Gå til innhold

SFVec3f

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SFVec3f

  1. For de som vil ha det så lite som mulig, er Silverstone SG05-450 det beste eller rettere sagt det minste kabinettet man lage gamingrig av. Den kommer med 450 watt strømforsyning. Den har volum på 10 liter, og inne i denne har jeg klart å skvise inn, 120mm vannkjøing til CPU, 2.5" SSD, 2.5" HDD, GTX670 grafikkkort, slim-drive blue-ray.

     

    Ikke et nybegynnerbygg, den ene harddisken er skrudd fast i selve chassiet i bunnen av kassa, med hull som jeg boret selv, en del av opphenget for diskene måtte skjæres ut med vinkelsliper for å få plass til radiatoren, og lengden på grafikkkortet er begrenset til 21,5cm, noe som utelukker de aller heftigste alternativene, ikke at det gjør så mye, siden man allerede er begrenset til 450w strømforsying.

  2. Den er bra den. :-) Men mye mer enn det du trenger. Du kan spare noen tusenlapper med denne:

     

    https://www.komplett.no/k/config.aspx?ConfigSystemId=10796

     

    Velg disse komponentene: prosessor: Core i5-4690, hovedkort: Asus Z97-A, Skjermkort: Sapphire Radeon R9 280X, SSD: Samsung SSD 840 EVO 250GB,harddisk: WD Desktop Green 2TB, mus: Logitech G400s

     

    Pris for denne konfigen blir da: 12749,-

     

    Skjerm og tastatur kommer i tillegg.

  3. hva er overklokking? Er ikke en sånn datanerd som har peiling på sånt!

     

    Det betyr at man øker hastigheten på prosessoren over det den er spesifisert. På den måten kan man øke ytelsen på maskinen. Ulempen er at prosessoren bruker mer strøm og trenger mer kjøling og dermed mer støy, man risikerer at maskinen blir ustabil og at man forkorter levetiden til komponentene.

     

    Hvis man ikke er kjent med dette, er det ingen grunn til å bruke ekstra penger på komponenter som støtter dette.

  4. Jeg har dette alternativet:

     

    http://www.prisjakt.no/list.php?l=92777&view=l

     

    Mye det samme egentlig, men uten mulighet for overklokking og to skjermkort, har aldri hatt bruk for noen av tingene. Derimot større harddisk og SSD, spesielt SSD blir fort full på en spill-pc. Kabinettet er mindre og støydempet, så den er stillegående. Ikke så prangende, men den drar spillene uten problem.

     

    NB: Ville styrt unna Seagate harddisker, disse har vist seg mindre pålitelige i test enn Hitachi(best), og WD(bra).

  5. Som sagt i reportasjen: Tørre, kalde og glatte overflater er generelt dårlig grobunn for bakterier. Og en vanlig doring, er normalt slik. Straks man tilsetter en dråpe og en matsmule og varmer det opp, så har man en liten bakteriebombe til sammenligning.

     

    Så når man leser på nettet at: 'Gjenstand X har flere/masse mer/millioner ganger mer bakterier enn doringen din!', så er det forsåvidt en riktig, men helt meningsløs tabloid sammenligning med tanke på helse.

  6. Jeg har gjort akkurat dette. Kjøpte en billig laptop for 2 år siden, Asus 15" med i3-2310(2,2GHz) 4GB RAM, oppgraderte den med en Samsung 830 256GB SSD, når disse ble solgt ut, for å gjøre plass til neste generasjon for et år siden. Det ble en helt ny pc; lydløs fordi mesteparten av støyen var faktisk kom fra disken, booter 3x raskere, applikasjoner svarer kjappere. Har du en intel i3 mobile eller bedre og 4GB RAM, er disken uansett flaskehalsen.

