Gå til innhold

MedicMan

Medlemmer
  • Innlegg

    65
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MedicMan

  1. Er ikke B3 kravene helt greie? Eller er det sånn at det er mange som slår seg til ro med feks en C?

     

    Og brannvesen er vel ikke så mye hardere? 3000 meter, høydetest, Pushup, situps, ryggstrekk + noe bæring eller.no i den duren. Løpetesten på PHS er vel regnet for å være tyngre enn en 3k.

     

    B3 kravene er absolutt overkommelige, og hvis du ikke klarer dem så har du ikke prøvd å få det til.. Men det er jo karakterer, og A henger ganske høyt. Vet ikke hva snittet er, men kan tenke meg at det ligger rundt C (?)..

     

    Når det gjelder opptakskravene, så er jo benk og hang-up noe alle sikkert vet hvordan de ligger ann. Løpetesten har jo blitt 6 minutter, mot 10 minutter tidligere. Jeg har vært med på begge testene, og syntes ikke 6 min var noe enklere enn 10 min, siden man måtte øke tempoet en del...

     

    Jeg har jobbet i brannvesenet tidligere, og gjennomført testene der. De har egene nasjonale krav til røyk og kjemikaliedykkere, som innebærer styrke og kondisjon. En del av øvelsene gjennomføres med røykdykkerutstyr på kroppen, 23 kg, og er derfor ganske krevende. Men de kan nok til en viss grad sammenlignes med opptakskravene til PHS. Info om brannvesenets tester finner du her: http://www.arbeidstilsynet.no/binfil/download2.php?tid=77951

  2. Bare sett i tidligere innlegg at folk sier at det ikke er noe stress. Så jeg skrev en veldig generell melding at det er greit å trene:)

     

    Helt riktig at det er greit å trene. Testene på opptaket er fysisk krevende, da de utføres ganske tett på hverandre. Men det er ikke vanskelig å bestå dersom man har forberedt seg ved å trene og være i god form. Hvis man derimot møter på opptak uten å ha trent på lenge, så kan man ha en utfordring :)

     

    Så mitt råd er helt klart: Tren frem mot opptaket, og vær sikker på at du har god margin på kravene til de enkelte øvelsene!

  3. Tusen takk for kjapt svar!

     

    Jeg har alt tenkt å melde meg inn i studentidretten igjen med en gang jeg kommer hjem til Norge om en måneds tid, men det er virkelig flott å få hørt at det er noen med noen av de samme meningene som faktisk er på skolen alt. Det teoretiske skal ikke være noe problem, og med et faktisk mål å jobbe meg opp mot blir det enklere sette inn innsatsviljen.

     

    Takk igjen!

     

     

    Har forresten ett spørsmål til som jeg har vært litt urolig for å spørre om. Da jeg skulle ta lappen, var det bare én bil ved kjøreskolen som passet med VGS-timeplanen min. Siden jeg bodde på landet, én times tur unna skolen, så hadde jeg nemlig ikke store valget. Bilen var altså automatbilen, og jeg har dermed førerkort med kode 78. Så lenge det er førerkort klasse B, som det er, så skal det gå i følge alle sider jeg har sjekket, men det er ikke én eneste side som sier noe om kode 78. Logisk sett skulle de vel ikke gått å komme inn med dette førerkortet, for jeg regner nesten med at mange/de fleste(?) politibiler i tjeneste har manuelt gir. Vet du noe om hvordan det blir? Hadde helt ærlig vært greit å unngå å kjøre opp på nytt. Den prosessen var langt ifra det artigste jeg har vært med på.

     

    Hei. Når det gjelder førerkort så er kravet klasse B. Dette har du jo, men kode 78 vil gi deg en utfordring i forhold til praksisåret, kurs i utrykningskjøring og etter du er ferdig utdannet. Du kan jo søke med det førerkortet du har, men kommer du til intervju så bør du ta opp dette der. Du må være forberedt på å kjøre opp på manuelt giret bil så fort som mulig og ihvertfall innen 2. studieår.

