Gå til innhold

klb

Medlemmer
  • Innlegg

    141
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av klb

  1. ITIL er et sett med "best practice" som kan implementeres helt eller delvis av organisasjoner hvor rammeverket kan passe. ITIL dekker som bildet av ITILs livssyklus over viser alt fra strategi, design av tjenester, overgangsfasen mellom design og drift og drift. I tillegg har disse modulene et sett med underkategorier man kan fordype seg innen, alt etter hvilken del av forretningen du jobber i.

     

    ITIL vil for noen bli veldig omfattende ettersom ITIL definerer mange prosesser og roller for de ulike områdene ITIL dekker. ITIL egner seg derfor best i større bedrifter dersom man baserer seg tett opp mot det ITIL definerer som "best practice".

     

    De aller fleste velger å plukke ut kun deler av ITIL for så å implementere det på en måte som passer forretningen deres. Dette kan være for å skape større smidighet i forretningen enn det ITIL opprinnelig legger opp til.

     

    ITIL bli av enkelte kritikere kritisert for å gå ut over smidigheten i bedriften på grunn av de omfattende og ofte tidkrevende prosessene som inngår. Jeg mener dette langt på vei er sant, men noen av fordelene er at man har kvalitetssikring i flere ledd og at ting blir utført med kvalitet i fokus og på en profesjonell måte.

     

    Selv har jeg vært gjennom en ITIL Foundation sertifisering og jobber til daglig under en modifisert og tilpasset ITIL-standard, men er ikke av den grunn noen ekspert når det kommer til ITIL.

     

    Min erfaring er at de fleste bedrifter ikke har en forventning om at du skal ha ITIL sertifiseringer da dette i liten grad tilbys gjennom utdanning (så fremt jeg vet), men du vil stort sett få tilbud om interne eller eksterne kurs innen ITIL og mulighet for sertifiseringer dersom bedriften mener du har behov for det.

  2. Tviler på butikken ville fått tilbake et nytt kort om dem sendte det inn til leverandør. Man må nemlig sende med alt av tilbehør tilbake igjen for å få det godkjent. Er nok derfor de sendte kortet du først kjøpte på service, fordi det er gratis for butikken å få utbedret feilen, og at de deretter kan selge det igjen etter det er reparert. Ved en omlevering ville de være nødt til å gi deg en ny salgspakning.

     

    Normal praksis vil i grunn være en omlevering, og at selgeren tar tapet i dette tilfellet.

  3. Det er bare å reklamere. Butikken kan ikke diskutere det en gang. Du har krav til å rette en reklamasjon på alle produkter som er innenfor reklamasjonstiden.

     

    Min erfaring er at slike saker løser seg. Send med både mobil og lader når du leverer den. Husk å få dem til å skrive på feilbeskrivelsen at feilen er periodisk! Lykke til.

  4. I og med at det står at alle servicer som er sendt inn vil bli behandlet regner jeg med at de har sendt den videre til et firma som f.eks Deltaservice.

     

    Ved konkurser er det bakenforliggende ledd, dvs levrandøren, som skal kontaktes. Jeg ville først forsøkt å ringe Nokia Customer Care for å høre med dem om dem kan ha noen løsning på saken din. Kan hende de vet hvilket verksted firmaet du kjøpte telefonen hos har serviceavtale med. Dermed kan de ta kontakt og ordne opp for deg. Reparasjonstiden på 2 måneder burde gjøre sitt til at Nokia er interessert i at denne blir raskest mulig ferdig. Om firmaet hadde eksistert kunne du faktisk gått og krevd ny mobil pga lang reparasjons tid.

     

    Hvis ingen ser ut til å kunne hjelpe deg ville jeg rettet krav om omlevering/heving av kjøp til konkursboet til firmaet.

  5. Hehe, ser at mange har problemer ved pariserhjulet. På det brettet lå jeg bare midt oppe på platformen til pariserhjulet og snipet de jeg klarte. Døde riktignok noen ganger da jeg ikke klarte å snipe fort nok, og de kom for nært meg. Spiller på Regular.

     

    Var mektig irritert over online delen sine bugs i helga, men må si det bedret seg i dag. Klarte å joine etter alt fra 10 sec til 3 min. Før var det jo typ 5 min minimum, til 20 min max, så lenge du ikke gulla noe ekstremt. Får håpe de klarer å gjøre online enda litt bedre, så er dette helt topp! Knallbra spill, beste jeg har spilt på et par år tror jeg.

  6. Liten oppdatering, butikken har sluttet å selge telefoner og mener at hun ikke kan heve kjøpet fordi at butikken kommer til å tape penger på det.

     

    Forslag til fremgangsmåte ?

    9003124[/snapback]

     

    De kan rett og slett ikke si det. Har de solgt varen, så står de ansvarlig i forhold til reklamasjonsretten, uavhengig om de har sluttet å føre produktet eller produktene.

