Gå til innhold

Vesteraas

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vesteraas

  1. Vurderer å kjøpe en ny stasjonær, og tenker på noe i banene av den nye black refinery som ble postet på forrige side, men har et par spørsmål:

    1) Etter litt kjapp googling og titting på youtube virker det til at flere har innvendinger mot skjermkortet RX 5700 Thicc II. Sapphire pulse utgaven av samme kort ser ut til å få bedre anmeldelser og er også billigere for øyeblikket. Er det et bedre kjøp, eller har jeg oversett noe viktig her som gjør at det vil være et dårligere alternativ til dette bygget?

    2) Jeg finner flere SSDer på 1TB som er en del hundrelapper billigere enn den som er foreslått. Hva taper jeg egentlig på å kjøpe f.eks. denne fra Intel?

    3) Jeg tenker å følge litt med på romjulssalget og se om det kommer noen gode tilbud. Vil det være noe poeng å oppgradere til prosessoren til 3600X om den skulle komme på tilbud. eller er 3600 allerede mer enn god nok for de øvrige komponentene.

    På forhånd takk for hjelpen!

  2. Jeg har en gammel stasjonær PC som jeg vurderer å oppgradere. Makspris ligger nok rundt 10 000 kr, dog jeg er ikke helt låst. Samtidig spiller jeg ikke de mest krevende spillene, så jeg har ikke behov for å bruke enorme summer på en ny PC.

    Komplett har om dagen et tilsynelatende godt tilbud på sin PC i deler: Premium gamer core i7  som er satt ned fra 14 000 til rundt 11 000. Er dette et godt kjøp? Eller vil jeg være vel så fornøyd om jeg kjøper noe tilsvarende black refinery i den festede tråden på dette forumet?

  3. Jeg nærmer meg å kjøpe den dyreste versjonen av Asus 1215B. Men før jeg kjøper er det ett par ting jeg gjerne ville hatt litt mer info om. Håper dere kan hjelpe.

     

    For det første, er det andre maskiner i samme prisklasse dere vil anbefale fremfor eller på lik linje med denne maskinen?

     

    For det andre, vet noen om jeg vil få problemer med å kjøre linux på denne maskinen? Virker som om enkelte har hatt problemer med dette på lignende pcer, ut fra hva jeg leser rundt på nettet.

  4. Tusen takk for svar! Hellte allerede mot den dyreste modellen fra før, så med mindre jeg hører gode argumenter for det motsatte blir det nok den, om jeg står mellom de to.

     

    Jeg har i tillegg til den pcen jeg tenker å kjøpe nå en 17" bærbar jeg bruker til spill, film etc, men da denne er tung og uhåndterlig, og har dårlig batteritid egner den seg ikke som studiepc.

     

    -mVesteraas

  5. Hei!

     

    Har hatt gode erfaringer med hjelp til pckjøp på dette forumet tidligere, så prøver meg på å spørre om hjelp her igjen :) (tl;dr nederst)

     

    Jeg er, som trådtittel sier, på jakt etter en pc til studiebruk. Den må være lett å få med seg, så var i utgangspunktet ute etter en 12". 13,3" føles litt stort til at den skal være veldig enkel å få med seg, men om jeg ser gode argumenter for det kan jeg vurdere det alternativet også. Stort under 12" vil jeg helst ikke gå, da både tastatur og skjerm fort blir for lite til mitt bruk.

     

    Jeg skal i hovedsak bruke pcen til å ta notater under forelesninger, samt internett. Dermed er ok tastatur og god batteritid høyt prioritert. Vil gjerne ha batteritid på minimum 5 timer ved lett bruk. Og jo legre jo bedre! Ettersom jeg skal ta pcen mye med meg, og gjerne vil at den skal vare lenge er god byggekvalitet også et must.

    Jeg tenker å kjøre en eller annen Linux-versjon som operativsystem, så må ha en pc som dette lar seg gjøre greit på. (Har lest ut fra andre tråder at dette kan bli litt problematisk med enkelte prosessorer?) Dette burde vel også minke kravene til ytelse, da jeg ikke trenger kjøre noe tungt opperativsystem.

     

    Jeg har en ca prisgrense på 3000kr. Vil gjerne lavere enn dette om det er mulig, men kan med gode argumenter også strekke meg såvidt over.

