Gå til innhold

sun4evah

Medlemmer
  • Innlegg

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sun4evah

  1. Dette er vel hovesakelig til jentene/damene. ;)

     

    For noen år siden hadde ONLY et par jeans som jeg helt ærlig talt ble forelsket i. Jeg gikk med de nesten hele tiden fordi de fikk fram ''mellomrommet'' mellom bena mine. Buksa hadde veldig tjukke (''remmer''?), de linjene som går langs siden av ytre og indre lår.

    Etter at buksene ble ødelagte, ble de kastet og jeg husker ikke hva de heter eller om de fortsatt blir solgt..

     

    Er det noen som helst som vet hva jeg snakker om? :yes:

     

    Håper på svar.. :new_woot:

  2. Hei, Gutt 18år her, jeg har tenkt på å ta mitt eget liv i sirka 7år, jeg har hatt depresjoner siden jeg var 8/9 (grunnet mobbing og slikt).

    Så jeg lurte på om det var en lettere måte å forhindre meg i å ta selvmord, grunnen til at jeg ikke har tatt livet mitt til dags dato er fordi jeg er kristen og har en ganske stor familie som sikker hadde reagert negativt med min død. Tanken på selvmord blir sterkere og sterkere men jeg ser ingen utvei, jeg er lei av å bli fortalt av ved å ta selvmord er jeg feig og at jeg heller skal tenke på hvor ondt andre har det, men de som har tenkt på selvmord like lenge som meg føler det ikke på denne måten.

    Tanken på å gå til terapi gjør selvmords tankene sterkere, selve tanken på å ikke ha nokk kontroll selv gir meg en kvalmende følelse.

     

    Siden dette blir anonymt tørr jeg å si hva jeg mener, men tanken på å si det til noen andre gir meg bare hodepine.

     

    Håper jeg kan få noen ærlige svar slik at jeg kan reflektere litt over dette emnet. mener ikke å skape noe stort ut av dette, men merkelig nokk føles det bra å si noe, selv om det bare er til folk som jeg aldri kommer til å møte.

     

    Mvh Anonymynona

     

    Selv om jeg også har hatt det dårlig til tider, så kan jeg ikke sammenlikne meg med hvordan du må føle det nå. Jeg vet du har det dårlig og at mobbingen spiser deg opp innenfra. Det å ha hatt selvmordstanker i 7 år er ikke tull, det er alvorlig. Selv om du ikke vil like dette, er det virkelig mennesker der ute som har det enten like dårlig eller verre.

    Men vet du hva! Du har verdier og egenskaper som overgår de tomme ordene som blir kastet til deg. Selv om jeg ikke vet hva ordene handler om, vet jeg at det tydeligvis har gått hardt inn på deg.

    Selv jeg ble mobbet helt fram til 2 vgs fordi jeg hadde for flat nese. Det ble så ille at jeg bare måtte ha en operasjon. En operasjon ville føre meg mot mindre hat og gjennoppbygging av egen selvbildet. Jeg har fortsatt ikke tatt den operasjonen. Vet du hvorfor? Fordi jeg fant meg tilbake til mine egne verdier og satte egenskapene mine høyere enn mobberne.. Fordi det er virkelig de som mobber som ikke har selvrespekt. De har det så dårlig at de rett og slett MÅ ødelegge for andre.

    Du er et menneske, et likeverdig menneske. Det at du vil ta livet ditt vil gjøre at du vil miste alle vakre øyeblikk i framtiden. Tenk hvor mange gleder du faktisk kan oppleve da du endelig har møtt frykten. Ikke la noen ta deg for gitt, ikke la noen bryte deg ned. Du er som sagt et likeverdig mennesket kjære deg. Andre der ute vil senere i ditt liv også slite med sine egne liv. Og da kan DU hjelpe dem. Du kan vise dem at verden ikke er slik man ser det fra boblem man er sperret inn i. Det er vakkert, så lenge man står for den man er og ikke er redd for å være den man er. ALDRI vær redd for å vise hvem fantastisk menneske du er.

    Kontakt terapi. Jeg vet det ikke høres deilig ut, men gjør det for deg selv, slipp alle følelser ut. Det du har gjort er å belaste hele kroppen med negative tanker og følelser om deg selv. Slipp de løs. Gå en tur i skoge hvor ingen kan høre deg og skrik til du mister stemmen. Få agresjonen ut.

