Gå til innhold

America

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av America

  1. Tenkte jeg skulle oppdatere her; jeg har nå hatt den inne på service en god stund og da jeg hentet den i dag så var ikke noe gjort. Apple nekter faktisk å fikse den, og sier det er normalt at lyden ikke går ann å skru helt av. De ser rett og slett ikke helt problemet, selv om jeg gjentatte ganger har fortalt at om jeg f.eks. sitter hjemme og hører på musikk er også de laveste nivået for høyt på noen sanger. Kjenner jeg er drittlei av Apple's kundeservice, vet ikke om jeg gidder å kjøpe flere produktet i fremtiden.

  2. Hei!:)

    Jeg har litt problemer med min ipod classic 160 gb. Lyden lar seg ikke "mute" når man scroller helt av på klikkehjulet, det er nesten ingen forskjell mellom 0-30 % lyd. Trodde først det hadde noe med innstillingene å gjøre, da spesielt volumbegrensing, men har tilbakestillt alle innstillinger uten effekt. Den har ikke vært slik før, bare nå siste uka jeg har lagt merke til dette problemet.

     

     

    Det er ikke første gang jeg har hatt problemer heller, kjøpte en classic i fjor sommer som måtte byttest i vinter da den krasjet, så garantien går snart ut selv om den jeg har nå teknisk sett bare er noen måneder gammel.

  3. Jeg skal ha privatisteksamen i S1 på tirsdag, og kjenner jeg gruer meg litt.

     

    På Del 2 er det vel slik at man kan bruke hjelpemidler som data, kalkulator osv. Jeg tror jeg må ringe skolen min etterpå, da jeg ikke har printertilgang. Det er vel en fordel å kunne printe ut grafsystemer fra geogebra, eller går det helt greit å bare tegne selv på papir?

     

    Og så lurer jeg litt på hvordan vi leverer inn alt dette? Vi får vel utdelt merkede, rutete ark til å skrive på, men om vi må printe ut noe, skal vi bare merke arket skikkelig med oppgavenr. osv., og bare legge det ved besvarelsen? :)

  4. Kupper denne tråden litt jeg. Jeg har vært interessert i økonomi, ledelse, finans og ja business generelt i lang tid. Veldig lyst å jobbe i et stort selskap eller kanskje starte mitt eget en gang i fremtiden. Vurderte først å studere markedsføring da dette var et av de mest interessante fagene på vgs, men har hørt dette er et litt useriøst studie (?), og har dermed begynt å tvile litt. Jeg har vurdert å søke NHH om et år (trenger et par ekstra poeng som jeg skal ta til høsten), men hvor dyktig må man være for å studere der? Jeg er vel det man kaller for smart, jeg hadde blant sekser i norsk, int. eng, markedsføring, økonomi og ledelse osv., men matte er jeg derimot litt dårligere i (lå på 4/5 i S-matte). Det er ikke det at jeg ikke liker faget, bruker bare litt lenger tid på å lære, og burde nok kanskje lagt ned litt mer innsats på vgs. Jeg er veldig motivert for å jobbe hardt for å nå målene mine, og vet at man må strukturere seg for å kunne være en god student. Kan jeg fortsatt søke NHH selv om matte ikke er min sterkeste side? Jeg tror jeg skal kunne klare meg bra om jeg bare fokuserer og jobber jevnt og trutt med faget. :)

     

    Planen var i allefall å ta fordypning i markedsføring på masteren, så jeg velger nok bort de mest matte-tunge fagene, samt revisjon. Jeg har lyst på en solid og god utdannelse som gjør meg godt beredt til næringslivsjobber, og har fått inntrykk av at NHH er plassen å gå!

  5. Som vanlig er jeg kjempesent ute, og er totaltforvirret rundt dette med privatistordningen, så jeg fyrer løs med noen spørsmål og ber til Gud om at noen kan hjelpe meg og svare på noe av det her :innocent::

     

    1. Når fristen er 1.februar for oppmelding og betaling, vil det si at fristen er i dag kl. 00, eller i morgen før datoen slår 02.februar?

     

    2. Hva er greia med disse leselistene som man skal levere 1.april? Hvis jeg skal ta opp igjen S1-matte, så trenger jeg vel da ikke det?

     

    3. Er kompetansemål det samme som læreplan?

     

    4. Når jeg melder meg opp som privatist, hvilken skole vil da eksamen bli avholdt på? Den jeg gikk på før og som ligger nærmest meg? Er det deres gjeldende bok i mitt privatistfag som blir den jeg skal jobbe med?

     

    5. Er det ikke mulig å ta opp igjen P1-matte? Er så mye forvirrende info om dette faget på nett. Om jeg må ta P2, blir da hele P1-faget på vitnemålet mitt byttet ut med det nye?

     

    6. Er det mulig å ta P1/P2 samtidig som S2?

     

    7. Hvordan blir vitnemålet mitt om jeg får forbedret to mattekarakterer f. eks? Vil jeg få utdelt et nytt et av min gamle vgs, eller hvordan fungerer dette?

