Gå til innhold

Lucky Malice

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lucky Malice

  1. Som teksten sier, så ser jeg etter litt forskellige forslag på hvordan man kan gå frem for å sørge for at man får pengene sine. Kom gjerne med litt forskellige forslag, da dette kan være akutelt for flere i andre situasjoner.

     

    Jeg sa opp jobben min for ca en måndes tid tilbake, og etter utallige mail frem og tilbake fra arbeidsgiver, ser det ikke ut til at jeg får utbetalt siste lønning, overtid eller feriepenger. Jeg er usikker på om jeg burde gå igjennom en fagorganisasjon eller snakke med advokat eller politiet. Man kan vel også sende en utleggsbegjæring til namsmann? Har tidligere prøvd å få til noe igjennom min fagorganisasjon, men det tar rett og slett alt for lang tid.

     

    Er det noen som har erfering med hva som er den enkleste og raskeste løsningen på dette?

  2. Jeg er på jobb å tjener penger, så skal ikke bruke så veldig lang tid på å skrive, men jeg klarer ikke å la være å bli engasjert nå!

     

    Til alle likesinnede, konspirasjonsteoretikere og Ron Paul fans, jeg har en gladnyhet!

     

    Ron Paul, vår kongressmann fra Texas har fått igjennom sitt HR1207 forslag, om gransking av Federal reserve.

     

    Han har fått engasjert over halvparten av representantenes hus, på tross av partigrenser, og dette blir en kjempespennende sak å følge fremover.

  3. Jeg og samboeren min har nettopp tatt jegerprøven og søker nå om våpenlisens for våpnene vi ønsker oss. Vi hadde nok vært veldig interesert, men en uke blir nok litt lenge for oss i ett kjør, da vi begge jobber fulltid. Hvet du om noen jaktlag i Finnmark som er glade i å ta med nye jegere ut? Vi bor i Hammerfest nå, men flytter til Tana iløpet av sommeren.

  4. Men...jakt er vel strengt tatt ikke så veldig kjekt med salongrifle?

    Tja... det kalibret funker fint for rypejakt. Eller for å "snipe" plagsomme kråker... :cry:

    Men funker vel egentlig best på å plinke blikkbokser.

     

     

    Jeg har nettopp tatt jegerprøver og vil søke om lisens. Lurte på om jeg ønsket meg mest en salongrifle, men ble veldig usikker når du sier at det ikke er så særlig til jakt. Er det noen andre her som har noen andre erfaringer?

  5. Et kjapt spørsmål om tillegg i lønn som jeg håper kan være informativ for flere enn meg :)

     

    For en uke siden fikk jeg en stilling på 20%, og skal egentlig jobbe annenhver helg fra 07:00 til 15:00, så da har jeg jo bare helgetillegg. Men så har det seg slik nå, at jeg har jobbet hver dag, og to dager også to skift, et på dagtid og et på nattid.

     

    Så nå sitter jeg her nattevakt og prøver å kalkurere hvor mye jeg kommer til å få, og hva de forskellig tilleggene er. Har hatt fastlønn tidligere, så dette er jeg veldig ukjent med.

     

    1. Hva er vanlig helgetillegg?

    2. Hva er vanlig nattillegg?

    3. Hva er vanlig overtidsbetaling?

    4. Om jeg jobber natt i helgen, hva da?

    5. Om jeg jobber to skift, altså først fra 07:00 til 15:00 og så fra 21.30 til 07:00, er det ene skiftet da å regne overtid?

    6. Når er disse tilleggene gyldige? f.eks helgetilleg etter fredag kl 20:00? Natt fra 22:00 til 06:00? Osv...

     

    Har skjønt at det kommer ann på alderen hvor mye disse tilleggene er på, så om du har peil på slike ting, skriv gjerne hva som gjelder ved forskellig alder, så kan denne tråden appalere til flere. :thumbup:

  6. Likte best original versjonen i minatyr, den hadde det "riktige" kalde blåstikket i bildet som gjør bildet hardt og kaldt og det likte jeg bedre enn den rosa utgaven, vil ikke akkurat påstå at hunden er den som har riktig hvitt på bildet men det er min mening. Det som er rart er at hverken TS eller han som prøvde å gjøre bildet "bedre" ikke har sett at bildet er skjevt som bare f... Det rosa greiene og støyfjerning er ikke nødvendig, blir bare et bilde i mengden. Behold det blå, kalde uttrykket.