    MEN vær så snill og husk. Du er et vakkert mennesket som ikke er gammel nok til å innse hvor fantastisk livet faktisk kan være. Jeg kan vedde på at du vil møte den rette og forelske deg helt sinnsykt. Familien din elsker deg og støtter deg. Len deg på disse da ting er for tøffe å håndtere på egenhånd.

    Ikke gå glipp av sjansene som ligger foran deg..

    Håper virkelig dette hjlper

    • Liker 1
  3. Jeg driver å lurer veldig på dette.

    For jeg vet og kjenner mange som ikke var flinke på skolen i det hele tatt, men som nå har høytbetalende yrker. Blant annet advokat, sosionom, økonom osv.

    Kan det å kjenne riktig personer, eller kjenne til personer i det hele tatt, ha betydning for videre utdanning?

     

    Selv vil jeg studere jus ved UiO. Karakterene der er rundt 5,2. Jeg har bra karakterer, men ikke så bra, ligger rundt 4,8-4,9.

    Hvis jeg kjenner riktig med personer, riktige personer innen studiet, har jeg håp da? Eller snakker jeg bare rabalder nå?

     

    -

  4. 1. Man er ikke utilregnelig hvis man er bekymret over at politiet skal ta en på fersken. Da er man faktisk bevisst og vet eventuelle konsekvenser på tiltak man gjør(som ABB da han bestilte syre og var redd for å bli busta). Han var ikke paranoid, han var bevisst over konsekvensene hvis noen skulle se dette og spekulere dypere rundt dette. Han var med andre ord forsiktig og bevisst i hva han gjorde for å ikke bli tatt slik at hele planleggingen hans gikk i vasken. Dermed var han altså tilregnelig da han har skrevet disse kommentarene.

    • Liker 3
  5. Det må da for f. være lov for å komme med sine synspunkter uten at det er rotet i faglig erfaring. Er jo ikke slik at man fører opp en psykologiutdanning på CVen selv om man synser litt her. Alle som ikke har noen faglig bakgrunn på et område bør jo bare ti stille og så innfører vi teknokrati eller?

     

     

    Helt enig med deg! I og med at denne saken florerer på internett, så får man grunnlag nok til å danne egne vurdering og oppfattelser. I tillegg er det å søke deg fram til svar, selv en person med iq 50 kan komme med slike antakelser som en eller annen mastergradsstudent kommer med. Det er dermed ikke sakt at de er likestilte, men det finnes altså informasjon som er lette å få tak i.

    Hele idag og uken som har vært har psykiatere vært på internett og sagt hva de mener(med saklig bakrunn). Dermed er det ikke vanskelig å danne egne vurderinger ut fra deres uttalelser!

    Dessutten, det er litt logikk involvert også!

    • Liker 1
  6. Det at han tror at politiet skulle vært på gården eller hvordan de i sør legger merke til den ''pene'' klesstilen hans, har ingenting med u/tilregnelighet å gjøre. Om det så ville gjort det, ville det heldt mer på tilregnelighet enn utilregnelighet.

    De første punktene er ikke lidelser, for de kunne godt ha skjedd. Han kunne godt kommet hjem til gården hvor politiet hadde ventet, eller om de fra sør syntes han er fint kledd.

     

    Men det at han er den utvalgte, frelseren, den perfekte ridderen, kan godt helle mot forstyrrelser i systemet hand(mentale forstyrrelser). Men det er, slik mange psykiatere sier, ikke nok til å konkludere at han er utilregnelig. Spesielt ikke under selve handlingen.

    • Liker 1
  7. Det som stusser meg er at gjerningsmannen i sitt lange manifest ikke har tatt med så mye som et glimt av de påståtte grandiose vrangforestillingene sine. Det er sant, det er helt umulig for oss relativt ''uvitende'' å skulle konkludere. Jeg konkluderte selv istad at han var en smart men ondt mennesket. Dette er kun det jeg fått ut i fra MEDIA. Det er dermed ikke sagt at det er sant, men man får oppfattelser, egne vurderinger i og med at mediene ikke har annet å fore enn ABB.

    Dermed må det være rom til individenes egne vurderinger og oppfattelser også, syntes nå jeg.

