Gå til innhold

jess2310

Medlemmer
  • Innlegg

    55
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jess2310

  1. Er ikke helt enig i at måten designet er på beskytter den skjermen bedre. OK, kanskej designet beskytter baksiden bedre. Men foran er det ingen kant som tilsier at fall beskytter skjermen bedre.

     

    Jeg har både S4 og HTC one som jeg bruker, og må ærlig innrømme jeg er mest redd for å miste One i bakken, med tanke på tyngden på telefonen, glasset osv.

     

     

    Av de forskjellige drop-tester(og Squaretrade sin test) jeg har sett på nettet så vinner stort sett Iphone5 mot S4.

    Har bare sett en drop-test foreløbig av HTC One, men der gjorde den det hakket bedre enn Iphone5.

    Skal absolutt ikke si at disse forskjellige testene er noe fasit på hvem som tåler mest.

    Men det kan kanskje virke som det nye Gorilla-glasset kan være sterkere mot riper og sånt, men at det kan være mere sårbart når man mister telefonen.

  2.  

     

    Så det du sier er at "unge" mennesker ikke er opptatt av kvalitet og design?

     

    Jeg sier bare at jeg tror middeladrende personer er MER opptatt av kvalitet og kvalitetsfølelse enn ungdommer/unge folk. Til gjengjeld er de eldre litt mindre opptatt av gimmicker og spesialfunksjoner. Det er iallefall dette jeg ser i hverdlagen også. De unge bruker sin telefon mye mer og bruker også langt flere funksjoner som telefonen tilbyr.

    Ser jo noe av dette på valg av bil også. Ikke ofte en 25-åring som skal svi av 200.000 på en bil ender med en Mercedes E-klasse.

    Men skal ikke dra dette lenger jeg. Var bare ett lite innspill om at jeg tror middelaldrende og ungdommer/unge folk vurderer en mobil på litt forskjellig basisgrunnlag.

  3.  

     

    Nå tenker du funksjon. Trekk sammenligningen til bil. Om en bil legger seg i en prisklasse, så forventes det også at materialvalg følger ett vist mønster. Om de som tester da finner "billigere" følelse, så trekkes det for den biten. Om Samsung hadde priset seg noe under toppnivået, så hadde det vert en offset for billige materialer og dermed trukket telefonen opp igjen. Det er det jo ikke, Samsung priser telefonen sin høyt.

     

    For meg betyr det lite, jeg skal pakke inn mobilen i en beskyttelse der bare skjermen viser igjen. Men for den perfekte mobilen, 6'er mobilen, så må dette være på plass. Jeg synest ikke det er en eneste "perfekt" mobil på markedet. Det er mest kritikk av testmetodene som er brukt, der det nå er en inflasjon av 6'ere og har vert det en stund.

     

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------

     

    Er det noen som har en god måte å flytte de litt mer utilgjengelige dataene til ny telefon? Kontakter, meldinger og tjenester som baserer seg på skylagring er jo bankers, men tenker på slikt som angry birds og andre apper som lagrer dataene "skjult" på telefonen.

     

    Kan helt klart trekke sammenligning med bil og materialvalg og kvalitetsfølelse.

    Tror også dette kan ha litt med alder å gjøre. De unge tenker ikke så mye på det. Hvis de setter seg inn i en ny bil er de mere opptatt av hvilke funksjoner knappene har og ikke hvilken kvalitetsfølelse de gir når man tar på dem.

    Hadde en liten samling på jobben min med mobilprat. Det var 5 stykker i alderen 45-55 år. 4 stykker med S3 og en Iphone 4S. Alle de ville ha HTC One som sin neste mobil. Alt på grunn av utseende og helaluminium. Om S4 var hakket bedre på noe av innmaten spilte liten rolle, og gimmick-funksjonene brydde de seg lite om.

    Men tror ikke dette hadde blitt resultatet om mine kolleger hadde vært i gruppen 15-30 år. Da hadde sikkert flertallet, om ikke alle, ønsket seg S4 som sin neste mobil.

  4. Det jeg ikke liker med HTC One. Er at man ikke kan skru av Blinkfeed. Den vil alltid prøve å hente oppdateringer. Det hadde plaget meg at jeg ikke fikk skrudd det av.

     

    Selvfølgelig kan det sikkert deaktiveres med tweaks. Men fra stock går det ikke.

     

    Faktisk liker jeg designet bedre på S4 enn HTC One. Tror jeg er i mindretall akkurat der.