     

    Etter det jeg kan forstå så er motivasjonen på topp, så hvis jeg hadde vært i din situasjon hadde jeg tatt tak i det med førerkort med en gang. Da slipper det å bli noe problem/utfordring ifm opptaket.. Vil du bli politi så må du gjennom det uansett. Lykke til :)

  4. Hei!

     

    Jeg tenkte at jeg bare skulle svippe innom her og spørre om ting. Siden jeg gikk på ungdomsskolen har nok politihøgskolen vært drømmen, selv om ønsket har blafret litt. Grunnen til nettopp det er noe jeg føler at jeg ikke har til felles med noen andre som prøver å kommer seg inn på politihøgskolen. Vil bare nevne at jeg ennå har et par år igjen før det er aktuelt for meg å i det hele tatt prøve å søke, så jeg har ikke begynt noen bevisst trening med tanke på opptakskravene. Mest fordi jeg, som sagt, har vært litt i tvil.

     

    Jeg har nemlig alltid hatet det som det virker som alle andre vordende politistudenter ser ut til å elske: gym og trening. Med innsatsvilje er jeg ganske sikker på at jeg vil greie å jobbe meg mot krava og følgelig også få dem til. På barne- og ungdomsskolen var jeg den i klassen som var på den litt tyngre siden, som heller ikke ga meg den fordelen i gymtimene, og heller ikke noen særlig god selvfølelse eller noen vilje til å holde meg fysisk aktiv. På videregående drev jeg litt med tennis på fritiden, men etter å ha havnet i en klasse der alle andre var var idrettsutøvere om kveldene, merket jeg litt av det dårlige selvfølelsen begynte å krype tilbake. Det var da ikke noe digert problem, men definitvt nok til at jeg mislikte gymtimene. Jeg tilbrakte også over et år av videregående utenlands, et sted der gym ikke sås på som noe skolefag, og neglisjerte dermed all trening litt til. Hadde mer enn nok å stresse med når det gjaldt selve fagene.

     

    Men spørsmålet mitt er likevel hvordan emnet fysisk trening faktisk er som fag. Lurte på om noen kanskje kunne fortalt litt om det, om det er noen her inne som vet.

     

    Det er nemlig noe med det å hjelpe folk i vanskelige tider som frister. Jeg jobber frivillig med internasjonale og norske ungdommer flere ganger i året og fungerer ofte som rådgiver for de som støter på problemer i møtet med Norge / andre kulturer. Det er virkelig givende, og en jobb som går ut på noe av det samme hadde virkelig vært flott. Det er selvfølgelig også det varierende arbeidet og videreutdanningsmulighetene innen Politiet som frister stort.

     

    Hei.

     

    Det du sier om gym og trening høres kjent ut. Jeg gikk gjennom ungdomsskolen og videregående skole uten å interessere meg noe særlig for det faget. Jeg var heller ikke noe aktiv idrettsutøver på fritida, men var i aktivitet gjennom jobben som håndverker. Da jeg bestemte meg for å søke phs, skulle je oppleve min første time på et treningssenter. Med målrettet trening av styrke, kondisjon og svømming kom jeg gjennom de fysiske kravene på phs med noe margin.

     

    Første året har du idrettsfag hvor det er noe trening, noe teori og et arbeidskrav som skal leveres. Dette arbeidskravet går bl.a på å lage et trenigsprogram, og beskrive noe rundt hva som skjer og hva som er viktig å tenke på rundt trening. Både opptaket og faget under utdanningen er absolutt overkommelig uten å være trenigsnarkoman. Man må bare legge ned litt innsats. Tredje året under utdanningen er det en eksamen som innholder 3000m, benkepress og kroppshevng i bom. Her får man karakterer ut fra prestasjon. Til dette er det lurt å begynne å trene allerede første året.

     

    Ellers er arbeidet i politiet utrolig givende, der du møte mange spennende mennesker. Ingen dager er like, og noen er mer spennende enn andre. Men jeg har ikke opplevd en kjedelig dag så langt i mitt paksisår.

