Gå til innhold

Simstraify

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Simstraify

  1. Har nå bestilt denne boken: http://www.norli.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=3100590

     

    Skal reportere inn hit når jeg har lest den, om den er verdt å lese :)

     

    Jeg har faktisk lest den! Gull verdt, meget innspirerende og godt skildret. Har flotte bilder også som viser hvor jævlig det faktisk er/kan være, men også de fantastiske opplevelsene som (jeg mener) gjør tjenesten flott!

     

     

    Samma her! har lest den 2 ganger. ble ikke mindre motivert for å si d sånn:) leser den gjerne 50 ganger til! anbefales til alle. de som ikke har tenkt å søke også:)

  2. Nei men da får jeg begynne å gjøre det da! :) Får et par M-77 støvler etter vinterferien, får se om jeg ikke får kava meg litt oppi skogen da!

     

    Ang treningsstudio så trener jeg aldri i aparater. Kjører RYP, men har lagt til markløft i tillegg, min soleklare favorittøvelse. Men tenkte jeg skulle begynne å trene balansemuskulatur for å støtte opp rundt anklene og området rundt. Har dere noen tips til øvelser eller innspill på dette?

     

    EDIT: Lurte på om jeg også snart skulle begynne å lage meg en treningslogg. Må fokusere på kondisjon, men tør ikke løpe etter en relativt hard beinhinnebetennelse så jeg tar det heeeelt rolig til jeg er sikker på at den er over.

     

    Har selv brukt RYP programmet i 2 år. grisefornøyd! men har endra litt på programmet. erstattet rygg å brystøvelser med push ups og hang ups. fint utgangspunkt til sirkeltrening:)

  3. er alltid greit å ha tilgang til et treningsstudio. Kan være lurt å trene litt basisøvelser for styrken sin del. Knebøy, markløft å det der:) lurt å variere mellom utholden styrke og eksplosiv styrke:) men det er klart at det å være vant til å være ute i skog og mark er viktigst.

     

    Jeg fikk mine m-77 støvler i posten for 2 uker siden:) har begynt å gått dem inn til sommeren nå. gode støvler om man behandler dem og bruker gode sokker og innleggssåler:)

     

    Smart av deg å velge friluftsliv forresten!

  4. Takk for utfyllende svar Simstraify! Virker som om det bare er å pelle seg i gang med treningen allerede nå da? :new_woot: Hadde faktisk planlagt å løpe litt langintervall i dag også så det er jo ganske kjekt.

     

    Det finnes vel ingen metode å trene "seigheten" på? Jeg skal begynne å gå med sekk så fort jeg får sjansen. Har ikke noe ordentlige vintersko eller typisk turbukse, men når sommeren kryper på er det på med ordentlige marsstøvler og ut i skævven!!! Nå ble jeg hvertfall gira på å trene her altså!

     

    Helt ærlig så har jeg ikke den kraftige og knallharde psyken som det sies må til. Har hatt en spessiell slapp holdning til skolen de to siste årene (dvs. 10. klasse og VG1) og har lett for å gi opp eller ta lett på ting. Jeg vet ærlig talt ikke hva som skal motivere meg gjennom opptaket, men jeg er fast bestemt på at jeg vil dette og det er noe jeg har hatt lyst til å gjøre siden jeg fikk vite om det/14-årsalderen. I tillegg sier fatter'n at: "Åja, men ****! Det er ufattelig tungt! Det er bare et fåtall som kommer gjennom der og du må gjennom de strengeste/hardeste tester!" Årh! Da får jeg hvertfall lyst til å ta bena fatt og trene som et helvette!

     

    Men Simstraify; hvor lenge har du nå trent? For jo lengre man trener jo bedre stiller man? Og uten at jeg uttaler meg feil så kan man jo med trening "stole mer på formen enn motivasjonen" om dere skjønner?

     

     

    EDIT Du må fortelle hvordan opptaket var når du er ferdig da! ;)

     

     

    Jeg er sikker på at du ikke er den eneste som er skolelei. Er møkka lei av skolen selv.

    Men det spiller vel ingen rolle om hvordan du klarer deg på opptak:) Vil du det nok, unngår skader og gir gass så vil d nok gå fint vil jeg tro.

     

    Jeg begynte å trene skikkelig året jeg fylte 16, så har i grunn trent jevnt siden den gang. Men var i grunn kun vektløfting i begynnelsen. Kondistrening og den slags ble jeg fort hekta på etter jeg startet regelmessig med det. Morsomt å se formen bedre seg.

