Gå til innhold

frikish

Medlemmer
  • Innlegg

    87
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av frikish

  1. Er det bare meg som synes det er morsomt når Apple nå kommer med "super retina"? Retina skjermer skulle jo liksom være så høy oppløsning at du ikke kunne se pikslene med øyet ditt. Og nå kommer super retina? Så superhøy oppløsnning at du super ikke kan se pikslene? Jeg mener retina funker bra for Apple PR med at ingen vet hva det betyr, men masse folk tror det betyr utrolig bra skjerm, men liksom forklaringene deres er fulle av løgner. Samme med iPhone X. De mente OLED ikke var bra nok før i fjor..... mens alle andre har sagt OLED er bedre i åresvis. Jaja, om du ikke kan slå konkurrentene dine på skjermkvalitet kan du i det minste lyve og lure kundene dine til å tro du har beste skjerm.

    Super Retina (OLED) vs Retina (LCD). 

     

    Super AMOLED som Samsung har brukt lenge (https://www.samsung.com/global/galaxy/what-is/super-amoled/) har kontrast-ratio på 

    100,000:1, mens Apple sin Super Retina (https://support.apple.com/en-il/HT208191) har 1,000,000:1.

    Samtidig har apple bruke mye penger på å kunne produsere sin Super Retina til å være bøyd under seg selv nederst på panelet, for å kunne få den minste "haken" mulig. (https://www.quora.com/Was-it-expensive-for-Apple-to-fold-the-OLED-display-at-the-bottom-of-the-iPhone-X)

     

    Dette er det til dags dato ikke gjort på noen annen telefon. Korrekt meg om jeg tar feil.

    Ved å gjøre denne endringen har de også måtte introdusere "busslomma" for å få symmetrien i kantene til å bli bra. Denne busslommen, beklageligvis, adopteres av mobilprodusenter som ikke trenger den, pga stor "hake". Noe som gjør deres kunder sinna. Det er dessverre en dårlig trend.

     

     

    At dere ikke trekker minst en karakter på at det ikke følger med verken minijack adapter eller en bedre lader til en mobil med grunnpris på over 11 laken syntes jeg er håpløst. Denne burde ikke få mer enn 8/10 uansett hvor bra den ellers er.

     

    S9 Plus koster nå under 7 laken for 64GB utgaven og den kommer med bedre lader og en mulighet til å selv oppgradere lagring for bare noen hundrelapper.

    Hvordan skal verden gå videre om vi alltid skal være bakoverkompatibel? I forfjor fjernet de mini-jacken, nå fjerner de adapteren, verden har hatt 2 år på seg til å bli vant til endringen. Mennesker liker ikke forandring. Skal sies at veldig mange mobil-produsenter har følgt etter.

     

     

    Personlig med en slik pris og kun 64 GB lagring burde den få et kraftig trekk på minst 1 i karakteren på min side.

     

    Sykt å gi en telefon i det prissegmentet 9'er uten at det er mer å rope hurra for... Virker verken banebrytende eller spesiell... 

     

    I fjor fikk iPhone X 10/10 (https://www.tek.no/artikler/test-apple-iphone-x/411132)

    Er iPhone X S bedre? Ja. Hvorfor fortjener da iPhone X S ikke få en god karrakter?

    Den er dyrere, men den er jo også bedre på mange områder.

     

     

    ---------

     

    Hvorfor hater folk på at Apple produkter koster mye penger, nå mer enn før. Framskrittene er jo store? iPhone X med den beste skjermen så langt i en telefon, mulig diskutabelt. Store framskritt på biometrisk-tilgang, som bruk av ansiktet ditt. Slik ting kan vi vel ikke få i første generasjoner for en slikk og ingenting. Men ja, mobilene er dyrere og MacBook Pro koster nå mer enn noe sinne.

    Klager dere fordi dere vil ha dette produktet, men ikke vil spare? Dere er vant til å kunne kjøpe produktene NÅ, mens denne gangen må dere evt spare?

    For at et marked skal fungere må det nødvendigvis være ting der ut som koster mer enn annet. Skape konkurranse og framdrift. Også er det nå dessverre slik at et marked også fungerer på tilbud og etterspørsel.

     

     

    Det å sette opp mobiltelefoner opp mot hverandre, da på tvers av systemer er dessverre ikke en så lur ting som det høres ut som. Noen produsenter har et bedre "økosystem" rundt sine produkter som vil gjøre folk "biast" uansett hvordan du legger det fram. Google, Samsung, Apple og Amazon på hver sin måte. Sånn er det. Igjen er det slik at mennesker er vanedyr, og vil da velge det de er vant til. Man kan jo alltids prøve å si til en som alltid har brukt iPhone at Samsung S9 knuser den på alle måter. Vel og bra, men den passer ikke inn i økosystemet, så den sentrale brukeropplevelsen til brukeren vil da bli brutt. Hvor da brukeren må gå ut av sin vei for å få dette fantastiske produktet til å fungere på normal måte i sin hverdag.