     

    Du har jo en erfaring som kan være bra å ha med seg inn i politiet gjennom at du er vandt til å håndtere mennesker fra ulike kulturer. Dette er en viktig del av politihverdagen.

     

    Så mitt råd er: Begynn å trene nå hvis du har tenkt å søke om et par år, meld deg inn på et treningssenter og få hjelp til å komme i gang og sette opp et treningsprogram. Se phs.no for mere informasjon rundt opptaket. Lykke til :)

  5. Er det mulig å få tilgang til opptaksnemdas vurdering hvis man har fått tilbud?

    Hei.

     

    I fjor fikk vi ikke tilgang til opptaksnemda sin vurdering av oss, men dette var en av sakene studentrådet jobbet med. Vi fikk ingen avklaring på det innen vi var ferdige, men jeg oppfordrer deg til å spille ballen videre til det nye studentrådet på stedet du skal studere. Det hadde vært interessant å se hvilken vurdering de har gjort, og evt kunne bruke dette til å forbedre seg :) Lykke til!

  6. Kom inn i Stavern jeg og :w00t:

     

    Men hvordan er det å kunne jobbe i Securitas i helger, ferier osv ved siden av skolen :hmm: ? Er jo veldig greit med en ekstrainntekt :huh:

    Gratulerer :thumbup:

     

    Stemmer det Ådalen_88 sier, 1. og 3. året går det greit. Så lenge du er i tjeneste for politiet er det lite sannsynelig at du får lov til å jobbe med vakthold. Hvis du skal jobbe under praksisåret må du søke politimesteren i det distriktet du er i om å få ha bierverv. Vakthold og psykiatri er to bransjer jeg vet de er svært restriktive på.

  7. Gratulerer til dere som har kommet inn! Dere kan glede dere til et fantastisk og spennende skoleår :) Min erfaring fra Stavern er utelukkende positiv med mange utrolig dyktige lærere og bra fasiliteter. Jeg vil tro at de andre avdelingene er like bra.

     

    Til dere som ikke kom inn i år; ikke gi opp, men bruk de tilbakemeldingene du får for å forbedre deg til neste års opptak. Jeg kom inn på andre forsøk, etter å ha endret på noen av tingene jeg fikk tillbakemelding på.

     

    Hvis noen har spørsmål rundt Stavern så kan jeg prøve å svare så godt jeg kan :)

     

    Lykke til!

  8. Det er kjempe lurt å møte opp selv om du er usikker på om du klarer de fysiske testene. Jeg var selv på opptak året før jeg kom inn, og lærte utrolig mye av å ha gjennomført de fysiske testene. Det ga meg et solid grunnlag for å prestere bra året etterpå, siden jeg allerede hadde "kjent på" testene etter hverandre. Eller, hvis du kommer videre; vær deg selv, og ikke vær redd for å stikke deg frem. Vær gjerne på hugget, og vis at du takler utfordringer. Kom gjerne med reflekterte innspill, men tenk over at du skal kunne stå for dem. Vis også at du kan ta ansvar, og være med å "dra lasset" mot et felles mål. Kort oppsummert; stå på, og vis gode holdninger, så kommer du langt:) Lykke til alle sammen!!

    • Liker 1
  9. Må bare spørre om en rask ting... Jeg har tenkt mye på å søke PHS. Ble ikke noe av i år heller, men jeg vurderer det fremdeles til nesteår.

    Mitt lille kompleks er at jeg kun er 165 cm høy på sokkelessen. Er det et problem, eller er det ingen hindring?

    Hei.

    Dette er ingen hindring. Skolen stiller ikke lenger noen krav til høyde. Flere av de som går der nå som ikke er spesielt høye. Så jeg syntes absolutt du skal søke dersom du ønsker det! Lykke til :)

    • Liker 1
  10. Ei jeg kjenner sa at man kun får et ark der det står at man er godkjent til å føre utrykningskjøretøy etter opplæringen på PHS, og at man ikke får 160-koden permanent på førerkortet. Er det noen som kan bekrefte/avkrefte dette?

