Gå til innhold

mobil_brukeren

Medlemmer
  • Innlegg

    718
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mobil_brukeren

  1. Jeg skal gi et eksempel.

     

    Jeg vil kjøpe en bolig til 2 350 000 kr og jeg har fått et tak på kjøp av bolig på 2 400 000 med en egenkapital på 500 000 kr. Da har jeg 50 000 til overs på konto så i tilfelle det skulle skje noe. Den boligen vi vil kjøpe er uten hvitevarer så jeg spør om vi kan bruke 470 000 av egenkapitalen og låne 1 880 000. Da har vi 30 000 til hvitevarer og jeg ha 50 000 på bok til uforutsette utgifter.

     

    Saksbehandleren er ikke medgjørlig og sa at jeg må bruke av de 50 000 jeg har på bok eller kjøpe en leilighet med hvitevarer. Jeg har fåt lån pga egenkapitalen på 500 000.

     

    Har jeg en vanskelig saksbehandler eller er det rett og riktig?

  2. Vi har et engelsk prosjekt om biomasse.

     

    Tung olje går igjennom en destillasjons prosses for å skille bensin, diesel, gas osv i samme prosess. Så spørsmålet mitt er, destilleres biomasse på samme måte, eller skjer dette i sepparate prosseser med forskjellige biomasser til ethanol, diesel og gas?

    Har prøvd å søke på nettet men har ikke greid å finne noe svar på det.

     

    Takker for alle svar!

    post-21198-0-93806400-1290080555_thumb.gif

  3. Jeg sitter i en vanskelig knipe som jeg ikke greier å finne ut av. Jeg har fagbrev som elektriker.

    Jeg har kommet så langt at jeg vet at mitt første valg er befal elektro ing. i militæret, men jeg må ha et 2 og 3 valg. Da tenkte jeg forkurs, men kan ikke bestemme meg for om jeg skal velge bergen (HIB) eller trondheim (HIST).

     

    Noen som har noen formeninger om hvilken av disse skolene som kan være best for elkraft ing.? Det jeg har som plan å gå etter bestått forkurs.

     

    Er det en fordel å ta forkurs på samme skole som man har planer om gå vidre på senere?

     

    Jeg har fagbrev som elektriker og har derfor også sett på Y-vei, men har lite lyst til å bo i porsgrun. Vet det er litt spesiell prioritering, men er klar for en mere stor by som ligger litt lengere unna hjemstedet (tønsberg).

  4. Jeg har ringt å snakket med dem.

     

    Lønn

    1 år: Vanlig førstegangs tjenste lønn + skole tillegg når man går på skole.

    2 år: 273k

    3 år: 273k

    4 år: 273k

    5-8 år: Husker ikke helt hva han sa, men trur det var startlønn på rundt 350k, men de alle fleste tjente mellom

    400-800k, kom litt annpå hvor mye man reiste.

     

    Tittel

    Med fagbrev som utgangspunkt får man tittelen Elektro Ing med befal utdanning.

    Med studiekompetanse får man tittelen Marine Elektro Ing med full befal utdanning (man har da mulighet til å stige i gradene)

    Man kan få full befal utdanning med fagbrev også, men da må man ta et år ekstra på skole eller ta det under de 4 plikt årene. Dette er noe man må søke om, men han sa at i de fleste tilfeller ville man få godkjent å ta det.

     

    Videre utdanning

    Etter pliktårene kan man studere vidre. Hvis militæret vil sponse den utdanning også så må du binde deg i dobbelt så mange år som skolen tar. Altså går du 2 år på skole etter pliktårene må du binde deg i 4 år til etter den vidre utdanningen.

     

    Studentliv/Fritid

    Det er akkurat som å gå på en offentlig skole, bare man ha uniformsplikt på skolen og klassene er mindre. Det er da også en bra ting for da får man mere personlig oppfølging. Så kan man velge om man vil bo billig på skolen (?) eller om man vil ha egen leilighet. Han jeg snakket med hadde egen leilighet, mens han møtte opp på skolen og spiste forkost der. Penger spart ;)

     

    Mat og bo er sponset under hele det første året.

    Har man ikke første gangstjeneste fra før gjelder første året som verneplikt året.

  5. Jeg trur det skal gå, men du må kjøpe et godkjent plomberingskit og monteres av en forhandler sånn at du får godkjennings papirer som du kan vise til biltilsynet.

     

    Noe jeg ville gjort er å ringt biltilsynet og spørt hvordan papirer du trenger for å få den godkjent som mellom.

    Ringt en Yamaha forhandler og spørt om dem har plomberingskit og hva dem skal ha for å montere det.

     

    Det enkelste er å kjøpe en som allerede er mellom regga.

