Gå til innhold

castiel

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av castiel

  1. Noen som vet åssen man får tak i den siste zombie banen?

    Håper det kommer mappack på black ops med Der Reis og sånt ^^

     

    Du reiser deg opp fra stolen i hovedmenyen (trykk R2 og L2 mange ganger). Så går du bort til en pc og skriver inn "3arc unlock".

     

    NB!NB! Ved å gjøre dette vil du ikke kunne få trophyen der du skal samle alle intel-items.

     

    Edit: Kunne kanskje vært en idé å lage en egen tråd for zombie-mode hvis det er interesse for det?

  2. iTunes Ping (selv om det er ikke akkurat en nettside) er det eneste jeg kommer på som gjør dette. Du velger hvilke band/artister du ønsker å følge, så kommer det opp nyheter om de bandene. F.eks. skriver Muse at Guitar Hero 6 har kommet ut med en av deres låter. Har ikke brukt det noe særlig selv, så jeg har ingen peiling på hva slags type nyheter som blir postet eller om det er bra.

     

    Edit: Det går jo også ann å "like" band på Facebook. Da får du jo også nyheter av og til.

  3. Hei

     

    Skal begynne å studere til siv.ing på NTNU nå til høsten.

    Har tidligere tatt første året Kjemi ingeniør på UIS.

     

    Noen som har noen erfaringer med godkjenning av fag derfra, eller generelt?

    Kan jeg få alle fagene godkjent, kun noen? Tar det lang tid?

     

    Har hatt matte 1, matte 2, Kjemi, fysikk, exphil/vitenskapsteori + noe økonomifag

     

    Thænks

     

    Ex.phil får du uansett godkjent.

     

    Når det gjelder mattefagene så dekker de litt forskjellige emner (dvs. matte 1 fra UiS tilsvarer ikke matte 1 på NTNU osv). Men jeg tror hvertfall du får godkjent matte 1 på NTNU. Hør med studieveileder om matte 2 og 3.

     

    Fysikk vil jeg tro du får godkjent (så lenge fysikk fra UiS dekker mekanisk fysikk, elektromagnetisme, bølgefysikk og termisk fysikk).

     

    Tror også du kan få godkjent kjemi, men det kan avhenge av hvilken linje du begynner på. Noen linjer har lab-øvinger som en obligatorisk del av pensum (hvis du har hatt det allerede bør det jo ikke være noe problem).

     

    Uansett ville jeg snakket med en av studieveilederne på linjen din. Det er de som kan dette best (og du må dit for å få søknadsskjema). Når det er sagt er det ikke sikkert at det er så lurt å ha så mange fag fra andre universitet enn NTNU på vitnemålet. Jeg ville spurt studieveileder om dette også.

     

    EDIT: Rettet etter korreksjon fra Aquageek.

  4. Hvis du installerer dropbox (DB) på din maskin og oppretter en konto, som alle vennene dine har tilgang til, vil de kunne se bildene som ligger i DB-mappen (og laste opp bilder til din pc) uten at de trenger å ha DB installert på sin PC. For å se bildene trenger de bare å logge på med din konto på dropbox.com og de trenger ikke laste ned annet enn de ønsker. Bildene vises forresten i et slags galleri ala facebook.

     

    Dette medfører naturligvis at de som har tilgang til kontoen kan laste opp alt slags rask til din PC, så jeg ville ikke gitt tilgang til hvem som helst. Og selvfølgelig lag et nytt passord ;)

     

    Hvis det ikke høres ut som en god nok løsning, tror jeg ikke jeg kan hjelpe deg mer, så lenge du ikke ønsker å bruke ftp eller lignende.

  5. Når du installerer dropbox, blir det opprettet en "dropbox-mappe" lokalt på maskinen (Dropbox er egentlig en mappe). Alt som blir plassert i denne mappen blir automatisk synkronisert med dropbox sine servere online.

     

    Dropbox sin gratisversjon kommer med 2GB, men det kan utvides med 250MB per person du inviterer (opp til 10GB totalt).

     

    Fra dropbox: Dropbox shared folders let you share or collaborate on a set of files. When someone joins a shared folder, the folder appears inside their Dropbox, and syncs to their computers automatically.

