Gå til innhold

iver89

Medlemmer
  • Innlegg

    1 174
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av iver89

  1. Hei. En kamerat i Belgia ba meg finne et forum med kompetente mennesker (smisk smisk :p) som muligens kunne løse et problem han har med PCen. Han kan bruke alle programmer bortsett fra nye spill/spill generelt. Maskinen låser seg, lyden blir borte, og skjermen viser No Signal. Han dikterte følgende over MSN:

     

    "Hi. I had a perfectly functional PC until I thought I might install a new driver for my ATI RADEON 9550, after countless messages from CS: Source to

    update my driver. I was directed to ATI's homepage, where the only option appeared to be the ATI CATALYST CONTROL CENTER. I installed it, and now I can't

    play any of my newer games (DOOM3,HL2,WoW) for more than a few minutes. I've reinstalled CATALYST CONTROL CENTER several times now; the first time the

    games work perfectly, but after the second time I turn on my pc and run some games, the computer crashes. Screen turns blank with the message "NO SIGNAL"

    and the sound disappears. ATI offers no help, so do you have any suggestions on what I can do?"

     

    Håper det ikke engelsken er et problem, gadd bare ikke skrive alt på nytt.

     

    PCen er kjøpt på Lefdal i sommer, og siden har bor i Belgia for tiden blir det litt slitsomt å be dem om hjelp.

     

    Driver Packaging Version 8.201-051122a1-028472C-ATI

    CATALYST® Version 05.12

    Provider ATI Technologies Inc.

    2D Driver Version 6.14.10.6587

    2D Driver File Path System\CurrentControlSet\Control\Video\{EBDA2583-A834-46CA-9EB1-927EF8FFAEE7}\0000

    Direct3D Version 6.14.10.0362

    OpenGL Version 6.14.10.5523

    CATALYST® Control Center Version 1.2.2153.2409

     

    Prosessoren er en P4 3,0GHz, PCen har 1,5Gb DDR minne, og sikkert et ganske billig hovedkort..mer vet jeg ikke. Vet jeg bør legge med mer, men dette var alt jeg fikk gravd frem.

     

    Takk for alle svar

  2. Med backupserver mener jeg en vanlig filserver som kjører noen rsync-script daglig, ikke store greiene altså. Har en annen server som kjører Gentoo til web, ftp, dav, samba, nfs, dhcp etc. Grunnen til at jeg trenger en brukervennlig, komplett, GUI basert distro på denne serveren er at faren min (som er relativt ny til Linux) ikke skal bruke to minutter i terminalen og så installere Windows igjen. Har nå lastet ned SuSE Ent. Server som jeg tenkte å teste i VMWare først. Kan også laste ned Ubuntu og installere det senere.

  3. Har endelig fått min far til å muligens ville prøve Linux som OS på en backupserver vi har stående i kjelleren. Maskinen har en 450MHz P3 CPU og 512Mb SDRAM. Ville SuSE vært en grei distro å prøve seg på (med KDE, eventuelt Gnome), eller ville det blitt for tungt?

     

    Takk.

  4. Hei. Er nå snart ferdig med å sette sammen min Piaggio SuperBravo (~'86 modell). Det som mangler nå er å få lyktene til å fungere ordentlig. Bremselys fungerer, men ikke lys foran.

     

    Ut fra motoren kommer det to ledninger; blå og brun. Den brune kobles til en blå ledning som går til bakbremshåndtaket og så til bremselyset. Dette fungerer. Den blå ledningen kobles til en gul som går til frontlykten, hvor det sitter en hel del koblinger.

     

    Det jeg synes var litt underlig var når jeg målte spennningen fra de to ledningen som kom ut av motoren. Mellom feks den brune og jord fikk jeg ingenting, men mellom den brune og blå fikk jeg rundt 19V vekselstrøm...

     

    Om så den ene av disse (den brune) går til direkte til bremselyset (kun gjennom en bryter), og bremselyset kobles til denne ledningen og rammen på mopeden (jord), hvorfor får jeg ikke målt noen spenning med multimeter her? Er det frekvensen som er annerledes (den baserer vel på turtallet til mopeden?), som så gjør at multimeter ikke funker, eller er det noe annet? Synes dette var veldig rart.

     

    Lurte også på hva den lille klossen skrudd fast på baksiden av frontlykten var til? Denne går det to ledninger til, og inni klossen sitter det et kretskort dynket i lim. Kan det være en spenningsregulator (nær/fjern-lys)?

     

    Begynner å bli litt desperat. Har nettopp fått tatt lappen, men kan ikke kjøre mopeden før lys fungerer :p. Stor takknemlighet for all hjelp dere kommer med ;)

  5. Kjøpte nytt hovedkort i dag. Fant så ut at det kreves 24-pin EATX kontakt fra PSUen for å få det til å kjøre. Synes dog jeg har lest noen steder at det skal gå greit å sette i 20-pins ATX kontakten (på høyre side av EATX kontakten) uten større problemer. Om ikke stikker jeg å kjøper et adapter i morgen.

     

    Takk

  6. Edit: En liten presisering: FreeBSD er ikke en distro, men et operativsystem.

    Tenkte kanskje FreeBSD var en *BSD distro. Hva er forskjellen mellom OpenBSD, NetBSD, FreeBSD?

     

    Har satt opp boksen, og fått det meste til å fungere. Installerte bash og satte det til shell for root og iver. Noen grunn for at jeg ikke burde bruke bash? Default shell'et som fulgte med var kronglete, og hadde ikke den auto-fullfør funksjonen (TAB greia).

×
×
  • Opprett ny...