     

    PCene som virker mest aktuelle sålangt ut fra hva jeg har sett er noen versjoner av Asus 1215B:

    denne eller denne.

    Virker disse som gode kjøp? Er det til mitt bruk verdt å kjøpe den dyreste modellen? Eller bør jeg se på en helt annen pc?

     

    Så, tl;dr/oppsummering:

     

    - Ultraportabel bærbar til studiebruk. 12"(/13" om anbefalt) (Notat- og oppgaveskriving + internett)

    - OK tastatur, god batteritid og god byggekvalitet er hovedprioriteter.

    - Tenker å kjøre en eller annen Linux-variant som opperativsystem.

    - Ca. 2-3000kr. Kan gå litt høyere om sterkt anbefalt, men skal svært gode argumenter til for at jeg skal strekke meg stort over 3000kr.

     

    På forhånd takk for hjelpen!

    -mVesteraas

  6. Da var problemet fikset ser det ut til. Fant løsningen ett annet sted på nettet, men en stor takk til alle som har hjulpet, spessiellt raid2 :)

     

    Løsningen på problemet var som følger: Windows velger vist ikke automatisk å starte opp med to kjerner dersom du har en dual-core prosessor (eller 4 om du har en quad, osv.). Derfor måtte jeg inn på msconfig (run->msconfig), gå til boot menyen, og velge antall prosessorer og maks minne.

     

    Når jeg hadde gjordt dette kunne jeg spille i over en time uten noe problem(vel, jeg satt meg fast i terrenget en gang, men det er vel mest sannsynlig en generell bug) mens jeg tidligere maks kunne sitte fem minutter før spillet hang seg opp.

     

    Så alt ser ut til å være vel :) Gleder meg til å fortsette å spille senere i dag :)

  7. Ikke hvis du har en eldre versjon. Siste versjon av ffdshow inneholder jo ikke FalloutNewVegas.exe eller GTA5.exe i ekslusjonslista.

    Har du en to år gammel maskin, så installerte du kanskje en codec-pakke da maskina var ny og lot det ligge. Eller kanskje du installerte en gammel versjon på ditt nye system fordi det var enklere å installere den du hadde liggende på en minnepinne enn å laste ned hele greia på nytt. Uansett så er det noe som er verdt å sjekke.

    Derp.

     

     

    Har du Asus OSD eller SmartDoctor installert? Avinstaller og se om det hjelper.

    Oppdater lydkortdrivere, og prøv å endre instillingene. Er en bug forbundet med EAX og surround, så sjekk om instillingene på lydkortet er satt til stereo.

    Takk for hjelpen. Kan ikke finne noen codecpakker på maskinen. Følger de med, er de kryptisk navngitt/godt gjemt. Er nokså utenkelig at jeg har glemt at jeg innstallerte noen codecer da maskinen er en knapp måned gammel.

     

    Lydinnstillingene ser ut til å være ok. Ligger ingen oppdaterte drivere hos Asus i det minste. Ominnstallering hjalp ikke. (Vel denne gangen kom jeg så langt at jeg rakk å få lage utseende mitt, før det kræsjet.)¨

     

    Asus OSD og SmartDoctor burde vel være lette programmer å finne dersom de var innstallert på maskinen som standard?

     

    Noen som har andre forslag til hvordan dette kan fikses? Har lett en del rundt på nettet uten å finne noe som hjelper..

  8. Hei!

     

    Jeg har nettopp kjøpt dette spillet (bare grunnspillet, ikke noen av ekstrapakkene). Installasjon gikk fint, men når jeg prøver å starte spillet fryser det i starten av "introfilmen" (fødestua) hver gang. Skjermen blir svart, og jeg får ikke brukt alt-tab for å komme meg ut. Kommer meg til skrivebordet ved hjelp av Ctrl+Alt+Del, men da avsluttes spillet. Har lastet ned nyeste patch uten at det hjalp meg noe. Noen som kjenner til problemet og hvordan jeg kan få fisket det?

     

    Dersom det skulle være relevant kjører jeg spillet på en ASUS X77JA med Windows 7(Radeon mobility 5730/Intel i5 430M)

     

    På forhånd takk for hjelpen.

  9. Kommer litt ann på hvor han skal inn, men i store deler av forsvaret kommer det til å være mye dødtid. Så en bok/lydbok/annet tidsfordriv kommer han nok til å sette pris på om det enn ikke er det aller mest nyttige.

