Gå til innhold

Unreal

Medlemmer
  • Innlegg

    253
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Unreal

  1. Jeg er på leting etter en ultraportabel laptop, hvor de viktigste spesifikasjonene er 13.3" skjermstørrelse, og en oppløsning på 1600x900. Det skal ikke være en gaming laptop, så det er ikke stort behov for dedikert skjermkort. Det er mye viktigere for meg at den er stillegående og kjølig.

     

    Jeg har sett på alternativer som U36SD, UX31E og diverse varianter av Sony Vaio, men når jeg leser anmeldelser og tilbakemeldinger, finner jeg stadig noe som holder meg tilbake. Det kan være svak trådløsforbindelse, lyssvak/fargeløs skjerm, eller dårlig konstruksjon.

     

    Jeg betaler gjerne opp mot 16.000 for å finne den "perfekte" laptop, og håper der er noen som kan hjelpe meg på vei.

  2. Jeg har kniven på strupen i sommer mtp matte 2. Egentlig skal jeg begynne i 5. til høsten, men alt dette avhengerr av at jeg består matte 2 i sommer. Jeg fikk også høre at hvis jeg ikke består matte 2 i sommer mister jeg studieretten min, og blir kastet ut. Det hjelper ikke å søke permisjon i et år, for jeg får visst ikke ta matte 2 under permisjonsåret.

     

    Det er selvsagt på tide å, for første gang, ta matte 2 på alvor og bestå emnet, men hva faen gjør jeg hvis det ikke skulle skje? Er det da umulig for meg å få meg en grad?

     

    Føck! Har ikke noen andre enn meg selv å klandre heller.

    Hvordan er statusen din på hengefag? Og hvilket semester skulle du egentlig tatt matte 2?

    Reglene for hengefag mener jeg er slik:

     

    - Du kan ikke mangle mer enn 22.5 studiepoeng får å gå videre til neste klasse

    - Du kan ikke ha hengefag fra 1. klasse med deg inn i 4. klasse

    - Du kan ikke ha hengefag fra 2. klasse med deg inn i 5. klasse

    - Om en av de tre nevnte inntreffer, kan/må du gå opp igjen et klassetrinn, men kun 1 gang (per klassetrinn). Består du fag som gjør at ingen av de tre første punktene inntreffer, blir du flyttet opp igjen til riktig klassetrinn.

  3. Hvordan er det med "transfer student/utvekslingstudent" på Indøk på NTNU? Har lest at noen tar fjerde året i f.eks. USA. Er dette noe vanskelig? Kan alle som vil dette? Er det bare fjerde året som er muligt å ta som utvekslingsstudent? Kan me ta både andre og fjerde ?

    Takker for svar

    Indøk gjorde i fjor om utvekslingen til 3. klasse, i motsetning til 4. klasse som alle andre siving linjer. Jeg hørte selv med rådgiverene om mulighet å ta det i 4. klasse, men det skulle visst ganske mye til.

  4. Fantastisk!

    Regner med de ikke kan frarøve deg Premium-tilgangen etter du har aktivert denne til kontoen din? I så fall er jo dette faktisk gratis, i ordets rette forstand :-)

     

    De har sannsynligvis oversikt over hvilke kontoer som har benyttet seg av tilbudet, men det er jo ikke verre enn å bare lage seg en ny konto. Men jeg mener å ha hørt at tilbudet utgikk den 31. mai - ikke sikker dog.

  5. Heisann.

    For en måneds tid siden gikk jeg for Unibet-tilbudet. Jeg opprettet altså en ny Unibet-konto, satt inn 150 kr., og fikk en kode til 3 mnd. Spotify Premium.

     

    Jeg har i ettertid ikke brukt dette innskuddet noe særlig, og ligger nå fortsatt på ca. 150 kr. Jeg la nå merke til at jeg har muligheter for å ta ut pengene, da minstegrensen er 125 kr. Så da lurer jeg: er det noen som har prøvd å direkte ta ut pengene igjen, etter du har fått og aktivert Premium-koden fra Unibet?

  6. Sitter her med en flunkende ny PC, bestående blant annent av et ASUS P6T Deluxe hovedkort og et ASUS GTX 285 skjermkort. Jeg har kjøpt en intern SPDIF kabel som jeg har koblet sammen mellom SPDIF utgangen på hovedkortet og inputen på skjermkortet. MEN, noen lyd får jeg ikke likevel. Jeg har sett på både under "SPDIF Interace" og "Digital Output" under lydinnstillingene, begge er aktivert og på, men får ingen lyd. Bildet kommer dog frem som vanlig. Receiveren er en Pioneer VSX-LX51.

     

    Noen tips?

     

    Lurer egentlig også på, hvordan kan jeg egentlig få lyd når begge utgangene fra skjermkortet er DVI? DVI kan vel ikke transportere lyd? Har koblet på en DVI-D-HDMI adapter og bruker så en HDMI-kabel til receiveren nå.

  7. Hei.

    Jeg har en ny PC her, sammen med ASUS GTX285 skjermkort (2x DVI-I utganger) og en BenQ 22" skjerm (som har VGA, DVI-D og HDMI innganger).

    I to ukers tid naa har jeg brukt VGA inngangen paa skjermen, ved hjelp av en DVI-VGA adapter paa skjermkortet. Men jeg kjopte meg naa en DVI-D kabel, koblet i skjermen, og fikk opp bildet i starten. Men etter loading skjermen til Windows, saa blir det svart og jeg faar "No signal detected". Gaar jeg inn i safe mode funker det.

     

    Hvordan faar jeg det til aa fungere under vanlig booting?