     

    Laptopen kjører alt unntatt 3D-spill (Intel HD3000 setter klare begrensninger der.) Jeg har en kraftig stasjonær gamerpc(i5-2400, 8GB RAM, GTX670 & SSD) også. Og ved vanlig bruk merker jeg ingen forskjell på dem. Det er kun 3D-spill som skiller dem, og min personlige mening er at det uansett er et håpløst prosjekt å skvise god grafikkytelse inn i en laptop. Kravet til strømforsyning er rett og slett for stor. Så man ender opp med et kompromiss; som enten er for tung til å bære, eter opp batteriet, støyer som en løvblåser, og/eller leverer heller halveis grafikkytelse.

     

    Jeg oppgraderte også minnet til 8GB, men det var egentlig overflødig, men brikken kostet 300,- så jeg puttet det inn når jeg allikevel skulle skru opp maskina. En ting til jeg gjorde var å kjøpe et eksternt 2,5" USB3.0 hardiskkabinett (ca. 250,-) og puttet den gamle 500GB disken i den. Dermed kan jeg fortsatt utnytte den gamle harddisken.

     

    Totalt så kostet maskin, SSD, ekst. hdd-kabinett ca. 5700,-.Av det jeg har sett av bærbare, så må du over 6000,- får å få en maskin med SSD og da bare 128GB. For maskiner med 256GB SSD må du brått opp i 10000,-, og for min del er 256GB minimumskravet til lagringssplass. Inntil laptop-fabrikantene ser lyset og putter større SSD'er også i billigere laptoper, er mitt tips til den prisbevisste å se etter en laptop som har det du trenger av cpu, minne, kontakter, skjerm, godt tastatur/pad, og batteri, og så kjøpe den modellen med den minste harddisken, og oppgradere den med minst en 256GB SSD. Du vil få mye opplevd ytelse for pengene. Og kjøper du et kabinett til den gamle harddisken får du en ekstern harddisk på kjøpet.

  7. Er det plass til radiator for vannkjøling bak frontvifta? Hvis det er mulig kan sette inn bedre cpu-kjøling enn det man kan få med lavprofil luftkjøler.

    Bygde opp maskinen min, med Silverstone SG05 kabinett, med akkurat samme hardware som denne er tiltenkt, optisk slimdrive, SSD, 2,5" HDD, mini-itx kort, og GTX 670 grafikkkort. Men med Cool-it vannkjøler til CPU. Den er knøttliten, kraftig og stillegående. Men kabinettet måtte modifiseres inni, for å få dette til å passe. Med dette kabinettet ser det ut som man kan få til samme løsning uten å modde.

    Synd at man ikke kan sette inn lengre grafikkkort, det jeg har er 21,5 cm langt og gikk akkurat inn, det hadde ikke gått her.

  8. Den

    kan PC'en fra cdon drive f.eks bf3 osv på middels grafikk iallefall da ? for den så grei ut for meg, og er ikke så gå til å bygge :)

     

    Den er utstyrt med et Geforce GTX 670 grafikkort. Den kan drive bf3 i full hd(1920x1080) med fps på 88 (Benchmark Tom's Hardware). For å si det sånn, hvis ikke den kan drive det, så kan ikke så mange andre kort gjøre det heller.

  9. Hei, satt sammen et oppsett til deg som jeg mener gir mer for pengene:

     

    http://prisguide.har...no/liste/134347

     

    Er forsåvidt helt enig med dette forslaget. Dette er et bra oppsett for en arbeidspc og med mulighet for å oppgradere med et skikkelig grafikkort senere, for å få en virkelig bra spillpc.

     

    Men hvis du vil ha bedre spillytelse innenfor samme budsjett, ville jeg bytte ut CPU'en med en Intel Core i3-2120 istedet og legge til enten et GeForce GTX 560 SE, eller Radeon HD 7770 grafikkkort. Da får du en maskin som er bedre til spill for omtrent samme prisen.

  10. Kjøp heller et z77 mikro-atx kort og Fractal Design Define Mini kabinett istedet, trenger ikke så stort kabinett. Du trenger ikke mer enn 500 w strømforsyning heller, en Chieftec Nitro Series BPS-550C 550W gjør samme nytten, evt. Corsair CX V2 500W PSU hvis du kan leve med en ikke-modulær PSU. Hvis du ikke skal overklokke CPU'en trenger du ikke CPU-kjøleren heller.

