Gå til innhold

Kartoffel_mannen

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kartoffel_mannen

  1. Synd denne ikke er enda lettere, men det er ikke så mange alternativer som er lettere. Samsung np900x3l kommer ikke i Norge, heller ikke Sony Vaio og det ser ikke ut til at LG gram13 kommer i Norge heller. Så det er kanskje den letteste 13" på markedet her. Jeg hadde valgt 512 gb overfor i7. Av de som jeg ser i norske nettbutikker så må man gå for i7 om man skal ha 512 gb, finnes ikke i5 og 512 gb.

  2. Jeg vurderer å bytte ut min Galaxy SII. Jeg har hatt Xperia Z2, Galaxy S5 og M8 til vurdering. Jeg har sjekket ut en god del bilder fra div tester av kameraene på mobiler. For meg så virker det veldig merkelig at M8 får 9/10 på kamera. Fargegjengivelsen er utrolig dårlig. Et hav bak S5. Z2 er litt bak S5 på utendørsbilder men slår både M8 og S5 med mindre lys. Alt i alt synes jeg at M8 tar dårlige bilder. Tror jeg har snevret ned til S5 og Z2.

  3. Ser ut som at det blir Olympus E-M10 med 14-42 EZ objektiv.

    Hvor raskt minnekort er raskt nok, og hvor mange gb bør man gå for?

    Er 45 mb/s og 16 gb nok, eller bør man gå høyere på lese/skrivehastighet eller lagringskapasitet?

    Det ser ikke ut som om det er inkludert linselokk?

    Tror jeg også kommer til å gå for det olympus 9 mm f/8 objektivet fra forrige innlegg.

  4. Nå var jeg på Japan Photo og så på noen av kameraene (Fuji X100s og E1-X, Olympus OM-D E-M5 og E-M10, Sony NEX-7 og Panasonic Lumix GX7).

    Det er ikke et lett valg mellom kompakt og speilløst system. I sikkert 90% av tilfellene så får jeg sikkert det jeg trenger med X100s, men så er det en sjelden gang det hadde vært kjekt med vidvinkel eller zoom. Litt rart det kameraet ikke går noe ned i pris.

    Av systemkameraene så likte jeg egentlig E-M10 og E-M5 mest i forhold til utforming og utseende. Han i butikken hadde ikke hørt om E-M10 selv om den stod utstilt der, så jeg fikk ikke noe drahjelp i forhold til valget mellom de to modellene. Ex-1 var visstnok et treigt kamera? GX-7 blir for dyrt om man tenker på objektiv i tillegg. Jeg ble litt overrasket over hvor dyre objektivene er.

    Hvor mange/hvilke objektiver bør man ha til E-M10/E-M5 og hva blir totalpris? Jeg regner med at man i såfall bør ha vidvinkel og så enten en linse med 1- et par x zoom, eventuelt et objektiv som ikke har zoom. Altså 2-3? Høres dyrt ut.

  5. Jeg har lest litt om Ricoh GR vs Fuji X100s og det ser ut som om GR er bedre for de med mer erfaring og helst for de som holder seg til raw format og mer post prosessering?

    http://www.dpreview.com/forums/post/52393969

     

    Når det kommer til Sony, så tror jeg de kronene i mellom RX100 og RX100 II er verdt det utifra det jeg har lest i tester. Jeg er enig med at jeg bør dra i en butikk og sjekke ut kameraene for å kjenne på størrelse, vekt og litt mer, men jeg tror det er lurt å ha noen kandidater på forhånd.

    Vet ikke om jeg kommer til å vente på G1 X anmeldelser og brukererfaringer (+firmware oppdateringer for å fikse feil) når det ikke har kommet ut ennå. Jeg ser at G1X ikke har innebygd søker, betyr det at man ikke kan se motivet på skjermen når man tar bildet? Når det kommer til budsjett så er det tøyelig, men X100s er borte i smertegrensa (men det ser sexy ut i tillegg til bra kritikk)...

     

    Fuji XE-1 virker bra, men jeg er litt usikker på hvor mange linser man kan komme unna med? Jeg er litt redd for å brenne meg på å overvurdere ekspertisen og interessen min.

    Jeg hadde med det drittkameraet(!) mitt på Hellas ferien, selv om det er 10x zoom så tror jeg at jeg kun brukte zoom èn gang da jeg tok bilde opp mot Akropolis. Det er oftere at jeg ikke kommer langt nok unna bygninger større bygninger (feks i Firenze) og da hadde det vært ok med vidvinkel?

     

    Kandidater?

    Sony RX100 mk II

    Fuji X100s

    (Ricoh GR, kanskje)

  6. Ikke la ordet kompaktkamera skremme deg. Det betyr ikke at det er kompakt eller dårlig, det er bare en samlebetegnelse på kameraer som man ikke kan skifte objektiv på. Noen av de, som Sony RX100 er faktisk veldig bra selv om det finnes andre kompaktkameraer som er dårlige.