     

    Vet at de flere steder godkjenner bruk av sorte skinnhansker til uniformen.(Kan selvfølgelig være syntetisk skinn, så det burde være veldig mulig å finne noen innenfor ditt budsjett) Dette er meget greit å ha hvis han skal nordover da forsvaret ikke leverer ut hansker til bruk i kaldt vær. (Skytehansker er svært uhåndterlige, og ligner mer på votter. Stridshansker vil garantert gi deg forfrysninger om du bruker dem i i temperaturer under nullpunktet.) Kan godt være det varierer mellom avdelinger om befalet godkjenner dette, så er ikke sikkert det blir godkjent, men i verste fall har han noen hansker å bruke når han kan gå kledd sivilt :)

     

    Hvis han ikke allerede har en armbåndsklokke er dette u-unnværlig, og han blir nok nødt til å kjøpe en om han ikke har allerede, så jeg hiver meg også på dette forslaget.

     

    Husk å tenke på at han antakelig har litt han skal ha med seg, og kan fort ha nokså begrenset plass til sivilt utstyr, så kan være lurt å gi ham noe som ikke tar så veldig stor plass.

  10.  

    Barn trenger forsatt rettledning og det må settes grenser, men dette må skje på en slik måte at de forsatt er trygge og vel fungerende barn.

     

    Diskusjonen sporet av her igjen. :whistle:

    Så du mener at store deler av barnegenrasjonen, størsteparten av foreldregenrasjonen, og så godt som hele beste/oldeforeldregenerasjonen i Norge i dag ikke er velfungerende fordi de ble oppdratt i den kristne læren? (Jeg skjønner at det antakelig ikke var dette du mente, men enkelte kunne definitivt ha missforstått deg slik.)

     

    Du begrunner heller ikke hvorfor ateisme er en tryggere måte å oppdra barn på eller hvordan denne gir barn bedre mulighet til å velge selv enn en religiøs oppdragelse. Kristen og humanetisk etikk er for eksempel svært like hverandre.

     

    Dessuten er jeg nokså uenig i at diskusjonen sporet av. Med mindre dette er en tråd laget utelukkende for å kritisere religion, uten å gi mulighet for forsvar har den i det minste en svært missledende tittel. Hvis ikke så må du akseptere at diskusjon over utgangspunktet av tråden vil være svært relevant.

     

    Du som stoler slik på vitenskapen kan vel ikke tillate deg å lete etter bevis til en hypotese, heller enn å bygge en hypotese ut fra bevis? ;)

  11. Det er klart at alle religiøse på sett og vis vil være hyklere. Jeg skulle likt å se det menneske som kunne leve etter for eksempel lovene i nyetestamentet. Jeg tror heller ikke du kommer til å trenge å finne noen gode beviser for det. Jeg er tilnærmet overbevist om at enhver kristen (og antakelig andre religiøse, uten at jeg er spesiellt godt kjent med andre religioner) vil være den første til å innrømme at han ikke

     

    Nå kan jeg først og fremst snakke i forhold til kristendommen, ettersom det hovedsakelig er den religionen hvor jeg er kjent med teologien, men når det gjelder kristendommen handler ikke den først og fremst om å følge alle lovene og reglene den gir. Kristendommen er en nådereligion, og baserer seg først og fremst på tilgivelse. Det er verdt å merke seg at selv Paulus sier at det ikke finnes en eneste som klarer å leve opp til loven. (Husker ikke eksakt vers her. Kan finne det skulle det være viktig)

     

    Når det er sagt er det klart at kristendommen er full av regler som i følge religionen skal følges, men at vi ikke klarer leve opp til det er ikke noe vi nekter for på noen som helst måte. Det er mulig å tro på noe uten å leve opp til det selv.

     

    Når det gjelder lovene fra gamletestamentet: De aller fleste er enige om at lovene fra gamletestamentet er delt inn i tre grupper.

     

    Den første gruppen er de som er tid og stedsbestemt til når de ble gitt. (Blandt annet at du ikke skal ha toalett innenfor leiren, at du ikke skal spise skaldyr osv.)

     

    Den andre er de som ble oppfyllt/opphevet i nyetestamentet (Blandt annet offerlovene)

     

    De fleste av de gammeltestamentlige lovene dere har nevnt hittill i tråden tillhører en av disse gruppene.

