Gå til innhold

Espen Faale

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Espen Faale

  1. Er forresten totalt borti natta hvis en vare KUN skal bli solgt av en forhandler i Norge. Da blir det jo ikke konkurranse. Så jeg har ingen forståelse for at Microplex klager på at komplett driver paralell-import. I teorien skal alle (også du og jeg) kunne gjøre dette fritt. Det er dette som kalles konkurranse og og frie markedskrefter...

    Denne saken dreier seg ikke om at vi har klaget på at Komplett parallellimporterer fra andre distributører. Vi parallellimporterer selv mange produkter som Komplett er distributør for så slikt sett sitter vi i glasshus og er i svært dårlig posisjon til å klage på parallellimport :-)

     

    Denne saken dreier seg heller ikke om at vi har klaget på at Komplett selger enkelte produkter rimeligere enn oss. Komplett har produkter som er rimeligere enn oss, vi har produkter som er rimeligere enn Komplett - slik vil det alltid være.

     

    Det saken dreier seg om er at Microplex ikke vil drive aftersale support på produkter som ikke er kjøpt via oss (direkte eller indirekte via andre forhandlere). Vi har investert mye i å markedsføre Lian Li i Norge. Når andre kommer inn og parallellimporterer (dvs. høster av investeringene vi har gjort i markedsføringen) burde det være innlysende at Microplex ikke er interessert i å drive aftersale service for dem i tillegg.

     

    Om du leser det forrige innlegget mitt samt teksten på Lian Li siten så tror jeg det kommer rimelig klart frem at det er dette det dreier seg om.

     

    EDIT: Trykkleif :-)

     

    --

    mvh

    Espen Faale

    Microplex Norge AS

  2. Jepp, vi får ta det som reklame (var det ikke noe med "all reklame er god reklame")  ;)

     

    Hovedpoenget her synes vi uansett er stygt. Å reagere slik fordi produkter selges for rimelig (!) er ikke akkurat forbrukervennlig... Vi tar vel heller ingen stor sjanse ved å anta at det er noen norske kunder av Lian Li som har hatt en finger med i spillet ?

     

    Tar gjerne i mot tilbakemelding fra alle (den) Lian Li-forhandlere som er aktive på forumet og som f.eks. holder til i Østfold om det virkelig stemmer  ? ;)

    Nå er vel situasjonen slik at dere startet med EKSAKT samme utsalgspriser som de vi har. Hvorfor dere valgte å sette dem ned etter en stund vet vi ikke, men utifra lagerstatus som vises i netshoppen deres virker det heller som om det har noe med sviktende salg å gjøre enn ønske om forbrukervennlige priser. Tidspunktet for prisreduksjonene deres kom også rett etter Lian Li hadde gitt dere beskjed om at dere ikke var aktuell som distributør.

     

    PS! Det er forresten heller ikke forbrukervennlig å kontakte Fortron/Source og KOSS distributører og klage på at prisene våre er for lave.

     

    Vi tar vel heller ingen stor sjanse ved å anta at det er noen norske kunder av Lian Li som har hatt en finger med i spillet ?

    En pent innpakket insinuasjon, men det var faktisk Lian Li selv som tok initativet fordi

     

    a) Lian Li ønsker at Lian Li kunder skal få den nødvendig aftersale service

     

    b) Lian Li innser at Microplex ikke kan belastes med kostnadene for aftersale service når produktene faktisk ikke er kjøpt gjennom oss.

     

    Hadde dere kjøpt Lian Li produktene fra oss så hadde det selvsagt ikke vært noe problem. Det fortalte vi til dere i mail også for et par uker siden.

     

    Nå er situasjonen slik at dere startet parallellimport uten engang å ha forespurt oss på pris. Når kundene skal ha aftersale service må dere derfor ordne opp med dem selv og ikke henvise dem til oss slik dere gjorde. Hvorfor har dere slik motvilje mot å handle fra oss? Vi har forsåvidt registrert at dere har kontaktet våre samarbeidspartnere og så godt som alle våre leverandører og snakket ensidig negativt om oss men skjønner ikke riktig grunnen til dette.

     

    Asetek gikk ut å "advarte" mot at vi ikke var offisiell distributør etter at vi satte ned prisene på Waterchill. Selv om vi var sterkt uenig i begrunnelsen så kunne det ikke falle oss inn å klage på et offentlig forum at de valgte å opplyse om at vi lå godt under de veiledende prisene og ikke var offisiell distributør. Name of the game.

     

    Dette er egentlig ganske basic saker, men ting er tydligvis ikke som de engang var i Sandefjord.

