Gå til innhold

Googolplexian

Medlemmer
  • Innlegg

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Googolplexian

  1. Tab'en har hengt seg opp! Det eneste en ser er hovedlinjen nederst, og det skjer ingenting når jeg trykker på de tre eneste knappene som finnes. Noen som vet hvordan man skrur av den? Går det an å ta av bakdekslet for å ta ut batteriet uten å ødelegge det? Irriterende at det skal være så få valgmuligheter hvis det henger seg opp.

  2. Of skal aldri røre noe acer mer, har en acer laptop som er litt over et år gammel og laderen vil ikke alltid lade, må bøye kabelen for at det skal funke. Orker ikke å reklamere, kjøper meg heller et nettbrett men venter å se hva samsung skal vise frem i februar.

     

    Du vil ikke røre noe fra Acer mer, på grunn av noe som tilsynelatende er helt vanlig glapp i kabelen?

     

    Da tror jeg nok ikke du vil bli mer fornøyd med verken Samsung eller noe annet merke, så lenge du ikke tar bedre vare på kablene dine. Alle kabler som ikke brukes med forsiktighet begynner å glappe. Tro meg ;)

  3. Jeg har en P500 og er veldig fornøyd med den. Har forsåvidt ikke prøvd ZTE Blade, men kan anbefale LG'n. Mange sier ZTE'n er ganske hakkete og treig, men jeg vet ikke. Oppløsningen er ikke så fryktelig dårlig på LG, den har faktisk litt høyere pikseltetthet enn iPhone 3GS (hvis jeg har forstått det riktig, 320x480 på begge, men 3GS har 3,5" skjerm mens P500 har 3,2"). Vet heller ikke hvordan fargene på LG er kontra ZTE, men etter min mening leverer LG varene.

     

    Hvis du skulle finne på å kjøpe P500, så last ned Launcher Pro fra Andriod Market så fort som mulig. Standardmenyene i P500 er i grunnen litt hakkete. Med Launcher Pro så slipper du det.

     

    =)

  4. Det er ingen som kaller latin-amerika en verdensdel. Om det forekommer på trykk noe sted må det være en skrivefeil.

     

    Jo, skoleboka mi kaller Latin-Amerika en verdensdel :p

    Men du har sikkert riktig. Hvis det bare ikke hadde vært ei skolebok som kalte det det, men en side med tvivelaktige kilder på nettet som gjorde det, hadde jeg sikkert latt være å starte tråden.

     

    Syns det er like greit å la hele Amerika være én verdensdel jeg

     

    Det får stå for deg, det. Jeg tror jeg holder meg til Nord-Amerika og Sør-Amerika, jeg. :)

     

    Edit: formulerte litt bedre...

  5. Tror ikke det er noe fasitsvar, men mer hva man bruker selv. For meg så er Nord-Amerika USA og Canada, mens Mellom-Amerika er Mexico og alt fastland til man kommer til Colombia. Resten av det er da Sør-Amerika. Også har man Karibien.

     

    Det er min personlige definisjon og det er andre som er uenig i den definisjonen.

     

    Jo, men mener du da at vi har åtte verdensdeler i verden da?

    Hvor hører Karibia? Du trenger ikke svare :p

     

    Jeg tror at det på en måte er mer logisk å regne Mexico etc. og Karibia til Sør-Amerika, med tanke på de kulturelle og språklige likhetene. Jeg tror nok at Sør-Amerika og Nord-Amerika er delt opp slikt de er på grunn av at den nordlige delen "nesten" ikke hører sammen med den sørlige delen av Amerika. Så har Nord-Amerika fått også Karibia av en eller annen grunn.

     

     

    Så er det vel noen som har samlet delene av Amerika der det snakkes hovedsaklig latinske språk, og kalt det Latin-Amerika. Hvorfor det er blitt satt opp som en verdensdel er ikke godt å si, kanskje bare for å forvirre? :p

     

    Nå har vi i alle fall funnet ut at det er relativt, hvordan man definerer de tre benevningene. Veldig snurrete, dette her, men det begynner å klarne nå :)

  6. Jo, men greia var at vi skulle finne ut hvor mange verdensdeler hun hadde vært i. Hun hadde også vært i USA. Jeg mente da at den Dominikanske Republikk ligger i en annen verdensdel enn USA, etter det jeg hadde lest i skoleboka. Greit at man kan dele opp de ulike delene i Amerika i Sør-, Mellom-, Nord- og Latin-Amerika, men Amerika er delt opp i to verdensdeler uansett. Enten i Sør- og Nord-Amerika, slik det står på nettet, eller Nord- og Latin-Amerika, som det står i skoleboka mi.

     

    Det kanskje er feil å bruke Latin-Amerika på et geografisk område, men i boka er det allikevel satt opp som en verdensdel, hvor altså landene fra Mexico og sørover, pluss Karibia er med.

     

    Spørsmålet er altså: Hvilken måte er korrekt? Har skoleboka mi virkelig feil når den setter opp Latin-Amerika som egen verdensdel?

