Gå til innhold

-kate

Medlemmer
  • Innlegg

    181
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av -kate

  1. Salvesen: ventilhuset er ikke stemplet med noe, og har ikke tilgang til noen lærer ettersom dette er en "egenoppgave". Det er kun aktuatoren som er merket, og er derfor jeg vet produsent, og hvilke type dette då er.

    Stemmer det arne22, det er den typen 3277 som du linket til. Jeg har jo sett i manualen for den, men som jeg kan se så står det ikke noe om hvile type selve ventilen er?
    Ja den har en innebygd I/P omformer, og jeg vet at det er en ventil med membranaktuator, men er ute etter hvilken type ventil dette er..

  2. Kunne virkelig trengt litt hjelp med koblingen min her :/ Sitter helt fast, men er sikkert en veldig enkel løsning på dette, så håper noen her inne kunne hjulpet meg!

     

    Jeg skal koble opp en mengderegulering, og har kun fått halvferdige tegninger. Sløyfetegningen jeg har fått legger jeg ved som første bilde her, og det andre bildet er mitt løsningsforslag (og det som jeg har koblet opp etter).

    Som dere ser består regulerinssløyfen av en pumpemotor, frekvensomformer, mengdemåler og en regulator.
    Problemet mitt er at regulatoren ikke får de digitale signalene fra mengdemåleren, og jeg kan dermed ikke styre/regulere sløyfen ved bruk av regulatoren. Motoren går, frekvensomformeren fungerer som den skal (og for øyeblikket er der jeg styrer/regulerer motordriften ved), samt displayet til mengdemåleren fungerer som den skal og viser nivåmålingen for tanken (som liksom skal bli sendt videre til regulatoren).

     

    Vet det mangler et hull i den tegningen jeg selv har laget, men ser ikke helt hva som jeg eventuelt kan mangle/sette inn på X1:7 (inngang til regulator).

    post-209064-0-41519600-1390912794_thumb.jpg

    post-209064-0-97849200-1390912808_thumb.jpg

  3. Holder på å øve til en prøve i automasjon, og er noen små punkter jeg gjerne skulle ha fått oppklart enkelt og greit:

    - Hva er minimum tykkelse på en seperat opplagt jordleder?

    - Er det en forskjell på om lederen er mekanisk beskyttet eller ikke?

    - Hva har betydning for en kabels strømføringsevne?

    - Er det andre type godkjente vern enn de vanlige termiske motorvernene?

    - hvilke kriterier ligger til grunn for valg av kabel, vern og kontaktor?

     

     

  4. Ja, sikkerhetsbryteren funker helt fint, men skjønner hva du mener. Har ikke helt tenkt på det slik, men som du sier så vil det være bedre om jeg hadde plassert den før frekvensomformeren ja.
    God informasjon!:D

     

    Nå som vi er så godt i gang med automatikken her, har dere en enkel forklaring på forskjellen mellom en direkte og en reversert kobling? samt forskjell på trykkmåling i en lukket og i en åpen tank?

  5. Arne22: Kan ikke droppe S3 i hovedstrømsskjemaet - dette er sikkerhetsbryteren til motoren.

    Jeg har no fått programmet oppe å gå, alt funger som det skal i henhold til oppgaven!
    Vil takke dere alle for gode tilbakemeldinger, og mye bra hjelp uten å "gjøre leksene for meg".

     

    Hvis dere er nyskjerrige på hvordan det endelige PLS programmet ble, se på bildene under ;)

    post-209064-0-94529200-1390573412_thumb.jpg

    post-209064-0-38947700-1390573446_thumb.jpg

  6. Dataprogrammet klikket, så sender dere skissene mine istedenfor. Hva syntes dere fageksperter om dette?

     

    Det der PLS programmet sliter jeg virkelig med altså - får det liksom ikke til å stemme helt. Har prøvd å gå ut fra NedWard (Tusen takk!) sitt program her, men finner ikke helt alle "symbolene" som stemmer.. Nå er Siemens PLS programmet helt nytt for meg, men et ladder diagram er no et ladder diagram.

    post-209064-0-87587000-1390518847_thumb.jpg

    post-209064-0-17348400-1390518858_thumb.jpg

  7. Har forøvrig ikke koblet kontaktor til anlegget, men som jeg leser her så er det ikke sikkert jeg trenger det heller pga. frekvensomformeren?

    Jeg kan legge inn styre- og hovedstrømsskjemaet mitt så snart jeg er ferdig å tegne det inn på PC, så kan dere se hvordan jeg har gjort det her. PLS programmeringen sitter jeg fremdeles fast med, prøver å lage et brukbart ladderprogram, men som dere så på forrige tegning jeg sendte ved vet jeg ikke helt hva jeg driver med på akkurat det området.

    (og ja, for de av dere som lurte så er dette VG2 oppgave)

  8. Takker så mye!
    Vi pleier å programmere med ladder-diagram egentlig, men å bruke struktur tekst er en av alternativene vi kan gjøre det på. Men etter min intelligense i dette her, så burde eg vel lage ladderdiagram som kanskje er litt lettere?

    Hvordan ville det sett ut i et ladder?

  9. Jeg har prøvd å lage et styrestrøms - og hovedstrømsskjema for anlegget, men tviler i grunn på at det er riktig.. Men har et nytt dumt spørsmål: Ble plutselig veldig usikker, men trenger man å ha kontakor og motorvern med i denne oppgaven? Siden motoren kobles opp mot frekvensomformeren, så jeg ikke helt hvordan det skulle passe å ha kontaktor og motorvern i hovedstrømsskjemaet eks.

  10. Noen som kunne hjulpet meg med et PLS program i dag? Har et stort prosjekt å koble opp et anlegg, men PLS programmering er ikke min sterke side..

     

    Jeg har lagt ved to bilder; et av de digitale inngangene og et av de digitale utgangene, og som dere sikkert legger merke til er det noen innganger/utganger som mangler, men hvilke!?

     

    Oppgaven er som følger:
    Motoren skal kobles opp via en frekvensomformer av fabrikant Danfoss.

    Motoren på pumpemodulen skal styres ved hjelp av en PPLS (Siemens S7-200)etter følgende beskrivelse:

    o Motoren startes S0 og stoppes S1 v.h.a. bryterene i kontrollpanelet hvor det også er signallamper for motor går H1 og står H2. Signallampene er integrert i bryterne.

    o Det skal utarbeides et program i PLSen for motorstyringen

    o Det skal utarbeides et alarm program i PLSen. Det er en lampe for motorvern H3 og akustisk alarm H5. Ved alarm skal aktuell lampe blinke og akustisk alarm H5 skal lyse. Ved å trykke på avstille alarm S11 skal aktuell lampe som blinker lyse fast og akustisk alarm H5 skal slutte å gi lyd. Der er også montert en knapp S12 for lampetest. Ved å trykke på lampetesten skal alle lampene lyse.

    o Programmet skal dokumenteres

     

    Noen som kunne hjulpet meg med dette programmet? Eventuelt tegnet det så jeg kunne fått sett?

     

     

     

    post-209064-0-25047500-1390477637_thumb.jpg

    post-209064-0-96178400-1390477676_thumb.jpg

  11. Noen som vet hvordan redoksreaksjons- likningen til fotosyntesen ser ut?

     

    Vet den balanserte likningne er: CO2+H20--> C6H12O6+O2, men hvordan viser man at karbondioksidet blir redusert til sukker, mens vannet blir oksidert til oksygengass i en likning?

×
×
  • Opprett ny...