     

    Det hjelper liksom ikke at toppmodeller med Android alltid vinner på specsheeten, 8 core, 8GB minne, 1TB lagring, når iPhone ikke trenger samme specs for å fungere like bra. Verdt å merke seg er at Android (Linux) trenger mer kjerner for å fungere "like" bra (source). Android (Linux) trenger mer minne for å holde på apper (source). 

     

    Beklageligvis høres det alltid ut som om det er ikke-iPhone brukere som må komme med dårlig stemning.

     

     

    - F

    • Liker 2
  2. Jeg gjorde en test; hvor langt kunne jeg komme ved å bare skrive bullshit data, "ggggg" eller ikke korrekte data, som 00000 på datoer og kort osv.

    Første side var "Netflix innloggingen" vist over. "gggggg" som brukernavn og "gggggg" som passord. Ingen validering av input som jeg trodde.

    Andre siden er en "Netflix innstillingsside" hvor man blir spurt etter betalingsinfo; navn, personnummer, kortnummer. Igjen ingen validering av input. "ggggg" og "00000" brukt som input.
    Tredje siden var den som skremte meg. Her har de laget en betalingsside, Secure Online payment, visa logoer osv osv, hvor de sier de tar 60.00,- fra kortet, og du må godkjenne med BankID. BankID-modulen som er veldig godt gjenskapt, forteller at brukerstedet er DNB, laster inn med en spinner, og ber deg skrive inn engangskoden, igjen skriver man 00000, kommer man til personling-passord steget. Skriver "gggggg" og trykker neste kommer man videre
    Fjerde siden er en "verifiser identiten din"-side som folk har sett før, denne er kliss lik PayPal sin, og bærer deres logo. "Send oss et bildet av deg med førerkortet ved siden av" type side.

    Jeg hadde per da ikke noe å sende opp og stoppet testen min der.


    Det jeg fikk ut av dette er at fiskerne nå har begynt å dra inn BankID, det som alle eldre og uvitende ser på som sikkert. Og om da BankID vises så er jo dette ekte.

     

    Det stiller jo spørsmålet om hva skurkene bak dette systemet faktisk kan klare å få til med den reell infoen en uviten bruker skrive inn.

     

     

    - F

    • Liker 4
  3. Hei

     

    Jeg har fått tak i to fine tre-setere skinnsofaer, med noen små flekker med hvit maling på ryggen av den ene. Tenke å finne ut om det var lett å få vekk slike flekker. Jeg er ikke sikker på hvor gammel flekken er, men den er i størrelsen ca 3cm i diameter. Om det viser seg å være vanskelig uten å ødelegge skinnet er det ikke så veldig farlig, da blir den bare stående inn mot en vegg uannsett.

     

    Er det noen som kanskje har noen tips og triks for rensing av skinn? Deretter kanskje noen tips for vedlikehold skinnet? Antar det finnes noe å sette det inn med.

     

    Jeg har sett en resturerer bruke lær-krem for å friske opp fargen på et bilsete i en eldre bil, men det er nødvendigvis ikke fargen som trengs. Kanskje mer ren vedlikehold.

     

     

    Sofaene er for tiden satt til oppbevaring, så bildet er ikke lett å komme med akkurat nå.

     

     

    Frikish :)

  4. Dette er kjempebra at EU tenker framover, men håper det er tidsnok. Man burde nok tenkt på dette før, etterpåklokskapen seirer. For resirkulering burde vært i større skala innen alt egentlig.

     

    Og for å være helt urealistisk: Man burde ikke fått lov å lage produkter som ikke kunne resirkuleres, helst helt tilbake til byggematerialene.

     

    Kanskje det kan bli en "bruk og resirkuler" kultur innen teknologiske duppeditter istedetfor, bruk og kast.

    • Liker 9
  5.  

    Typisk tabloid journalisme å "lyge" i emne-tittel. Jeg er ikke sikker på om jeg gidder å lese neste sak skrevet av "journalist" Niklas Plikk. Jeg bare lurer, blir dere oppfordret til å skrive slike overskrifter, er det noe du har lært eller finner du på slikt selv for å få flere treff?

    Hei, Mithridates VI!