     

    8. Vil jeg få tilstrekkelig informasjon fra privatweb om eksamensdato og gjennomføring, eller må jeg ringe skolen for å få mer info rundt dette? Har jo hatt eksamener der før, så vet jo litt om hvordan det funker.

     

     

    Sikkert mange idiotspørsmål her, men administrasjonen på min gamle vgs består av tre-fire 70-år gamle damer, som er både aggresive og totalt kunnskapsløse, og jeg er totalt desperat etter litt informasjon :cry:

  6. Jeg er på utkikk etter en jobb etter nyttår, og bor heldigvis i nærheten av en stor by, så tenkte å bare ringe rundt til flere butikker f.eks. på et kjøpesenter. Problemet er at jeg allerede har en jobb, men det er bare fredag, lørdag og litt i ferier. Dette er en jobb jeg gjerne vil beholde også, siden den er kort avstand hjemmefra og godt betalt. Teller det veldig negativt at jeg bare har mulighet til å jobbe man-tors? Er det i det hele tatt mulig å finne noe? De fleste annonserer jo for ekstravakter som kan jobbe i helger og ferier.

     

    Jeg er 18, og har friår fra skole forresten.

  7. Hei!

     

    Jeg er meldt opp til eksamen i ML 2 nå i morra, men jeg rakk dessverre ikke å få med meg forberedelsespapirene pga jobb. Kunne noen av dere sendt, evt skrevet den vesentlige informasjonen i forberedelsen her? Jeg på dypt vann nå, trenger sårt hjelp ;(

    Takk!

    Forberedelsesheftet ligger ute både på udir.no og den nyopprettede facebookgruppen om eksamen i markedsføring og ledelse 2: http://www.facebook.com/?ref=logo#!/group.php?gid=131455100201354 :)

  8. Lurer på litt rundt dette med "academic references" som legges ved i søknader til utlandsstudier. Jeg vurderer selv å søke meg til et amerikansk college, neste år skal jeg ha et friår til å jobbe, og ta den endelige avgjørelsene rundt fremtidig utdanning. Jeg er dermed ikke helt sikker på hva jeg skal finne på fremover, men jeg er ferdig på vgs om bare et par uker, og begynner å kjenne presset med disse anbefalingsbrevene. Jeg har to lærere som jeg vet er villig til å stille opp, og begge fagene har relevans til de studiene jeg vurderer, men problemet er nettopp dette at jeg vurdere flere studier ved et par ulike colleger (dog i samme by). Er ikke litt av hensikten med disse anbefalingsbrevene at læreren sier noe om mine egenskaper og kunnskap i henhold til studiets oppbygging og innhold?

     

    Hva mener dere er lurest? Å be de to lærerene skrive brevet nå som en presentasjon av meg som elev, eller heller kontakte de ved et senere tilfelle (når jeg da ikke er elev ved skolen lenger) når jeg har fått spikret på plass det konkrete studiet og studiested?

    Hvordan har andre her inne som har hatt behov for academic references gått frem? :)

  9. Jeg valgte oppgave 4, og etter å ha lest sensorveiledningen så ser jeg jo at det er en "fri oppgave", der det først og fremst er evnen til å reflektere og beherske essaysjangeren som er sentralt. Men hva skrev dere egentlig på denne oppgaven? ”Barns plass i de voksnes verden”? Det er jo så diffust formulert. En venninne av meg skrev om voksne som opptrer barnslig, mens jeg skrev stikk motsatt, om barn som blir tvunget til å vokse raskere opp, samt litt om hvordan noen foreldre bestemmer mye over barnas fremtid, en fremtid som jo er i de voksnes verden, blablabla.

  10. Tusen takk for alle svar!! :)

     

    Grunnen til at jeg nok takker nei hvis jeg ikke får f&b, er fordi jeg egentli har ganske lite med sparepenger fra før, og kunne gjerne tenkt å kombinere "ferie" med jobbing som jeg faktisk tener litt på. ;)

     

    Maser fælt nå, men jeg lurer litt på dette med når du blir servitør avhengende av hvilken måned du kommer. Hvis jeg har intervju i oktober, når reiser jeg da? Hvis du kommer ned dit i januar eller februar, hvor lang tid tar det å bli servitør da? Lurer også på andre måneder...

  11. Opprettet meg en bruker for å kunne stille noen spørsmål til dere som har vært der eller er der nå :)!

     

    1. Hvor sannsynlig er det at du får jobbe der du ønsker (i mitt tilfelle f&b)? Hører de på ønsker, eller plasserer de folk etter arbeidserfaring? Jeg har desverre ikke noe erfaring fra kafér, restauranter osv., men lærer fort...

    2. Hvor mye penger kan du tjene på f.eks. 12 måneder?

    3. Er det umulig å få reist hjem i jula? Er vel høytidssesong i parken da kanskje? Kan en i såfall ta i mot besøk fra familie?

     

    Og en ting til, jeg er bare 18 og heller ikke noe utpreget festmenneske (ganske unorsk, hehe...) Min motivasjon for å søke er for å jobbe og tjene penger, samt reise litt og oppleve USA. Er det liksom fester 5-6 kvelder i uka der du bor eller finnes det bosteder der det er mindre festing på gang? :)

×
×
  • Opprett ny...