     

    Da Microplex har sperret for all trafikk fra Kompletts IPer får vi ikke sett hva du linker til

    Dette har dere fått forklart utallige ganger i email, men vi kan godt ta det enda en gang:

     

    Vi betaler en viss sum pr. transaksjon som utføres i vårt økonomisystem og en viss sum for antall aktive konti som til enhver tid er i bruk. Vi har derfor et varslingssystem kjørende som sender oss en email om det blir opprettet flere konti fra samme IP.

     

    En gang i februar i fjor mottok vi varsel om at dette hadde skjedd fra IP 64.28.8.130. Samtlige konti som ble opprettet var på "Test Testesen", "Gjest Gjestesen", "Donald Duck", osv osv. Vi valgte derfor å sperre denne IP'n, det er helt korrekt. Hold dere dog for gode til å gi andre et inntrykk av at vi har sperret dere ute av konkurransehensyn når det er deres egne ansattes misbruk som har forårsaket dette.

     

    Tar gjerne i mot tilbakemelding fra alle (den) Lian Li-forhandlere som er aktive på forumet og som f.eks. holder til i Østfold om det virkelig stemmer ? ;)

    Takk for invitasjonen. Vi har dog sterke motforestillinger mot å diskutere slike anliggende i offentlige fora så dere får selv underholde hw.no leserne med nye friske innlegg og fantasifulle historier - manesjen overlates til dere.

     

    --

    mvh

    Espen Faale

    Microplex Norge AS

  3. Ooooog, jeg har funnet ut at noe har skjedd inne i volumkontrollen. Og jeg har funnet ut at ledninga der jeg rulla over med stolen er ikke brøte. Pluss at nå funker ingenting på det lengre.

    Du oppgir hverken navn eller emailadresse så jeg får ikke sjekket status på forespørselen din her, men om du sender en mail til meg direkte - espen@_microplex.no (uten "_") - skal jeg få sjekket opp denne saken snarest mulig og gi deg tilbakemelding.

     

    --

    mvh

    Espen Faale

    Microplex Norge AS

  4. Hei!

     

    Det er korrekt at websidene er nede - vi ble (pga. påsken) dessverre ikke gjort oppmerksom på dette før fredag kveld. De som drifter serveren er ikke tilgjengelig for øyeblikket så vi får ikke sjekket hva problemet er før vi får tak i dem.

     

    Håper vi er tilbake online i løpet av morgendagen - beklager de problemer dette medfører.

     

    Uansett - fortsatt god påske :-)

     

    --

    mvh

    Espen Faale

    Microplex Norge AS

  5. Vel som et site svar på dette har jeg ikke benektet å ha motatt den mailen som du slår opp her på forumet, men det jeg sier er at det er en av mange i denne saken og dere nektet å godkjenne returen med beskjed til meg om at varen ville bli sendt i retur, men det er jo ikke sikkert den ble "lagret"

    Jeg kan forsikre deg at vi har alle mailer lagret i sin opprinnelige form og jeg oversender disse mer enn gjerne til deg så du kan etterse hva som faktisk ble tilbudt fra vår side.

     

    --

    mvh

    Espen Faale

    Microplex Norge AS

  6. Jeg må også si det er temmelig patetisk av en webshop å legge ut private miler på en offentlig side , det kunne jeg og gjøre og ta de delene som passet best for meg men så langt synker jeg ikke.

    Du fremlegger den ene uriktige påstanden etter den andre om hva som er blitt sagt og gjort av oss i tidligere kommunikasjon oss imellom. Jeg er helt enig i at det er en uting å legge ut privat kommunikasjon på offentlige fora, og jeg skal helt klart være den første til å komme med en uforbeholden unnskyldning om du føler deg støtt over at jeg la ut (standard)mailen Knut Erik sendte til deg. Innholdet er dog nøyaktig det samme som jeg tidligere har sagt i denne tråden, men du nektet (og nekter fremdeles) for at det faktisk er dette vi skrev.

     

    Ønsker du å fortsette denne diskusjonen kan du gjerne sende meg en mail så skal jeg videresende all mail som ble utvekslet mellom oss i fjor våres slik at du kan se hva som faktisk ble sagt og ikke sagt.

     

    Ha en fortsatt god dag :)

     

    --

    mvh

    Espen Faale

    Microplex Norge AS

  7. Når det gjelder frakten så kunne vi jo da delt den i to da, jeg fikk jo kostnadene med å sende inn et produkt som nettop var kjøpt utifra de spesifikasjoner du nevner, det viste seg å ikke stemme i det virkelige liv.

    Dette er også noe du nevner for første gang nå og ikke i tidligere kommunikasjon.