     

    Som de andre her på tråden sier så er det ikke lov å fortelle noe om opptaket bortsett fra det som står på nettsidene, dessverre. Det er også sant at viss man søker for mye informasjon om opptaket i forveien så kan det på en måte skremme deg litt. Som sagt så er det nok bedre å ta ting som de faller seg:)Bare sørg for å trene slik at du tåler en trøkk eller femti.

     

    Vil også anbefale å lese en bok som heter "elitesoldat". Det er en tidligere dansk spesialjeger som har skrevet om hans karriere i det danske "jægerkorpset". Veldig spennende og inspirerende bok. Du finner også fyren på facebook. Thomas Rathsack.

     

    Så er det bare å trene målrettet og holde hodet oppe:) Det gjør hvertfall jeg. Gleder meg veldig til å få prøve meg.

     

    Men leukotape, kan du fortelle litt om ditt første hopp? Er fallskjermhopper selv og liker å høre andres erfaringer:)

  5. hei bordplate!

    flott tråd med mange gode kommentarer.

    Jeg har søkt til opptak til sommeren. følger nå spesialjeger treningsprogrammet til punkt og prikke, og det fungerer hvertfall godt for meg:)

    Har mange kamerater som har prøvd seg tidligere. Noen har røket ut tidlig, og noen kom seg nesten igjennom. De som kom langt røk ut pga. skade, og de anbefalte på det sterkeste å forberede seg godt i forveien på at man skal igjennom mye dritt som leukotape og goldshoten nevnte her tidligere, og ikke minst bli veldig vandt til å gå med ekstra tyngde på kroppen.

    Ble også anbefalt å gå 2-3 24timers marsjer med sekk uten søvn og mat for å kjenne hvordan det er å være virkelig sliten. Har hørt at enkelte får litt skrekken etter å ha opplevd noe slikt, så det er greit å vite hvordan det kjennes og at man egentlig klarer å gi jernet litt mer enn det man egentlig tror:)men det er da som sagt motivasjonen spiller en stor rolle.

    Jeg selv trente mye styrke for et par år siden, men fant fort ut at kondisjon og seighet gjelder hovedsaklig. Så lenge du klarer de fysiske minstekravene på styrke med god margin så vil jeg tro styrken i bunn og grunn er god nok. Men jeg har ikke vært på opptaket enda, har bare fått en pekepinn om hvordan det er. Jeg har hatt lyst til dette lenge, og det er ingenting annet jeg heller vil gjøre. Er veldig spent på opptaket og ska gi alt jeg klarer for å komme meg gjennom nåløyet. Fikk høre at jeg kunne se en film som heter GI Jane. Der får man se sånn omtrent hvordan det kan være på opptak.

     

    Håper også på litt mer informasjon om hvordan jeg kan forberede meg bedre, og lykke til deg Bordplate når din tid kommer:)

  6. Velkommen til forumet mister, les forrige side så ser du vår oppfatning av hvor mye sesjonsresultatene har å si for ditt forsøk på flyopptak.

     

    Har du tenkt førstegangstjeneste eventuelt hvis du ikke kommer inn ? Jeg vil absolutt råde deg til å råde det jeg ikke gjorde, å ta førstegangstjenesten først. Får du en tjeneste i luftforsvaret som omhandler mye med fly, for eksempel redningsutstyrsassistent, crew chief ass, bakkeutstyr ++++, så har du ganske mye mer å stille med på opptak. Jeg holder på med førstegangstjenesten nå ettersom jeg kom nesten igjennom på det som kalles fase 2 i opptaksfasen på rygge, og for å si det sånn, hadde jeg hatt muligheten til å søke en gang til , så hadde jeg stilt mye sterkere i år på opptak. Modenhet, mye lettere å få tid til trening, og diverse.. Du får bare en sjanse til å prøve deg. Bedre å vente ett år enn å angre, det er ihvertfall mitt råd. ;)

     

    Tusen takk for rådet :) har fortsatt litt betenktningstid heldigvis. Vil inn i militæret uansett, men primært er det pilot jeg vil bli. Om jeg ikke kommer igjennom opptaket ønsker jeg førstegangstjeneste i hæren. Er det slik at når man ryker ut av opptak, blir man automatisk plassert i førstegangst. i luftforsvaret? eller får man velge selv?

  7. Hei! flott tråd :) mye nyttig info jeg har leita lenge etter. Skal ta almen påbygg nå til høsten. lurer på om jeg skal søke til opptak nå i høst eller neste høst? noen som har et tips om dette?

     

    På sesjon for 2 år siden gjorde jeg det ikke så bra på evnetest, hvor jeg scorte 4/9. Jeg vet kunnskapen min har blitt mye bedre siden den gang. vil dette hindre meg fra å bli innkalt til opptak? Om det er det, er det mulig å få tatt en ny test?

×
×
  • Opprett ny...