Gå til innhold

googlit1

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av googlit1

  1. Først en liten innføring:

    Jeg har i mitt liv, studert religion, og har søkt sannheten siden jeg var liten. Jeg begynte også å studere filosofi da jeg gikk litt lei studeringen av religionene. Tidligere har jeg byttet religion nesten like ofte som jeg skifter underbukser.

     

    Det vil si at jeg har satt meg inn å trodd på nesten alle de største religionene, og trodd på dem, siden tro vil gi mer forståelse for hver og en religion. Jeg har altså vært åpen for alle religioner. Buddhismen liker jeg best av alle disse religionene. Senere har jeg bekjent meg til Gnostisismen. Men siden folk til stadighet missforstår meg, og ikke gir meg add.png Så har jeg tenkt å gjøre det enklere for dere å forstå hvilken side jeg står på. :) Jeg har blitt en ateist, fordi gnostisismen min kan missforståes. Gud slik gnostisismen definerer Gud er det samme som Logos, og fornuft og så videre. Men folk vet det ikke.. Derfor vil det villede dem til å tro det.

     

    Jeg kommer til å si det til kristne jeg snakker med at jeg er gnostiker, og at man kan si at mine syn er totalt annerledes enn en kristens, for at de skal forstå at jeg ikke ser på det som står i bibelen som bokstavelige gjengivelser av historiske begivenheter, men at det er mytologi, og at det som står i den boka er tanker de menneskene har hatt og som de har skrevet ned uten å være vitne til noe spesielt. Ikke Jesus ingen ting. De som skrev visste dette selv. Og det er tydelig. Spesielt tydelig er det i Johannes evangeliet

     

     

    Uansett:

    Jeg erklærer meg selv offentlig som en:

    Ateist

     

    Jeg kan forandre mening, derfor har jeg valgt en avstemning, siden jeg ikke klarer å velge selv. Begge to er det samme for meg. :)

     

    Diskusjon: Har jeg nå gjort et godt valg? Hva mener dere? :)

     

    Jeg mener selv, som troende kristen, at det er bedre å ta et valg om en religion med frelse, enn å satse på et livssyn uten noen form for dette. Dersom du satser på en med frelse, har du i alle fall en sjanse til å nå en himmel/oppnå nirvana/lignende, mens som ateist/gnostiker har du ikke denne sjansen. Det å være religiøs koster ingen ting, men lønnen kan være gigantisk.

     

    Selv har jeg valgt Jesus som min frelser, og det står jeg med. Det kan godt være han ikke er noen frelser, men jeg lever i håpet om frelse. I tillegg føler jeg at Han gir meg styrke og kraft, og derfor velger jeg å bli i Han. Han har ikke gitt meg noe annet enn positive ting.

     

    Når det gjelder det konkrete spørsmålet ateist/gnostiker, synes jeg at du skal bruke det du mener du er, så vidt som jeg har forstått, gnostiker. Du kan ikke være noe du ikke er.

     

    Ha en fortsatt fin kveld!

    • Liker 2
  2. Godag!

    Da var jeg ferdig med 10., og klar for vgs!

    Jeg har ett problem, og det er PC. Jeg trenger en bærbar PC til skole, og har fått tilbud fra kommunen på HP 8560p til 6321, eller en Macbook Pro til 5599. Jeg har stasjonær PC, så trenger ikke noe til gaming, men det er jo greit med en litt oppegående PC. Jeg driver mye med musikk, og tenker at Mac'en kanskje er et godt alternativ til PC. Da blir problemet igjen at jeg må ha Windows på dataen for å bruke programmene jeg trenger på skolen. Det går vel ann å instalere noe slik at man kan kjøre Windows på Mac?

    Så da står valget mellom disse PC'ene, eller en annen PC til cirka samme prisen. Håper noen kan komme opp med gode alternativ og veiledning!

  3. Jeg har tenkt å kjøpe en gamer-pc til rundt 8000 kr. Har funnet noen alternativ:

    http://www.multicom.no/SystemConfigurator.aspx?q=st%3a10567338%3bc%3a100561%3bfl%3a0%3br%3apg ,med spec

    # 5.6" Wide-LED skjerm (Glare), valgfri oppløsning

    # HD-klar skjerm med 16:9 format

    # Intel Centrino trådløs teknologi

    # Intel Core 2 Duo prosessor, 1066MHz FSB

    # Støtter også Montevina Plus (P8800, P9700 og T9900)

    # Opp til 4GB DDR3 system-minne

    # ATI Mobility Radeon™ HD 4650 skjermkort med 512MB GDDR3 minne

    # SATA harddisk opp til 500GB

    # 2.0 Mpixel webkamera

    # Trådløst nettverk a/b/g/n (opp til 300Mbps) med fysisk bryter

    # 1000/100/10Mbps nettverk RJ45

    # DVD Super Multi eller BluRay spiller

    # Realtek ALC268 2-kanals HD lyd

    # Mikrofoner, 2 stk arry support

    # 1 x mikrofon inngang

    # 1 x hodetelefon utgang

    # 4 x USB 2.0 kontakter med Power USB funksjon

    # 1 x HDMI kontakt - HDMI har lyd og bilde i samme kabel

    # 1 x VGA kontakt

    # 1 x Express Card/34

    # Minnekortleser for SD, MMC og Memory Stick

    # Bluetooth 2.0

    # Norsk tastatur

    # Touchpad

    # Fingeravtrykkleser

    # 6 cellers batteri 4800mAh, 220min i BatteryMark 2007

    # Størrelse: 37,4 x 24,5 x 2,85~3,68 cm (b x d x h)

    # Vekt: 2,75 kg

     

    eller

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=574463

     

    Noen tanker?

×
×
  • Opprett ny...