     

    Hva er så vesentlig samme stand, at et produkt får merker etter montering er vel temmelig normalt ,

    Det kommer litt ann på produktet. Synlige merker osv. er nok ikke til å unngå - kjøleren vi fikk tilbake fra deg hadde såpass store merker/risser at vi ble nødt til å planslipte og polere den.

     

    ja jeg fikk beskjed ang mangler med returen , men det var ikke for å "opplyse" meg det var for å  begrunne at dere nektet å ta denne i retur, selv om disse manglet da jeg fikk den.

    Huff - jeg ber deg innstendig, kan du ikke være så snill å holde deg til det som faktisk ble skrevet og sagt.

     

    Her er en kopi av mailen du mottok:

     

    Hei!

     

    Vi har mottatt MCW478UHT du returnerte, men det er et problem.

     

    Det er merker i bunnen på kjøleren etter prosessoren, slangeniplene er farget av vannet du har brukt og det mangler diverse spacere for montering av kjøleren. Varen kan dermed ikke sies å være i samme stand som da du mottok den

     

    Gir du tilbakemelding?

     

    --

    mvh

    Knut-Erik Røtne

    Microplex Norge AS

    http://www.microplex.no

    http://www.supportforum.info

     

    Vi har overhodet ikke nektet å motta den i retur - vi stilte spørsmål ved manglene og avtrykkene i bunn av kjøleren og ba om din kommentar til dette.

     

    Jeg tror ikke vi kommer så veldig mye videre i denne saken, og jeg tror heller ikke leserne har noen interesse av å følge denne tråden i det uendelige - mitt egentlige poeng var å belyse det faktum at en sak kan svært ofte bli urimelig negativt vinklet så lenge innlegget blir krydret av det forfatteren oppfatter som urimelig behandling fra forhandlerens side.

     

    Vi mener vi har opptrådt korrekt i denne saken - det enkleste for oss hadde vært å returnert kjøleren til deg og nektet å tatt den i retur overhodet. Vi syntes dog vi ville komme med et alternativt tilbud til deg som vi selv mente var å yte deg god service. Vi kan kun beklage at du ikke deler vårt syn i den saken.

     

    --

    mvh

    Espen Faale

    Microplex Norge AS

  8. Her er litt konstruktiv kritikk fra meg. Hvorfor har dere ikke betalingsmetoder som VISA og lignende sånn som resten av verden? Det er ganske fordyrende og irriterende å betale en femtilapp til posten når man feks kun trenger en vifte eller to. Som dere forøvrig har et ganske bra utvalg av. Hadde dere ikke planlagt innføring av et nytt betalingssystem for en stund siden eller husker jeg helt feil?

    Hei!

     

    Problemet er at VISA osv. ikke støttes i vårt nåværende økonomisystem og vi har derfor ikke hatt noen mulighet til å implementere dette. Dette vil dog bli byttet ut og vi er allerede i gang med å utvikle vår egen webshopløsning som jeg håper (og tror) både dere og vi vil bli fornøyde med. Denne ventes dog ikke å være ferdig før til sommeren, så det blir dessverre kun oppkrav i noen mnd. ennå :-(

     

    --

    mvh

    Espen Faale

    Microplex Norge AS

  9. Jo jeg fremstiller saken korrekt,  kr 182,- stemmer nok men i tillegg kommer frakten denne har jeg fått refundert andre plasser.

    Du får frakten refundert om du returnerer hele bestillingen, noe du ikke gjorde. Du er vel enig med meg i at det ikke kan være riktig at du kan kjøpe 2 ting, returnere den ene og få frakten tilbakebetalt?

     

    Og en vare har du mulighet/rett til å prøve , hvordan kan du ellers vite at /om denne virker tillfredstillende??

    De aller fleste produkter vi (og andre tilsvarende nettbutikker) selger er ofte testet på ymse hardware review sites på nettet. Dette gir deg selvsagt ikke svar på hvordan produktet fungerer i ditt oppsett, men denne muligheten har du jo heller ikke om du handler over disk. Vi vet at mange som handler hos oss prøver produktet innen de benytter seg av angreretten, og dette er selvsagt ikke et problem såfremt varen returneres i vesentlig samme stand, noe varen fra deg dessverre ikke kunne sies å være.

     

    De delene som nevnes var heller ikke med da jeg mottok varen men der blir det jo påstsnd mot påstand .

    Vi arkiverer all mail, og jeg kan ikke se at du har nevnt dette på noe som helst tidspunkt.

     

    Frakten har jeg og fått refundert (snakker ikke om reurfrakten, men frakten+ oppkrav da jeg mottok pakken)

    Så joda jeg er korrekt , men jeg gadd som sagt ikke krangel om noen hundrelapper .