    Er ikke så fan av kurvet bakside.

     

    Man kan jo skru av oppdateringer på Blinkfeed uten tweaks. Så kan man bare velge en annen startskjerm. Eneste som man kan si er negativt er at det vil oppta en av hjemmeskjermene, man får ikke fjernet det helt. Eller man kan gjøre som mange gjør uansett med android, laste ned en launcher.

  5.  

     

     

     

     

    Nå greier jeg ikke tie stille lengre... Jess2310, det må da gå an å følge med på sin egen debatt. Hele sulamitten startet i post #82 med at noen slengte ut en påstand om kameraegenskapene til S3. Simen1 svarte kort på denne, og resten av debatten handler ikke om den, men støy på bilder på et generelt grunnlag. Start på nytt og les fra post 82 så ser du.

     

    Bilde- og pikselstøy er uhyre relevant for debatten siden One har gjort en helt "ny" filosofi (ny vending) når det kommer til mobilkameraer på flaggskip i 2013.

     

    At f.eks Canon og Nikon blir dratt inn er av desperasjon for å prøve å trenge igjennom med poenget sitt om nettopp HTC One. Jeg sier ikke her i innlegget hvem som har rett ang støy, men prøver å få deg på rett spor hva som er cluet til Simen1, og at han ikke prøver å fremheve hverken den ene eller den andre mobilen.

     

    Mitt innlegg hadde to poeng.

    Første var at Simen1 påstår ALLE hans innlegg omhandler kameraet til HTC One eller teknologien bak det. Stemmer ikke, men det referer til hans første innlegg som du selv har lest. Resten kan forsvares som diskusjon angående kamerateknologi som også gjelder HTC One. Men som du sier, hele bøtteballetten starter med noe som ikke omhandler HTC One.

     

    Andre poeng er at han påstår og forsvarer sin påstand om at det er kameraet til HTC One som markedsføres hardest. Det stemmer iallefall ikke.

  6.  

    Hvor har du dette fra? Alt han sier er vel bare at Samsung Galaxy S3 har mulighet for lang lukkertid. Man trenger ikke høy ISO og dermed mye støyfjerning når man bruker lang lukkertid.

     

     

    Jess2310: Jeg kaster meg ikke på en diskusjon om en annen telefon. Det er hele veien HTC One som er temaet også i mine innlegg. At jeg sammenligner den med, ikke bare én men flere andre telefoner, er høyst relevant. Kameraet markedsføres hardt. Se for eksempel tittelen på testen vi diskuterer nå "Luksusmobilen som tar bilder i mørket". På side tre kan vi også lese "Kameraet i HTC One har fått mye oppmerksomhet". Til og med fotonettstedet dpreview har dekket telefonen med hele tre artikler 1 2 3. Apropos den siste av de artiklene så viser den tidlige minitesten at HTC One imponerer på støy ved høy ISO sammenlignet med iPhone 5, men taper så det suser på detaljer i godt lys. Merk også at æren for de gode nattbildene først og fremst gis til det lyssterke objektivet (f/2,0 mot konkurrentenes svakere f/2,8) og at stabilisatoren gjør det greiere å bruke lengre lukkertider. Merk også at pikselstørrelsen ikke får noe av æren for det i den foreløpige konklusjonen.

     

    Alle dine innlegg er kun om HTC One ja......

     

    Og du fremholder ennå at kameraet er det som markedsføres hardest på denne telefonen?

    For det første: vet du forskjellen mellom markedsføring og oppmerksomhet? Ikke noe av det du prøver å forsvare din påstand med har noe med markedsføring å gjøre. Og uansett har jo design/utseende/byggekvalitet fått mye mere oppmerksomhet enn kameraet.

    HTC selv(som jo er de som står bak hovedmarkedsførinfgen) nevner ikke kameraet før du kommer et stykke ned på lista for å si det sånn.

    Og ville jo være meget rart at de skulle markedsføre kamera som hovedgrunn til å kjøpe denne telefonen. All den tid de har laget en telefon med utrolig design og byggekvalitet. Hvis du spør folk rundt deg vil 9 av 10 fremheve utseende og kvalitet som det de liker best på telefonen.

    • Liker 1
  7. Første beløp + nedbetaling + månedsavgit på abonnement = totalpris etter 12 måneder.