     

    Den tredje gruppen er lover som fortsatt er i effekt. Men som sagt er ikke kristendommen en lovreligion i den forstand at du MÅ følge disse lovene for å kunne kalle deg en tilhenger av religionen. Det er derrimot ingen tvil om at bibelen oppfordrer til det.

     

    Når alt dette er sagt så er det ingen tvil om at mange kristne bruker loven til å dømme andre, og "glorifisere" seg selv som "lever opp til den". Men en del av den kristne teologien er det definitivt ikke. Bibelen oppfordrer på ingen måte kristne til å dømme syndere, men tvert imot til å tilgi dem, slik de selv trenger tilgivelse. Og selv om bibelen sier homofili er synd, sier ikke bibelen at vi skal hate homofile, men tvert i mot "elske dem som oss selv". Her også er dessverre bibelen mye bedre til å skille mellom sak og person enn de fleste kristne.

  12. Tror ikke det skal være noe problem å få flyttet inrykket ditt, så sant du tar kontakt nokså raskt. For mitt vedkommende var det i alle fall bare en tominutters telefonsamtale som skulle til for å få flyttet meg over fra innrykket i januar 2010 til juli 2009. Dette gjelder riktignok luftforsvaret, men kan ikke se for meg at det kan være mye vanskeligere ellers. I alle fall ikke hvis du er åpen for å bytte til ett annet tjenestested skulle juli-innrykket til garden være fyllt opp allerede.

  13. Leser det som at du kan ha prøvd dette allerede, men hvis ikke så har windows en innebygget snarvei for å minimere alle programmer; windowstast+m. Også windowsknapp+d har en tilsvarende funksjon.

     

    Men diverse spill har en tendens til å motsette seg å bli minimert av disse ja, så det er ikke sikkert at det vil løse problemet, men om du ikke har prøvd det allerede vil det nok definitivt være den letteste løsningen, som kan fungere.

  14. Du skriver ikke noe om skjermstørrelsen, men iom at hovedformålet er spill vil jeg annta at det ligger i rekkevidden 15"-17". Jeg vil anbefale å ta en titt på mulitcoms pcer. Fordelen med disse er at du kan spesifisere det aller meste selv, slik at om du ønsker SSD, bedre skjerm, bedre prossessor, mer minne etc, kan du velge dette selv.

     

    Et lite stykke under budsjettet ditt finner du ASUS X77JA/N61JA (så godt som like spesifikasjoner, med unntak av skjerm og HD), samt Acer 7740/5740. Disse ligger omkring 8000, og har gode nok spesifikasjoner til å gjøre det du ønsker. Etter det jeg har sett er nok disse blandt tilbudene som gir deg mest for pengene for tiden, men har ikke sett så mye på tilbudene over 8000, så kan godt være du finner en pc som passer deg enda bedre, litt nærmere budsjettaket ditt.

  15. Tenker selv å kjøpe nettopp den pcen du linket til, og etter det jeg har funnet er nok det blandt de aller beste tilbudene i prisklassen rundt 8000.

     

    Andre pcer som må tas med i vurderingen etter min mening er Asus X77JA. Den er 17", har noe mindre harddisk enn N61, men har til gjengjeld LED baklys i skjermen. Acer 7740/5740 er også nevnt av flere som det beste tilbudet for øyeblikket. (Tenker da først og fremst på versjonene med i5 prosessor etc)

     

    Legg forresten merke til at ingen av pcene jeg nevner her ser ut til å være inne i noen nettbutikker for øyeblikket. Har ikke sjekket overalt for alle, men vet at X77JA er utsolgt, og at N61JA ikke er kommet inn noe sted ennå. Det ser derrimot ut til at de vil komme inn i løpet av 1-2 uker alle sammen, hvis leveringsdatoene som er oppgitt på de forskjellige stedene er noenlunde riktige. Så hvis du kan vente så lenge tror jeg de er vel verdt det. Er som sagt selv ute etter pc i samme prisklassen, og har ikke funnet noen tilbud som er tilgjengelige for øyeblikket som ser ut til å kunne måle seg med disse.