    Se mitt første svar.

     

    Vil også legge til at det tilbudet jeg fikk fra dere  fikk jeg ETTER at jeg nevne at det kunne vere inntersangt å prøve en slik sak for tv2 hjelper deg eller forbrukerrådet, før dette nektet dere å ta imot varen.

    En av våre medarbeidere sendte deg en mail hvor han opplyste om manglene i retursendingen og ba om å få tilbakemelding på dette. Jeg tror intensjonen hans var å høre om du hadde disse delene hos deg og om du evt. ville ettersende dem til oss innen vi ga deg et tilbud. Det rakk vi aldri, ettersom du brakte Forbrukerrådet og "TV2 hjelper deg" på bane umiddelbart.

     

    Jeg er ikke ute etter å sverte Microplex , men uttaler meg på godt og vondt om de erfaringer jeg har sammenlignet med andre webshopper jeg handler hos og det er ikke få. Jeg handler fortsatt hos microplex når de har noe jeg trenger.

    Det er vi selvsagt glade for høre, og som jeg tidligere har nevnt har vi overhodet ikke noe imot konstruktiv kritikk - vi ser faktisk gjerne at vi får det, da dette stort sett er den muligheten vi har til å forbedre oss. Det eneste vi ber om er at det som fremlegges er faktiske opplysninger - det eneste du fortalte var at vi nektet å refundere beløpet du hadde betalt da du ville benytte deg av angreretten og jeg kan ikke helt se hvordan du mener det var en korrekt fremstilling av saken.

     

    --

    mvh

    Espen Faale

    Microplex Norge AS

  10. det er kun hos Microplex jeg har fått redusert pris tilbake på et produkt som ble sendt tilbake på angreretten , dette fordi produktet var prøvd. Vet godt at de ikke har lov til dette , men gadd ikke å lage noe oppstyr for 2-300 kroner, men må si det er en smålig måte å drive butikk på.

    Det må da vere tillatt og trekke frem negative ting her selv om det er Microplex vi snakker om .

    Hei!

     

    Selvsagt skal man trekke frem negative ting om oss - det er den eneste måten vi kan forbedre oss på :)

     

    Jeg har dog lyst til å kommentere innlegget ditt hvor du skriver at vi nektet å tilbakebetale full pris på et produkt du ønsket å benytte angreretten på.

     

    Du kjøpte i fjor våres bl.a. en Swiftech MCW478UHT til kr. 1.375,- inkl.mva. Du ønsket å benytte deg av angreretten på dette kjøpet og sendte varen tilbake til oss. Da vi mottok produktet i retur observerte vi følgende:

     

    - Kjølerens bunn bar tydelige merker av å være brukt

    - Koblinger var farget etter en tilsetning du hadde hatt i vannet

    - Du sendte ikke tilbake komplett monteringssett

     

    Mange webshopper hadde nok på dette grunnlaget alene nektet deg å benytte deg av angreretten og sendt produktet i retur til deg. Det vi tilbød deg var at vi kunne slipe ned og polere kjøleren samt bestille opp nye koblinger og monteringsdeler mot at du dekket utgiftene dette påførte oss. Kostnadene beløp seg til totalt kr. 182,- inkl.mva.

     

    Angrerettens intensjon er at du skal ha mulighet til å angre på impulskjøp samt ha mulighet til å handle på tilnærmet lik samme grunnlag som du har i en vanlig forretning, dvs. ha mulighet til å fysisk se og undersøke varen innen du kjøper den - eller som i våre tilfeller, ha muligheten til å angre på kjøpet dersom varen ikke stemmer overens med den informasjon som gitt på våre websider og/eller at produktet avviker fra de bilder som er vist på websidene.

     

    Angrerettens intensjon er ikke at du skal ha mulighet til å bestille produkter, prøve dem ut og deretter ta en beslutning på om du vil beholde varen eller ei. Nå er det i mange tilfeller selvsagt det mange gjør, og det er i og for seg også helt ok så lenge varen returneres i tilnærmet samme stand og mengde som når den ble mottatt. Det var ikke varen vi fikk i retur fra deg, og ettersom vi aldri hørte noe fra hverken "TV2 hjelper deg" eller Forbrukerrådet (som du sa du ville kontakte) går jeg utifra at du også var enig i dette.

     

    Som sagt, jeg er en absolutt tilhenger av at fora som dette brukes til å ta opp ting man er misfornøyd med - det er jo det det er til for - men (som en annen aktør på markedet også har nevnt tidligere) sørg i det minste for at du fremstiller saken korrekt.