    I verste tilfelle får dere ta det videre til forbrukerrådet og FTU.

    9003382[/snapback]

     

    Stemmer. Butikken kan rett og slett ikke nekte deg å heve kjøpet med den begrunnelsen at dem ikke fører denne typen produkter lenger. Krev pengene tilbake, slik du har krav på.

  7. Fra mitt ståsted ble denne service håndtert bra. Tok riktignok litt tid før man fant ut at produktet ikke kunne leveres lenger, men dette kan man ikke legge skylden på Expert for. Butikken prøver alltid å skaffe lik vare, hvis ikke dette går skaffer man en tilsvarende. Det var helt sikkert produsenten som brukte noen dager på å svare at de ikke hadde igjen noen hodetelefoner av denne typen lenger. Produsentene pleier stort sett å ha en del produkter som er utgått i bakhånd, nettopp med tanke på slike ting. Synes tiden derfor er rimelig med tanke på kontak frem og tilbake med levrandør.

     

    Var utrolig bra av Expert å gi deg tilsvarende vare, og i tillegg 500 kr tilbake. Dette er ikke noe du i utgangspunktet har krav på hvis du får en vare som er tilsvarende den som var ødelagt. En annen ting er at du faktisk fikk godkjent knekt bøyle på garantien. Kan nok med sikkerhet si at flere andre butikker hadde avfeid den med en gang..

  8. Hei

     

    Jeg skal ha ny pc nå som først og fremst skal brukes til spilling. Har tenkt å bruke ca 11000 kr på dette. :)

     

    Har laget en handlekurv med de komponentene jeg har plukket ut. Andre ting som skjerm, tastatur, hdd, dvd brenner osv har jeg fra før.

     

    Det jeg først og fremst lurer på er hovedkortet. Jeg vet dette støtter core 2 duo, men er det kanskje likevel ikke noe optimalt å kjøre det på det hovedkortet osv? Noen som vet om det liker minnet mitt dårlig, osv.

     

    Tar gjerne imot forslag til andre komponenter dere heller ville brukt enn noe av det jeg har plukket ut, og evt andre kommentarer. :)

     

    EDIT: Hvilket hovedkort ville være å annbefale hvis jeg ikke skal ha et med SLI?

  9. Hei

     

    Når jeg booter står det følgende:

    "GRUB Loading stage1.5.

     

    GRUB loading, please wait...

    Error 17"

     

    Funnet ut at dette er noen rester etter at jeg hadde Ubuntu på en disc på serveren. Denne disc'en er nå formatert. Ett eller annet sted har det blit noe galt med Master Boot Record ut ifra hva jeg har funnet ut. Neste naturlige steg er da å gå inn i recovery console for windows 2000, og kjøre "fdisk /fixmbr" i håp om at dette skal kunne fikse problemet.

     

    Her dukker mitt andre problem opp. Uansett hva jeg skriver som administrator passord i recovery console, godtar den ikke passordet. Derfor får jeg aldri kjørt kommandoen. Jeg har prøvd å bruke dette programmet for å endre administrator passordet, og jeg har også prøvd å endre settings for recovery console via det samme programmet slik at jeg ikke skal behøve å skrive inn administrator passord når jeg går inn i recovery console.

     

    Jeg har også prøvd emergency repair process, uten hell.

     

    Hvis noen har noen forslag til hvordan jeg skal få fikset MBR, tar jeg mer enn gjerne imot dem.

     

    På forhånd takk.

  10. Jeg hadde en lang samtale med en GM en gang etter at jeg var i en instance som var bugga. Et drop bare forsvant fra bossen vi tok uten at jeg fikk looten i inventory. Bossen kunne heller ikke lootes mer. Blizzard hadde heller ingen logg på at vi i det hele tatt hadde vært i instancen, men jeg hadde fått et annet item i den instancen jeg brukte, så da spurte jeg han om han kunne finne ut når og hvor det itemet kom fra. I følge loggen hadde det spawnet på meg rett etter vi visstnok skulle ha tatt instancen. (Itemet er et item som kun dropper i den aktualle instancen.) Altså bugga logingen til Blizzard, noe han sa kun skjedde sånn 1 av 1 million ganger.. Men han var hele tiden hyggelig å trodde på meg, noe jeg skal gi han credz for siden jeg var lettere irritert akuratt da jeg chattet med han. xD

  11. Hvis du synes 3FY boken er lett tror jeg nok privatist eksamen burde gå greit. Som en annen her sa så tror jeg nok du må være rimelig god i matte også for å klare alle 3FY oppgavene, vet ikke om du har sett på noe av dette før. Kunne jo vært en idee å gjort unna 2MX eksamen som privatist i samme slengen f.eks så sparer du deg for mye kjedelige matte timer i et par år fremover. ;)

×
×
  • Opprett ny...