Gå til innhold

Monday

Medlemmer
  • Innlegg

    158
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Monday

  1. Skal bare hive inn litt ved på bålet her:

    http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Undersoekte-ikke-kabel-paa-26-aar-1131800.html

     

    "Statnett har driftsansvar for tre sjøkabler under Oslofjorden. Våren 2008 ble to av dem koblet ut på grunn av feil. Det gikk 18 måneder før driften var i full gang igjen.

    Disse feilene trekker Statnett frem som et sentralt argument for hvorfor sjøkabler ikke er en god løsning i Hardangerfjorden, senest i en pressemelding torsdag.

    - Kabelfeilene i Oslofjorden kunne vært unngått om regelverket hadde blitt fulgt, sier seksjonssjef i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), Nils Martin Espegren."

     

    "Regelbrudd og mangler

    I etterkant av problemene i Oslofjorden gikk NVE gjennom hvorfor feilene kunne skje.

     

    «Situasjonen oppsto som følge av utilstrekkelig vedlikehold og kontroll av kablene og manglende beredskap», skriver NVE.

     

    Og videre: «Statnett har ikke i tilstrekkelig grad gjennomført risikoreduserende tiltak etter egen risiko- og sårbarhetsanalyse».

     

    NVE fant at Statnetts rutiner for ettersyn og kontroll av kablene var så mangelfulle at det var brudd på flere punkter i energilovforskriften.

     

    * Det tok 26 år fra Statnett la kabel mellom Rød og Hasle i Oslofjorden, til den første fulle inspeksjonen i 2007.

    * Rapporteringen av forholdene rundt kabelfeilene var mangelfull. NVE ble ikke varslet slik de skulle.

    * Statnett hadde ikke beredskapsavtaler med viktige leverandører på områder der Statnett selv ikke hadde spesialkompetanse.

    * Statnett fulgte ikke i tilstrekkelig grad opp tiltak for å fjerne miner og ammunisjon som ble funnet på og ved kabelen i 2007."

     

    "Tvangsmulkt og gebyr

    NVE kritiserer også Statnett for å ha brukt uforholdsmessig mye tid på å reparere feilene i Oslofjorden. Derfor vedtok de tvangsmulkt på 800.000 kroner døgnet, om Statnett ikke fikk full drift innen en gitt frist. Statnett innfridde til slutt før fristen.

     

    - Vi har aldri gitt en så høy tvangsmulkt, og mener dette er alvorlig. 18 måneder er selvsagt helt uakseptabelt lang tid å bruke på å reparere feilen, men det er vanskelig å si eksakt hva som er rimelig, sier Espegren."

  2. Nå har jeg sett litt på priser og funnet ut v at på nettbutikken til Eljøp har de en berbar pc til samme pris som stasjoner.. Så da lurer jeg på: kan jeg bruke en bærbar pc som en stasjonær (altså med skjerm) med samme kvalitet som med en stasjoner?

     

    EDIT: er netonnet.no noe å stole på?

     

    Fungerer fint hos meg, kjøpte selv Acer AS5738ZG fra netonnet for en uke siden, du kan helt trygt stole på de. Bare pass på at maskinen du skal kjøpe ikke har windows starter fordi den støtter ikke eksterne skjermer og at skjermen du kjøper har HDCP for playstation maskinen.

  3. Ser at Spotify/plateselskapene har vært innom igjen og fjernet noen par sanger, må si jeg bare blir mer og mer irritert hver gang det skjer, liker ikke å se at sanger i spillelistene mine plutselig blir utilgjengelig.

     

    Edit: Var ikke så ille allikevel, de hadde bare omrokert litt virker det som.

    Hadde det samme, var så sint da jeg trodde de hadde fjernet sangene men så hadde de bare byttet albumnavnet og jeg måtte bare legge til alle sangene til tchaikovsky på nytt.