    Hei. Etter kjøreopplæringen hos PHS tror jeg du får et kompetansebevis for utrykningskjøring som gjelder for politiet, men ved å gå på biltilsynet så kan du få 160 koden i førerkortet. Det var ihvertfall sånn tidligere. Politiet har egene rutiner i forbindelse med opplæring og regodkjenning av utrykningssjåfører. Det jeg vet er at de som allerede har 160 koden allikevel må delta på opplæringen i utrykningskjøring.

  11. Raskt spørsmål:

    Får man mat på opptaket? Hørte noe om en banan eller noe, men ellers? :thumbup:

    På opptaket får du ikke noe mat, men du bør (må) ha med deg mat selv. Du bruker en god del energi på den fysiske delen, så man bør få i seg noe så ofte som mulig. Banan, energibar, o.l. er veldig lurt å ha med seg.. Ellers er det utrolig viktig å ta med drikke til den fysiske testen.

    Man bør også spise en god frokost på morgenen, sånn at man ikke går tom med en gang.

    Lykke til :)

  12. PHS har tidligere sagt at de som tilfredstiller de formelle kravene til opptak blir innkalt til opptaksprøver (Vet ikke om dette er tilfelle fortsatt). De av disse som består fysisk test går videre til intervju. Det er da opp til nemda å vurdere om kandidaten er skikket/ikke skikket til tjeneste i politi og lennsmannsetaten. Veien til å bli vurdert som egnet ser jeg for meg at er noe enklere hvis du har jobbet mye med f.eks. psykiatri eller i ambulansetjenesten enn hvis du har jobbet 1 år som murer. Det vil ikke si at en murer ikke kan komme inn, men at det muligens vil være mer "krevende" å obverbevise nemda. Bakgrunnen din sier også noe om hvordan du er som person.

    Jeg tror også nemda ser litt på hva de får ut i andre enden, og har du en bachelor/master i et relevant fag fra før så tror jeg veien til å bli funnet skikket er litt kortere.

    Det som har aller mest å si er selvsagt hvordan du er som person. Dette finner nemda ganske fort ut etter å ha lest egenerklæringa og snakket med deg..

    Etter at du evt er funnet skikket begynner konkurransen med de andre i samme situasjon, og da er det utelukkende poeng som teller. Her blir det ikke sett på CV'n..

  13. Er det den med høyest alder som kommer inn hvis det er fler med lik mengde poeng? Hva teller etter det?

    Jeg vil da tro at de ser på resultater fra fysisk test, og holder dette opp mot kompetanse fra tidligere. Det vil være nærliggende å tro at de da heller velger en med 10 års erfaring fra psykiatri istedet for en med 1 års erfaring fra Narvesen.

     

    Som det tidligere har blitt påstått i dette forumet så er tidligere kompetanse uvesentlig for opptaket. Dette tror og mener jeg er feil! Opptaksnemda legger selvsagt vekt på tidligere kompetanse i sin vurdering av kandidaten, og dette inngår i en helhetsvurdering. Har du f.eks. vært arbeidledig i 5 år så er ikke det veldig positivt hvis du ikke kan begrunne det. Opptaksnemda har i år også begynt å forlange CV til intervju, dette kan jeg ikke forstå er til noe annet enn å avdekke kandidatens kompetanse og erfaringer fra skole og arbeidsliv. Tidligere relevant skolegang vil jeg også mene er positivt når du kommer til intervju. Jus er mer relevant enn murerfag hvis de skal vurderes opp mot hverandre, selv om politiet trenger et bredt spekter av mennesker.

     

    Jeg ønsker alle som begynner på skolen i uke 33 lykke til!

    Det samme gjelder også alle fremtidige søkere :thumbup:

  14. Har kommet inn på idrett (årsstudium) og Rettsvitenskap(bachelorprogram) på UiS, og lurer på om noen av disse studiene har en positiv relevans til fremtidig søkning på PHS?

