Gå til innhold

MillaMagia

Medlemmer
  • Innlegg

    101
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MillaMagia

  1. Tja, man kan så si. Men dama trenger jo ikke engang vite (som dere selv sier) at hun likevel velger barnet, selv om hun i utgangspunktet ikke vil ha barn og mener hun vil ta abort. På en måte så 'lurer' da altså damen mannen. Så det du sier er at alle menn skal se på damer i utgangspunktet som svikere, og reagere utifra det?

     

    Svikere? Overhodet ikke. Men både hun og han bør på forhånd ha en forståelse for at det å forhindre at man blir gravid, og det å aktivt stoppe en graviditet, er to vidt forskjellige ting. Det sistnevnte er også mest sannsynlig umulig å forestille seg før man faktisk har opplevd det.

     

    One-night stands uten beskyttelse er rett og slett rein idioti av begge parter på alle mulige måter.

    • Liker 2
  2. Den som bør være mest forsiktig er jo den som har minst lyst på barn (og kjønnssykdommer). Selv om mannen fysisk kan "hit'n'run", så kan han ikke det økonomisk (og sikkert ikke psykisk), ergo burde han være særs forsiktig hvis det å bringe en menneskevalp ut i verden er det siste han ønsker.

     

    Ja, det er mange damer som puler på seg unge uten å kjenne faren.

     

    Hva i all verden mener du med det? At det er hennes feil dersom de ikke bruker prevensjon og hun blir gravid? Eller kanskje at mange kvinner lurer menn og sier de tar p-piller fordi de er verpesjuke? Hvor er statistikken på det, i såfall.

     

    Samfunnets regler er jo i dette tilfellet basert på biologi, etikk og politikk. Det at barn blir født i Norge er jo noe som virkelig gagner samfunnet, derav stønader osvosv som skal sikre et barns oppvekst økonomisk selv om det kanskje ikke er i favør for mannen (selvfølgelig også pga barnets rettigheter). Økonomisk stabilitet er jo veldig viktig, selv om det ikke sikrer andre typer stabilitet. Skilsmisser/brudd er jo uansett kjempevanlig i dag.

    Samtidig blir det ansett som veldig uetisk å tvinge en kvinne gjennom en graviditet dersom hun overhodet ikke vil. :)

  3. 1 av 100 ubeskyttede tilfeldige samleier fører til barn.

     

    Er det sant?

     

    Joda, begge parter har ansvar for å beskytte seg, men til syvende og sist avgjør damen som nevnt- da sitter hun også igjen med ansvaret for å påse at de er sikret så godt som mulig til syvende og sist.

     

    Den logikken gir da hvertfall ikke mening. Siden det er hun som har vetorett til sist, så er det jo han som bør trå ekstra forsiktig hvis han er mindre keen på barn.

    Det at kvinner har litt mer rettigheter mtp barn er jo pga biologi. Med andre ord så er det ingenting noen "kan noe for". På lik linje har hun også litt mer ansvar for barnet i løpet av graviditeten og også i begynnelsen etter fødselen. Noe som jo gjør at hun sliter mer med karriere enn hva han gjør. Helt rettferdig blir det ikke.

    • Liker 2
  4. Vil da mor ha barnet hun selv velger, så bør hun selv ha råd til det.

     

    Er forsåvidt enig i det ja. Men samtidig ikke. Det er urettferdig at han må betale for et barn han tydelig sa han ikke ville ha. Men det er også urettferdig for barnet hvis det må vokse opp i trange økonomiske kår pga foreldrenes avgjørelser. Det er jo snakk om et barn, og ikke en bil. Debatten blir så teknisk. Og utfallet er veldig avhengig av synspunkter på abort. Hadde alle syntes abort er 100% greit, så hadde det vært veldig urettferdig for mannen som må betale barnebidrag for noe han ikke ville ha i utgangspunktet. Om alle hadde vært 100% imot, så hadde det bare vært logisk at "den som er med på leken får tåle steken". Men det er mange forskjellige synspunkter, og mange steder man kan være på den skalaen. Derfor kan det jo, etisk sett, aldri bli enighet.

    • Liker 1
  5. Hehe. Vel.. utelivet i Australia er jo ganske varierende, men jeg følte kanskje at folk ikke var så "kulturelle" spesielt i den byen jeg var i. Det gikk ofte i ekstremt korte kjoler og høye hæler og veldig store mengder alkohol, og folk som skreik og styra på. De kan være litt av noen villstyringer nede der :p Brune puber så jeg nesten ikke noe av, det gikk for det meste i dansesteder med altfor høy musikk og altfor mange mennesker. For å være helt ærlig synes jeg at drikkekulturen der for 25-åringer (f.eks.) omtrent kan sammenlignes med drikkekulturen her for 18-åringer. Sånn for å generalisere ;) Men samtidig er det ekstremt mange utesteder i Aus som er skikkelig kule og urbane, med langt mer "modne" folk. Det er bare det at jeg oppdaga dem etter at jeg kom hjem!

