Gå til innhold

TheBellows

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TheBellows

  1.  

    - "Youtube varsler også at de vil slå like hardt ned på kanaler som spekulerer i å legge på tilpassede forsidebilder på videoer som får ellers trygt innhold til å virke utfordrende eller farlig."

     

    Den der blir vel tricky...

    Med mindre dem fysisk går igjennom og ser på samtlige videoer med tvilsome thumbnails/titles, for så å vurdere om gir grunnlag til advarsel/stengning.

    Ellers er det umulig å dømme rettferdig.

     

    "The Tide-Challenge" sier seg selv at folk tar ting for langt.

    Men i overnevnte avsnitt så er det snakk om ufarlig innhold med heller tvilsom innpakkning, so to speak.

     

    At noen er mer lett påvirkelig enn andre.

    Det har det blitt bevist gjentatte ganger oppgjennom tidene.

     

    Men det er som "Tåkefyrste" sier...

    Bare fordi enkelt personer er dumme nok til å la seg rive med.

    Og tar en hvilken som helst utfordring på strak arm, uten i det heletatt å ha tenkt seg om først.

    Da har dem bare seg selv å takke om noe faktisk går galt.

     

    Spontanitet er en ting, men dumdristighet er en annen sak.

    Argumentativ så kan man si at disse to har mye tilfelles.

    Men sist nevnte tar ting for langt.

     

    Skal Google og YouTube teamet nå altså gå etter alt av innhold som på et eller annet vis kan gi uttrykk for dumdristighet.

     

    Det er i teorien en bra tanke, men der er også noe som heter uskyldig dømt.

    Er spent på å se utfallet av denne heksejakten.

     

     

     

     

    Nei, de vil bare ha en gyldig grunn til å fjerne videoer de ikke ønsker å ha på platformen uten videre årsak og en bestemt regel å vise til. Om de begynner å fjerne videoer som ikke bryter retningslinjene deres blir det bare ramaskrik.

  2. Ikke youtube sitt ansvar å ta tak i dette. At folk er stokk dumme får de ta på sin egen kappe.

     

    Noen folk er rett og slett så dumme at de må beskyttes fra seg selv. At disse videoene blir populære fører bare til at andre gjør enda dummere ting som kan skade både seg selv og andre for views og likes. Jeg forstår godt at youtube reagerer og ikke vil være med på å oppfordre til slike ting.

  3.  

    De kan juble, men de blir igjen alene på internett til slutt. Sosiale medier, spesielt Facebook, har aldri hatt økonomisk utbytte av å vise noe bra innhold, bare viral shit memes. Så nå skal Facebook betale for å vise innhold med opphavsrett, som de ikke har nytte av i utgangspunktet? Det skjer ikke. Og tomme google-søk gir ikke akkurat så mange klikk vil jeg tro.

    Kan godt være du har rett i det, men det blir jo spekulasjoner. I følge TONO selv er rundt halvparten av Facebooks inntekter knyttet til musikk/kulturelle inntrykk, så det er ikke bare viral shit memes. Vi får se. Jeg har lite behov for å beskytte Google/Facebooks pengesekk hvertfall.

    Dette handler ikke om google/facebooks pengesekk, det handler om hvordan vi som forbrukere opplever denne endringen. De store selskapene gjør jo uansett bare det de må for å tjene penger, det er forbrukerne som får straffen.

    • Liker 1
  4. Nå har det seg jo sånn at komplett og digital impuls sine maskiner i denne testen er bygd hos de, netonnet sendte en ferdig maskin ifra asus og jo, det kalles da vitterlig en ferdig bygd maskin når den kommer 100% sammensatt ifra komplett men konfigurert av personen som kjøper den.

    Det er mulig den kalles det, men jeg vil nå heller kalle det en skreddersydd PC, for det er det det er og jeg har vanskeligheter med å tro at du ikke forstår hva jeg snakker om, men er mer opptatt av å snakke rundt poenget.

  5. Kjøper man delene enkeltvis (alternativ 1), så henter lagerroboten til Komplett ti enheter som puttes i en eller kanskje to esker (kabinett sendes nok for seg selv) og sendes til kunden. Det blir muligens noen flere linjer på fakturaen.

     

    Kjøper man PC'en ferdigbygget (alternativ 2), så må fortsatt lagerroboten til Komplett hente ti enheter, som sikkert manuelt må fraktes til monteringsavdelingen til Komplett. Der må alle pakkene åpnes, og alt må skrus inn i PC'en. Deretter må de installere Windows, teste maskinen, pakke den ned og sende.

