Gå til innhold

Defekt

Medlemmer
  • Innlegg

    292
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Defekt

  1. Jeg vil gjerne få påpeke til flere av debattantene at det er snakk om et OMBUD som langt i fra er noen kontrollerende, lovgivende eller dømmende funksjon. Vi har for eksempel i dag et forbrukerombud som behandler klager fra forbrukere og bistår forbrukere i saker som angår dem. Et forbrukerombud kan ikke pålegge hverken forbrukere eller selgere noe som helst, men bistår folk (les: enkeltpersoner) med å ta saker som er svært vanskelige/dyre å ta alene (for eksempel er det vanskelig og dyrt for meg som privatperson å gå til sak mot en stor nettbutikk som f.eks. Komplett, da rettsaker er både dyre, tidkrevende og kompliserte).

     

    Poenget med et internettombud vil da ikke være å pålegge noen å gjøre noe som helst, men å hjelpe enkeltpersoner som føler seg krenket på internett, gjerne da i forbindelse med et lovbrudd. Hvis noen legger ut bilder av meg som jeg ikke vil ha på nett, er det vanskelig for meg å gå til retten for å få det fjernet (noe som ofte vil ta lang tid og koste mye penger). Hvis jeg derimot kan henvende meg til et internettombud som kan hjelpe meg med å ta saken for eksempel ovenfor et stort webhotell, er saken en helt annet. Jeg trenger da kun å klage og bevise overfor ombudet at jeg faktisk er krenket (jeg er meg, jeg er den på bildet og jeg har ikke samtykket). Ombudet vil da ta saken gjennom de nødvendige rettsinstanser.

     

    Jeg ønsker helt klart et slikt ombud velkommen, da det daglig skjer mengder med lovbrudd på Internett som går utover uskyldige og maktesløste enkeltpersoner.

     

     

    Dette ble litt ustrukturert skrevet og er sikkert mett med skrivefeil, men har ikke tid til å lese over nå.

  2. Hvis ikke PES slutter å gi ut nye versjoner som ser ut som nye beta-releaser er sjansen stor for at FIFA kan få en sjanse her i gården. Nytter ikke når hver release inneholder 6-7 grove bugs som de ikke gidder å fikse før det har gått et halvår. Mens PES flikker bittelitt mellom hver versjon kommer FIFA med mengder nye versjoner, på toppen av at FIFA sitter med alle lisensene. PES bør seriøst greie å hoste opp noe bedre i 2009...

  3. Som folk allerede har sagt, skal du ha en kort HDMI kabel så er det bare og finne en billig en. Skal du derimot opp i flere meter, så er det greit og investere litt i det. Noe signaltap vill alltid forekomme, dog ekstremt lite.

     

    Det interessante er riktignok ikke signaltap, men signalfeil, altså hvor mange bit som til syvende og sist tolkes feil. Signaltap dreier seg vel bare om hvor mye signalet svekkes? Signaltap i seg selv er ikke problematisk for digital overføring, så lenge bitene fortsatt tolkes rett.

  4. For å prøve å rette opp inntrykket fra den tråd-ødeleggende posten min litt tidligere, så prøver vi oss igjen her!

     

    Til "vanlig" bruk, altså å koble sammen HD-enheter som står rett ved hverandre, vil jeg faktisk anbefale de kablene som ligger på eBay. Selve kablene selges til $1 (seriøst - faktisk $0.99), med shipping og handling på rundt $7. Jeg har to slike kabler som kostet godt under 40 kroner hver hjemme, og de funker faktisk helt greit! Og, skulle det verste skje og de suger, så har du kastet bort under en femtilapp! Altså ingenting sammenliknet med en Champagne-flaske, hvilket det kan gå unna masser av om diverse usannsynlige hendelser skulle intreffe her på forumet!

  5. Den dagen folk gidder å gjøre en minimal innsats før de spør på forum skal jeg sprette Champagnen!

     

    Edit: Kom på at Champagne skal skrives med stor forbokstav da jeg leste svaret til PeeDee :).

  6. Jeg FATTER ikke hvordan dere kan ha lyst på sånt. Synes ting som lyser når jeg spiller/ser film er balle irriterende, så hvordan noen frivillig kan klistre opp en lysbar på multimedieutstyret sitt overgår min fatteevne! Er sjeleglad DVD-spilleren min har en dimmefunksjon på displayet, og vurdere å teipe over statuslyset på en del andre enheter.

  7. Nei, det finnes nok ikke virus til PS3. Hvorfor skal man lage det, man tjener ikke noe på det. Det er knappe 13 mill PS3 i verden, langt under PC, og man har skjeldent noe vitkig på den. Som f.eks, hvor mange har regnskapet og pornosurfen på PS3'en sin?

    Grunen er at de som lager virus vil ødelegge for flest mulig, jo fler som får maskinen vraka jo mer gøy har de det. Med PS3 tar de kanskje et par tusen maskiner på det beste.

     

    Bullshit. Er det mulig vil noen gjøre det. Derimot er det faktum at vi fortsatt ikke har sett virus til PS3 og neppe kommer til å gjøre det på en stund enda. Uten å gå noe inn på detaljer om hvorfor vil jeg bare si; dette er ikke noe dere trenger å bekymre dere over (i alle fall ikke før homebrew blir mulig). En ting som derimot er mulig er å få virus hvis man legger inn Linux (viruset vil da kun angripe linux-installasjonen og ikke skade PSen forøvrig). Nå er effektive Linux-virus relativt sjeldne, men det kan være greit å være klar over.

  8. Får vel nøye meg med det jeg har spilt, altså split screen:

     

    1. PES 2008

    2. Calling all cars

    3. Virtua Fighter 5

    4. RFOM

     

    Har en del andre, men har aldri giddet å spille dem noe særlig online eller i multiplayer. Synes ikke FOM var all verden, men det er bare fordi jeg aldri har giddet å lære meg FPS uten mus skikkelig :).

  9. Hallo!

     

    Noen som vet hvor jeg kan få GTA IV til rundt 500-lappen i Trondheim? Har sjekket litt rundt, men er jo tomt overalt og jeg VIL ha det før pinse!! Platekompaniet har jo hatt mandag, onsdag, torsdag (fikk torsdag muntlig), fredag og lørdag (også muntlig) som respektive leveringsdatoer... GRR! Har tenkt på å bestille det, men vil gjerne ha kjøpt det i butikk, slik at det blir mindre stress om det ikke skal funke på konsollen min (har importkonsoll).

     

    Thanksyou in advance for any appropriate response!

  10. Hvis du bruker analog-TV er det forklaringen. Spillene er sonefrie, men spillet ligger ikke nødvendigvis på PAL og NTSC på hver disk. Dette varierer noe fra spill til spill, men hvis spillene bruker mye plass vil de typisk droppe å ha både PAL og NTSC på diskene og heller distribuere forskjellig til de forskjellige territoriene. Dæffor blir det krøll. Kobler du derimot PS3en på en HDTV skal det funke.

×
×
  • Opprett ny...