    En annen ting som var litt morsomt var at, mens man i Norge jo har fadderuke på skolen med opplegg for klassen, så hadde Australia en slags orienteringsuke på selve campusen, med fullt opplegg (veldig mye pub crawling). Men det var lite opplegg i selve klassen, som gjorde det litt mer vanskelig å bli kjent med folk der.

  6. Problemet er vel også at selv om mor kanskje ikke engang er skikket til å få barn, så har mannen 0 han skulle ha sagt. Det er vel ikke etter loven rett å bruke fysisk makt ovenfor kvinnen selv om barnvernet ev har sagt at hun ikke er skikket? (eksempel)

    Mannen må betale på den ene og andre måten uansett på damens valg

     

    Hvis hun ikke er skikket så bør hun ikke bli mor.

  7. Om man sparer på det økonomisk sett kommer jo an på hvor mye man må betale i skolepenger og generelt prisnivå i landet. Å ta bachelor i Australia var hvertfall ikke noe sjakktrekk m.t.p. økonomi, for det kosta rundt 50 000 i halvåret for studiet, og fra lånekassa får man kun litt mer stipend ved utenlandsopphold, men masse mer lån. Så jeg har en ganske stor gjeld nå i forhold til folk som har vært hjemme (vet ikke om de som har gått på BI e.l. da). Men man kan jo ikke tenke på sånt ;) Lånekassegjeld er null stress-gjeld ;)

     

    Jeg er i Norge nå da. Men da jeg var der så hang jeg mest med Australere (hvertfall på slutten), fordi det var flest av dem i klassen. Men i begynnelsen bodde jeg på campus, og hang da omtrent kun med internasjonale (de fleste dro sin vei etterhvert, var kun på utveksling, men noen av dem ble jo igjen). Nordmenn hang jeg aldri med, men det var kanskje fordi jeg var litt sær akkurat der - det var tross alt mange norske i området. Men de fleste norske var også på utveksling, og kom sammen i grupper på 2-4. Jeg var vel den eneste som var utenfor det "norske" miljøet, men jeg trivdes kjempegodt. Nå har jeg venner fra alle verdenshjørner, og er kjempelykkelig for det.

    Uansett vil jeg anbefale på det sterkeste at du begynner med å bo på campus for å skape et skikkelig godt nettverk. Så kan du heller bo privat senere :)

  8. Men igjen burde jo barnets beste ha førstepri - hvis jenta har litt lyst, men samtidig er veldig i tvil pga mange usikkerheter og det er null støtte fra gutten (og kanskje generelt), så er det mye mulig at det skaper en veldig ustabil situasjon som igjen kan føre til en dårlig oppvekst for barnet. Dette er ekstremt vanskelig å bedømme på forhånd. Uansett bør man tenke lengre enn kun på sine egne interesser.

    • Liker 3
  9. Jeg er ganske sikker på at bachelor i utlandet gjorde at jeg var en sterk kandidat til å komme inn på masterstudiet jeg går på nå. Også må du huske på at på mange studier så legger man jo opp til utenlandsopphold (på ph.d. er det ofte obligatorisk å dra ut et semester eller to), nettopp fordi de vil ha folk med forskjellige synspunkter og erfaringer :)

     

    Rent teknisk så tok søknadsprosessen en stund, også måtte jeg søke hvert halvår til lånekassa for å få mer penger. Det var ganske plagsomt fordi jeg måtte samle papirer på alle karakterene mine i hvert fag samt et dokument der det står hvor mye jeg betalte forrige semester, som så måtte sendes via post til lånekassa. Vet ikke om det er skolepenger i Nederland?

  10. Nå er jeg far til 3. Etter mitt syn er det ikke stor forskjell. Det er også mødre som tar abort selv om far vil ha det. Endel damer er veldig egoistisk i valgene sine - selv om fosteret er i dem, så er tross alt fosteret begge foreldres sitt - ikke bare den som bærer det. (har man på forhånd bestemt at de ikke skal ha barn, så bør og skal ikke bare den ene parten overkjøre dette)

    Nå har jeg kun planlagte barn, men hadde jeg hatt en dame som hadde vært enig med meg om ikke å få barn, brukt prevensjon og likevel blitt gravid, for så å overkjøre meg helt i avgjørelsen - ja, da hadde hun ikke vært den personen jeg ville ha hatt. Da har hun brutt vår avtale og ikke vært tro og til å stole på.