     

    Derimot bør du går for en større SSD, selv har jeg en Intel 520 240GB, denne er raskere enn Intel 330 diskene, 120 Gb er for snaut når man skal legge inn en del spill, og du vil ikke legge dem på en harddisk, hvis du ikke liker å vente. Legg også inn en HDD, gå for en grønn og billig en, skal uansett bare bruke den som lager for film, musikk, og bilder, så ytelse er ikke så viktig.

  11. Jeg har dette forslaget til pc-bygg, forutsetter at du har skjerm, tastatur, mus fra før:

     

    CPU: Intel Core i3-2120

    Hovedkort: Gigabyte GA-Z77MX-D3H, Socket-1155

    Minne: Crucial DDR3 BallistiX Sport 1600MHz 8GB

    Grafikk: Gainward GeForce GTX 560 1GB PhysX

    SSD: OCZ SSD Agility 3 Series 2.5" 120GB

    Harddisk: Western Digital® Desktop Green 500GB

    DVD-brenner: Samsung DVD±RW Writer

    Kabinett: Fractal Design Core 1000 Mini Tower

    Strømforsyning: Corsair CX V2 500W PSU

    OS: Microsoft Windows 7 Home Premium NO

     

    Denne er kraftig nok til å kjøre det du vil i 1900x1200. Med dette oppsettet lander du omtrent på 7000,-. Du kan spare penger på å bruke pentium G860 istedet, droppe harddisken hvis du har ekstern disk, eller bruke et B75 hovedkort f.eks. ASUS P8B75-M LE. Du mister da hyperthreading, og mulighet for overklokking ved senere oppgraderinger.

     

    Hvis du vil gå andre veien i pris er Sapphire Radeon HD 7850 2GB GDDR5, Intel Core i5-3450 CPU gode alternativer. Eventuelt en blu-ray spiller og større harddisk. Harddisken er bare ment som lager for musikk og film, så gå for grønne disker, som spinner ned når den ikke er i bruk.

  12. Har lekt litt med tanken på helt lydløs HTPC. Og har et forslag her:

     

    CPU: AMD Athlon II X4 610e

    HK: MSI 890GXM-G65

    RAM: Corsair XMS3 DDR3-1333 CL9 4 GB ( 2x2 GB )

    CPU-Kjøler: Noctua NH-C12P

    Kabinett: Thermaltake DH101 VF7001BNS

    PSU: Seasonic X-400FL (Vifteløs)

    Prim HD: Intel X25-M 160 GB SSD Gen 2

    Sek HD: Western Digital Caviar Green 1,5 TB 64 MB Cache

    BLU-RAY: LG CH08

     

    Planen er at siden prosessoren drar bare 45W, kan man komme unna med bruke kjøleren passivt, uten vifte. Kabinettet har jeg valgt siden luftehull på sidene og på toppen, gjør at varmen ventileres ut på toppen, og ny luft dras inn fra sidene, ved naturlig konveksjon. Hvis mot formodning CPU'en skulle bli for varm, får man bruke vifta på lavt turtall, men da vil den bare være stillegående og ikke lydløs. 890GX chipsettet takler HD på den mest energieffektive måten, kontorarbeid skulle gå greit med fire kjerner, men spill blir det dårlig med.

     

    Det eneste som ikke er lydløst er harddisken og blu-ray spilleren, men disse kan stoppes når de ikke er i bruk. Tanken er at man primært bruker SSD'en. Eventuelt kan man droppe både HD og Blu-ray for få den garantert helt lydløs.

     

    Å være lydløs er ikke billig, regn med ca. 5000,- ekstra i forhold tilsvarende ytelse på en vanlig PC. Man kan spare litt på å nøye seg med 80GB SSD, og kabinettet finnes i en rimeligere utgave uten LCD-displayet (VF1000). Har desverre ikke råd til å teste ut dette selv , men hadde vært interessant å høre om noen har erfaring med et lignende oppsett.

×
×
  • Opprett ny...