     

    --

    mvh

    Espen Faale

    Microplex Norge AS

  11. forresten kan du svare meg på hvorfor jeg ikke fikk drops sist jeg handlet?

    Hei!

     

    Hum hum - nei, det har jeg ikke noen god forklaring på. Eneste alternativene jeg kan komme på er:

     

    1) Pakkegutta har surra

    2) Dropset lå litt for godt gjemt blandt pakkechipsen :-)

     

    Vi skal i utgangspunktet sende 1 drops til hver kunde, uavhengig av beløp osv.

     

    --

    mvh

    Espen Faale

    Microplex Norge AS

  12. nå har det gått 2 nye dager, har sendt har fått ett svar fra dem, der de spør om kundenummer og ordrenummer, sendte en mail med det i går, og en mail til med det i dag, fortsatt ingen svar, synes de drøyer det litt lenge med å svare...

    de bør forte seg litt.

    har sendt dem til sammen 4 mail, og har fått 1 mail fra dem, der de spør etter kundenummer og ordrenummer, og ordrenummer står faktisk i emnet på mailen...

    tror nok det er første og siste gangen jeg handler der...

    Hei!

     

    Siden det åpenbart er problemer med mailkommunikasjon oss imellom får jeg svare deg i denne tråden.

     

    Som jeg skrev til deg i min mail mottok vi aldri den første mailen du sendte. Mail nr. 2 (iflg. deg) mottok vi kl. 15:09 og jeg svarte kl. 15:51 samme dag og ba om kundenummer og fakturanummer - ikke ordrenummer, som korrekt nok sto i subject-feltet. Fakturanummer har vi fremdeles ikke mottatt.

     

    Vi mottar i dag svar fra deg hvor du skriver at du sendte en mail i går som du heller ikke har fått svar på - denne har vi så vidt jeg kan se heller ikke mottatt. Som jeg nevnte for deg i første mail har vi riktignok hatt litt problemer med mailserveren, men ikke av en slik art at vi skal miste mail. Vi har heller ikke mistet mail fra andre kunder så det virker jo litt merkelig at dette skulle skje med deg 2 ganger.

     

    Det er selvsagt helt opp til deg om du ønsker å handle fra oss i fremtiden - det eneste jeg ber om er forståelse for at vi ikke svare på mail før vi mottar dem.

     

    --

    mvh

    Espen Faale

    Microplex Norge AS

  13. Nå nettop? Jeg kommer ikke inn på microplex enda, får bare beskjed om vedlikehold osv.

    Prøv å tøm cache'n din - vedlikeholdssiden ble fjernet igjen i morges...men, pga. økt pågang oppgraderer vi webserveren i øyeblikket for å bli kvitt det som har forårsaket ustabilitet i det siste, så - den vil være nede i en halvtimes tid f.o.m nå + noen timer førstkommende helg.

     

    --

    mvh

    Espen Faale

    Microplex Norge AS

  14. Vi kommenterer oftest ikke vore forhandlere offentligt, men i dette tilfælde har vi valgt at gøre det.

    Dette er egentlig ganske utrolig, vi har aldri opplevd eller noensinne hørt om leverandører med en slik fremgangsmåte som dere har.

     

    Som flest har bemærket har (havde) vi to forhandlere i Norge af WaterChill. Begge har solgt meget godt og konkurrence er godt for alle.  

     

    Det viste sig dog, at en forhandler ikke har holdt sig til på et fornuftigt prisniveau, hvorfor vi har været tvunget til at stoppe samarbejdet. asetek er selvfølgelig interesseret i, at kunderne får den bedst mulige pris, men at sælge til kostpris er kortsigtet, idet det ødelægger markedet og vil få prisen til at stige på sigt.

    Du sier at vi selger til kostpris - det vet du utmerket godt at vi ikke gjør, med mindre danske og norske kalkulatorer fungerer helt forskjellig, da vi tjener penger på å selge WaterChill til kr. 1395,- At du velger å gå ut offentlig med dette er en sak, men hold deg i det minste til sannheten.

     

    Vi har set emails, hvor folk kalder en anden forhandler for blodsugere etc. hvilket er helt urimeligt, idet de har solgt til MSRP (manufacturers suggested retail price). Vi beskytter/ødelægger ikke nogen, og konkurrence er fin med os - vi tjener jo det samme uanset.

    Du skrev i et innlegg på et annet forum at dere ikke kunne gjøre noe med det om noen solgte rimeligere - kun ha en mening om det...men det stemmer vel ikke helt?

     

    Det det handler om er, at vi prøver at gøre vores produkter interessante for vores forhandlere, men hvis en forhandler sælger til kostpris gider ingen andre tage produktet ind. Dermed får forhandleren monopol og kan derefter sætte en meget høj pris.

