Gå til innhold

Struktur

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Struktur

  1. For den late:

     

    • Du må ha generell studiekompetanse med fordypning i matte (R2) og fysikk (FY1). Dersom du ikke har studiekompetanse kan du komme inn med forkurs ingeniør.

    • Du må oppfylle de militære opptakskrav:

    Norsk statsborger (Islandske statsborgere kan også søke, ta kontakt med oss)

    Må være fylt 18 år det året du søker

    God helse

    Tilfredstillende fysisk form

    God vandel

    Anbefaler også skolen på det sterkeste!

  2. Jeg ble overrasket at du ikke kom videre til sesjon del 2. Du er jente, og veldig motivert. Etter min mening skulle du kunne velge og vrake hvor du vil ta førstegangstjeneste. Har du prøvd å ringe vpv og si at du veldig gjerne vil inn?

    Det er forresten null problem å ta del i Flyskoleopptak mens du allerede avtjener førstegansgstjenesten. Bare søk som vanlig, så får du perm for å dra på opptak.

    Hvis du ikke plages av allergiene dine foreslår jeg at du ikke nevner dem. Men siden du allerede har snakket med legen din om det, så antar jeg at det står i helsejournalen din, og da blir den en annen sak.

    Ikke gi opp! Du kommer garantert inn hvis du bare snakker med de rette folka :)

  3. Har ikke hørt om noen som blir innkalt direkte til Haakonsvern.. Har de rekruttskole der? Jeg trodde det var normalt å først bli innkalt til Madla, for så å dra videre til HOS etter 8 uker på rekrutten. Hørtes også litt rart ut at du allerede har fått tjenestested. Men det er vel bare å vente og se hva det står på innkallelsen :)

     

    Sanitet er for øvrig konge! I hvert fall nivå 3.

  4. Du skal ikke se bort ifra at du får en tur over fjorden også, England for eksempel. Tror du kommer til å like deg i KV Sør.. Nå blir det snart mørkt hele døgnet oppe i nord uansett. Synes absolutt ikke du skal være skuffet med stillingen din, da artillerist på kystvakt er en av de mest populære stillingene.

     

    Hvis jeg ikke tar helt feil så vil du fungere som dekksmann i den daglige tjenesten, med unntak av noen få artilleristrutiner. Man skyter ikke så ofte, med andre ord. Arbeidsoppgaver på dekk er bl.a. maling, rustpikking, sliping, vasking etc. Men du får også muligheten til å bli hjelpemann/båtfører i den lille oransje båten (kalles sjøbjørn i KV Nord). Prøv å bli utsjekket som hjelpemann så fort som mulig, så slipper du 4-8 timer brovakt i døgnet...

     

    Dette skriver jeg ut ifra erfaring på KV Nordkapp, så du får ta forbehold om at det kan være annerledes på KV Ålesund. Kan ikke noe om ansvarsområdet desverre..

     

    Å være på kystvakt er uansett konge! Gratulerer

  5. I løpet av nivå 3 kurset (8 uker) på Sessvollmoen ble det en del stikking. Regner med det er noe av det samme for de som tar nivå 3 på Setermoen. Man skal sette venefloner (fikk vel til sammen 20 stk i armene i løpet av kurset), Intramuskulært på seg selv og på andre (som vist tidligere på film), sub-cutant i armen (vaksiner), ta blodprøver og stikk i fingeren (CRP, Hb, Glukose). Som du nevnte tidligere er det kun når nåla går gjennom det første hudlaget at det gjør vondt. Vi har lite nerver jo lengre inn du kommer.

    Så f.eks venefloner gjør kun vondt i det øyeblikket nåla penetrerer huden. Sett at han/hun som stikker deg ikke bommer på, eller stikker rett gjennom, blodåra di:P

    Å sette IM i låret gjør ikke vondt så lenge du slapper av i muskelen. SC i armen gjør heller ikke vondt så lenge han/hun som klyper deg i huden rundt stikkstedet.

     

    Etter kurset fikk vi muligheten til å søke oss til Sanitetstroppen på Sessvollmoen. Denne type fgtj. ble karakterisert av befalet som opplæring til utenlandsoppdrag. Vet ikke om de har noe tilsvarende på Setermoen..

     

    Anbefaler sterkt å ta nivå 3 hvis du har muligheten! Du får utrolig mye igjen for det i det sivile liv. I tillegg får du en rød og hvit snor i uniformen som er sykt porno :D Selve stikkingen vender du deg til :) Hadde ei jente på kurset som hadde sprøyteskrekk, men hun beit det i seg og fullførte kurset med glans.

  6. Skal gå datateknikk på NTNU til høsten, og siden jeg nå har mye tid til overs tenkte jeg at jeg skulle bruke litt tid på å forberede meg på studiet. Noen som har noen tips?

     

    Skal ha disse fagene første semester:

    - Matematikk 1

    - ExPhil

    - Diskret matematikk

    - Informasjonsteknologi, grunnkurs

     

    Er det lurt å lære seg litt programmering o.l. på forhånd? I så fall, finnes det noen gode bøker/guider for dette?

