneder (Hepatitt A og B, og B har tre doser som har par måneders mellomrom), MASSE papirer som skal fylles ut, visum som skal søkes om og intervju som skal møtes på. Alt i alt: masse jobb med søkingen, og det er lurt å starte tidelig. Det sa de faktisk på tlf ti meg når de ringte meg om at de hadde fått søknaden min. Større sjangse for å bli godtatt i utvekslingsprogrammet, og jeg står i første rekke når vertsfamilier skal velge studenter :)

    Okei, du har nok rett, men tror jeg venter til høsten siden jeg er såpass usikker, og må få lov av foreldrene mine først:P Men jeg sliter litt om engelsklæreren vår skal ha hatt oss så lenge siden klassen har fått ny engelsklærer hvert år på uskolen XP Jaja, du er i alle fall heldig som kommer til å få familie så tidelig!:)

×
×
  • Opprett ny...