Gå til innhold

hyylj

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hyylj

  1. lol... ler av dere jeg. Slik går det met alle som hopper på nye leverandøre (hosthark mtu, onecal/network norway... blalba. spyspy, hosthark) for å spare noen FÅ ører. Jeg har billig, stabilt og funksjonibelt abbonement, og har tilgang på alt. Det kalles _TELE 2_

     

    Det blir nok Tele2 på meg også nå ser det ut til. Kan fortsatt ikke motta SMS fra noen. Noen som faktisk får mottatt SMS nå med MTU??

     

    De lovet at problemene skulle fikses i løpet av helgen som var, men siden det fortsatt ikke fungerer så har tålmodigheten min tatt slutt. Hadde jeg bare hatt et annet abonnement i tillegg så skulle jeg gjerne ventet lenger for å gitt de en sjanse. Men 10 dager uten SMS er for drøyt

  2. NOEN UKER til man kan sende/motta SMS skikkelig? Det er uholdbart.. Selv om det gjelder for bare Tele2 og Network Norway så er det uholdbart. Halvparten av de som sender meg SMS har Tele2..

    Ring da vel.. :thumbup: Med MTU er det like billig :!:

     

    Greit nok at man kan ringe (de som er så heldige å både kunne ringe og motta samtaler). Men hva med alle meldinger man får fra folk som ikke kommer frem? Ikke alle de 250 kontaktene mine er klar over at jeg ikke har vært i stand til å motta meldinger de siste 5 dagene.

     

    For jeg har faktisk ikke mottatt en j.... melding siden forrige torsdag. Og i dag er det tirsdag. Jeg har testet fra Telenor, Netcom, Tele2 og Chess. Ingen får sendt meg meldinger. I går klarte jeg for første gang å sende en melding.

     

    Jeg mottok SIM-kort fra MTU fredag 28/3 og det skulle i utgangspunktet aktiveres kl. 08:35. Ikke før langt ut på lørdag ble det aktivert.

     

    Dette er alt for dårlig, og hvis det stemmer at det kan ta flere uker før sms fungerer så er ikke jeg trofast mange dagene til..

  3. Vurderer å kjøpe meg en ekstern skjerm jeg kan kople til min inspiron 500m.

    En mulighet er å kople skjermen via seriellporten, men da blir det problemer med tilkopling av tastatur etc.

     

    Derfor har jeg vurdert en dockingstasjon. Er det noen som har erfaring på dette området og som kan gi meg noen tips?

     

    Har sett her:

    http://accessories.euro.dell.com/sna/produ...5441&first=true

     

    .. uten at jeg blir så veldig klok av den grunn. Står ikke noe detaljer og heller ingen bilder.

     

    En annen ting: Er det mulig å kjøre "dual-screen" via en docking stasjon? Bruker laptopen både hjemme og på jobb. Driver en del med utvikling og det hadde vært kjent å kunne fått litt bedre plass på desktopen ved å fordelt bildet på 2 skjermer.

     

    Setter pris på tilbakemeldinger!

  4. > Funker laptopen på web hvis du setter den rett i modemet da? Kunne vært greit > å sjekke det også......

     

    Nei, det har jeg også testet uten hell

     

     

    > Kansje virus ? En kompis hadde lignende problem, det var virus som gjorde.....

     

    Det har slått meg også! Men jeg hentet ned siste versjonen av avast antivirus og har fant ingen ting. Mulig jeg må teste med andre program også.

    Du vet vel ikke tilfeldigvis hva det viruset het da? Da blir det enklere å finne et program som fjerner det

  5. Jepp, samme problem i begge browsere, får ikke opp noen sider. Får heller ikke logget på msn, ikke oppdatert virusprog. etc. Virker som om en branmur sprerrer for alt, men jeg har ingen aktiv brannmur.

     

    Sjekka proxy-innstilligene og de skal være korrekt. Jeg bruker jo ikke noen proxy-server, og det er heller ikke krysset at for det.

  6. > Får du DNS adresse fra 3Com'en? Sjekk dette på den bærbare. (evt også riktig

    > gateway adresse)

    > EDIT: Du kan pinge domene navn fra laptopen? Proxy settinger i browseren din > da?

     

    ja, jeg kan pinge domenenavn fra laptopen. Får svar fra alt

     

    > Prøv å ping de websidene du IKKE kommer inn på. Får du ikke svar (ukjent vert)> fra de så oppgrader firmware på 3Com'en!

     

    Jeg kommer ikke inn på noen sider i det hele tatt fra laptopen. Men fra de to andre maskinene kommer jeg inn på alt! Ergo, det er mest sannsynlig ikke routeren, men innstillinger på laptopen.

  7. Jeg tror ikke du helt forstod hva som er problemet her. Kommer meg ikke inn på msn så jeg tar det her..

     

    Routeren er konfigurert og fungerer bra mot 2 pc'er. Den deler ut IP til alle, inkl. laptop'en som jeg sliter med. Problemet er at jeg ikke får opp noen websider på laptopen. Siden jeg får tildelt ip og kan pinge f.eks. www.hardware.no, så virker det ikke som om problemet ligger i routeren..

