Gå til innhold

conundrum

Medlemmer
  • Innlegg

    192
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. conundrum's innlegg in [Løst] Problemer med å koble til nyetablert domene (resolve DNS name fail) ble markert som svaret   
    Du har allerede satt opp DNS på domenekontrolleren. Det skjer automatisk når man installerer den første DC-en i et domene.
     
    Problemet er at klientmaskinen din ikke bruker denne DNS-tjenesten, og derfor ikke klarer å finne domenekontrolleren. Endre DNS-innstillingen på klienten slik at domenekontrolleren er angitt som eneste DNS-server, og det vil virke.
  2. conundrum's innlegg in [Løst] Trege maskiner i AD ble markert som svaret   
    Komplekse Group Policies vil kunne føre til at oppstarten og påloggingsprosessen tar tildels betydelig lengre tid, men vil ikke påvirke ytelsen til maskinen ellers.
     
    Når du sier at maskinene er "trege", eksakt hva er det brukerne opplever og klager over? Tar det lang tid å starte applikasjoner? Opplever de heng og treghet inne i bestemte applikasjoner? Bruker nettleseren lang tid på å vise sider?
     
    Med tiden kan en Windows-PC akkumulere et enormt antall filer i temp-mappene (%windir%\Temp og %userprofile%\AppData\Temp). Dette kan gjøre så godt som alle applikasjoner trege. I tillegg samler det seg en rekke Windows Update-relaterte filer i %windir%\SoftwareDistribution som kan bidra til fragmentering av filsystemet, for ikke å snakke om alle snapshots som lages ifm. installering av oppdateringer.
     
    Hvis brukerne har administrative rettigheter på maskinene (og selv i noen tilfeller der de ikke har det), kan browser-addons fra skrupelløse reklameprodusenter få maskinen til å gå omtrent i stå.
     
    Har du forsøkt å:
    sjekke loggfilen %windir%\security\logs\winlogon.log for GPO-relaterte feilmeldinger? foreta diskopprydding (Start > Tilbehør > Systemverktøy > Diskopprydding)? Husk å kjøre programmet som administrator, slik at gamle systemgjenopprettinger og Windows Update-filer kan slettes. slette alle temp-filer manuelt? defragmentere systemdisken? kjøre chkdsk /f? rense maskinen med f.eks. Malwarebytes Anti-Malware, CCleaner og/eller SuperAntiSpyware?
×
×
  • Opprett ny...