    .........slik at alle bestiller fra Sverige eller Danmark og andre webshopper starter parallellimport.

     

    Jeg fatter ikke hvordan en representant fra et firma som selger på det internasjonale markedet kan få seg til å skrive noe slikt.

     

    På kort sigt er det selvfølgelig fint for dem der når at få produktet billigt, men for alle andre er det en dårlig situation.

    Tips følger:

     

    Når du omgås andre i fora som dette - regn i utgangspunktet med at de er minst like smarte som deg selv - da slipper du slike logiske kortslutninger.

     

    Vi ved ikke om der vil ske dette i denne sag, men det er kortsigtet at sælge til kostpris, og vi prøver at undgå dette. Vi kan dog ikke forhindre eller kontrollere hvad vores produkter sælges til, men vi har da en mening  :)

    Siden du har valgt å gå ut offentlig med dette ser jeg ingen grunn til at vi ikke kan gjøre det samme.

     

    Historiens gang er som følger:

     

    Vi kom i kontakt med hverandre på CeBIT og dere la frem at dere var meget interessert i å få oss som forhandler av WaterChill (og forsåvidt også VapoChill). Vi påpekte svakheter ved Waterchill, dere unnskylde dere med at dere hadde hatt dårlig tid og at forbedringer ville komme etterhvert og, ikke minst, dere understreket meget sterkt at følgende betingelser gjaldt:

     

    - Vi skulle prissette produktet til MSRP, og dette skulle ikke avvikes.

    - Lanseringsdato ("launch date") for produktet var 16 april, og vi ville på samme dato motta bilder og annet promoteringsmateriell.

     

    Alt dette var vel og bra, vi valgte å stole på dere og vi la inn en bestilling.

     

    - 9 april legger vår konkurrent produktet ut for salg. Vi mailer deg og spør om ikke "launch date" var satt til 16 april? Vi får til svar fra deg at "Salget starter så snart du er klar til å selge". Jeg har bodd i Danmark i 3 år og vet utmerket godt at begrepet "launch date" vanskelig kan misforstås, uansett om man bor i Norge eller Danmark - det er da et produkt skal legges ut for salg. Den ene av betingelsene var allerede brutt og det begynte å ringe noen varselbjeller om at vi nok ikke stilte på lik linje med konkurrenten likevel.

     

    - 12 april legger konkurrenten ut en bundle med WaterChill og varer til verdi av 150-200 kroner for samme pris som MSRP. Ditt svar er at du kommer til å gi konkurrenten en advarsel.

     

    - 22 april får jeg igjen beskjed om at MSRP skal følges, og konkurrenten har nå satt prisen til 1795,- for selve kittet, og har istedet laget en bundle med de samme varer i tillegg og satt prisen noen få kroner over prisen for kun WaterChill. Jeg spør om vi har tillatelse til å sette prisen ned, men får beskjed om at MSRP skal følges.

     

    - 23 april har fremdeles ingenting skjedd og vi trekker den konklusjon at vi ikke kommer til å bli likebehandlet. Vi følte oss her lurt og ikke så rent lite irriterte og fant ut at et passende svar fra vår side ville være å sette ned prisen til kr. 1395,-. Noen få minutter etter mottar jeg en mail fra deg om dette, hvor du sier at om vi ikke endrer prisen omgående blir det i realiteten ett opphørsutslag vi driver med.

     

    Jeg har gjentatte ganger forsøkt å få svar på hvorfor krav til oss skal følges opp umiddelbart mens konkurrenten kunne ha det gående i den viktige lanseringsperioden i nesten 14 dager uten at noe skjedde. Du har ikke gitt oss noe svar på det. Avtalen mistet vi. Når betingelsene i ettertid viste seg å være ganske annerledes enn de dere opprinnelig lovet oss er det da også forsåvidt greit nok.

     

    For at bevare konkurrencen, kommer der snart en mere fohandler i Norge, så der igen er to autorisede forhandlere af WaterChill.

    Jeg kan forsikre deg om at så lenge en forhandler som selger produktet er seriøs og opptrer på en ryddig måte ovenfor sine kunder er nok den store majoritet helt likegyldige til om forhandleren er "autorisert" av Asetek eller ikke. I Norge har vi satt prisen til maks. kr. 1395,- inkl.mva og der kommer den til å bli en god stund fremover.

     

    --

    mvh

    Espen Faale

    Microplex Norge AS

  15. Espen, har microplex.no visabetaling i tankene? Jeg og endel andre lengter svært etter en slik betalingsmåte og vil gjerne høre hva dere syns om det. Og jeg skriver det her slik at alle kan få vite svaret.