     

    Hvis man skal følge definisjonen om at hacking er å få tilgang til data, informasjon eller datamaskiner på ulovlige måter, er det definitivt det han har gjort. Hans første forsøk besto av å lage 12 falske kontoer som rett og slett var programmerte til å samle data om kvinner i hans aldersgruppe, var mot OKCupids retningslinjer, og dermed ulovlig. Ettersom det ikke var snakk om direkte innbrudd, men heller brudd på retningslinjene til nettsiden, tenkte jeg imidlertid at det var greit å bruke anførselstegn, slik Trondster poengterer :)

     

    Håper var oppklarende, og jeg tar absolutt tilbakemeldingen til etterretning. Det var aldri meningen å være ukorrekt (noe jeg ikke mener jeg var), selv om vi selvfølgelig vil skrive titler som er spennende :)

     

     

    "Today, mainstream (mediums) usage of "hacker" might mostly refer to computer criminals, erroneously noted continuously by the experts during the history, due to the mass media usage of the word since the 1980s and the continuous negligence/incompetence to these days. This includes what hacker slang calls "script kiddies," people breaking into computers using programs written by others, with very little knowledge about the way they work. This usage has become so predominant that the general public is unaware that different meanings exist. While the self-designation of hobbyists as hackers is acknowledged by all three kinds of hackers, and the computer security hackers accept all uses of the word, people from the programmer subculture consider the computer intrusion related usage incorrect, and emphasize the difference between the two by calling security breakers "crackers" (analogous to a safecracker)."

     

    ....

     

    "The controversy is usually based on the assumption that the term originally meant someone messing about with something in a positive sense, that is, using playful cleverness to achieve a goal. But then, it is supposed, the meaning of the term shifted over the decades since it first came into use in a computer context and came to refer to computer criminals."

    https://en.wikipedia.org/wiki/Computer_hacker

     

     

    Dem 3 forskjellige kategoriene er white, grey og black.

     

    Så jeg er enig med Niklasp at det er en snev av hacking inni der, av "ekte" betydning. Eller utnyttelse av system uten at det er malicious for andre. Han utnyttet systemet til å gjøre slik det ikke var ment, han ble "alles" drømmemann.

     

    Correct me if I'm wrong.

    • Liker 1
  6. Syns det er flott at det er noen her i verden som vil at de som er dumme nok til å bruke "last", "music", "password" og "qwerty" får litt slæpp på fingrene.

     

    Det er nesten slik at den hacker burde gjort dette med de store nettsidene hvert år. Slik at folk lærer at de verken er trygg og at det å bruke dumme, gjettbare passord, er som å ha installert "sesam lukk deg opp" på den store ytterdøren.

  7. Hvorfor kan man ikke få oversendt informasjonen elektronisk? Så slipper man å bruke en halv regnskog og timesvis med arbeid?
    Det ønsker i utgangspunktet vi på kundesenteret å gjøre, men i henhold til loven er ikke e-post et sikkert nok alternativ. Informasjon som dette MÅ sendes via brevpost.

     

     

    Hva med DIGIPOST? Er ikke det regnes som veldig sikkert og bare den ene personen har jo tilgang til det.?

     

    Edit: jeg var litt treg:

    hva med å sende dette med https://www.digipost.no/

    Skulle tro at dette er sikkert. det var iallefall det som var intensjonen.

  8. Huff da Apple, har SGS3 en firkantet skjerm med berøringssensor?
    Det skal jo sies at touchVizz er jo noe av det som gjør en Galaxy til en kopi av iphone. Hadde bare Sammy forstått dette og tatt vekk all det bloatwaren, hadde jo faktisk mobilen ikke kunne blitt forbudt. Det er sammy selv som har gravet seg ned i en grop. Hele Galaxy serien er jo en Iphone Look-a-like for å få iphone brukere til å tenke, "kanskje det blir samsung neste, siden er jo helt likt iphone".
    Nå gjelder saken Galaxy Nexus, og apple ønsker å inkludere Galaxy3 i samme sak - så argumentet om at det er ToucWizz som er årsaken blir vel litt feil da...

     

    Nei du har vel rett. Men kanskje de burde på det grunnlaget touchwizz saksøke dem.

     

    Men noe Samsung med Galaxy serien ikke har klart å kopiere er kvaliteten til iphone 4, følelsen av å holde på noe som er kvalitet. Kniper man litt hardt på SGS1, SGS2 knirker jo den pga den kjiipe, svette plastikken.

    Kvaliteten er vel bedre på galaxy, men noen versetter jo følelsen av kvalitet høyere enn kvalitet...

    AtW

    Det jeg mente med kvalitet er byggematerialer, ikke OS/skjerm/kraft. Og da er glass og metall bedre enn plastikk.? Er du ikke enig?

  9. Huff da Apple, har SGS3 en firkantet skjerm med berøringssensor?

     

    Det skal jo sies at touchVizz er jo noe av det som gjør en Galaxy til en kopi av iphone. Hadde bare Sammy forstått dette og tatt vekk all det bloatwaren, hadde jo faktisk mobilen ikke kunne blitt forbudt. Det er sammy selv som har gravet seg ned i en grop. Hele Galaxy serien er jo en Iphone Look-a-like for å få iphone brukere til å tenke, "kanskje det blir samsung neste, siden er jo helt likt iphone".

     

    Men noe Samsung med Galaxy serien ikke har klart å kopiere er kvaliteten til iphone 4, følelsen av å holde på noe som er kvalitet. Kniper man litt hardt på SGS1, SGS2 knirker jo den pga den kjiipe, svette plastikken.

     

×
×
  • Opprett ny...