Gå til innhold

leipsland

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av leipsland

  1. At det er kø ved launch av et så stort spill er ikke katastrofen, men "kø"-systemet fungerer jo alldeles ikke.

     

    "Køen" er som andre påpeker en cooldown. At en server er "available" sier deg ingenting osv. Men katastrofen ligger i at folk slipper inn på serveren selv når kapasiteten er sprengt. Så selv når man er ferdig med køen ender det jo hele bare i en disconnect før man får joina ett spill.

  2. Og intill fysikerene lager ferdig den tidsmakinen, de faktisk har teoretiske modeller for. Og reiser tilbake til

    big bangs start og filmer denne. Og legger den på Youtube. Så er Gud (jesus far), eller en høyre bevisthet mer sannsynelig.

    Det som gjør BigBang til en bra teori er ikke at du kan si "jeg vet svaret". Det som gjør det til en bra teori er at de konklusjonene som vi kan trekke av teorien stemmer overens med det vi kan observere *i dag*. Legger du til grunn at BigBang er korrekt får du altså dagens puslespill til å gå opp. "Science works" som de sier på godt norsk.

     

    Gudeteorier derimot har et problem. Enten har du et tomt ord uten mening som ikke sier deg noe som helst bortsett fra at du kan slå deg på brystet og si "jeg vet svaret". Begynner du derimot å legge noen egenskaper til "Gud" (som f.eks bibelens Gud) så ender du opp med noe som ikke fungerer.

     

    Takk gud for at vi ikke baserer samfunnet vårt på at bibelens skapelsesberetning er sann.

    • Liker 2
  3. Men det jeg har tenkt på siste tiden er trigget av noe jeg leste i noen vitenskaps/forskings blader. Altså..

    Hvis man ikke har en tro, tror man på det man ser og den naturlige

    verden man lever i. F.eks betyr det at når man dør blir man til jord og ingenting annet sjer.

    Man godt tar også "the big bang" som verdens skapelse. Og man

    må også godta at verden vil "forsvinne" etter en stund.

    For det er vistnok vitenskapelig enighet om at all materie i verden

    vil bli til fotoner, d.v.s lysbølger. Det er bare spørsmål om tid. Vel å merke veldig lang tid. Men dette er uansett realiteten. Alt vil forsvinne.

    Og uansett om vi klarer å befolke hele universet, så vil vi forsvinne. Sammen med eventuelle "aliens". Dette er det stor vitenskapelig enighet om.

     

    Nei, det er ikke noe krav om at du må akseptere big bang for å være ateist eller akseptere alt det er konsensus om.

     

    Du kan enten ha alternative teorier (f.eks Matrix-teorier som muliggjør en verden utenfor oss som kan ha helt andre naturlover) eller enkelt og greit ty til "Jeg vet ikke" som er helt legitimt det også.

  4.  

    Tja... jeg tror det "kommer litt an på". Man må tenke som den jevne forbruker, ikke som nerdene som vi er. Ja, mye i den lista klarer man seg uten med en HTPC, men hvor mange HTPCer finnes det i landet mot antall TVer?

     

    HTPCer sliter med samme problem som DVD-opptakere og som smart-TVer vil få problemer med: TV-distributørenes dekodere.

     

    En HTPC er i utgangspunktet helt kapabel til å erstatte både DVD-opptaker og dekoder, men TV-distributørene blokkerer funksjonalitet. Dette vil de selvsagt også prøve å gjøre med Smart-TVer.

  5. Nei, Norge er ingen sinke noe alle oversikter viser. Tilgangen til raske internettlinjer er god for både bedrifter og private. Det betyr selvsagt ikke at alle har husholdninger har fibertilbud, men det er ikke normen i utlandet heller akkurat.

     

    Og apropos kineserne, de har vesentlig dårligere tilgang til internett enn oss...

    • Liker 1
  6. Har brukt Windows8 på den stasjonære hjemme-PCen siden CP og gått over på RP nå. Selv om jeg har prøvd så klarer jeg bare ikke å få til en fornuftig bruk av Metro og metroapps.

     

    Det blir for tungvint å holde orden på to ulike systemer der selv ikke bokmerker i nettleseren blir synkronisert. Ikke ser jeg noen grunn til å bruke metro-apps heller. De er jo rett og slett dårlige utgaver av fullverdige programmer. Så nå ser metro-tabben min ut som et salig kaos jeg bryr meg ikke.

     

    Det fine er at Windows8 fungerer greit uten metro.

  7. Slik jeg har forstått det fra andre artikler, blir alle programmer/apps automatisk blåst opp til fullscreen, istedenfor å kjøre dem i egne vinduer som man kan forme etter ønske. Stemmer dette?

     

    Hva så med oss som gjerne jobber med 5-6 programmer samtidig på 2 eller flere skjermer?

     

    Noen som kan berolige meg??:)

     

    Bare 'metro apps' er fullscreen. Vanlige programmer fungerer akkurat som tidligere. Starter du et vanlig program, f.eks Opera, Winamp osv så blir du sendt rett til den helt vanlige desktopen og får et helt normalt vindu å forholde deg til.

  8. På hvilke måter klarer ikke Metro å utnytte PCens mus og arbeidsflate?

     

    Lukking av programmer er det mest opplagte eksempelet. Å måtte dra musen over hele skjermen fra topp til bunn er tungvint. Alt+F4 blir eneste gunstige løsning, men det er kjekt å ha muligheten til å lukke kjapt med musa også.