     

     

    Netcom: 1999kr + (200 x 12)kr + (199 x 12)kr = 6787kr

     

    Chess: 1299kr + (349 x 12)kr + (199 x 12)kr = 7875kr

     

    CDON: 4990kr + 0kr + (199 x 12)kr = 7378kr

     

     

    (Nå er Chess Sjakk Matt > Netcom Fastpris Medium, men de er veldig nære).

    Det koster 1.1k mere viss du kjøper gjennom Chess enn Netcom (som har den beste dealen). Viss ikke Chess henger med mister de jo potensielle kunder, og det er ikke slik du tjener penger?

     

    De burde ha billig abo + billige subsidierte telefoner = flere kunder = mer penger.

     

    Å si at Chess og Netcom abbonementene er veldig nære hverandre stemmer vel ikke helt.

    For mange vil dealen til Chess være mye billigere enn Netcom sin.

  8.  

    Hvordan skal jeg vite det da? Jeg er jo ikke tankeleser. Lang lukkertid gir gode støyfrie bilder når det er mørkt, akkurat slik han sier. Blendertallet er jo gitt og høy ISO ville ikke gitt det resultatet. Høy ISO gir mye støy. Han sier det ikke rett ut, men hvordan du klarer å tolke det på noen annen måte er meg en gåte.

     

     

    HTC One handler selvsagt mye om kameraet. Den egenskapen ved telefonen som markedsføres aller hardest og som det er knyttet størst forventninger til. Da er det selvsagt relevant å gjøre sammenligninger. At newnick gang på gang viser at han ikke gidder å sette seg inn i saken (link, forklaringer etc) og tror dette handler om merketilhørighet får det dessverre til å balle på seg.

     

    newnick bygger opp under megapikselmyten v2.0 (flere piksler gir mer støy i bildet) og villeder leserne av tråden. Jeg har som sagt dokumentert grundig hvorfor den myten er feil.

     

    Simen1: Du kaster deg på et forsvar om en uttalelse om S3 sitt kamera i denne HTC ONE tråden. Og fyller opp en hel side her om det. Og ikke ETT ord om at du drar dette off topic. Newnick innså dette og kommenterte dette. Bra gjort av han. Men at du som moderator ikke ser dette er utrolig merkelig.

     

    Og det sier om at det er kameraet som markedsføres aller hardest på denne telefonen stemmer jo bare ikke!

    Først og fremst er det designet og byggekvaliteten i hel aliminium som fremheves. Deretter er det startskjerm med Blinkfeed, så det levende fotogalleriet og så stereo fronthøyttalere.

  9. For meg er valget ganske enkelt. S4 har riktignok bittelitt bedre spesifikasjoner og jeg kunne ønske HTC One hadde litt større batteri. Jeg er kommet såpass mye opp i alder at utseende og ikke minst kvalitetsfølelse(og ikke bare følelse, men faktisk kvalitet) spiller en stor rolle. Så jeg sier meg helt enig med den svenske testeren på mobil.se som sa det på denne måten:

    "Men om sanningen ska fram så ger jag, ursäkta mitt språk, blanka fan i det. Måste jag välja så väljer jag One över »plastic fantastic« alla dagar i veckan".

    • Liker 2
  10.  

     

    Jeg har selv Ipad3 og ja skjermen er noe bedre enn Ipad2 men så voldsomt mye bedre er den ikke.

    Uansett, man kommer ikke utenom att 808 har en veldig god skjerm og att den slår konkurrenter på flere områder her, dette er henvist til i både tester og av brukere selv her i forumtråden nå.

     

    Kansje du burde ta deg bedre tid til å teste skjermen på 808 og ikke bare "tro" noe...

     

    Skjønner ikke helt hvor du vil når du drar frem testene av denne telefonen. Flere tester har skjermen på denne telefonen på MINUSSIDEN. Det hjelper ikke score bra på enkelte spesifikke egenskaper for skjermen når det faktiske resultet ikke er så bra som hos en del konkurrenter. Det som gjelder er faktisk hvordan tekst og bilder/video vises.

    Og ja, jeg har faktisk sett på skjermen til 808.

    Og til dere som har denne telefonen, dere er jo meget opptatt av kameraet og detaljer der. Men dere ser ikke forskjellen på denne skjermen og hos de beste konkurrentene?

    Men jeg oppdaget for sent at jeg stanger hodet mot en vegg her. Takk for meg i denne saken.

