Gå til innhold

mels

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mels

  1. Viktig spørsmål angående tilbud om overgang til spot:

     

    Jeg ser at mange har fått tilbud om å bytte til spot på sluttfaktura. Er det slik at flere har fått vesentlig høyere regning etter å takket ja til dette??

     

    Det er mulig at denne mistanken er fullstendig ugrunnet, men hvis Vitel sliter med å holde seg unna en konkurs vil et vesentlig poeng for dem være å dokumentere overfor sine kreditorer at de har vesentlige summer utestående. Hvis en strategi for å oppnå dette er å produsere mange "fake" fakturaer er jo dette direkte straffbart.

     

    Hvis vi får tak i tilstrekkelig mange som har opplevd en slik behandling og økte fakturaer etter tilbud om "å få saken ut av verden" mener jeg media/kreditorene til vitel/politiet bør få vite dette.

     

    Tilbakemeldinger ønskes.

     

    Mvh

     

    Hei

     

    Da har jeg vært mange runder frem og tilbake med Vitel på mail og klaget på avregningen (148øre/kwh) og deres noe spesielle tolkning av norsk lovgivning. På min siste mail truet jeg med å melde inn elklagenemda om ikke de kunne gi et klart svar på hvordan prisøkningen plutselig kunne være på over 300% fra første beregnede pris, på tross av at jeg hadde Vitel online (variabel pris avtale) hvor prissvingninger skulle være moderat og ellers meldes fra til forbruker. Da fikk jeg svar om jeg kunne byttes over til spotprisavregning for mitt område. Dette ville jeg selvfølgelig ikke godta uten videre, men sa at jeg ville vurdere det når jeg så den ne avregningen.

     

    Jeg ble faktisk litt overrasket da min nye avregning gikk ned fra over 7000,- til 3000,-. Altså 4000,- i avslag! Istedet for å betale, skylder faktisk de meg penger (2300,-) istedet. Kilowattprisen for mitt område (Hamar) var da på 40, 50 og 80 øre/kwh.

     

    Denne nye avregningen er jo bare rett og rimelig, men jeg tror jo liksom ikke helt på dem for det, så sendte en klar mail hvor jeg spør om jeg har forstått dette riktig, samtidig som jeg la med kontonummeret mitt og minte på at forfallet på fakturaen deres var 19/5..

     

    Så får vi se hva de sier og om det kommer noen penger på kontoen etter hvert. Hvis ikke blir det bråk! Da skal boksehanskene av for å si det sånn!

  2. Samme faktura mottatt her. Har påklaget denne, og viser blant annet til at på forrige avregning var strømprisen 51,41 øre/kWh pr. 31.12.09, mens på sise avregning er prisen for samme dato 143,75 øre/kWh. Altså en økning på nærmer 300% for samme dag. På forskuddsfakturaen som kom ultimo februar (som jeg ikke betalte) var prisen 79,77 øre/kWh. Har videre vist til konkurransetilsynets gjennomsnittspriser i februar. Har ikke fått noe svar enda. Men dette blir ikke utenvidere betalt fra min side.

     

    Vi har opplevd det samme og påklagd dette til Vitel. Dette var svaret vi fikk idag:

    "

    De forventede prisene som ble satt på forrje faktura ble satt altfor lavt i forhold til det den faktiske prisen ble for januar og februar.

    I og med at prisene ble satt for lavt tidligere, og Vitel har sluttet som kraftleverandør har Vitel ingen mulighet til å kompensere for dette tapet senere i løpet av året. De andre kraftleverandørene som leverer variabel kraftprisavtaler kommer mest sannsynlig til å ligge høyt i pris, selv om spotprisen nå går nedover. Dette fordi de skal ta inn det tapte på disse avtalene. Når det gjelder variabel pris, er denne lik for alle landsdeler, noe som gjør at prisen virker høye for noen og lave for andre. Det kan nevnes at vi i perioden januar og februar har hatt variasjon i vår innkjøpspris fra 169 øre til 450 øre kwh.

    "

    Er litt usikker på hva en skal tro om dette.. Sett bort i fra den hårreisende skrivefeilen (Forrje) er det vel noe i det at Vitel ikke lenger kan kompensere for tapet de har lidd ved ekstremt høy innkjøpspris..

     

    Spørsmålet er om noen av dere som har vært i kontakt med Forbrukerrådet har fått noen tips derfra? Vi har ikke gått til det skritt enda, men vurderer dette.

×
×
  • Opprett ny...