  6. Du kan jo prøve Cageball (http://www.3t.no/www/3T_tilbyr/CageBall/) som er innendørs ballbinger.

    Ellers er det mulig å leie bane i Nidarøhallen (http://www.handball.no/anlegg.asp?AnleggId=473).

    Tror også det er mulig å leie diverse kunstgressbaner til uorganisert bruk, f.eks. banen til Nardo (http://nardofk.no/c2/Banedagbok)

     

    Cageball koster mellom 300-500 kr avhengig av tidspunkt og enkeltleie/fast leie. Nidarøhallen tror jeg er gratis.

  7. Har verken prøvd twintip eller snowboard i veldig stor grad selv (freeride her i gården), så jeg har ingen fasit. Men jeg har en teori: For å bli god i parken må du først lære det grunnleggende. "Alle" har lært å stå på slalomski en eller annen gang, derfor har de som begynner på twintip allerede en god del basistrening innabords. Begynner du med snowboard, må du lære alt fra scratch. Jeg sier ikke at dette er den eneste grunnen til at du blir raskere god på twintip, men det gir utvilsomt en fordel. Det er selvfølgelig også godt mulig at det generelt er lettere å sette triks med twintip enn snowboard.

  8. Hvis du formaterer (høyreklikk > formatater osv) mister du alle filene ja. Derfor bør du ta backup av den eksterne harddisken på PCen eller en annen ekstern harddisk. Det gjør du ved å kopiere alle filene fra ekstern HD til PCen.

     

    Som sagt kan du bruke den såkalte "konverteringsmetoden" (som jeg linket til i forrige innlegg) uten å miste filene. Men jeg anbefaler å formatere dersom du er usikker (men husk å ta backup da).

  9. Du må nok ha NTFS for filer på mer enn 4GB, ettersom det ikke er støttet av FAT32.

    Du trenger derimot ikke å formatere harddisken for å gjøre dette (selv om det kan være en fordel). Det er også mulig å konvertere (http://www.techjunkeez.com/archive/general/file_systems_exposed_3.htm) fra FAT32 til NTFS uten å miste alle filene. Ønsker du å formatere, kan du gjøre det ved å høyreklikke på disken, trykke "formater" og velge ntfs (du kan godt huke av for "hurtigformatering" også, så går det fortere).

     

    Det er forøvrig ingen store fordeler ved å ha FAT32 fremfor NTFS, med mindre du har to OS installert, noe jeg tviler på at du har på en ekstern harddisk :p

  10. Bruker kjerneregelen.

    Du setter (2x-x2/2) = u (dette kalles kjernen)

    Da har du F(u) = 6*109eu

    den deriverte av dette blir F'(u) = 6*109 * u' * eu

    der u'=2-x er den deriverte av u

    så setter du u=(2x-x2/2) og u'=2-x inn i F'(u) og får svaret.

     

    Tar et litt lettere eksempel hvis det fortsatt er uklart:

    F(x)=e2x

    F'(x)=(2x)' * e2x = 2e2x da den deriverte av 2x er 2

     

    Håper du forstår. Derivasjon/integrasjon kan være litt forvirrende til å begynne med, men er ikke så vanskelig når du kommer inn i det. Spør hvis du fortsatt lurer på noe ;)

  11. Det at du har vondt kan bety det er betennelse. Du kan prøve å ha foten i en bøtte med varmt vann og litt grønnsåpe (dette desinfiserer). Men du bør nok helst gå til legen. Hvis du er heldig, er den ikke betent. Da vil legen tømme blodet under neglen. Men hvis det er betennelse, må neglen rives av (da mener jeg ikke du skal gjøre det selv med tang :p ). Dette høres vondt ud (du får naturligvis bedøvelse), men det er verre å gå med betennelsen og vente på at neglen detter av av seg selv.

  12. Du kan velge å synkronisere alle spillelistene du ønsker å ha på iPhonen. Så kan du evt lage en spilleliste med alle sangene du vil ha, slik at du har kontroll over hva som er synkronisert. Jeg har samme problem med lagringskapasitet som deg, og jeg har hvertfall løst det på denne måten.

     

    NB! Selv om en sang ligger i to (eller flere) spillelister, vil den ikke legges til flere ganger på iPhonen (den er naturligvis fortsatt i alle spillelistene).

×
×
  • Opprett ny...