  16. Skjønner argumentet ditt, men skjermkortet i X64 er MYE bedre enn på den andre. Kommer helt an på hvor kraftig maskin du trenger :)

    Ok, jeg skal ta det med i vuderingen. Skal nok uansett holde ut å vente en uke for å heller kjøpe N61, som har en bedre prosessor, samme skjermkort, og ellers tilsvarende specs som X64. Men ingenting er avgjordt ennå. Både X77 og X52 står ennå som alternativ.

  17. En liten oppdatering:

     

    Jeg ser at vektforskjellen mellom X77JA og den gamle ikke var så stor som jeg trodde. Må ha blingset litt der. Så jeg lurer litt på om den blir mindre transportabel enn hva jeg ønsker. Dessuten ligger den jo i øvre kant av prissjiktet, men hvis det er det som skal til for å få en pc jeg vil være godt fornøyd med i lang tid, så ser jeg ikke på det som et problem.

     

    Samtidig har det kommet frem en ny kandidat; N61JA. Det er veldig mulig at dette er den kandidaten som passer meg best, i utgangspunktet. Det eneste problemet er at det er minst en uke til den kommer på lager hos noen, ser det ut til. Jeg skulle helst sett at jeg fikk bestillt en pc i dag eller i morgen, slik at det var mulig å få den innen neste helg. (Er dette i overkant optimistisk når den skal til Nord-Norge?) Samtidig innser jeg at det vil være verdt å vente en ekstra uke, for å få en bedre pc. Men jeg ville foretrukket å slippe det. Dessuten er vektforskjellen mellom denne og X77JA bare en halv kilo. Det er jo litt, men noen ganger tenker jeg at da kunne 17" være vel så greit som 16"...

     

    Aller først må jeg vel ta et valg angående om jeg egentlig trenger noe bedre/større enn X52JR. Skulle jeg bestemme meg for å gå opp ett hakk, får jeg nok et valg, mellom en lettere 16", eller en 17" til samme pris, og med tilsvarende specs. Dette er da forutsatt at det ikke dukker opp noen andre kandidater.

     

    Et annet spm jeg lurer på er hvor mye mer batteritid jeg kan regne med å få på X52JR eller N61JA sammenlignet med X77JA? Hvis det ikke er for mye å snakke om begynner jeg å nærme meg 17"en. Men valget er enda svært åpent.

     

    Setter stor pris på all hjelp, og alle råd :)

     

    Edit: ser nå at X52JR versjonen med 4GB minne (som er den versjonen jeg vurderer) heller ikke er på lager noe sted før midt i neste uke... Jeg må si det styrker saken til X77JA noe, men samtidig begynner jeg å innfinne meg med at jeg antakelig kan komme til å måtte vente. Kanskje det ikke er så dumt? I alle fall vil det redusere sjangsen for at jeg tar en forhastet besluttning...

  18. E-asy1985: Mange takk for stjerne i margen :) Asusen du postet så ut som et veldig godt alternativ. Mange takk for tipset om acer. Maskinen som nå skal erstattes var også en acer, så sånnsett burde jeg kanskje være litt mer skeptisk til stabiliteten deres.

     

    Multicom pcen var nok desverre litt over mitt prissjikte ja. Men så forøverig ut som en svært god pc. Skulle jeg ha brukt noen tusen mer hadde nok den vært et svært godt alternativ. Er helt enig med deg i at det er svært kjekt å kunne konfigurere maskinen selv.

     

    NiRaM: Asusen du postet så også god ut, men etter hva jeg kunne se var det en prisforskjell på 1500 for 0,4 timmer skjerm, samt et bedre skjermkort og litt større harddisk? Når forskjellen i skjermstørrelse er såpass liten, og jeg ikke bryr meg spesiellt om de 140 ekstra GB, ser det ut til å bli et dyrt skjermkort. Jeg ser det også er bedre webkamera og diverse, men det er ikke noe som er kritisk for min del. Så alt i alt blir det dyrt å betale når hovedoppgraderingen er skjermkortet. Jeg innser for all del at skjermkortet er svært viktig, men til mitt bruk vil vel gjerne det svakere kortet holde greit?

     

    Dessuten må jeg si at X77JA frister mye mer enn X64JA når prisen er den samme. 500g er liten forskjell i vekt, og når X77JA da kan skryte av bedre prosessor, og ellers tilsvarende specs, skal jeg heller klare de ekstra grammene i sekken ;)

     

    Så akkuratt nå ser det ut til å stå mellom Asus X52JR og Asus X77JA. Setter pris på alle synspunkt og meninger, både om begge kandidatene, og andre kandidater jeg bør vurdere.

