Gå til innhold

cutler72

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av cutler72

  1. Hei - beklager men jeg har et dumt spørsmål, selv om det ikke er et direkte tema i denne artikkelen. Strømprisene varierer etter forbruk og varierer dermed gjennom hele døgnet. Spotpris kan være 3 ganger billigere om natten enn om morgen. Men kommer dette egentlig sluttbruker til fordel? Meg bekjent er det ingen strømleverandør som fakturerer sluttkunden med variabel strømpris gjennom døgnet. Med spotpris varierer prisen på kWh fra dag til dag, men ikke fra time til time. Jeg kan derfor ikke se hvordan man sparer penger på å lade en bil kl 03 framfor kl 17 når kWh-prisen er uforandret gjennom dagen for en sluttbruker (kunde). Fint hvis noen kan bidra med litt 'voksenopplæring' her :-)

     

  2. Må rette litt på meg selv. Det er ikke lenger mulig å bruke asylsøkerbevis for å få Postens ID-kort. Hvertfall er det det man sier. Samtidig sier finansministeren i en henvendelse fra mars 2009 at Asylsøkerbevis er å anse som gyldig legitimasjon for å etablere "grunnleggende" bankforpliktelser. Dvs som å få lån. så jeg er litt usikker. Men fra 2007 ble kravene til Postens ID-kort endret og kortet ble laget slik at det ikke lenger lett kan forfalskes. Konklusjonen er at det fortsatt hersker litt usikkerhet, og man kan nekte å godta Postens ID-kort så vidt jeg vet. Hensikten med dette faller imidlertid litt vekk hvis banker lar folk med asylsøkerbevis opprette bankkonto, for de får dermed et bankkort.

     

    Grunnen til at jeg nevner asylsøkerbevis er fordi det på politiets egne sider står at dette ikke er å anse som et gyldig legitimasjonsdokument. Det er kun en bekreftelse på at vedkommende er registrert som asylsøker i Norge og er lovlig i landet. Asylsøkerbevis skal fornyes hver 6. mnd.

  3. Det stemmer ikke helt det forrige bruker sier. Dette er hentet fra "hvitvaskingsnytt" (nyhetsbrev fra Økokrim) mai 2005:

     

    Norske banker utsteder ikke bankkort til personer

    som kun legitimerer seg med ID-kort for asylsøkere. Dessverre er det enkelt å omgå dette ved å ta en tur på det lokale postkontoret før man går i banken. Bankene er nemlig pliktig til å godta visse typer identifikasjon, som pass, førerkort og postens identifikasjonskort. Vanlig rutine blant asylsøkere er derfor å anskaffe seg postens identitetskort på bakgrunn av ID-kort for asylsøkere. Deretter går de til banken og får opprettet bankkonto, og deretter utlevert bankkort. PU har opplysninger som tilsier at asylsøkere som blir uttransportert velger å ”gi” sin identitet og bankkonto til en annen utlending. Dermed kan fiktive kontoer brukes til hvitvasking uten at man har mulighet til å spore innehaveren.

×
×
  • Opprett ny...