     

    Skulle de være så heldige å ha en maskin ferdig til sending når bestillingen tikker inn (forutsetter at kunden ikke gjør én endring på spesifikasjonen), så er fortsatt jobben gjort, selv om den er gjort før bestilling.

     

    Så hvordan kan alternativ 2 være enklere og billigere å håndtere?

    Og det er sånn du tror Asus bygger maskinene sine? Det er ikke komplett eller annen nettbutikk som setter sammen en Asus PC, det er dette som er ferdig-pc, ikke disse pc-ene som blir satt sammen etter kundens konfigurasjon.

    Det er ekstremt mye billigere å produsere 100000 ferdigbygde pc-er på samlebånd enn å produsere 100000 forskjellige konfigurasjoner etter behov. Det er riktignok også større risiko da man risikerer å sitte igjen med varer man ikke får solgt og derfor vil ikke dette lønne seg for en liten bedrift som Komplett.

    Dette gjelder alt som handles, jo større partier og jo færre transaksjoner jo lavere blir prisen, du kunne jo f.eks. prøvd å kjøpe en bil i deler og se hvor billig det blir å sette den sammen selv.

     

    Det er ikke tvil om det nøyaktige scenarioet du har beskrevet i dine alternativer, men det var selvfølgelig ikke det jeg mente, at det blir billigere ved å legge til ekstra manuelt arbeid hos grossisten.

  6. Har vært kunde av Chili siden "fri data" ble lansert , og har vært kjempe fornøyd siden dag 1. Klarer ikke brukere å se at alternativene til Chili er betraktelig dårligere? Mister vi dette abonnementet, har man i realiteten ingen alternativer.

    Hvorfor man har behov for å dele data til andte enheter forstår jeg ikke, man har da wifi til slikt.

    Ja du har vel wifi overalt du? Kan du ikke koble mobilen til wifien istedet da siden du allerede har wifi tilgjengelig hvor enn du går?
    • Liker 1
  7.  

    Enig at i5-8400 burde fått bra. men at den er opprinnelig 20.000 sin PC komplett, skjønner jeg ikke.

    Kabinett - 799

    PSU - 809

    CPU - 2290

    Skjermkort - 7499

    Hovedkort - 1490

    Minne - 1415

    SSD - 1145

    SUM - 15.447.

     

    Windows i tillegg ca 1000, da er det 16.447.

     

    Har du allerede en stasjonær PC, med harddisk, kabinett og strøm, så er det vel billigere å kjøpe delene som du trenger ellers? og er du ike interessert i overklokking, så kan du gå ned til Ryzen 2600 (istedetfor 2600X) samt et litt billigere hovedkort, så kan du spare fort 750,- til? Er det noe jeg ikke har fått med meg her?

    Dette er jo maskiner for folk som ikke har interesse av å.bygge men som vil ha en bra pc som er plug and play og så klart koster det litt ekstra når pcen blir bygd av ett firma, jeg er usikker på hva du ikke skjønner?

    Det er ingen selvfølge at det koster ekstra å få den ferdigbygget, logistikkmessig er det mye enklere og dermed billigere å håndtere 1 enhet fremfor 10 små komponenter, så jeg er usikker på hva du ikke skjønner?

  8.  

    Det er meir som at du betalar 199 kr for fri buffet, også blir du kasta ut av restauranten når du forsyner deg for tredje gong.

    Sjølv om restaurantsjefen hadde rekna med at berre halvparten av kundane skulle forsyne seg fleire gongar, så kan ikkje kunden klandrast for at restaurantsjefen har lovd meir enn han hadde råd til.

     

    Skal alle være høflige og møte opp stappmette på buffet for at restauranten skal tene mest mulig på deg?

    Ikke helt. Det er ikke den personen som forsyner seg for tredje gang som er problemet, da det faller inn under normalt bruk. Det er den som tar med seg ryggsekk, bag og 4 handleposer som han fyller opp med mat. Det er jo hans ryggsekk, så det er jo til hans eget forbruk, så han ser så klart ikke problemet. Det står jo "spis så mye du vil for 199,-" det står ingenting om at du ikke kan ta med deg 40 kg mat hjem og legge i fryseren.

    Prøver du å påstå at folk som bruker mye mobildata laster ned internett for å spare det på en harddisk så de kan avslutte abonnomentet og allikevel nyte hele internett lenge etterpå? Mobildata er ikke noe du grabber til deg så mye du kan og putter i fryseren, det er ferskvare som brukes opp fortløpende.