    Det ser absolutt pent ut på CV'n med rettsvitenskap, hvis du har tenkt å søke PHS senere. Det vil nok også gjøre deler av studiet lettere hvis du kommer inn, da dette også er tema på PHS. Idrett er nok heller ikke dumt, viser ihvertfall at du er interessert i fysisk aktivitet :) Vil nok si at begge disse studiene har en positiv relevans til senere studier ved PHS. Hvis du som person er egnet for tjeneste i politiet så har du nok et godt utgangspunkt for å komme inn på PHS. Lykke til uansett hva du velger :)

  15. Urinprøven må tas i et urinprøveglass som er kjøpt på apoteket, da dette er sterilt. Hvis man bruker ei flaske el.l. kan man fort få med spor i urinprøven som ikke er noe heldig for målingene de gjør av den..

    Jeg ville ikke gamblet på å la nabogutten ta denne prøva for mag, da han kan ha gjort mye, eller ha sykdommer, man ikke vet om :)

  16. politihøgskolen

     

    Politihøgskolen avdeling Stavern er en høgskole ved sjøkanten med plass til 336 studenter fra og med høsten 2012. Frem til dette vil 168 studenter ha denne trivelige byen som sin studieplass.

     

    Jeg trodde de skulle øke studieplasser til ( 720 + 168 ) = 888 studieplasser fa 2012?

    Eller betyr det bare at i 2012, vil dem som startet i 2010 ta sitt 3 år der plus de nye 168 studentene som starter første året?;)

     

    Eller er jeg fullstendig på bæretur?;)

     

    Det er nok helt riktig at 336 er summen av 1. års + 3. års studenter i Stavern fom 2012..

  17. Huff, snart tid for opptaksprøver for meg. Er nesten blitt nervevrak :p hadde nok ikke vært sånn om jeg hadde vært 100% frisk både nå og de siste 2.5 ukene.. så får bare gi alt jeg har på fredag og satse på at det harde arbeidet jeg har lagt i treningen det siste året bærer meg fram dit jeg vil ;)

    Hvis du har forberedt deg til fysiske tester det siste året, så tror jeg nok dette skal gå bra :) Fysisk før eller etter lunch da, hvis det er i Oslo? Vil tro det kanskje er en liten fordel med fysisk først? Mulig jeg tar feil, men jeg fungerer litt bedre på starten av dagen.. Uansett, lykke til, dette klarer du!! :)

  18. Hadde testene i dag, og skal på intervju i morgen tidlig :)

     

    Gjorde det helt ok på testene, svømmingen skulle jeg bare stå siden det var min dårligste øvelse. Tok 10 hangups, som stod til karakter 2. I benkpress tok jeg 17 reps, som var UTROLIG surt!! I tillegg var jeg tre-kvart runde fra 3'ern på løpingen også, så var marginene som slo meg i dag. Men men, intervju i morgen, regner med at det går bra. Skal prøve å få utsatt plass et år hvis jeg kiommer igjennom siden jeg skal på Luftforsvarets flyveskole til høsten.

    Gratulerer med vel overstått fysisk test! Kan du si litt om egenerklæringen du skrev; hvike spørmål den inneholdt og hvor mye du kunne skrive om hver enkelt spm? Og hvor lang tid du fikk til rådighet? Ønsker deg lykke til videre i opptaket :)

  19. Jeg har et lite spørmål. Inne på phs sine sider er det et bilde av en som utfører hangups øvelsen. Jeg ser at han ikke strekker armene helt ut men har en liten knekk i albuene. Men under beskrivelsen av øvelsen står det at armene må strekkes helt ut. Så er det dermed ok og ha en liten knekk i dem og ikke strekke dem ut " 180 grader "? Noen som har vert på opptak som kan svare på dette, og hvordan de utførte øvelsen? Øvelsen blir jo endel lettere om man ikke senker seg helt ned i bunnposisjon.

     

    Armene skal være helt strake før du begynner på hver nye pull up, basta.

