Gå til innhold

axim420

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av axim420

  1. Hei

     

    Har planlagt et oppsett som jeg tror er greit. Oppsettet skal hovedsaklig brukes til spilling, ingen videoredigering eller lignende. Skal kanskje overklokke, og kanskje senere kjøpe et til skjermkort og kjøre crossfire.

     

    Kabinett: Fractal Design Define XL R2 898,-

    Hovedkort: Asus Z87-A 1149,-

    CPU: Intel Core i5 4670k 1749,-

    GPU: Sapphire Radeon HD 7950 3GB GDDR5 1795,-

    PSU: Corsair CX 750M 698,-

    SSD: Kingston SSDNow V300 120GB 2.5" 699,-

    RAM: Kingston DDR3 HyperX Beast 8GB 599,-

    DVD: Samsung DVD Writer, SH-224DB 179,-

    7766,-

     

    Noen bemerkninger. Har både OS og en 1 TB HDD fra før. Har ikke satt noe absolutt maksbeløp, men føler ikke for å bruke særlig mye mer enn 8000 kr.

     

     

    Noen spørsmål:

     

    1) Tenker å kanskje senere kjøre HD 7050 i crossfire og lurer derfor på om strømforsyningen også vil kunne støtte dette.

     

    2) Har hørt mye bra om å kjøre os og spill fra ssd. Jeg antar ssd blir billigere etter hvert og lurer på om det vil være problemer med å kjøpe en til ssd senere og legge den til i oppsettet. Jeg vet ikke om 120GB vil bli for lite i det lange løp.

     

    3) Jeg er usikker på hvorvidt jeg skal overklokke. Lurer derfor på om det vil være mye bry å ettermontere en CPU-kjøler, istedet for å montere med en gang.

     

    4) Noen andre bemerkninger på selve oppsettet? Ser det greit ut, eller burde jeg bruke mer/mindre på enkelte komponenter?

     

    Takk

     

  2. Jeg vil bare nevne til de som sliter med Ubisoft sin DRM at det i følge norsk lov er fullstendig lovlig å laste ned no cd cracks (eller andre) til spill man har kjøpt. Da kan man selvsagt ikke oppdatere spillet, selvsagt, men noen vil synes at det er verdt det.

     

    Har du noe dokumentasjon på det? Jeg tror deg og har hørt liknende før, men jeg har ikke hatt bevis for det tidligere.

  3. Jeg tror jeg er den eneste som ikke helt forstår problemet med DRM og kopibeskyttelse. Har ikke lagt merke til noe negativt med det i det hele tatt, og jeg har en hel del spill på steam. kanskje en måte å "stoppe" ulovlige kopier er å lage en solid og god multiplayer. Da blir folk "tvunget" til å kjøpe en cd-key/spillet for å spille med andre. Da slipper de kanskje å laga DRM'er og sånt...

     

    Problemet med DRM er at du kun har et visst antall installasjoner. Hvis du formaterer datamaskinen mange nok ganger, eller installerer på flere datamaskiner, slik at lisensene blir brukt opp, kan du ende opp med å ikke ha muligheten til å spille spillet du selv har kjøpt.

  4. Piratkopiering har ikke tatt ett øre fra spillutviklere, faktisk, så har de tjent penger på piratkopiering. I 99% av nedlastnings tilfeller ville ikke brukeren ha betalt for spillet uansett, forskjellen ville bare vært at brukeren hadde vært ute å hengt på gategjørnet isteden. Er det virkelig så vondt å se andre mennesker ha glede, betalt eller ikke?

     

    Jeg forstår at du overdriver med 99%, men det er likevel mange som kun laster ned spill. Jeg vet selv om flere personer som laster ned spill uavhengig om det er et spill de har lyst på eller ikke.

     

    Jeg lurer, på hvilken måte de har tjent penger på piratkopiering?

     

    mener du da at hvis de ikke hadde lastet ned spillet, så ville de ha kjøpt det?