     

    At alle appene er fullskjerm er veldig slitsomt. Jeg kan f.eks ikke bruke meldingsklienten samtidig som jeg ser på kalenderen min på tross av at skjermen er mer enn stor nok. Metroappene legger også opp til mye klikking. F.eks noe så simpelt som å sette musikkspilleren på shuffle er jo uhorvelig mange klikk. Hvorfor kan jeg f.eks ikke skifte til neste sang direkte fra Musikk-tilen? Det er mer enn nok plass til basisknappene der. Årsaken er selvsagt at det blir for smått for touch og små tablets.

     

    Jeg ser faktisk overhodet ikke hva Metro kan tilby meg. Alt er mer effektivt fra desktopen.

  9. men det er faktisk veldig greit å bruk, og det tar ikke mange minuttene å vende seg til dette.

     

    Uenig. Jeg prøvde i starten å faktisk *bruke* Metro på PCen. Det har jeg halvveis gitt opp. Metro klarer rett og slett ikke utnytte en PCens mus og arbeidsflate.

     

    Men joda, den store nyheten i W8 kan helt klart så godt som ignoreres og reduseres til en enkel søketjeneste(som desverre dekker hele skjermen, helt unødvendig). Da er ikke overgangen til W8 så stor.

  10. Men for den oppvoksende generasjon, de som startet å spille på denne siden av 2005. Xbox360 og PS3 generasjonen.. så er grafikk veldig viktig, og utviklere må legge alt for mye penger og fokus på å "gnukke" på grafikken.

     

    Ja, for vi brydde oss overhodet ikke om grafikken på SNES eller Playstation. Neida. Det var selvsagt den fantastiske historien som gjorde Doom så bra, ikke grafikken.

     

    At det bare er de aller yngste som bryr seg om grafikk er noe sludder. Grafikk har alltid vært viktig på videospill.

     

    Vil jeg ha HD? Ja, selvsagt! Min erfaring er da også at bedre grafikk gir bedre spillbarhet og bedre innlevelse.

    • Liker 3
  11. Spill som Civilization har så store krav til AI at det kontinuerlig analyserer og planlegger i bakgrunnen mens du gjør dine egne trekk, og selv da må den bruke flere sekunder mellom rundene dine for å finne ut hva den skal gjøre. Det er ikke fordi AI-utviklerne der er late (og Sid Meier har skjønt det: Spillbarhet er viktigere enn realisme).

     

    Tja, AIen til Civilization4 ble *drastisk* forbedret av en mann på hobbybasis etter at kildekoden ble sluppet. Når Firaxis sin Civ4 AI velger FN-resolusjon så er det helt tilfeldig hva den velger. Jeg ser frem til hva moddere vil klare med Civ5 sin AI.

     

    Selvsagt kan man skylde mye på svak koding og "late" utviklere. Her handler definitivt mye om at det investeres lite penger. Alt kan ikke skyldes på manglende datakraft.

  12. Hverken FEAR eller Crysis har helt ok AI, men ikke god. Husker soldatene i Half-Life når det først kom i 1998, ble sykt imponert over hvor smarte de var, brukte cover, kastet granater og flanket!

     

    Half-Life eksempelet ditt sier også noe annet, presentasjon er viktig! Grunnen til at AI'en i Half-Life fremstod som bra var jo at Valve gjorde det ekstremt enkelt å forstå hva soldatene gjorde. Du hørte jo radiosambandet konstant. Uten "flank him flank him" ville du neppe forstått hva AIen gjorde og bevegelsene dems ville fort blitt oppfattet som hjerneløse.

     

    I mine øyne er noe av det viktigste for å skape en god AI å ta hensyn til hva AI'en kan klare når du designer spillet. Et godt designet spill kan få en spiller til å tro at det ligger mening bak hendelser som faktisk er helt tilfeldig.

     

    Tidsaspektet ved utvikling gjør det nok også vanskeligere. Reglene i sjakk har f.eks vært konstante i evigheter, mens mye av AI'en til Civilization5 gjøres ubrukelig hver gang de patcher spillet. For et strategispill så er det selvsagt også veldig mye enklere å si hva AIen bør gjøre når tusenvis av spillere har funnet gode strategier. Dette betyr at en god AI til strategispill igrunn ikke kan skrives før etter at spillet har vært ute på markedet en stund.

     

    Jeg vil dog ikke være med på helt svartmaling. I dag kan man faktisk spille FPS-spill der teammates oppfører seg bra nok til at de ikke ødelegger opplevelsen slik de gjorde før.

     

    Så har vi dette med, hvor god AI vil vi ha? Hva er god AI? Hvem har ikke blitt forbanna når en AI i et FPS oppdager deg lynraskt på 1000 meters avstand og fyrer av et perfekt skudd. Er det god eller dårlig AI? Svaret er vel fort at vi vil ha en morsom AI å spille mot, ikke nødvendigvis en "god" en.

     

    Så har du AI der folk ofte ikke tenker på AI. Når folk snakker om AI i f.eks SC2 så tenker de på den AIen du spiller mot, men også alle enhetene dine har jo en kunstig intelligens. Jeg synes disse jevnt over er mye smartere i dag enn hva de var før hvor de alltid gjorde noe ekstremt dumt.

    • Liker 2
  13. Eg meinar at det er ganske idiotisk å arbeide for å skape eit samfunn med mange forskjellige folkeslag.

     

    Om det er så idiotisk, hva mener du da er riktig løsning på "sameproblemet"? Skal nord-Norge løsrives fra Norge og alle nordmenn så tvangsflyttes til sør-Norge eller skal vi rett og slett ta en Milosevic og satse på etnisk rensning?

×
×
  • Opprett ny...