     

    Du har nok helt rett i at det er skjeft, og forsåvidt alt annet også, men jeg likte den rosa utgaven. Den "kalde" utgaven liker jeg egentlig best, fordi det er ikke rørt med noe som helst, og det fanget godt opp fargene som var der og det var jævla kaldt der ute, så noe av det jeg vil med bildet, er å få folk som ser det til å grøsse litt nedover ryggen :cool:

     

    Hunden er nok ikke det som er det mest riktige å sette som hvitt, men jeg elsker å være utradisjonell, så må leke og ha det litt gøy, ikke følge alle regler :ph34r:

  7. Hei igjen :new_woot:

     

    Jeg har redigert bildet slik jeg foretrekker slike bilder, for å gi en pekepinn på hva jeg mener med hvitbalansen. Her har jeg satt hvitbalansen etter det hvite på hunden og småjustert bittelitt, samt økt kontrasten, fill light, clarity, økt eksponeringen (det var litt undereksponert), økt littegrann på fargemetningen, høynet litt hightlights, senket litt på light) fjernet litt grønnskjær, fjernet litt støy med noise reduction (Luminance og colour) samt beskjært det litt til ønsket utsnitt.

     

    Alt gjort på 4 minutter i Lightroom2.

     

    Om du vil, fjerner jeg det på flekken.

     

     

    post-179066-1268680305,7013_thumb.jpg

     

     

     

     

    :thumbup: :!:

    Woohoo :) Dette ble jo kjempelekkert :):) Det gjorde bildet mye bedre, alt virker lysere og "renere". Jeg må øve meg på dette. Photoshop cs3 kom i postkassa i dag, så sitter å lærer meg forskellige knapper nuh :cool: Likte veldig godt den lyse rosafarven, den matcher halsbandet til hunden, og jeg syntes du har gjort en god jobb på 4 minutter, det er en god helhet i bildet :)

     

    :w00t: Kjempe!

     

    Er foresten lightroom på Norsk?

  8. Min første omgang med nordlys.

    Nordlys forsvinner så fort, så dro bare kamera og stativ ut døra fort som fy, så vil ha tilbakemeldinger på selve nordlyset, ikke nabolaget mitt som er i bakgrunnen :tease:

     

    Har noen et par forslag til å hvordan ta gode nordlys bilder, og eventuelt etterbehandling? Dette er orginalbilder jeg poster nå.

     

     

    Nordlyset er uansett et fantastisk syn når det danser på himmelen :love:

     

    Iso: 800

    Blender: 2,8

    Lukketid: 5 - 13 sec (prøvd med litt forskellig, men husker ikke akkuratt hvilken som ble brukt på dette bildet)

    post-211489-1268680174,303_thumb.jpg

  9.  

     

     

    Grunnen til at jeg savner det, er fordi jeg har en fin tendens til å putte kamera på alle mulige sære plasser der ikke alltid det er plass til hue mitt. ;)

     

    Da bruker du litt stor vidvinkel på objektivet og sikter så godt du kan med et håp om at utsnittet dekker mer en det du vil ta bilde av :)

     

     

    Haha, det er blitt mye av det ja, men fokuset bruker someregel og bli litt feil da :tease:

  10. Heisann , velkommen til forumet og gratulerer med ditt kamera :new_woot:

     

    Jeg har ingen personlig erfaring med Canon, men det virker som at du misforstår et par ting her...

    Hvitbalansen vil ikke på mystisk vis gjøre at du får ting til å stå mer fram i bildet, men om du tar bilder i raw-format vil du hamulighet til styring av hvitbalansen i ettertid (enten på kameraet eller med et etterbehandlingsprogram) og poenget med det er jo å finne "rette" farger, eller forsåvidt "feile" om man ønsker dèt :whistle:

     

    Velger du å sette hvitbalansen etter fargen på hunden , tar kameraet/bildet den som nøytral farge og stiller alle toner etter det.

     

    Er hunden helt hvit vil jo dette bli ganske korrekt.

     

    De fleste kameraer har store problemer med å automatisk finne rett hvitbalanse når det er snø involvert, (bl.a derfor man ser så inn i hampen med blå snø på innsendte vinterbilder til lokale nettaviser f.eks) så det beste er her å finne innstillinger for manuell hvitbalanse på vinteren og sette temperaturen på ca.7-10.000K (som står for Kelvin) og se resultatene. Deretter forandre om det blir helt på jordet!

