Gå til innhold

aryastark

Medlemmer
  • Innlegg

    183
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av aryastark

  1. Nei, hvis du tar opp norsk, så innebærer dette all pensum fra VG1+VG2+VG3, med eksamen både i muntlig, bokmål og sidemål. Tar du opp historie innebærer dette pensum fra både VG2 og VG3 (men kun 1 karakter). Geografi og Samfunnsfag er kun fag på VG1, men dette teller også like mye på vitnemålet som fag som har avsluttende eksamen på VG3.

  2. De som er foran deg vil neppe si fra seg ventelisteplass, og så er studieplassene fordelt på de ulike kvotene, så du er i praksis avhengig av at tre stykker i din kvote sier i fra seg plassen. Men så er det nok også noen som har fått plass på odontologi som egentlig håper på plass på medisin, dersom de skulle få det blir det ledig. Tromsø kan også ta inn dersom noen ikke møter på første skoledag.

  3. Har ingen erfaring med NTNU eller UiO, da jeg selv studerte medisin i Tromsø. Men jeg støtter det som er sagt over her om at det er en fordel å slippe karakterpresset. Tromsø har i stor grad samme opplegg som ved NTNU med kun bestått/ikke bestått. Vi fikk alltid vite prosentvis korrekt svar (dersom vi ønsket det), og utdelt fasit, slik at man alltid visste hvor god besvarelsen var. Men teoretisk kunnskap er ikke alt, så selv om jeg stort sett fikk høy prosentscore, er jeg glad for at det kun står "bestått" på vitnemålet. For meg var det viktigere at fokuset til sensorene ble rettet mot om besvarelsene var god nok til senere jobb som lege. Jeg opplevde også at det var godt samarbeid mellom studentene, fordi det var så lite fokus på å være bedre enn alle andre, men heller forsøke å dra hverandre igjennom det.

    • Liker 1
  4. Gode medstudenter, har å jobbe i ambulanse begynt å telle som arbeidserfaring med lisens? 

    Nå er det jo et krav for medisinstudenter å ha lisens på alle stillingene som utlyses.

     

    Ambulansearbeid teller kun som arbeid uten lisens. Mange stillinger for medisinstudenter (både med og uten lisens) utlyses ikke, du bør selv oppsøke helseinstitusjoner og spørre etter jobb

  5. Skader ikke å finpusse litt på anatomi, kanskje spesielt anatomi som er ekstra relevant for ortopedi, typ bein osv. Kanskje øve deg litt på å tolke noen røntgenbilder og typer brudd? Har ikke peiling egentlig, er det vanlig å spørre faglig relevante spm i det hele tatt?

     

    Er ikke uvanlig å stille faglige spørsmål på intervju med LIS1-kandidater (men da kun lette spørsmål etter det jeg har hørt), men usikker på om de bryr seg med det for studentstillinger

  6. Heiiii! Har en drøm om medisinstudiet, men vil ikke inn i det kliniske ved legeyrket! Orker ikke tanken på vakter, akutttilfeller og stress! Jeg ønsker veldig gjerne laboratoriefag (som medisinsk biokjemi). Er det veldig lett å få spesialisering innenfor det, eller lønner det seg heller å bare starte på en annen utdanning (kjemiingeniør) som sikrer meg laboratoriearbeid?

     

    Selv om du spesialiserer deg innenfor områder med lite pasientkontakt vil du ikke komme unna det kliniske, du må igjennom LIS1 (tidl turnustjeneste) før du kan starte på slik spesialisering. Anbefaler deg heller andre retninger slik som bioingeniør som Dufen nevner. hvis du er interessert i forskning kan du heller studere noe annet som retter seg mot dette som feks biomedisin, biologi, mikrobiologi...

    • Liker 1
  7. Har vært mye fokus på venefloner på studiet i Tromsø, men blodprøver har vi kun gjort én gang. I enkelte kommuner i Norge er legen alene på vakt uten sykepleier/helsesekretær, da er det forventet at man skal kunne ta blodprøver ved behov, men gjøres vel ikke veldig ofte.