     

    Edit: Ser forresten at selv X77JA blir en halv kilo lettere enn den gamle 17"... Selv om det selvsagt er enda ett stykke ned til X52JR, så virker vekta overkommelig. Det som bekymrer meg mest er batteritiden, som er relativt dårlig, men er usikker på hvor viktig dette vil være for meg.

     

    Setter fortsatt stor pris på alle råd, spesiellt når det gjelder skjermstørrelsen.

  19. Etter at den gamle bærbare tok kvelden er jeg på jakt etter en ny. Budsjettet mitt ligger på opp til 8000kr, men jeg har ikke noe "behov" for å måtte bruke alle disse pengene på denne pcen. (tl;dr sist i posten)

     

    Hovedbruksområdet til pcen vil være surfing, kontorbruk og diverse, samt litt spilling. Jeg er ikke kresen på grafikk, og spiller få nyere spill. Jeg vil ha en pc som kan kjøre Starcraft 2 og Diablo 3 uten spesielt store problemer, men ut over dette har jeg ikke noen spesiellt store krav til ytelsen.

     

    De nærmeste jaffal 1,5 årene(kan bli 2,5) kommer ikke pcen først og fremst til å være tenkt til å dra med seg rundt så mye, men jeg ønsker å ha muligheten uten at det skaper problemer. Det er også greit om pcen har litt bateritid, men dette er ikke hovedpri.

     

    Senere er det mulig pcen kommer til å bli brukt mer rettet opp mot studier, og at jeg dermed må drasse mer rundt på den. Antakelig er ikke dette så veldig aktuelt ettersom jeg nok kommer til å kjøpe en net-book til denne bruken når den tid kommer. Men likefult vil jeg ha en pc som det er mulig å drasse rundt på.

     

    Dette fører til at jeg er veldig i tvil om Jeg skal gå for en 17", 15" eller noe i mellom.

    Jeg har hatt en 17" de siste 2,5 årene som jeg var godt fornøyd med. Denne drog jeg med meg til skolen hver dag i 1,5 år, uten at det skapte store problemer, men til tider skulle jeg nok ønsket meg en noe lettere pc. Men samtidig er jeg litt redd for at jeg kan komme til å irritere meg over skjermstørrelsen om jeg går ned. Er dette bare meg som er paranoid? Hadde satt pris på å høra hvordan andre som har gått ned fra 17" tenker om dette. Vil uansett ikke gå under 15" ettersom jeg vil bruke pcen til både spilling og film. Kanskje 16" ville vært ideelt? (en annen ting som kan være verdt å nevne er at sekken jeg har nå er laget for 17", så å kjøpe dette vil kanskje spare meg en ny sekk? Men er mulig jeg må ha en ny med plass til flere bøker etter hvert uansett)

     

    Jeg har sett litt på noen forskjellige pcer. I nedre prissjikte har jeg sett på Acer Aspire 5740G (versjon med lave specs)Jeg er litt skeptisk til kun 3GB RAM, samt at jeg ikke er sikker på om denne vil kjøre Starcraft 2/diablo III greit? Dessuten er det dette med 15"... :p

     

    I det øvre prissjiktet har jeg sett på Asus X77JA . Denne ser egentlig veldig bra ut. Den er 17", men bare 600g tyngre enn aceren. Men jeg lurer på om dette kanskje blir litt "overkill" for mitt bruk? Er ikke veldig mye vits å bruke de 3000 ekstra hvis jeg kan slippe greit unna med mindre.

     

    Noe i mellom disse pcene er selvsagt også en god mulighet.

     

    Så, oppsummering/tl;dr:

     

    -bærbar til allround bruk

    -maks 8000kr, men kan gjerne bruke noen tusenlapper mindre, hvis den allikevel fungerer greit til mitt bruk.

    -Må kunne kjøre starcraft 2/Diablo III når de kommer, ellers ikke spesielle krav til ytelse

    -bør fungere fint til "kontorbruk"/surfing/video i minst 3-4 år

    -bør være mulig å transportere, men trenger ikke være ultralett

    -skjermstørrelse omkring 15"-17"

     

    På forhånd takk for hjelpen!

×
×
  • Opprett ny...