     

     

    Bildene dine bærer mye preg av vignettering/lystap i hjørnene, det er nok objektivet ditt skyld i, til dels også du, da du har tatt bilder med brennvidde som tilsvarer vidvinkel med et objektiv som har stort lystap i hjørnene ved mye vidvinkel :roll:

    Tipper 16-18mm brennvidde kanskje?

     

    Det vil nok komme seg på de fleste frontene etterhvert som du får grep på dette, jeg ville bare komme med noen tanker og muligens tips :yes:

     

    Lykke til videre her inne (og der ute :w00t: )

     

     

    Takk for fint og langt svar :yes:

     

    Jeg kommer nok til å bruke litt tid på å leke meg med hvitbalansen og fargeintensiteten, for det er noe av det jeg syntes blir litt feil på mange av bildene. Det blir mye "lek" til å begynne med regner jeg med, til jeg lærer meg kamera å kjenne. Og som du nevner, "å feile" er ikke alltid feil. Tanken var å få hunden til å se hvit ut, og snøen kanske... Mindre hvit? Tanken var iallefall å prøve ut noe utradisjonelt, og da betyr ikke resultatet så mye for meg egentlig :tease:

     

    Det var nok ikke objektivet sin skyld, men en alt for stor solblender, men det syntes ikke når jeg tok bildene, så fikk jo litt hetta når jeg lasta di over på pcèn :nei: Men dette går jo alltids ann å klippe bort.

     

    Nå skal jeg ut å leke meg mer, for nå er det nordlys på himmelen :tease:

  11. Grunnen for at jeg spurte om liveview bruken din er at den ikke fungerer på samme måte som i et kompaktkamera,i og med at man har et speil som dekker for sensoren som må ned når man skal fokusere blir bildet på skjermen litt forsinket.Så skjermfokusering av bildet brukes helst til statiske motiver.

     

     

    Jeg må nok bare bli vandt med det. Er mitt første fullformat, og har jo alltid hatt liveview, så det er nok en noobgreie jeg må legge fra meg. Grunnen til at jeg savner det, er fordi jeg har en fin tendens til å putte kamera på alle mulige sære plasser der ikke alltid det er plass til hue mitt. ;)

  12. Hei alle sammen :)

    Er helt ny på forumet og relativt grønn med et kamera mellom hendene, så ønsker litt kritikk og tilbakemeldinger på et par bilder jeg tok i dag :) Dette bildet likte jeg godt, det er ikke gjort noe som helst med, men det ble seènde ganske kult ut syntes jeg. Jeg sliter en del med å finne de riktig instillingene, men det kommer seg nok.

     

    Noen som har noen tips til å hvordan "avslutte" et bilde? Som på høyre side, syntes jeg at bildet tar brått slutt, og liker ikke dette. Ganske mange bilder fra i dag ble i den stilen.

     

    24540_1380511391166_1183369472_31142556_670818_n.jpg

  13. Takk for gode svar :)

     

    Jeg er ganske ny på feltet (både på kameraer og her på forumet), så det er godt å bli tatt imot :)

     

    Ang Sony eller Nikon, så har jeg egentlig ikke vært inne på tanken. Kjæresten bruker også Canon, så da kan vi byttelåne objektiver og linser og også spleise på ting :) Og det er flott. Nå har jeg da bestemt meg for å holde meg til 5D helt til den dagen jeg finner ut av jeg er nødt til å ha noe bedre. Jeg er som sagt helt grønn på feltet, så føler meg litt usikker på å gå rundt med 14 000 mellom hendene. Igjen, takk for info, dere vil nok se meg igjen rundt om kring i forumet her, virker som helt helt ok sted :)

  14. Med så mye bra på markedet, er det vanskelig å velge hvilket kamera man skal kjøpe.

    Først må man jo tenke på hva man skal bruke det til, og når jeg tar bilder, blir det mest portretter og landskap. Nå har jeg et Canon EOS 5D hjemme som jeg tester, men jeg savner live viewen, men det er det eneste jeg ikke liker. Lurte på om jeg da ville bruke det dobbelte av penger, å kjøpe Mark 11 av samme modell. Er det verdt det? Og er det noe mer nyttig som er bedre på den nyere modellen bortsett fra bildekvaliteten og AF?

    Noen som har erfaring med Canon EOS 1Ds?

×
×
  • Opprett ny...