     

    Det kan finnes mange grunner til at man bruker mye mobildata. Ett eksempel er om du f.eks. jobber med film og er avhengig av å sende materiale fortløpende frem og tilbake mellom produksjonsledd. Dette tar ekstremt mye data, men det kan da ikke betraktes som misbruk når du ikke blir opplyst om det på forhånd, for det er jo akkurat pga. det høye forbruket at du gikk for dette abbonnementet i første omgang. En dagskvote på 5gb holder til noen få sekunder med råfilm i 4K. Nå for tiden er filmskaperne overalt og produserer til sine Youtube-kanaler osv., så hvis man ikke klarer å forstå at noen har behov for mer data enn andre så er du for opptatt av din egen navle. (Jeg prøver ikke påstå at den jevne youtuber opererer med 4K råfilm, men ville bare gi et eksempel på hvor lite som skal til for å komme over denne dagsgrensa)

    • Liker 2
  9.  

    Uansett om du er "misbruker" eller "bruker" så kommer man ikke bort ifra at Chili her ønsker å få i både pose og sekk.

    De ønsker å utad kunne tilby "Fri Data" for å få kunder, uten å faktisk levere produktet "Fri Data".

     

    Skal du reklamere for et produkt, så må du faen meg levere produktet også.

    Andre har "fri SMS" men likevel et teoretisk tak på antall SMS. Men det er visst greit når Telenor eller Telia gjør det.

     

    Å si at NKOM ikke har myndighet og lovhjemmel til å fastholde nettnøytraliteten blir bare patetisk utdradgningstaktikk og et tragisk forsøk på å få mer mediadekning.

    Det er helt legitimt å være uenig med NKOM om tolkningen av nettnøytraliteten, og jeg er enig med Chili om at det virker tåpelig at dette skal rammes av reglene.

     

    Og Telenor brøt jo åpenbart nettnøytraliteten med "fri musikk"-greiene sine, men da var det ingen som brydde seg. Det er bare galt når Chili, som utgjør en massiv trussel mot konkurrentene, gjør noe upopulært for konkurrentene (men populært for reelle og fornøyde kunder).

    Jammen da er det jo greit da hvis telenor og telia også lurer kundene sine, da har jo chili full rett til å lure kundene sine også, for det er sånn verden blir et bedre sted.
    • Liker 2
  10. Men syns egentlig de har formulert seg ganske fint jeg.

    Det skal ikke være en erstatning for ordinært bredbånd, så hvordan kan man da bruke 1000 gb i mnd?

     

    Men hvorfor skal man da insistere på å kalle det fri data, operere med fiktive kvoter og trakassere kundene sine? Det sies i tillegg ovenfor at det kun gjelder 4%, så hvis man skal tilby denne slags avtaler må man ta høyde for disse fire prosentene som av ulike årsaker trenger mer data. Man kan ikke ta penger for en tjeneste og samtidig nekte deg å benytte deg av denne tjenesten.

  11. Jeg ser at Chili bedrift mener å lage så mye bråk og uenighet om "ubegrenset bruk" som en type reklame.

    Selv om de taper når de gir deg "ubegrenset abonnement", velger de å lyve i reklamen.

    Rett og slett er det en smart måte av chili å reklamere for seg selv.

     

    Det synes jeg er rart, for min eneste reaksjon er skepsis. Jeg har ingen interesse av å kjøpe produkter jeg ikke får.

  12. Joda, skrivemåten var veldig viktig og riktig i det sitatet. Her refereres det ikke til at nissen sitter i en låve, men på Norges Lover (den juridiske blekka) og avgjør den juridiske skjebnen til alle barn i verden (om de har vært snille eller ikke, og dermed rett til julegaver)

    Jeg forstår det, men det er forskjell på folk og datamaskiner og det er ikke veldig overraskende at ikke google forstår det når det grammatisk sett ikke gir noen mening. Jeg vil anta at ordspill ikke er en av google oversetter sine sterke sider. Nå er riktignok loven og låven begge substantantiv, så det det er ikke sikkert algorytmene klarer å se forskjellen, men på engelsk gir det ingen mening å skrive "on the law sits the goblin", mens "on the barn sits the goblin" er innafor.

  13. Selv om den har skjermleppe vil ikke det forandre størrelsen, dette er på lik linje med en perforert stålplate, man trekker ikke fra hullene, det ville blitt for dumt. Om man nå hadde produsert en skjerm på 5,6..... ville ikke rammen passet til skjermen, men setter man inn en på 5,8" vil den mest sannsynlig passe perfekt. Såvidt jeg vet kjøper de skjermer av Samsung, så jeg lurer da på hva de oppgir i dataarket? Dette er bare et tullete søksmål som ender opp med at telefoner blir enda dyrere og at kyniske saksøkere skal øke formuen. Om du skulle kunne saksøke hvilket som helst firma kun pga. et bittelite avvik i form og størrelse, så hadde det vært håpløst å produsere noe som helst.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...