     

    Dere som ikke har gått datateknikk kan selvfølgelig også svare, hvis dere har noen gode forslag.

  7. Struktur: Fikk full pott på teorien. 8/9 var totalen,eller overallen.

    er ganske sikker på at julikullet også får sjansen på minedykker.

    Var på sesjon i jan 09 sa da at jeg ikke ville inn hvis jeg ikke fikk prøve meg på minedykker opptakene

    jobber i ett dykkerfirma nå,så vil jo gå noe jeg har noe igjen for.

    Sånn som jeg forsto det så fikk ivertfall julikullet denne sjansen, skyt meg hvis jeg tar feil nå!

     

    Uttak av elever til minedykkerkurs foretas i samarbeid med Dykker- og froskemannssenteret (DFS)ved Haakonsvern orlogstasjon.

     

    Det er denne skolen som har det formelle ansvaret for uttaket og for nærmere opplysninger om opptak, henvises det til denne. Opptak avholdes hvert år i forbindelse med september opptaket ved rekruttskolen på Madla.

    - http://www.mil.no/sjo/keskdr/kyststrid/start/minedykker/rekruttering/

     

    Kan hende det fortsatt er mulig da.

     

    Fikk du full pott på teorien? 9/9 altså? Og så klarer du fortsatt å skrive "mine dykker kommandoen"? :p

  8. Om jeg vil på et skip i sjøforsvaret, vil det da kreve veldig god fysisk form from the get-go? Jeg tenker på med beste innsats man har, men bare en middels bra fysikk når man starter?

     

    Jeg tror det eneste kravet for å komme på fartøy er at du løper 3000m på under 15 min. Men det er konkurranse om å komme på båt har jeg skjønt, så det kreves nok greie resultater fra de andre testene også.

  9. Hvor lang tid har man på seg å få studieplassen reservert etter at man har takket ja til studieplassen? Har ikke funnet noen frister noe sted.

    Fikk svar i dag fra opptakskontoret på NTNU,

    Du må søke på samme måte som i år ved reservering av studieplass. Om du kommer inn på et annet studie enn der det er reservert plass vil den falle bort.

    Du vil få tilsendt brev med mer informasjon.

     

    Virker ikke som om plassen min har blitt reservert nå, så får vel bare se hva forno spennende det er som kommer i posten. Eneste er at jeg er under litt tidspress da jeg forsvinner inn i forsvaret om 6 dager.

     

    Hvis jeg ikke husker feil så har du 3 uker på deg etter du ble tilbudt plassen, sett at du da har takket ja innen 26. juli.

  10. Hei!

    Jeg skal inn 25.juli...

    Fikk 8/9 på sesjon.

    Tenkte mine dykker kommandoen, men veit ikke helt om jeg er i god nok form for dette, så andrevalget faller på froskemann

     

    Så vidt jeg vet er det kun i septemberinnrykket man får muligheten til å bli minedykker.

    Fikk du 8/9 på den teoretiske delen?

  11. Jeg kom opp i religon og etikk i dag selv. Fikk oppgaven: Ta utgangspunkt i emnet etikk i kristendommen og humanismen. Se etter forskjeller og likheter. Lag en problemstilling ut i fra dette temaet og presenter svar på din problemstilling. Bruk sentrale begreper og teorier i faget til å belyse din problemstilling.

     

    Noen som har noen forslag til problemstilling? Og evt hva som kan taes med i resten av oppgaven.

     

    Sentrale begreper innen etikk:

     

    Kristendom:

    - Guds vilje

    - verdier og normer

    - nestekjærlighet

    - menneskeverd

    - de ti bud

     

    Humanismen:

    - autonom etikk

    - frihet, selvbestemmelse

    - solidaritet

    - gjensidighet

  12. Jeg fikk oppg:

     

    "Sammenlign synet på lidelse i kristendommen, lissynshumanismen og en tredje religion jeg har studert. Drøft hvordan synet på lidelsen påvirker virkelighetsoppfatninge, menneskesynet og frelsetanken innenfor disse religionene og livvsynene."

     

    Noen som kan hjelpe meg litt? står så lite om det på både internett og i boken ;/

     

    Hvilken bok har du? Tro og Tanke?

  13. Dette er tråden for oss som skal opp i RE på torsdag. Her kan vi dele tanker og planer, og diskutere problemstillinger.

     

    Skriv gjerne hvilket tema du fikk, og hvilken problemstilling du har tenkt til å velge.

     

    Selv fikk jeg "Gudsbegrep, menneskesyn (inkl. kjønnsperspektivet) og etikk i Islam og Buddhisme", og jeg vurderer å bruke problemstilling nr 1: "Sammenlikn gudsbegrep og menneskesyn i islam og buddhisme. Hvilke konsekvenser får dette for etikk og livsførsel?"

×
×
  • Opprett ny...