     

  11. Ser at tråden nå har tatt av litte grann :eek: . Synes det er unødvendig å diskutere opp og ned om antall pixler.

     

    Det er ikke vanskeligere enn å sette Nokia 808 og Nokia N8 ved sidene av hverandre og så avgjøre med det blåtte øyet.

     

    Begge to har samme oppløsning, men skjermen på 808 er fire tommer mot N8 3,5 tommer. Dvs. at pikseltettheten er lavere på 808 enn på N8. Tross forskjellen på skjermstørrelse og pikseltetthet så kan hver og en avgjøre selv om antall pixler er viktig eller ikke for både lesbarhet og bildekvalitet.

     

     

    Minner nok engang om at 808 har større pixletetthett enn iPad2 som enda er i salg og ingen jeg har hørt om har noengang klaget på at pixeltettheten på iPad2 er lav eller på annen måte gjør nettbrettet ubrukelig.

     

    De fleste speilreflekskameraene har heller ikke på noen måte en skjermstørrelse eller billedkvalitet som rettferdiggjør billedkvaliteten til kameraet. Men det er absolutt ingen som slutter å bruke speilreflekskamera på grunn av dette.

     

    Du drar frem Ipad2 her. Og prøv å sammenligne den med Ipad3. Hvis man ikke klarer å se STOR forskjell på tekst mellom disse er man rett og slett blind. Nå er riktignok Ipad3 skjermen bedre på flere ting enn pixeltetthet, men er pixeltettheten som gjør forskjellen såpass stor.

    Har selv Ipad2 og den er langtifra ubrukelig. Har ikke noe problem med å bruke den i det hele tatt. Men det tar ikke bort det FAKTUM at andre skjermer er mye bedre.

    Forstår ikke alle som desperat forsvarer det man selv har kjøpt til det tåpelige. Ting innenfor dette markedet utvikler seg stort sett hele tiden og kjøper man det beste på ett tidspunkt tar det ikke lang tid før noe bedre er ute på markedet. Sånn er det bare.

    Men kameraet skal ingen ta ifra 808. Der er de fremdeles best:-)

  12. Er vel ingen som virkelig tror at bra kontrast og lysstyrke kompenserer for en mye dårligere oppløsning.Den vil vinne mot de med samme oppløsning. Men vil tape mot mange av de med høyere oppløsning, selv om disse skulle ha dårligere kontrast og lysstyrke.

     

    Kan bare sitere hva Amobil skrev i sin test(flere andre tester peker også på det samme):

    Bedre skjerm i konkurrentene

     

    Den lave oppløsningen gjør at tekst er kantete og ofte vanskelig å lese på telefonskjermen. I tillegg gjør den at du kan skyte en lang pil etter å se detaljer i de svært høyoppløste bildene 808 PureView tar.

  13. Poenget mitt er at Elkjøp/Lefdal sin returrett ikke gjelder for mobiltelefoni (ei heller for software / filmer /spill eller andre varer som selges med abo. eller forsegling)). Så nei, man kan ikke bare kjøpe HTC 8X, bruke den noen uker for så å bytte den inn i en L920.

    Ta deg en tur på google neste gang før du kommer med påstander som ikke stemmer.

     

    Her prater dere vel forbi hverandre. Det Hiss sier er helt korrekt hvis du handler fysisk i en Elkjøp butikk. Men kjøper du i nettbutikken deres gjelder vanlig angrerett for internettkjøp.

    • Liker 1
  14. Jeg fikk meg en liten overraskelse i går. Skulle sende en MMS, men den ble bare hengende på "Sending". Jeg sjekket at APN-innstillingene var riktige, men den ble altså ikke sendt likevel.

     

    Etter litt fikling fant jeg ut at man må ha mobildata aktivert for at den skal sende (og motta) MMS. Det var irriterende, for jeg har som vane å deaktivere mobildata når jeg har tilgang på WiFi (og det hadde jeg her).

     

    På min gamle HTC Desire var dette løst ved at den tillot trafikk på MMS-APNet selv om mobildata var deaktivert. Det gir jo mer mening, siden MMS uansett har en annen prismodell. På Samsungen må man altså aktivere mobildata globalt for å kunne bruke MMS.

     

    Er dette en spesifikk Samsung-ting, eller er det noe som kom med Android 4?

     

    Jeg ser det er snakket om dette i flere poster, men jeg kan jo utdype litt slik jeg tror det er.

     

    Mobildata og MMS bruker som nevnt tidligere her 2 forskjellige APN (aksesspunkt). Det er på android mulig å definere MMS og mobildata som 2 forskjellige APN, men det er mer og mer vanlig å definere alt i samme APN.