     

    Det anbefales ikke å prøve å jukse på dette, da du risikerer å få trekt fra en eller flere repetisjoner pga feil utførelse. Det er bortkastet bruk av energi.. Da kan du fort tape en karakter eller i verste fall stryke på øvelsen.. Jeg fikk trekt fra en rep. i fjor pga at jeg ikke strekte armene helt ut..

  20. Hvile, paracet+ibux, VANN og masse søvn så krysser vi fingre for at formen er bedre til fredag Vamp! God bedring!

     

    Med mindre du faktisk er lommelegen bør du avstå fra å gi kjerringråd som omhandler legemidler.

     

    Jeg kan anbefale denne kombinasjonen av medikamenter mot de symptomene som er beskrevet, til tross for at jeg er en helt vanlig dødlig fyr med litt peiling på farmakologi og medisinering :) Hvis du ikke har brukt dette sammen før kan det være lurt å konsultere lege (pr tlf?) i morgen for sikkerhets skyld.. Vann derimot kan du ta helt uten forordning fra lege og med en helt ubetydelig risiko! Lykke til på opptaksdagen:)

    Og Kaktuz: Dette er ikke et kjerringråd, men en anerkjent kombinasjon av medikamenter mot disse symptomene. Jeg har fått delegering på dette fra lege i flere situasjoner.

    • Liker 1
  21. Det betyr ikke at de fikk avslag. Kan bety at de ikke meldte seg innen fristen.

     

    Joda, men tror nok det er veldig få som "glemte" å melde seg på.. Jeg tror nok resten fikk avslag av et eller annet grunn;)

     

    PHS har sagt på facebook at mellom 1500 og 1600 personer ble innkalt til opptak. Dvs at noen ikke har meldt seg opp innen fristen, resten har nok mest sannsynelig ikke tilfredsstillt de formelle kravene, og dermed fått avslag. Vil tro at et lite antall av søkerene (2760) ikke har returnert omslagsarket m/papirer og aldri har vært reelle søkere. Med 1490 å konkurere med så vil det si ca 50% sjanse får å få plass på PHS fra høsten. Lykke til alle sammen!! Jeg håper opptaksnemda får problemer med å velge ut de 720 vinnerene :)

    • Liker 1
  22. Og hva gjør man når man ikke har en bom å trene med? Jo, da fikser man seg sin egen bom :p (ja det funka :D)

    Laget meg bom av 1,5 meter med 36x148 (som jeg rundet av i toppen med høvel for bedre grep), og hengte den opp i garasjen med 2 stk 36x098 på 40cm i hver ende. Skrudde alt dette sammen med treskruer. Dette fuker fint, og er til god hjelp når jeg trener på hang-ups.. Kostet meg ca 80,- tror jeg..

    Et tips til de som sliter med denne øvelsen, lag en sånn og tren min 3 x max (med god pause imellom) 4-5 dager i uka . Da vil du nok merke fremgang! Det gjorde ihvertfall jeg :)

  23. Kan man bruke svømmebriller under 100 m?

     

     

    Uten at jeg vet noe, så regner jeg med det, ettersom det står spesifisert på dykketesten at bruk av svømmebriller eller neseklype ikke er tillatt. Det ville antagelig stått på PHS sine sider om det ikke var lov med svømmebriller, ettersom det er ganske naturlig at man bruker det.

    Var ihvertfall lov i fjor..

  24. Er litt usikker på hva man skal legge ved følgeskjemaet osv. Kan man ta en kopi av førerkortet hjemme?, eller må man få det utsendt av statens vegvesen?

    Alle kopier du sender med følgeskjemaet skal være stemplet med "rett kopi".

    Og du kan ta kopi av førerkortet der du tar kopi av vitnemålet, attester osv som du skal sende inn.

     

    Ok, jeg kan få slike kopier hos posten osv?

     

    Jeg var på posten og de kunne ikke gjøre det. De sa man måtte gjøre det hos politiet eller i skolevesenet.

    Min erfaring er at politiet er behjelpelig hvis du sier hva du skal ha det til.. Har selv fått god hjelp der..

×
×
  • Opprett ny...