  4. Dell Streak er min om ei uke, har ei veninne som tar den med hjem for meg, så null avgifter :D

    du kan jo ta turen over sjøen og handle den selv da, få en ferietur med på kjøpet :p

     

    Hehe, har vært inne på tanken, men for seint nå. Men får du den gjennom tollen uten å punge ut? og hvor har dere fått tak i den?

    Mener at det er en verdigrense på 5000kr når du bringer den over grensen på den måten før du må betale avgifter

     

    Snakket om dette på jobben igår... Vi kom frem til at jeg eventuelt kan bestille fra ebay, for så å snakke med selger om han kan pakke den inn, sende den som gave og merke at den ikke er verdt så mye... Men er ikke dette veldig risky?

    Gaver i posten er vel 1000kr før du må betale moms, tror ikke du kommer så langt med den, fikk en pakke i posten merket som gave på 800 men måtte betale 25% moms alikavel.

  5. Dell Streak er min om ei uke, har ei veninne som tar den med hjem for meg, så null avgifter :D

    du kan jo ta turen over sjøen og handle den selv da, få en ferietur med på kjøpet :p

     

    Hehe, har vært inne på tanken, men for seint nå. Men får du den gjennom tollen uten å punge ut? og hvor har dere fått tak i den?

    Mener at det er en verdigrense på 5000kr når du bringer den over grensen på den måten før du må betale avgifter

  6. Norske plateselskap dropper Spotify

    Flere norske plateselskap vil si opp avtalen med den svenske musikkstreaming-tjenesten Spotify.

     

    http://e24.no/media/article3709159.ece

     

    Ikke det at norsk musikk er noe jeg hører på men lurer på hva de tenker, ser de for seg at så fort de kommer seg av spotify vil alle plutselig kjøpe sangene deres isteden?

    Det siste året har artistenes inntekter fra Spotify økt kraftig.

    Og så vidt jeg husker er vel spotify i beta enda, så da kan det vel ikke være mye å syte over for artistene med tida?

    Må fikse den lenken din

     

    Lurer på hva artistene egentlig tenker om spotify, leste om en artist som klaget over at han bare fikk 100kr for 100.000 avspillinger, så snakket han videre om hvor mye det hadde hjulpet han og lage ny musikk hvis de avspillingene hadde vært 100.000 solgte sanger isteden o.O

  7. Når jeg importerer sanger fra PC'en, så finner ikke spotify filene når jeg logger meg av og så på igjen. Mulig å fikse dette?

    Hadde nettopp samme problemet, men det hadde vel med at jeg bare dro mp3 filene fra folderen de var i rett til playlisten jeg ville ha de i.

     

    Tok og klikket "Local Files" oppe til venstre i spotify menyen og "Import Music From Hard Drive" SÅ la de over til spillelisten min der fra så fungerte det.

  8. Egentlig har jeg ikke boikottet med vilje. Det lar seg ikke gjøre for meg å spille disse spillene. Jeg bruker laptop mye, og er på reise ofte. Er umulig for meg å kunne spille.

     

    Hørt om mobilt bredbånd? Høres bra kjipt ut å være mye ute på reise uten tilgang til internett.

     

    Eneste grunnen til å klage over DRM løsningen er hvis man fremdeles befinner seg i steinalderen. Samfunnet utvikler seg i en retning hvor man har tilgang til internett hele tiden uansett hvor man er. Ergo er ikke dette egentlig noe problem.

     

    Hva i alle dager, mobilt bredbånd er jo akkurat den typen tilkobling som detter ut i hytt go pine og ville vært katastrofalt for Settlers 7 hvor du mister hele spillet hvis du disconnecter for 3sec

     

    Edit: faktisk..

    dummeste setningen jeg har lest på lenge, jeg hadde store nettproblemer i dag, kunne ikke koble til nett i det hele tatt, hadde vært utrolig fint og kunne spille SINGLEPLAYER når man ikke kunne koble til multiplayer da..

×
×
  • Opprett ny...