     

    Det er mulig å dele opp dette igjen selv, slik at man kan skru av mobildata, og fortsatt ha tilgang til MMS, men det må gjøres manuelt, og det kan være litt knotete å finne hvilke innstillinger som skal inn hvor.

     

    Så langt jeg har klart å finne ut, så er ikke dette mulig på Samsung-telefoner med stock rom. Å ha to APN er selvfølgelig greit, men å få den til å holde MMS-APNet aktivt når den globale mobildata-tilgangen er avslått, det tror jeg ikke går.

     

     

    Man kan bruke appen Apndroid f.eks. Dette fungerer iallefall på Galaxy I. Den kan settes til å stenge all datatrafikk bortsett fra MMS. Trolig fungerer den bare hvis man har satt opp to APN'er.

  15. Dette la jeg inn:

    PDA:XWJS3

    Phone:XXJPY

    CSC:XEEJP4

     

    Dette gir deg norsk språk og tastatur(ikke bare Swype).

    Man må da bruke JS3-pakka som er "oppdelt", slik at man kan velge den CSC'en man ønsker(for meg XEEJP4 som gir alt på norsk).

    Har du link til filene du brukte? Hvordan la du det inn i kies?

    Jeg brukte opplegget som står på denne siden: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=917256

     

    Her lastet jeg ned PDA og Phone filene. CSC-fila hentes fra denne linken: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=844459

     

    Alt flashes via Odin.

     

    Dette er noe som evt. gjøres helt på eget ansvar.

  16. Jeg har ikke denne telefonen enda, men vurderer den nå.

     

    Kort spørsmål.

    Dere som har hatt denne telefonen en stund, er dere like fornøyde enda?

    Ville dere kjøpt telefonen i dag? Nå bør dere ha funnet ut alle svakheter, feil og andre irriterende ting.

    Jeg ville ikke kjøpt telefon i dag.

    Dette grunnet dårlig programvare, som lag, dårlig oversetting og mangel på gode widgets (sett i forhold til HTC).

     

    Kjøp deg heller en HTC Desire HD du ;)

    Er litt enig i det ja. Liker ikke TouchWiz grensesnittet, og med mindre du ønsker å flashe custom roms så er telefonen både treg (pga. proprietært filsystem i cache eller noe slikt, som kan bli fikset med en lagfix) og upraktisk. Var mye mer fornøyd med min HTC Hero.

    Når det gjelder å flashe custom roms er det også mye vanskeligere på Galaxyen en på en HTC. Vet ikke helt hvordan Desire HD er der, men jeg har soft bricket Galaxien min hvertfall tre ganger. Det er meget kipt.

     

    Hvis man ikke liker TW kan man laste ned og bruke eks. Launcher Pro.

    For å fikse hastigheten/laggen kan man legge inn en lagfix. Dette er meget enkelt og gjort på 5-10 minutter.

  17. Jeg har iallefall opplevd flere ganger at Iphone4 brukere jeg har snakket med på telefon, har klart å bryte samtalen. Når de ringer opp igjen kommer det en regle om "den pokkers Iphonen og touchtelefonskit". Dette er ikke tenåringsbrukere, men er som regel deres første touch-telefon. Men sensoren skal jo uansett fungere og hindre dette.

    At dette er et problem kan det vel ikke være noen tvil om. Fungerer sensoren som den bør, skal det ikke være mulig at dette skjer.

    • Liker 1
  18. Tull, task killer/auto killer er bare motproduktivt for ytelsen og RAM er til for å brukes.  Opplever sjeldent lagg og det med 20-40 MB RAM ledig. Men gidder ikke ta denne diskusjonen igjen. Lev i uvitenheta.

     

    Dette kan du hevde så mye du vil. Men både jeg en haug med andre kan BEVISE det motsatte med disse telefonene. Selv med lagfix(har testet både vodoo og OCLF) så merkes det lagg når free RAM blir rundt 30-35 eller lavere.Hos de uten lagfix blir det ennå verre. Dette er tilfellet for veldig mange brukere. Bare på jobben min er det 6 som har Galaxy og hos alle de oppleves det lagg når free RAM blir for lav.

    Så kan du bare komme med hvordan dette egentlig skulle fungert(kan litt om det jeg og), men hjelper svært lite når det ikke stemmer i praksis for de fleste.

×
×
  • Opprett ny...