  8. Ikke personlig erfaring, men mine to venninner hadde problemer med feilberegning som medførte at de ikke kom inn. Hun ene søkte et kjemi/biologi-studium i oslo, men kom ikke inn fordi SO ikke hadde fått med seg at hun hadde hatt realfagene som var krav for å komme inn (enda alt sto på samme vitnemål). Det var mye telefonsamtaler og mailer, men hun fikk ordnet det innen suppleringsopptaket, og da fikk hun plass som nr 1 på ventelista slik at hun kom inn på suppleringsopptaket. Den andre venninna mi søkte på medisin, men kom ikke inn fordi SO ikke hadde gitt henne realfagspoengene, og dermed hadde hun for lite poeng. Hun forsøkte også med telefoner/mailer, men av en aller annen merkelig grunn fikk de altså ikke ordnet opp i dette, og hun måtte vente et år for å søke på nytt.

  9. Dersom du skulle søkt på medisin like etter vgs med førstegangsvitnemål trenger du 58,5 - 60,8 poeng (inkludert realfagspoeng). Hvis du ligger på ca 4 i snitt (som vil bli 40 poeng + 3 poeng for realfag) så vil du være et godt stykke unna, da må du nesten jobbe ganske mye mer i alle fagene dine for å gå opp til bare 5-6-ere. Hvis du ikke greier poenggrensa i løpet av vgs må du ta opp fag for å forbedre karakterene, og da er det en helt ny poenggrense som gjelder (ordinærkvota). Poenggrensa i ordinærkvotene er mye høyere, og krever ikke bare at du tar opp fag, du må som regel vente noen ekstra år for å samle alderspoeng.

     

    Ellers kan du f.eks. søke medisin i utlandet, de har oftest lavere poenggrenser, eller at du består en opptaksprøve i kjemi/biologi-fag samt skriver et motivasjonsbrev (noe ulike opptakskrav på de ulike studiestedene)

  10. Du søker via samordna opptak på helt vanlig måte (ikke særskilt opptak såfremst du ikke har grunn til det). Du får ingen rabatt i forhold til poengkrav for å komme inn, du søker i ordinær kvote, samt evt med førstegangsvitnemål i tillegg dersom du fortsatt går under denne kategorien. Etter at du har kommet inn på medisin på vanlig måte kan du søke om å få 1. året godkjent. Deretter kan du evt søke om opprykk til 2. året dersom det er ledig plass der, ellers må du ta et friår før du kan starte på 2. året.

  11. Hvis du heller mer mot odontologi så tror jeg at jeg ville valgt det. Av de jeg kjenner fra kullet som gikk odontologi så var noen litt usikre på om studiet var riktige de to første årene, men når de kom til 3. året så var alle helt sikre på at odontologi var riktig, fordi da fikk de endelig prøve seg i praksis. Etter det de har sagt har det praktiske vært litt utfordrende i starten fordi det er helt nytt, og man skal faktisk gjøre en ganske god jobb, og være nøyaktig, men de fikk øvet mye så alle ble flinke til slutt.

  12. Tror ikke det gjør så mye hvis du finner ut på 3. året at tannlege ikke var noe for deg. Da kan du søke på medisin på vanlig måte, og så søke opprykk til 2. studieår. Det er mange som begynner på et studium for så å finne ut at det ikke var noe for dem, og så starter på noe annet :) Men du må selvsagt ha i bakhodet at lånekassen ikke gir støtte for mer enn 8 studieår. Det var mange i klassen min på medisin som hadde studert hele eller deler av andre studier, og måtte finansiere noen av årene selv.

  13. Er det vanlig at man finner ledige studieplasser på UiB etter opptaket? jeg kommer dessverre ikke inn på UiO, så dum som jeg er glemte jeg å søke på UiB odontologi fordi jeg trodde jeg kunne få 5.6 i snitt, men er på rundt 55.9 nå :(

    Odontologi havner aldri på restetorget

  14. Hei!

     

    Jeg lurer på noe angående jobb og midlertidig studentlisens. De av dere som har midlertidig studentlisens, hva slags jobb har dere? Jobber dere som medisinstudenter med lisens? Har dere noen tips til hvor det er lurt å jobbe og søke jobb når man har studentlisens? Hvor er det mulig å få jobb? 

     

    Jeg vet om noen som jobber som medisinstudenter med lisens på diverse helsestasjoner for barn og ungdom. Jeg synes dette virker interessant, men ser ikke at det er mange slike stillinger som er utlyst. Har dere noen tips til hvordan man kan gå fram for å få seg en liten deltidsstilling på helsestasjon som medisinstudent? Tips til generelt hvordan man kan få seg jobb med studentlisens?  