     

    Optikken har mye å si for kvaliteten og det er gjerne sånn at hvert objektiv er optimalisert til forskjellige ting. Noen skal ha mye zoom for en billig penge og porioriterer dermed ned en hel del andre ting. Andre prioriterer stor blenderåpning eller makro på bekostning av zoom. osv. Velger du et systemkamera kan du med tiden kjøpe objektiver for ulike formål og få knallgod kvalitet på akkurat det. Kamera med fastmontert objektiv, kompaktkamera, har som regel allrounder-optikk på bekostning av andre ting. Kamera med utskiftbar optikk, systemkameraer (speilløs eller speilrefleks), har mulighet for å bytte mellom ulik god optikk alt etter formål. Personlig har jeg begge deler. Et systemkamera som jeg bruker for planlagt fotografering med høye kvalitetskrav og et telefonkamera jeg bruker for uventede situasjoner uten å stille særlig krav til kvaliteter eller fleksibilitet.

     

    Videre synes jeg søker er veldig viktig for å holde kameraet stødig og riktig. Da får man trepunkts støtte (albuer + ansikt) Har man bare skjerm og ikke søker så må man holde det et stykke fra ansiktet og albuene fra kroppen og da vingler det mye mer.

     

    Jeg er sjeldent på gaupesafari, så hvis jeg skal sette opp liste med hva som er viktig og mindre viktig så blir ekstrem zoom og video nedprioritert. Å kunne ta bedre bilder med mindre lys, som på kvelden og innendørs er svært ønskelig. Jeg bør nok ha et kamera med gode automatiske funksjoner, men det er greit å ha manuelle innstillinger i tillegg, så kanskje jeg lærer etterhvert.

     

     

     

    Ricoh gr.

     

     

    Jeg tror vi har samme prosessorvifte. Knallbra kjøling!

    Funfact: jeg så på finn.no i går at Ricoh GR blir solgt dyrere der enn nypris i butikk.

    Det hadde ikke gått i hifi-verdenen, der går ting 30-40% ned i pris når det selges privat...

    Edit: Jeg så ikke at det var med ekstra utstyr til det kameraet.

     

    Liste over kandidater:

    Sony RX100

    Ricoh GR

    Fjuifilm Finepix X100S

  7. Jeg var litt skeptisk til kompaktkamera etter det forrige bomkjøpet som jeg skrev om, men det var kanskje for billig kamera.

    Dette kameraet her gir veldig bra bilder (Fujifilim x100s), men det er litt dyrt... men fristende

    http://www.akam.no/artikler/test-fujifilm-finepix-x100s/133436

     

    Jeg ser at Sony RX100 har fått bra kritikk, bildekvaliteten er fin, men det kunne vært bedre. Er det noen mellomting mellom disse modellene som jeg burde sjekke ut?

    Er det stor forskjell mellom RX100 og M2 modellen?

  8. Hei jeg har stort sett brukt mobilen til å ta bilder, men tiden er inne for å skaffe et kamera som kan gi bedre bilder. For noen år siden kjøpte jeg et kompaktkamera (Casio Exilim ex-h15) som jeg brukte på en ferie. Jeg syntes at bildene ble så dårlig at jeg foretrakk å gå tilbake til mobilen. Spesielt så blødde hvitfarger langt over i andre pixler.

    Jeg tror jeg burde gå for et kamera som er lett og bruke og har en del automatiske funksjoner. Jeg tenkte et systemkamera uten speil som et kompromiss mellom bildekvalitet og størrelse/vekt. Tenker pris rundt 5-6000, hvis det er nok til å få noe bra.

     

    Noen tips til modeller, og eventuelt hva jeg bør se etter?

    Hvis dere har forslag om bestemte modeller så link gjerne til noen tester/oppsummering/gruppetester.

     

  9. Vurderer å kjøpe ny PC til spilling, men jeg er lei av støy. Det er ikke sånn at jeg må høre en knappenål som treffer gulvet, men det hadde vært greit med noe som er ganske rolig.

     

    Satt opp en maskin som likner litt på den ene ferdigpakken på komplett, men siden jeg vurderer (Sapphire Radeon HD 5850 Vapor-X skjermkortet, siden det skal bråke mindre enn de med stock kjøler)har jeg satt sammen komponenter på dustin. Eneste forskjellen er en annen psu og dvd brenner.

     

    http://i19.photobucket.com/albums/b185/kartoffel/ForslagPC.jpg?t=1269351177

     

    Bråker stock viften, og bør jeg bydde den ut med f.eks noe som dette?

    http://www.hardware.no/artikler/coolit_eco_a_l_c/75500

     

    Er det noen andre komponenter man bør bytte ut? Helst ikke noe dyrere...

    post-212064-1269352029,4685_thumb.jpg

  10. Først en liten videosnutt fra en kjent kanader;

    http://www.youtube.c...#!v=dXDafhMttJs

     

    Så når det kjelder støynivå på Radeon HD 5000 serien, så støyer alle like mye eller like lite.

    Unntaget er følgende kort som har en annen bedre og mer støysvak kjøleløsning:

    ¤ MSI Radeon HD 58xx Twin Frozr II

    ¤ PowerColor Radeon HD 58xx PCS+

    ¤ Sapphire Radeon HD 58xx VAPOR-X

    ¤ Sapphire Radeon HD 58xx TOXIC Edition

    ¤ HIS Radeon HD 58xx iCooler V

     

    Vet du, eller noen andre hvilket som er det mest stillegående 5850 kortet?

×
×
  • Opprett ny...