Gå til innhold

oddi900

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av oddi900

  1. Når du slår av og slår på igjen telefonen manuelt fungerer det (default) omtrent som dvalefunksjonen i Windows, mens start på nytt gjør en fullstendig systemrestart. Når det er sagt stusser også jeg over det med meldingen om at android oppgraderes ved reboot. Kan aldri tenke meg at det er meningen.

     

     

    samme skjer med min telefon - men hovedproblemet mitt er at den har begynt å slå seg av hele tiden. dette skjer spesielt når det blir brukt litt mye (feks. samtaler osv)

     

    noen som vet om en fix på dette???

  2. I utgangspunktet så har du rett i noe, men feil når det gjelder andre ting.

     

    En støtskade fratar deg garanti og reklamasjon, uansett om støtskaden er den direkte årsaken til feilen du reklamerer på. Det er fordi en støtskade kan føre til senskader. På grunn av at verkstedet ikke har lov til å reparere skaden du reklamerer på, uten å gi deg seks måneders garanti på at alle feil er rettet, kan de ikke reparere en skade og håpe at støtskaden ikke fører til senskader på telefonen. Her er det faktisk Forbrukerkjøpsloven som ødelegger for forbrukerne.

     

    At forhandleren allikevel velger å ta kostnaden ved reparasjon, behøver ikke bety at de forsøkte å "snyte deg" (sterk påstand du bør ha belegg for før du kommer med den), men at de ønsker å gi deg god service da de ser saken fra din side. Jeg vet heller ikke om du opplyste om at de nye feilene oppsto før støtskaden, og de kan ha hatt grunn til å tro at støtskaden har hatt direkte påvirkning på feilen.

     

    Du har heller ikke krav på noe navn på kundebehandleren, men ettersom du har skriftlig svar, er det bare å svare direkte på denne så har du bevis på hva du er tilbudt og ikke.

     

    En omlevering sidestilles med reparasjon når det gjelder avhjelpsforsøk. Forhandleren frasier seg derfor ikke retten til to avhjelpsforsøk, ettersom en omlevering i dette tilfellet vil telle som avhjelpsforsøk nummer to.

     

    Du har med andre ord ikke rett på å heve kjøpet denne gangen, men slik jeg ser det, så gir forhandleren deg valget mellom å reparere din nåværende telefon, eller bytte til en tilsvarende. Når det gjelder omlevering, så er en omlevering gyldig selv om telefonen du tilbys nå koster bare halvparten av det din kostet når du kjøpte den, så lenge spesifikasjonene og kvaliteten er minst like bra på den nye, som den gamle. Det er først ved heving, at du kan kreve hele kjøpesummen tilbake, og kjøpe en bedre telefon.

     

    Faktisk kunne forhandler og/eller verksted nektet å i det hele tatt ta i mot din telefon på garanti/reklamasjon denne gangen, ettersom du har ventet mer enn to måneder på å levere den inn etter at feilen(e) ble oppdaget. Forbrukerkjøpsloven sier at du skal si i fra innen rimelig tid etter at feilen ble oppdaget, og at rimelig tid er innenfor to måneder. Det er fordi feil kan forverres over tid om de ikke rettes opp kjapt.

     

    Personlig synes jeg forhandleren har gitt deg god service i dette tilfellet.

     

     

     

     

     

    Her har du helt rett. Heving av kjøp har han på ingen måte rett på.

    etter forbrukerkjøpsloven § 29 tredje ledd kan en selger , når kjøperen gjør mangelskrav, tilby omlevering og ved dette avskjære kjøperen fra å heve.

     

    omlevering innebærer levering av en vare som tilsvarer salgsgjenstanden.

     

    dette har vært oppe hos forbrukertvistutvalget og klageren tapte med enstemmig vedtak.

     

    så du må nok bare ta til takke med ny telefon.

     

    Vil også si at du har fått veldig god service, å ber deg ikke være mer vanskelig enn du bør være fremover.

  3. å ikke kom med at telenor har bedre dekning for onecall bruker telenor sine linjer

     

    onecall har faktisk gått over til network norway sitt nettverk. så telenor har faktisk bedre dekning enn onecall

     

     

    Ja de har network norway sitt nettverk , det har du helt rett i. MEN den bruker også nettverket til telenor, det jeg har gjort er å gå inn manuelt å velge nettverket til telenor permanent, slik at jeg bruker deres nett alltid. :)

    • Liker 1
  4. Kan Onecall kombineres med FriFamilie løsning? Får du gratis eierskifte eller simkort hos Onecall? Hva med andre gebyrer?

     

    Som enkelte andre oppegående personer her inne har skjønt, så har konkurransetilsynet en god del å si når det kommer til Telenor og Netcom, men det skjønner kansje ikke de fleste av dere som enda bor på gutterommet :)

     

    nei onecall har ikke friFamilie løsning, men hvor mye sparer en på å ha dette? ringer du til mammaen din såå mye? ;) jeg har en stor familie å har mye kontakt med de, ringer også veldig mye med telefonen utenom, men klarer da aldri å bruke opp de 500 min. jeg har inkludert i pakken. (onecall)

     

    ja du får gratis eierskifte å ja du får gratis simkort.

    men det koster 120 kr hvis du må ha nytt tror jeg.

     

     

    Jeg forstår dette med konkurransetilsynet , men de får vel da være nede på samme nivå som andre? (korrekt meg hvis jeg tar feil)

     

    som jeg sa tidligere:

     

    kan ikke forstår at folk er dumme nok til å bli "svindlet" av telenor

     

     

    men men de om det!

    • Liker 1
  5. For det første , hvis verkstedet har tatt dette bildet så er det din mobil. ferdig med det!

     

    Hvis du tenker deg om så er dette et eksternt verksted som tjener penger på å reparere produkter på bla. garanti/reklamasjon, dette betyr at de reparerer produkter på garanti/reklamasjon og sender regningen til produsenten som har laget dette produktet.

     

    Hvis det derimot IKKE går under garanti/reklamasjons bestemmelsene så tjener ikke verkstedet noe på dette og da mister endel penger. Så hvis du tenker deg om og er litt realistisk så sjønner jo du at verkstedet ønsker ikke å få inn produkter som de ikke tjener penger på.

     

    så derimot er det du som har vært uforsiktig og denne mobilen har blitt væskeskadet!

     

    dette kan skje på så forferdelig mange måter at hvis en ikke bruker mobil-veske på den så er en (nesten) dømt til å få en mobil væskeskadet iløpe av de 5 årene reklamasjonen vare på den.

  6. Mellom 22000-23000 brutto i måneden etter tariff. Dette er normal butikklønn. Hvis du trenger bedre lønn må du ta fagbrev. Faglærte i butikk har per dags dato en minstelønn på ca 26400 kr brutto i butikklønn (etter 1. april i år). Du kan gå opp til fagprøve etter å ha jobbet 5 år.

     

     

     

    okei. dette hørtes mye bedre ut enn det jeg har.

  7. Hei.

     

    Lurer på om noen så vet av erfaring el. hva forventet lønn skal være for en servicemedarbeider

    som jobber på en Elektro butikk.

     

    har jobbet her i 3 år og trives ganske godt.

    har veldig god erfaring og mye ansvar i jobben min.

     

    problemet er at jeg mener jeg tjener til de grader for lite!

     

    er 23 år.

×
×
  • Opprett ny...