     

    Jeg mener at en del ville ha kjøpt det hvis de ikke har kunnet lastet det ned, men jeg vet at mange laster ned for å teste spill de er usikre på om de skal kjøpe eller spill som de ikke ville ha kjøpt uansett.

  5. Piratkopiering har ikke tatt ett øre fra spillutviklere, faktisk, så har de tjent penger på piratkopiering. I 99% av nedlastnings tilfeller ville ikke brukeren ha betalt for spillet uansett, forskjellen ville bare vært at brukeren hadde vært ute å hengt på gategjørnet isteden. Er det virkelig så vondt å se andre mennesker ha glede, betalt eller ikke?

     

    Jeg forstår at du overdriver med 99%, men det er likevel mange som kun laster ned spill. Jeg vet selv om flere personer som laster ned spill uavhengig om det er et spill de har lyst på eller ikke.

     

    Jeg lurer, på hvilken måte de har tjent penger på piratkopiering?

  6. Vi kan slutte å kjøpe Ubisoft spill. Neppe med de titlene som ligger å lurer i horisonten. Ønsker jeg Ubisoft nord og ned? Nei, jeg liker hva de gjør. Støtter jeg retningen de har tatt med økt beskyttelse? Nei. Kan jeg gjøre noe med det? Nope.

    Det du sier her finner jeg rimelig interessant. Hvem har gjort spillprodusentene usårlige? Det er blitt bevist opptil flere ganger at forbrukere faktisk HAR noe å si.

     

    For å ta et eksempel som sikkert ligger ganske langt unna de fleste gutters tankegang:

    Opptil flere dildo/vibratorprodusenter har brukt et materiale som øker faren for livmorhalskreft ved bruk, og/eller øker faren for infeksjoner ved bruk. Da dette ble oppdaget begynte naturlig nok ganske mange jenter (forbrukerne) å klage på dette - og mindre enn et halvt år etterpå er de fleste slike vibratorer vekke fra i hvert fall norske nettsider, og godt merket på alle andre (eller, det er vel strengt tatt de andre som er godt merket "inneholder IKKE" etc.).

     

    Nå sier ikke jeg at DRM er kreftfremkallende, men å si at forbrukerne ikke kan gjøre noe med det får meg til å lure på hvorfor i alle dager spillutviklere er urørlige og "det må vi bare godta".

     

    Jeg mener også at vi ikke bare kan godta det som skjer, men vi må håndtere det på riktig måte. De som slutter å kjøpe spill og går over til å laste de ned, vil ikke hjelpe mye. Derimot hvis man sender klager eller gjør utviklerne oppmerksomme på problemet kan man faktisk oppnå noe.

  7. Jeg velger ofte å kjøpe spill til konsoll hvis pc-versjonen har et kopisperresystem som gjør det vanskelig å spille. F. eks. Assassin's creed 2 og Splintercell Convivtion. Jeg synes det er dumt at spillutviklere ødeleggger sitt eget rykte ved å bruke lite brukervennlige kopibeskyttelser. Likevel anser jeg det som galt å laste ned spillene kun fordi de har DRM eller liknende. Især misliker jeg de som sier de bør få lov til å laste ned på grunn av kopibeskyttelsen. Hvis du ikke kan kjøpe spillet på konsoll, enten kjøp det til PC (muligens laste ned en crack) eller la være. Ikke påstå at du er moralens vokter hvis du laster ned spillene på grunn av kopibeskyttelsen.

  8. Jeg er litt blank når det gjelder bærbare og kunne trengt litt hjelp. Jeg skal bruke pcen hovedsaklig til jobbing og har derfor lyst på en stor skjerm med god oppløsning. Jeg har sett på blant annet denne her. Pcen bør helst koste rundt 5-6000, men jeg kan strekke meg litt hvis det er nødvendig.

     

    Jeg har også vurdert å bare spørre hos datakjeden, men jeg vet ikke om det blir mest pc for pengene.

     

    På forhånd takk.

×
×
  • Opprett ny...