    Hei du...

     

    Helt klart - det har faktisk vært i tankene våre svært lenge, men utviklerne av økonomisystemet vi bruker har ikke gitt dette like høy prioritet som det vi har ønsket, og det lar derfor vente på seg.

     

    Siste tilbakemelding er at det skal komme like over sommeren - vi krysser både fingre & tær :shrug:

     

    --

    mvh

    Espen Faale

    Microplex Norge AS

  16. pleier ikke han som driver microplex å være på forumet her da? en komentar fra han hadde jo vært greit?

    Hei!

     

    Joda, vi er innom både titt og ofte vi, men det er ikke alltid vi får med oss alle trådene så om det er spesifike spørsmål til oss fungerer nok mail bedre :-)

     

    Hva gjelder kommentarer til denne tråden så har vi vel egentlig ikke så mange - kunder kommer med tilbakemeldinger, og vi synes det er kjempefint. Om de er negative eller positive er for oss underordnet - de positive takker & bukker vi for... de negative takker vi også for og forsøker i tillegg å rette opp i det det blir klaget på.

     

    Det er jo nettopp det dette forumet er til for :-)

     

    --

    mvh

    Espen Faale

    Microplex Norge AS

  17. vel vel nå skal jeg hvertfall bestille noen t-skjorter (må bare finne ut om jeg er L eller XL) og da får jeg sikkert noe mer snacks med i samme slengen :)

    Det skal du nok ikke se bort fra ;-)

     

    Setter veldig pris på å få tilbakemeldinger som dette - var faktisk ikke klar over at det var formulert så det kunne misforstås på våre sider, så takker og bukker for at vi ble gjort oppmerksomme på det og fikk rettet det opp :-)

     

    --

    mvh

    Espen Faale

    Microplex Norge AS

  18. Det står nå sort på hvitt at det er en sammenslåing av fakturagebyr og oppkravsgebyr til ekspedisjonsgebyr. Det er nå hvertfall det dere har skrevet. Det er godt mulig du kan si at ordvalget på websiden er dårlig men det er nå det som står der.

    Den var nok dårlig, og er nå endret.

     

    Det du gjør er å blande fakturagebyret og ekspedisjonsgebyret, men å påstå at det går klart fram fra websiden at ekspedisjonsgebyret er på 25 kr nærmer seg idioti. Tror de fleste sliter med å tolke "ekspedisjonsgebyr kr.70," til at dere har et ekspedisjonsgebyr på 25kr.

    Det er nok bruken av ordet "fakturagebyr" istedet for "ekspedisjonsgebyr" som har forårsaket noe av misforståelsen her - og jeg har som nevnt rettet opp i det nå :-)

     

    Har merka at du flere ganger her på forumet har svart når frakt fra Microplex har blitt diskutert. Selvsagt får Posten en stor del av de ekstrautgiftene utenom det varen(e) koster, men uansett hvordan du vrir og vender på det så er disse utgiftene veldig høye fra Microplex sammenlignet med andre webshopper. Det skyldes i stor grad to ting,

     

    - postoppkravsgebyret. Andre webshopper tar forhåndsbetalt (få, dere gjorde før) og visa/mastercard blir mer og mer vanlig. Jeg er klar over at forbrukerombudet ikke liker forhåndsbetaling og at webshopløsningen ikke har noe system for visa/mastercard men for oss kunder spiller det liten rolle hva som er grunnen til at andre betalingsalternativ enn postoppkrav (for privatkunder) ikke er tilgjengelig. Enten finnes alternativene der ellers gjør de ikke.

    VISA biten er jeg enig med deg i, men dessverre lite jeg får gjort med her og nå.

     

    Hva gjelder forskuddsbetaling kan jeg kun beklage at du ikke føler det spiller noe rolle at vi forsøker å forholde oss til de retningslinjer som Forbrukerombudet har satt opp for norske nettbutikker.

     

    - fakturagebyret. Dette gebyret er det mange andre butikker som ikke har. Det kan selvsagt argumenteres for at det da er "skjult i produktprisene" men psykisk så det kanskje bedre å ha dem "skjult"?

    Som jeg har forklart tidligere er det 3 måter å gjøre dette på:

     

    - Fast ekspedisjonsgebyr

    - Prosentvis ekspedisjonsgebyr basert på ordresum

    - Bake påslaget inn i varens pris (i prinsipp det samme som nr. 2)

     

    Vi benytter oss av alternativ 1, som vi mener er det mest korrekte overfor kunden. Vi kunne godt ha valgt nr. 2 eller 3, som vi vet mange andre benytter seg av, men vi synes det blir feil å betale mer i gebyr fordi du legger inn en større ordre. Våre administrative utgifter pr. ordre er de samme, uansett om du handler for 100 kroner eller 10.000 kroner.