  8. Jeg har et hjemmenettverk med 2 pc'er + telenor adsl + 3com trådløs router. Dette fungerer utmerket! Men så prøver jeg å kople meg på Internett med en laptop og jeg får ikke tilgang til noen nettsider.

     

    Får ping reply fra både routeren og resten av veven. Får kontakt med routeren både med kabel og trådløst. Men det virker som om det er et eller annet som sperrer pc'en fra å få tilgang til Internett. Har slått av brannmur og disablet win xp standard brannmur. (Bruker xp home)

     

    Noen som har forslag til hva som kan være problemet her?

  9. > Du kommer ikke inn på routeren fra noen av maskinene?

    korrekt

     

    > En funker uansett med eller uten router og de to andre funker ikke uansett?

    korrekt

     

    > Det er ikke lynskader e.l?

    Mulig det, men hvorfor fungerer den ene da?

     

    >Har du prøvd med et annet nettkort og kabler i noen av problemmaskinene?

    Nei, har ikke det. Har ikke flere nettkort å teste med, og heller ikke flere kabler. Men den ene av de to som ikke virker nå har jeg brukt i hele år på et annet nettverk, og den har fungert helt uten problemer.

     

    Alle maskinene får tildelt IP- og gateway adresser

  10. Vi har ADSL fra Telenor med et Alcatel modem og en Bilion 640 AE ruter, hvor 3 maskiner deler linja. Dette har fungert ok i 1,5 år nå, men nå har det skjedd noe rart. Den ene pc'en fungerer som den skal mot Internett, men de to andre vil ikke kople seg på lenger.

     

    Har prøvd å konfigurere ruteren, men kommer ikke inn på konfigurasjonssiden lenger. Får svar når jeg kjører ping-kommando både mot ruteren og andre nettsteder. Dette gjelder alle maskinene! Har prøvd å disable brannmuren på pc'en uten at det hjelper.

     

    Det rare er at selv om jeg kopler ut ruteren og kjører direkte mot modemet, så fungerer det også bare på den ene pc'en.

     

    Har ikke oppgradert firmware på ruteren, så det kan jo være en sped start på problemløsningen. Men jeg skjønner ikke hvorfor jeg plutselig skal være nødt til å gjøre det nå. Men da trenger jeg litt veiledning..

     

    Mvh

    Håvard

  11. Hei

     

    Jeg har et problem med min snart 2 år gamle Canono s600. Etter at jeg byttet pc (bærbar med winxp) , så skriver den plutselig ikke ut tekst lenger. Har innstallert nyeste driver, alle 4 blekkpatroner er halvfulle, kjørt det som er av rensing og gjort det som er av tilgjengelig av justeringer uten resultat.

     

    Bildeutskrift fungere som den skal, derfor ligger nok problemet i skrivehodet. Dette fikk jeg bekreftet i en mail fra Canon support.

     

    Er det noen andre som har hatt liknende problemer med denne modellen eller en tilsvarende canon modell??

     

    Lurer også på hvordan reklamasjonsretten gjelder for printere og skrivehode. Garantien er på 1. år, men allminnelig reklamasjon er 2 år på deler som det er rimelig at skal vare lenger enn garantien.

     

    Noen som har erfaringer med reklamasjon på printere eller skrivehoder?

     

    NB! Ca. 1 mnd til reklamasjonsfristen på 2 år går ut..

  12. Problem fikset!

     

    Det var ikke harddisken som var problemet. (Det var jo forsåvidt det, men ikke fysisk) Det var kluss i boot-sekvensen, som jeg mistenkte. Det var nok LILO som var roten til alt ondt. Partisjonsprogrammet i linux klarte ikke å fjerne alt, men da jeg kjørte en dos bootdisk med FDISK, og slettet alle partisjonene, så ordnet det seg. Den fjernet alt som var og da jeg innstallerte linux på nytt, så fungerte det som det skulle.

     

    Det hadde nok fungert slik som forklart av andre på denne tråden, men jeg hadde ikke tilgang på linux bootdisk og jeg klarte ikke å gjøre det fra cd'en. Mest sannsynelig pga. min manglende kunnskap, men det ordnet seg til slutt.

  13. Jeg har innstallert Linux (mandrake 9.1) på pc'en min. Innstalleringen gikk fint, problemet oppstod etter jeg rebootet. Det er forøvrig en eldre pc, celereon 433MHz, 196MB RAM. Men harddisken er ca. 1 år gammel. (maxtor 60GB.)

     

    Det som skjer er som følger:

    Verifying DMI pool data......

    L 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 osv.

     

    Hadde problemer med booting også før jeg innstallerte mandrake. Trodde det var konflikt i oppstarten, derfor innstallerte jeg OS på nytt. Kan det være harddisken som er ødelagt? Ødelagt oppstarts-sektorer el.liknende?