  6. Her er min Yamaha R6 08 jeg kjøpt i Juni. Gått 3000 km når jeg henta den, og gått rundt 7000 km.

     

    - Integrerte blinklys

    - Akrapovick eksos

    - Øhlins styredemper

     

    Noen godsaker som er bestilt og på vei

    - ASV korte gull hendler

    - Puig Windscreen Dark Smoke

    - Woodcraft frame sliders

    - Vortex bar ends (hvite)

    - Stomp grip

    - Woodcraft svingarm sliders

     

    Vurderer også om å dreve opp to tenner bak og ned en tann forran. Hørt den skal bli greit leken da, men grunnet at jeg fikk innkalling til militæret her om dagen så venter jeg med å bestille noe mere før jeg vet hva som skjer. Vil prøve å komme inn på befalskolen i august og kan jeg beholde sykkelen :)

     

    post-21198-1258585179_thumb.jpg

    post-21198-1258585188_thumb.jpg

    post-21198-1258585159_thumb.jpg

    post-21198-1258585153_thumb.jpg

    post-21198-1258585146_thumb.jpg

  7. Om det går ann å senke høyden på den? Du kan få senket høyden noe på gafflene forran ved å løsne styrebroa og få gafflene litt høyere opp (Være nøye med at dem står likt). Skal du gjøre noe annet må du bytte fjærer og det blir fort kostbart.

     

    Har selv kjørt en WR450 03 som jeg også har vedlikeholdt og reparert litt på for en kompis.

    Det er en veldig artig sykkel, går godt (Hold følge med min SM510R 06 når jeg hadde den), og bakhjulsvennelig er den også.

     

    WR er mere vedlikeholdsvennelig enn de fleste andre som er ute på markedet, men det er viktig å sjekke ventiler en gang i sessongen, rense og smøre lager i link, sving, hjul og styre en gang i sessongen, skifte olje og olje filter med jevne mellomrom, og rense luft filter. Jo oftere du rensere det jo bedre er det.

     

    Vet WR450 03 hadde et problem med starteren. Den måtte jeg bytte på kompisen min sin sykkel for den gikk føyken. Kostbar reprasjon. Er det fiksa er det greit for da har den fått de nye type delene. Vet ikke om dette problemet er på de eldre, men skal være utbedret på de nyere.

  8. Jeg er elektriker lærling med fagprøven i feb. 2010. Jeg skal ta ingeniør utdannelse.

    Jeg er kalt inn til førstegangstjeneste i sjøforsvaret (madla) mars 2010, men skal jeg ta utdanning må jeg få utsatt denne og søke befal?

     

    Jeg vurderer tanken å ta utdannelsen i militæret, og valget som jeg har kommet frem til som er det rette for meg med fagbrev er " Befalskolen - Ingeniør Elektro/Automasjon " med 4 år skole + 4 år plikt år.

     

    Lønn

    Hva er lønnen de 4 årene på skole og hva er lønnen under pliktårene?

     

    Tittel

    Når man har studiekompetanse får man marineingeniør med full lederutdanning og hvis man har fagbrev får man ingeniør tittelen, man blir befal men må ta et ekstra år for å få full offiserstatus.

    Hva er forskjellen på marine-ingeniør og ingenør?

    Er full lederutdanning og offiserstatus det samme? Hvis det er det samme. Hva er forskjellen på det og befal.

    Hvis jeg skal ta full-offisersatus blir det 5+4 år når utgangspunktet mitt er fagbrev?

     

    Videre utdanning

    Hvordan er muligheten for å ta master-ingeniør tittelen? Må man ta dette etter endt plikt år eller kan man ta dette før pliktårene? Hvis det er mulig skjønner jeg at jeg må binde meg i de årene det vil ta i tillegg.

     

    Stutdentlivet

    Hvordan er studentlivet i forhold til i det sivile?

     

    Fritid

    Hvordan er fritiden under skolegangen og under pliktårene?

    Kan man leve et normalt liv under pliktårene med egen leilighet/ hus og kone?

     

    Det her frister veldig, men må ha klarhet i noen svar og synes Mil.no er ganske rotete :p

     

    Takker for alle svar!

  9. Du skatter 28% av utbyttet du mottar i alle fall, om du så har verdipapir gevinst må du skatte 28% på gevinsten også.

     

    Så hvis jeg setter 10 000 kr inn på Aksje konton min i DNB så må ikke jeg betale skatt av dem om jeg overføre dem til vanlig konto igjen? Så lenge det ikke er gevinst?

     

    Setter jeg over mere enn 10 000 til den vanlige konton skjønner jeg at jeg må skatte av det.

  10. Jeg var 18 nå jeg vant en pen sum på 170 000 kr. Jeg hadde i tillegg en bil jeg hadde spart meg opp, til verdi av 130 000 kr. Jeg er nå 19 og bilen er solgt. Satt da med nesten 300 000 kr, bestemt for å kose meg litt så kjøpte meg en cross sykkel til verdi av 35k. Jeg har satt 15 000 kr for dette året inn på BSU. 10 000 kr har jeg kjøpt aksjer for (For å skaffe meg kunnskap, satt meg virkelig godt inn i det før jeg kjøpt aksjen som jeg kjøpte), resten er satt inn på spare konto med 6% rente. Og dem skal stå der frem til jeg kjøper hus mest sansynelig.

     

    Et god tips er. Du har 400k på konto nå, men du er forsatt ikke rik. Fortsett å spare penger og ikke bruk opp hele lønninga di på tull.

  11. hei!

     

    Jeg skal kjøpe noe komponenter som jeg skla bruke nå i første omgang på en bil. Det er led, motstander og ledninger + div..

    Har sett på clas ohlson men kan ikke si de har akkurat det beste utvalget og jeg trenger ikke en pakke med resistorer. Jeg vet hvem jeg trenger.. Hvor kan jeg få kjøpt sånt? Må ikke være nettbutikk

     

    Takker for svar :)

×
×
  • Opprett ny...