     

    Takker for svar:) 

    Mulig du er litt sent ute? enkelte stillinger lyses på f.eks. Webcruiter. Ellers går det veldig mye på bekjentskap (feks at man spør om jobb på det legekontoret eller sykehuset man har vært i praksis). Jeg opplever at mange ansetter på denne måten frenfor å lyse ut stilling. Snakk med avdelingsoverlege eller klinikksjef. Mulig det er lettere å få jobb på sykehus, ettersom du med studentlisens ikke har lov til å skrive ut sykemelding eller medikamenter på blåresept.

  15. Skal søke meg inn på medisin i Tromsø med studiestart høsten 2018. Må vente et år da jeg gikk musikk på videregående og er nødt til å ta realfagene som privatist. Er klar over at å studere medisin er noe som krever mye tid og lyst, og jeg er forberedt på at det blir 6 tunge år med mye teori, samt deretter 1,5 tunge år i turnus og deretter spesialisering. 

     

    1.Hvor mye forelesninger og slikt er obligatorisk? (timer i uken) Inkluder gjerne også hvilket semester du er inne i.

     

    2. Er det rom for å foreksempel jobbe ved sykehus ved siden av studiene, i så fall i hvilke type stillinger og fra hvilket år?

     

    3. Er det fremdeles slik at det ikke er karakterer og bare èn eksamen i året i Tromsø?

    Du kan jobbe som pleieassistent. I utgangspunktet er det ikke noe absolutt krav til tidligere pleieerfaring i kommunehelsetjenesten før du får jobb på UNN, og jeg kjenner også 4 stykker som har jobbet som pleieassistent på UNN allerede før de startet på medisin (men for alt jeg vet fikk de jobb pga bekjentskap. Det er uansett litt lettere å få jobb som pleieassistent når man kan si at man studerer medisin). Det er greit å kombinere studiene med jobb på UNN da sykehuset er like over veien for universitetet, samt at undervisningen ikke er veldig tung de første par årene.

    Noen har også fått jobb som "legesekretær" på legekontor, scopvakt på intensiven (følger med på hjerterytmer til pasienter), assistent ved undersøkelser på indremedisinsk senter osv, men her har det ofte vært et krav at man har fullført noen år på studiet. Og så kan du jobbe som turnuslegevikar etter 9. semester/5. året.

     

    Fortsatt ingen karakterer i Tromsø. Stort sett kun én skriftligeksamen i året (unntat 4. året som har to, og 6. året som har fire muntlig-praktiske i tillegg til skriftlig), men jeg vet at de har diskutert innføring av muntligeksamen/stasjonseksamen på blant annet 3. året, vet ikke om dette er innført nå. Jeg har ikke helt oversikt over den nye studieplanen siden jeg selv er på den gamle, så kan dessverre ikke svare på hvor mye obligatorisk det er.

  16. Om du ikke finner plass å bo før skolestart tilbyr de nødløsning. Ellers kan du legge ut annonse i avisene Nordlys (best) eller Itromsø, eller på facebookgruppen "til leie/ønskes leid  Tromsø", og da kan du også skrive at du f.eks. gjerne vil komme i kontakt med andre som leter etter bolig for å leie noe sammen, slik at det blir billigere.

  17.  

    Ikke før suppleringsopptaket. Etter det så blir den vel oppdatert løpende. Usikker, men om du ikke har fått venteplassnummer kan det være at de ikke tar inn flere? F.eks. NHH gjør det.

     

    Jeg rykket fra 5 til 4 i dag i alle fall, er ikke suppleringsopptaket 26? 

     

    Sikkert noen som har takket nei til ventelisteplass

  18. Står på ventelisteplass nr 3 for medisin i Tromsø! Er fra Nord-Norge så jeg kommer inn under kvoten. Noen vet om det er vanlig å komme inn fra venteliste? Er så utrolig kjipt om jeg må vente 1 år til... 

    Venninna mi sto på ventelisteplass nr 6 (nord-norsk ordinærkvote). Hun rykket ikke frem en eneste plass hele sommeren, men ble oppringt dagen etter skolestart om at hun hadde fått plass

  19. Får alle vite det samtidig? Eller er det kanskje slik at de som kommer inn får vite det i dag, mens de som ikke kommer inn får vite det senere?

     

    Alle får vite det samtidig! Men mail og sms om at opptaket er klart kan gjerne komme dagen etter at resultatet ble lagt ut

×
×
  • Opprett ny...