    Når man da får høre at han er sinnsyk, etter alt media det motsatte fra media, så blir det vanskelig for mange å synke det inn.

    Derfor skal man ikke angripe de med meninger som tullinger med tullprat. Man skal forstå.

     

    Personlig mener jeg at han er tilregnelig. Han visste hva han gjorde både før og i handlingene sine. Derfor fortjener han forvaring. Mange kan nå si at i og med at jeg ikke er psykiater, så har jeg ingenting med debatten å gjøre, men det er flere psykiatere som mener akkurat det samme som meg og like overrasket de også.

    Det er med ord vanskelig å skulle konkludere da gjerningsmannen er så uforutsigbar i det han har gjort og gjør.

    • Liker 1
  8. Det er også selvfølgelig riktig, men dette tilfelle er psykotisk så langt unna det man oppfatter gjerningsmannen som.

     

    Hvor tar du det fra?

     

    Ikke for å være frekk, men jeg tror ikke du har noen bakgrunn for å vurdere om noen er psykotiske. Desto mindre tror jeg du har grunnlag for påstandene dine.

     

    Greit nok kan en si at han ikke "fremstår" som psykotisk, men det er ytterst få av oss som har møtt ham, eller sett ham på TV for den saks skyld.

     

    Det er heller ikke vi som skal vurdere dette, og i hvert fall ikke med bakgrunn i det vi har fått gjennom manifest og media.

     

     

    Jeg vurderer etter hva folk oppfatter. Jeg har sett fengslingsmøte som russerne la ut, og ut i fra den ser man en meget bestemt og oppegående person.

    Det er sant, vi skal ikke vurdere, men meninger er lov å si! Dessutten, mediene lekker ut alt til offentligheten slik at alt er til å vurdere fra individets perspektiv. Dette gir oss rett til å oppfatte situasjonen.

    • Liker 1
  9. (/quote)

    Eller man kan ha en personlighetsforstyrrelse eller psykisk sykdom.

     

     

    Det er også selvfølgelig riktig, men dette tilfelle er psykotisk så langt unna det man oppfatter gjerningsmannen som. Det er vanskelig å skulle forene psykiske lidelser med denne mannen. Han virker oppegående, har aldri vist som mye som et snev til denne lidelsen. Verken til medmennesker eller manifestet for den saks skyld. Hvis han hadde hatt lidelse, tror man ikke at det da i det hele tatt kunne vært synlig før terroren tok plass?

    Men skal jeg også si meg selv imot, kan jeg komme med en hypotese: Han tok ikke med hans lidelse fordi han ikke ville at de som eventuelt skulle fulgt han som en regent, skulle vite at alt kun var vranforestillinger.

     

    Man kan med andre ord spekulere alt man vil.

    • Liker 3
  10. Jeg har da ikke sagt han er MINDRE intelligent, da har du misforstått meg. Jeg mener bare han ikke er så intelligent som noen skal ha det til, men heller ganske gjennomsnittslig.

     

    Og jeg er ikke av den oppfatning at man må være intelligent for å fjerne samvittighet!

     

    Det er ikke samvittigheten man skal være smart til å fjerne fra minnet, men bildene av det forferdelige han gjorde. Han angrer ikke et sekund av sitt liv engang. Det må du være smart til for å gjøre. Et gjennomsnittlig mennesket hadde ikke hatt intellegens nok til å vite hvordan man bearbeoider de bildene, de skrikene. Dermed er han et hakk smartere enn den gjennomsnittlige.

    Som sagt tidligere også, tenk han har tenkt gjennom alt til minste detalj! Han har planlagt dette i nærmere 10 år. Da må man etter min mening være smart. En eller annen som plutselig helt uten videre bestemmer seg for å drepe et barn er utilregnelig. En som har sittet og planlagt drapet på barnet i nærmere et tiår er ikke annet enn ond, kald og ikke minst smart.

    • Liker 1
  11. _Hedvig

    ''For meg virker ikke Breivik mer intelligent enn gjennomsnittet som mange vil ha det til, bare veldig tålmodig og fokusert på sin oppgave. Man trenger ikke være supersmart for å gjennomføre det han gjorde, planen var ikke så komplisert, bare tids- og ressurskrevende.''

