Gå til innhold

vilgefortz

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av vilgefortz

  1. hva kan man bli av å studere filosofi?

     

    Jeg bla igjennom forumet og dette spørsmålet fikk meg til å opprette profilen!

     

    Du stiller spørsmål som er så generelt at det ikke er mulig å tilfredstille deg med noen svar. Det syns jeg ihvertfall! Jeg har selv studert filosofi og vært interesert i den i ganske lang tid. Hva ble det av meg? Bilmekaniker i Norge(jeg er ikke norsk, men det er nok iøynefallende pga språket mitt :) Jeg har ikke peiling på hvordan man studerer filosofi her på berget. Men filosofi er filosofi, der nede og, tror jeg. Den er jo oppfant av grekerne. Men til poenget!

    Alt er mulig etter å ha studert filosofi(eller burde jeg ha sagt : nesten alt). Du skrev du ville ha penger av det. Hvis pengene er viktig for deg og ellers har du en klar forestilling av livett ditt i framtida, burde du kanskje velge noe annet å studere...? Det kan ikke utelukkes at etter at du har lest et eller annet, forandrer seg revolusjonelt ditt livssyn og ødelegger på den måten livet ditt? Det skjedde med meg, men når det gjelder akkurat meg, så gikk det i motsatt retning. Filosofi har nemlig åpnet mitt hue og hjulpet meg å frigjøre meg fra mange problemer.Jeg hadde det vondt og ble det utrolig mye bedre.

     

    Filosofiensstudiene kan forsterke dine egenskaper. Kan gjøre din hjerne om til skarp kniv. Det skjer ofte. Men for å ha utbytte av det må du kunne allerede noe mer, interesere deg av flere ting. Men som sagt det kan være til og med livsfarlig. Skarpt verktøy er ikke noe å tulle med.

     

    Det var det. Jeg kan snakke om filosofi i timer. Helst drikke og snakke :) Men bare med mennesker som på en måte har offret sitt liv til dette faget. Det var mindretall ved mitt universitett. De fleste etter å ha fått master i filosofi begynte med noe annet(mange gjorde det faktisk allerede under filosofistudiene og drev med to ting samtidig.) De følte at det var ikke nok. Filosofi kunne ikke garantere dem at de lykkes i livet.

    Howgh!(slik snakker indianersjefer, i mine barnebøker iallfall:)

×
×
  • Opprett ny...