    Jeg vet ikke om jeg ville ha hatt kontakt med barnet, for da hadde jeg bare vært en sæddonor - jeg hadde ikke valgt barnet selv og laget det med kjærlighet.

     

    Jeg er enig i at fosteret tilhører begge to, og at begge har rett til en mening. Men jeg synes det blir feil å kalle jenter som har blitt gravide egoistiske fordi de vil ha barnet selv om partnerene ikke vil det.

     

    Det er jo en grunn til at man tar prevensjonsmidler. Men de aller færreste lager vel en slags bindende kontrakt som sier at hun må ta abort dersom hun blir gravid til tross for at prevensjon blir brukt. De aller fleste har vel en oppriktig tro på at prevensjonen funker. Selv om TS kanskje ikke ville ha barn før hun ble gravid, og de brukte prevensjon, så er jo situasjonen en helt annen når "uhellet" faktisk er ute. Når det plutselig er noe som spirer i magen. Folk er jo forskjellige på når man ser på et menneske som et menneske, når de får en verdi osv. Poenget er at dersom hun allerede har gitt det en verdi, et liv, så vil det være psykisk enormt belastende å måtte fullføre en abort. En belastning som i mine øyne er noe hun overhodet ikke måtte gå igjennom.

     

    Men igjen så er det et ekstremt vanskelig tema. Fordi f.eks., så burde det jo i teorien tilsi at dersom gutten vil ha barnet, men ikke jenta, at han kan få oppdra det uten at hun trenger å være involvert. Men det er jo ikke så lett, siden det er hun som må føde det. Uansett, som KarpeSkrotum sier, så burde ingen overkjøre hverandre, og begges synspunkter burde bli hørt.

    • Liker 5
  11. Først og fremst må man jo tenke på barnet, om ting er tilrettelagt for at det kan få en bra oppvekst eller ikke. Hvis det er det, og du, TS, i tillegg har lyst til å beholde det, så er det ingen som skal tvinge deg til å ta abort - ikke engang barnefaren. Det er helt uakseptabelt!

    Selvfølgelig er dette en utrolig vanskelig problemstilling, og ingen bra situasjon for han som ikke vil ha barnet. Men det er bedre å beholde et barn til tross for at han ikke vil ha det, enn å ta abort til tross for at hun ikke vil det. Det er en stor forskjell der. Sjansen er jo også stor for at farsfølelsen kommer etterhvert. Jeg skulle gjerne likt å høre synspunkter fra noen fedre her? Jeg synes noen av synspunktene som har kommet frem her er direkte skremmende! Fikk helt bakoversveis da jeg leste den første kommentaren. Er det virkelig så stor forskjell på kvinner og menn?

    • Liker 1
  12. Jeg fjernet to på ryggen og fikk beskjed om å bruke sånn arrfjerningskrem i etterkant. Skal visstnok kun være effektivt i begynnelsen, ikke når arret er gammelt, og virke ved å lysne det. Men jeg tror ærlig talt ikke det har så mye å si om man bruker sånn krem eller ikke - arret vil mest sannsynlig være ganske mørkt i begynnelsen (blå/lilla, spesielt hvis det er kalt) og lysne etterhvert uansett. Hvordan arrene blir kommer jo helt an på hva slags føflekker du har. Mamma fjernet en ved øyet en gang, og jeg har aldri sett at hun har noe arr :)

  13. Hei!

     

    Jeg og ei venninne tenker å dra til Madagaskar i sommer, men vi har virkelig ingen anelse om hvordan det er der, annet enn hva vi har sett på bilder.. Så jeg lurte på om det er noen her som har vært der og som har tips til steder vi burde besøke og hvor lenge vi burde være der og sånn. Jeg har hørt at det ikke er så veldig tilrettelagt turister? Men er det vanskelig å komme seg rundt? Og hvordan er prisene? Takk for svar!

  14. Jeg er overhodet ingen treningsfantast, trener kanskje sånn to-tre ganger i uka. Men særlig når jeg er på spinning så merker jeg at halsen fort snører seg sammen sånn at jeg nesten ikke får puste, og at det danner seg en del slim som jeg ikke får hverken opp eller ned. Det rare er at jeg ikke merker så mye til dette når jeg trener andre ting, så jeg lurer også på om dette kan være anstrengelsesastma?

×
×
  • Opprett ny...