     

     

    ...

    For det første, JO, planen var komplisert. Her snakker du om å utføre handlingen kun basert på tid og ressurser? Tenk den mentale belastningen man må bekjempe for å utføre en slik handling i det hele tatt. Dette krever kun en smart og sterk mennesket til å utføre. Ja, han er tålmodig og fokusert, men med tanke på all backroundsjekken hans før han faktisk utførte det forferdelige han gjorde, så blir dette IKKE beregnet som mindre intelligent.

    I manifestet har han skrevet om hvor tøft det ville være å forberede det mentale på hva som ville skje, noe som krever en smart menneske å klare. Tenk på homer simpson, så prøver du og ikke tenke på ham i det hele tatt, vanskelig? Så tenker du på hvordan han har klart å fjerne de skrikene, bildene av utøya fra tankene, minne. Dette er ikke en gjennomsnittlig smart person kapabel til å klare!

     

    I tillegg hadde han hele tiden satt inn dokumenter i manifestet hvor det stod at alt bare var løgn, alt var oppspinn. Dette gjorde han for å ikke bli tatt av polititet. Han byttet driver hele tiden for ikke å bli tatt, han tenkte på minste detalj da han bestilte supplementene. Dette ville ikke en ikke-intelligent menneske tenke på, men et smart mennesket derimot ville det.

     

    Konklusjon: Han er ikke dum, men intelligent. Han er ond tvers igjennom!

    • Liker 2
  12. Hørte fra en på bussen at ABB sikkert vil komme seg ut også. At han sikkert er proff i å manipulere mennesker. Han vet hvordan ting fungerer og hvilke strå han skal trekke. Han vil sikkert ''leke'' frisk om kommisjonen godtar kjennelsen og få seg ut etter noen år.

     

    Det verste er at ABB i teorien kan komme ut etter 3 år til og med, men sannsynligheten er lik å finne en nål i høyet i låven. Men problemet er at det faktisk er sannsynlighet i det. Selv om statsadvokaten forklarte at han sikkert kom til et anstalt hvis legen skulle erklært han frisk, kan han altså deretter slippes løs i samfunnet igjen.

     

    Han burde for sin og samfunnets sikkerhet aldri komme ut. Det blir enten eller, enten han eller oss(igjen) hvis ABB noen ganger setter bena ut i friheten. Det er rett og slett slik det vil være(men kan nok si at det trolig aldri vil skje at han settes fri).!

  13. Dette er konklusjonen i rettpsykiatrenes rapport. Hadde vi ikke spart fryktelig mye tid og penger om Delta hadde satt en kule i mannen på Utøya?

     

    Spennende å se om retten velger å se bort i fra rapporten - men det er heller tvilsomt.

     

    Altså er det dette jeg ikke forstår i det hele tatt: Breivik skal allerede fra 15-16 års alderen ha fått sykdommen schezofreni. Dette skal i fra 2006 utviklet seg enda alvorligere hvor det i 2011 fikk konsekvensene det fikk. MEN, en som har denne sykdommen blir RASKT lagt merke til av omverdenen. Mannen er 32 ÅR og ser vi at han er sinnsyk? Har han da liksom vært i psykose de 9 årene han har skrevet manifestet(som er skrevet på en særdeles høyt nivå) og ingen har lagt merke til symptomene? Han har blitt beskrevet så fint av naboene og deres venner. Dermed kan det være umulig at denne mannen har schezofreni, eller i det minste tatt er utilregnelig. Han er mer tilregnelig enn de sakkyndige kan jeg tro. Det er bare hans manipulrende metode som blir brukt. Han er ikke annet enn et ondt og farlig mennesket.

     

    I tillegg kan man tro at han faktisk vil bli diagonisert som sinnsyk. Dette gir han jo en sjanse til å bli ''behandlet'' for så å komme ut i allmennheten igjen(for så og sette nye planer). Alt kan settes i hypoteser.

    • Liker 3
  14. DU VIL selvfølgelig få straff kjære deg...

    Bare fordi du ikke er myndig, betyr ikke at slipper unna med alt som er...

    Finnes mange lover og paragrafer som vil helst se deg lide!!!

     

    Men du kan jo også slutte å oppføre deg slik, verden fungerer ikke slik,,

×
×
  • Opprett ny...