     

    Edit: Fikk ordnet det :-)

  8. Heisann.

    Her nettopp kjøpt meg en ny PC bestående av Intel i7 920, Asus P6T Deluxe, OCZ 3x2GB DDR3 1600MHz og ASUS GTX285. Jeg lurer i den anledning på om jeg skal velge Windows XP 64 bit, eller Windows Vista Business 64 bit, ettersom jeg har anledning til å skaffe meg begge disse gratis fra skolen.

     

    Jeg vet Vista har DirectX 10 støtte, men er det noe annet som taler for/imot Vista eller XP? Jeg liker i grunn bedre XP, men velger Vista om fordelene tilsier det.

  9. Heihei.

    Jeg har en server stående hos en host som nå neste helg må kutte strømmen til hele serverrommet fra fredags ettermiddag til søndagskveld/natt til mandag, pga. oppgraderinger.

     

    Vi har i mellomtiden tenkt å forandre nameserverene i zone-filene på domenet, så vi får opp en midlertidig side for helgen hos en annen host. Men hvordan blir det med mail? Er jeg nødt til å sette opp en catch-all email-adresse på en annen server for å ikke miste noen mail, eller vil all email sendt til oss i løpet av serverbruddet bli forsøkt re-sendt over hele helgen, så mail sendt fredag faktisk vil komme frem til mottaker natt til mandag når serveren er oppe igjen?

  10. Jeg holder for tiden på å leter rundt etter deler til en ny stasjonær PC. Når det gjelder grafikkort så har jeg tenkt å gå for enten GTX285 eller HD4870X2. Men jeg har som krav at det skal være noenlunde stillegående, det vil si at det kan lage noe lyd, men jeg vil ikke ha noen bråkbøtte! Så er der noen stillegående kort av en av disse typene som folk kan anbefale?

  11. Heisann!

    Jeg er i disse dager på leting etter deler til en ny PC, da min nåværende begynner å dra på åra. Jeg har sett litt rundt en stund, men det er fort gjort å gå seg vill i denne jungelen av datakomponenter. Jeg lurer derfor på om folk kan hjelpe meg litt på vei. Her er det jeg selv har funnet frem til, men ønsker gjerne innspill rundt disse komponentene:

     

    Kabinett: Antec Performance P182

     

    Hovedkort: Asus P6T Deluxe

     

    Prosessor: Intel Core™ i7 Quad Processor i7-920

     

    Strømforsyning: Corsair Powersupply 750W

     

    RAM: OCZ Platinum XTC DDR3 1600MHz 6GB KIT

     

    Som dere ser så er jeg usikker på om jeg skal gå for Quad eller nye i7. Noen formeninger her? [Edit: har bestemt meg for å gå for i7] Lurer også på hvorvidt jeg skal gå for et GTX285- eller HD4870x2-grafikkort.

     

    PCen vil bli brukt som mediacenter, med streaming av filmer i forskjellig kvalitet (fra XviD/x264 til DVD/HD/Blu-Ray), multitasking hvor jeg bruker litt grafikkprogram (Paint Shop Pro/Photoshop), programmerer (Eclipse) og lager hjemmesider (Dreamweaver), samt litt gaming av og til (for det meste nyere spill).

     

    Ønsker i tillegg en PC som er stillegående! Total fravær av støy trengs ikke, men jeg vil ikke ha noen bråkbøtte.

  12. Da ble det stryk på exphil gitt. Har vanskelig for å tro at svaret mitt var så dårlig at det fortjente en stryk, så jeg har da tenkt å klage. Så ser jeg på NTNU sine hjemmesider at det står: "Du anbefales på det sterkeste å be om en begrunnelse for karakteren før du eventuelt sender inn en klage."

     

    Men er det noe poeng i å be om en begrunnelse når jeg likevel har strøket?

    Og vil de nye sensorene som skal rette eksamen pga. klagen ha innsikt til den eventuelle begrunnelsen og tidligere karaktern?

  13. Hei, og takk for svar!

    Jeg prøvde nettopp å koble fra alt utstyr, samt slo av ruteren og lot den stå litt, før jeg koblet alt opp igjen og skrudde på igjen ruteren. Nå har downstreamen plutslig økt med 4 Mbit til 9.5 Mbit.

     

    Skjønner ikke helt hva dette kan ha seg. Det er dog fortsatt 1 Mbit mindre enn hva jeg hadde for et par dager siden :/

     

    Edit: Ja, det tok ikke mer enn et par timer så var farten nede i 5713 Kbps igjen. Rare greier.

  14. Jeg har nå hatt internett fra NextGenTel i litt over en uke. Jeg bestilte Mega Fri Fart-abbonomentet (20/1 Mbit), men grunnet avstand på 1800-1900 meter til sentralen så ble den reelle farten 10.5/1 Mbit. Linjen har fungert flotters den siden den ble satt opp, men i dag la jeg merke til at følgende etter jeg logget inn på ruteren: "Line Rate - Downstream (Kbps): 5233".

     

    Linjen har altså over natten plutslig blitt halvert. Noen som kan tenke seg grunnen til dette? Bor i Trondheim.

  15. Heisann!

    Jeg har nettopp flyttet inn i ny leilighet i Trondheim, og har dermed tenkt å innrede med litt bilder og plakater. Jeg har kommet over et høyoppløsningsbilde fra det gamle spillet The Secret of Monkey Island, og lurte på muligheten for å få dette printet ut, satt i ramme og hengt opp på veggen. Selve bildet er 60x80cm, men går det fint å ta det ut i 70x100 uten å forringe kvaliteten alt for mye? Og hvilke butikker i Trondheim tilbyr denne tjenesten?

×
×
  • Opprett ny...