     

    Så du har nok helt rett - "psykisk" er det kanskje en bedre løsning å gjøre det slik mange andre gjør - men synes du det er rettferdig eller riktig overfor kunden å skjule en utgift på den måten du foreslår?

     

    --

    mvh

    Espen Faale

    Microplex Norge AS

  19. Saken var vel heller at du påsto at ekspedisjonsgebyret var på 25 kr og hadde aldri vært mer, mens det står (i klartekst) på siden at det er fakturagebyret som er på 25 kr og oppkravsgebyret er på 45kr.  

    Ekspedisjonsgebyr og fakturagebyr = samme sak.

     

    Ved postordere slåes disse sammen til et så kalt ekspedisjonsgebyr på 70 kr.

    Fordi vårt økonomisystem kun kan håndtere 1 gebyr. Vi kunne godt ha kaldt det "samlet gebyr" eller "Ekspedisjonsgebyr og oppkravsgebyr" om dette hadde gjort det vanskeligere å misforstå.

     

    Hvis det ikke er det dere mener, bør du omformulere det, ja, men jeg velger å tro at det bare er litt sent på kvelcen og når alt kommer til alt må vi som oppkravs-kunder betale et ekspedisjonsgebyr på 70 kr. Så kommer vel posten porto i tillegg.

    Det kommer ann på hva du mener mer "postens porto i tillegg". Postens oppkravsgebyr er kr. 45,- inkl.mva og går uavkortet til posten som en del av de totale forsendelsesomkostningene.

     

    Vårt ekspedisjonsgebyr er og blir kr. 25,- inkl.mva.

     

    Jeg har forøvrig full forståelse for at dere sender alle forsendelser som service-pakke, men jeg synes også at det er helt greit at vi som kunder gjør andre folk her på forumet opmerksomme på at når de kjøper noe til 150 kr blir det fort 100-150 kr ekstra. Det er på ingen måte kritikka v dere bare en oplysning som på ingen måte er innlysende.

    Selvsagt, men slik jeg tolket det tidligere innlegget var det vi som satt igjen med kr. 70,- ... det er det ikke.

     

    (På vårt nettsted får man også opp en oversikt over hva de totale kostnader i forbindelse med kjøpet vil være innen man plasserer ordren)

     

    --

    mvh

    Espen Faale

    Microplex Norge AS

  20. *kremt* les hva dere skriver på http://www.microplex.no/rubweb/kundesenter...etingelser.html  

     

    "Sendes pakken som postoppkravspakke er fakturagebyr og oppkravsgebyr slått sammen til ekspedisjonsgebyr kr.70,-".

     

    Skal nå innrømme at det å si "over 300kr" var en liten overdrivelse, men 270kr blir det, minst.

    Jeg trodde det fremgikk klart av teksten på siden du refererer til at gebyret som står spesifisert på fakturaen er en sammenslåing av vårt ekspedisjonsgebyr og postens oppkravsgebyr - ikke at vi tar 70 kroner i ekspedisjonsgebyr.

     

    Men - skal få omformulert innholdet for å få gjort dette enda tydeligere.

     

    --

    mvh

    Espen Faale

    Microplex Norge AS

  21. Espen faale, men vi kan vel ikke kjøpe noe utenom at dere sender med posten service pakke vel? for det er den som er dyr...

    Posten er noen blodsugerer!

    Hei!

     

    Det lyder sikkert som om det er vi som er vanskelige når det gjelder dette med forsendelsesmåte, men det har faktisk sin årsak:

     

    I tidenes morgen (les: da vi begynte) sendte vi ut mindre pakker som A-post. Problemet som oppsto etter en stund var at mistenkelig mange pakker aldri kom fram til kunden. Om det var surr fra postens side eller hva som var årsaken vil vi ikke spekulere i, men enden på visa ble alltid at vi måtte sende ut pakken på nytt, enkelt ganger faktisk 3 ganger totalt for at en skulle "komme frem".

     

    Ettersom A-post ikke er registrerte sendinger kan vi ikke bevise at vi faktisk har sendt pakken i det hele tatt og er følgelig erstatningspliktige ovenfor kunden om pakken "forsvinner" i posten. Det ble etterhvert en dyr affære og var ene og alene grunnen til at vi ble nødt til å kutte ut andre sendemåter enn registrert post.

     

    --

    mvh

    Espen Faale

    Microplex Norge AS

×
×
  • Opprett ny...