Gå til innhold

OleTj

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av OleTj

  1. Fant denne linken til Gandolfi Variant. Håper at den kan utfylle et positivt omdømme Ole. Kan du fortelle litt om hvilket bakstykke og objektivbrett som brukes? Finnes det en vinkelsøker som kan brukes?

    http://www.johndesq.com/jdp/gandolfi.htm

    Johs

     

    Variant bruker enten et eget linsebrett, eller Technika. Gandolfilinsebrettet er litt "enklere, men kameraet er laget slik at det kan bruke beggge typene like godt!

     

    Bakstykket vet jeg faktisk ikke om er "standard", men jeg vet det finnes vinkelsøkere som kan brukes. Jeg har ikke noe slikt selv, hvis jeg trenger vinkelsøker er jeg sannsynligvis flat ut på magen i mosen og da er Carbon Infinity'en bedre egnet!

  2. En Gandolfi Variant 8x10" koster (ny) rundt 20000; en Traditional 10x8" omtrent det dobbelte. Universal-modellen har ikke vært laget siden 1925 eller deromkring.

     

    Heldigvis er brukte kameraer tildels mye rimeligere, og levetiden på slike ting måles vel helst i århundrer.

     

    ----

     

    APO-Lanthar ja. Dette er vel et av de mest brømte "magiske objektivene" som i følge entusiastene har omtrent samme effekt som viagra og ginseng i ett? Bevares, de er bra. VELDIG bra. Tilogmed så bra at det i noen tilfeller er mulig å se forskjell på det endelige bildet på et tatt med APO-Lanthar og et annet av samme motiv tatt med et "vanlig moderne objektiv". Men det kan ikke gjøre et dårlig bilde til et bra. ;)

×
×
  • Opprett ny...