     

    Pc'en finner harddisken under oppstart og som sagt fikk jeg innstallert OS uten problemer

     

    På forhånd takk!

  14. Jeg har nylig kjøpt meg en 500m fra Dell.no. Var litt skeptisk siden det har vært en del kritikk til Dell når det gjelder kundeservice og leveringstid. Men jeg hadde ikke dårlig tid, så jeg "tok sjansen". Dessuten så hadde de et veldig godt tilbud også, så jeg kunne ikke la sjansen gå fra meg.

     

    Den ble bestilt 26.mai, og da fortalte selger meg at estimert leveringsdato var ca. 14 dager. Ok tenkte jeg. Er ikke så galt det. Tatt i betraktning at de ikke har lager, og produserer pc'ene sine på Irland (tror jeg..).

     

    Til min store overaskelse så ringte de meg fra Linjegods 4.juni. PC'en kom den 5.. Dvs. 7 (!) virkedager siden kristihimmelfartsdag var i mellom.

     

    Jeg er kjempefornøyd med pc'en og har ikke hatt noe problemer med den! Den var på nettet med en gang. Den er helt lydløs og går som en drøm.

     

    Hilsen en fornøyd Dell kunde :)

  15. Jeg kan ikke skjønne annet enn at Dell Inspiron 500m må være et bra kjøp nå! Har tenkt til å skaffe meg en bærbar selv nå, og vurderer sterkt å slå til med Inspiron 500m

     

    Hvis du kjøper før 28. mai, får du 930,- i nett-rabatt, i tillegg til at du får dobbelt opp med RAM.

     

    Med de spesifikasjonene jeg valgte fikk jeg følgende:

    Centrino 1.3 GHz

    512MB DDR

    CD-RW 24x

    14.1" SXGA+ 1400*1050

    40GB HD

    Kombo 56k modem / 10/100- nettverk

    Mini PCI Trådløst kort

     

    http://www.euro.dell.com/countries/no/nor/..._inspn_500m.htm

     

    Alt dette for den nette sum av 13000,- Den har riktig nok fått litt kritikk for litt mye plastikk og slikt, men alt i alt synes jeg dette virker som et godt tilbud. Jeg har ihvertfall ikke funnet noen andre produsenter som matcher dette tilbudet. (Den har forresten ikke FireWire bare så det er sagt..)

  16. Samme kan det være! Nå er vi på nett!!

    Problemet var hastigheten på nettverkskortet. Satt det til 10Mb/s med halv duplex, og da var jeg på nett med en gang. Da var det altså autosensingen som ikke var helt med.

     

    Da ser det ihvertfall ut som om billion er ok allikevel da. Tross mye negativ omtale på dette forumet..

  17. Ok, takk for hjelpen så langt

    Tar meg en liten pause nå og får meg litt mat. Så skal jeg teste ut mer litt senerer. Skal prøve med et annet nettverkskort som jeg tror jeg har liggende et eller annet sted..

     

    Jeg håper i grunn du har rett, slik at jeg slipper å sende routeren i return og masse styr. At det "bare" er kortet. Men når jeg tenker etter så er antagelig nettverkskortet på den pc'en som fikk kontakt med routeren et 10Mb/s - kort, mens det andre som ikke funka er 10/100.

  18. Bruker TN adsl ja. Har ikke prøvd det siste du skrev, men jeg vet at nettverkskortet og driveren fungerer. Jeg bruker det mot modemet nå, som jeg skrev i sted. Men jeg skal prøve å låse kortet i 10Mb/s og se om det hjelper.

     

    Men det jeg synes er så rart er at den LED-lampa som indikerer tilstanden til forbindelsen mellom den pc'en som ikke fungerer og routeren, blinker grønt, selvom det ikke er noe kontakt. Sånn jeg har forstått det skal den blinke grønn når det er trafikk over linja. Den andre som fungerer lyser orange..

  19. Søstra mi fikk en billion BIPAC-640 AE router til jul, og jeg har prøvd i hele dag å sette den opp. Etter å ha sett på andre innlegg om billion routere har jeg mest lyst til å sende den i retur med en gang. Men er usikker på om problemet også gjelder for AE utgaven

     

    Skal kople til to PC'er i nettverk (Win98 og XP) via routeren og et Telenor Alcatel ADSL-modem. Den eldste PC'en med win98 fungerer glimrende mot routeren og internett. Men den andre PC'en får ikke engang kontakt med routeren. Er 99% sikker på at kabelen virker, siden vi har brukt den samme kabelen i snart 12 mnd. mot modemet uten problemer..

    Det eneste som skjer når jeg kopler kabelen fra PC'en til routeren er at LAN-led'en blinker grønt (noe som indikerer at det foregår sending/mottak av data). LED'en til den PC'en som fungerer lyser stabilt orange (som viser at den er koplet til).

     

    Er takknemlig for all hjelp!

     

    Mvh

    Håvard

×
×
  • Opprett ny...