     

    Kanskje litt klumpete formulert, men det får gå :)

  7. Hei allesammen!

     

    Jeg tror ikke jeg har lagt denne tråden riktig, men jeg fant ikke noen bedre plass. Moderatorene får vel flytte på den dit den passer.

     

    Jeg har et problem, og det lyder slik:

     

    Jeg har alltid trodd at Amerika deles inn i to deler; Nord-Amerika og Sør-Amerika. Latin-Amerika trodde jeg bare var benevningen på de landene i Amerika som man snakker latinske språk. Inntil for noen dager siden. Jeg leste om verdensdelene på geografien på skolen. Asia, Europa, Antarktis, Oseania, Nord-Amerika og Latin-Amerika. Latin-Amerika ble altså fremstilt som en verdensdel. Greit nok tenkte jeg, de har skiftet navn på det fra Sør-Amerika til Latin-Amerika. Til Latin-Amerika hørte alle land fra Mexico og nedover, pluss Karibia.

     

    Så langt, helt greit

     

    Men...

     

    Så snakket jeg med kjæresten min på MSN, som er i Den Dominikanske Republikk akkurat nå. Hun mente at den Den Dominikanske Republikk hørte til Nord-Amerika. Dette førte til en diskusjon. Vi sjekket opp på Wikipedia. Der står det ikke Latin-Amerika blant verdensdelene, bare Sør-og Nord-Amerika. Der står det også at Mexico og Karibia hører til Nord-Amerika. Det står forskjellig på mange steder, og man blir mer og mer snurrete jo mer man prøver å finne det ut. Og jeg har enda til gode å finne en plass på nettet der disse forholdene forklares.

     

    Så spør jeg dere på diskusjon.no: Er det noen som kan forklare dette med forholdet mellom Sør- Nord- og Latin-Amerika? Er Latin-Amerika en egen verdensdel? Hvilke land hører til hva? Hva er riktig? Skoleboken eller Wikipedia? Eller har begge riktig? Hvordan er det egentlig? :hmm:

     

    Håper noen som vet dette helt sikkert kan svare på det. Blir veldig glad i så fall! :)

     

    Takk!

     

    Edit: Rettet opp noen feil...

  8. Dette så veldig datalaget ut?

    Takk for input, men litt usikker på¨hva du mener? Det er et "vanlig" foto tatt med et 6,2M digitalt kamera, litt behandlet i Lightroom; vesentlig litt beskjæring og endret fargetemp litt.

     

    Ikke ta ille opp, men kommentaren var ment som et helt ærlig spørsmål om bildet virkelig var tatt med kamera. :)

    Jeg var nesten sikker på at det var laget på datamaskinen, i et eller annet program.

     

    Er ikke sikker, men antageligvis er grunnen til at jeg nesten var sikker på det, at muren er lyst opp på en spesiell måte, mens himmelen og husene bak er mørke. Så er bildet du har lagt ut i litt mindre skala, slik at man ikke ser detaljene godt, hvilket gjør at det minner enda mer på et datalaget bilde. Trepinnene med båndet og "informasjons-platen"(eller hva det er for noe) nede i bildet bidrar også til "data-looken"

     

    Dette er hvorfor jeg synes det ser datalaget ut. Kanskje ikke så godt forklart, men tror det skulle hjelpe hvis en kunne se en større variant av bildet. :)

  9. Selv synes jeg komposisjon OG sort/hvitt konverteringen var flott, men jeg ville klonet bort den lille resten av et tre til venstre i bildet, som så vidt kommer inn i bildet fra siden.

    Super jobb i mine øyne. :)

     

    Takk for tilbakemelding! :thumbup:

     

    Så det der treet akkurat da jeg hadde opprettet tråden og jeg gadd ikke laste opp bildet på nytt.

  10. Barna burde gått klar av trær og bygninger i bakgrunnen. Stien kunne vært synlig rundt barna. Dette ville fremhevet selve motivet bedre.

     

    Jo, det er sant, prøvde det, men det ble aldri skikkelig bra da jeg gjorde det. Greia var også at bildet ble tatt akkurat da barna gikk opp en liten bakke som akkurat skrånet ut. For å si det sånn, dette var ikke akkurat det mest ideelle stedet å ta et slikt bilde, så jeg måtte prøve å gjøre det beste ut av det.

     

    Takker for svar! :)

  11. HAr du brukt desaturate? Syns det er litt flatt og kjedelig. Motivet er fint.

     

    Er ikke helt sikker på hva du mener med desaturate? Litt ny med Camera RAW. Brukte Photoshop 6.0 før, og har ikke blandet meg så mye alle "Photoshop-uttrykkene". Ble mest levels, curves og contrast og sånt da. :p Men ja, det kan hende jeg har lekt meg litt med saturation også.

     

    Takk for svar!

  12. Jeg vil gjerne ha kritikk på dette bildet. Jeg liker det, men det er noen småting som jeg synes er irriterende med det. Dessuten så har jeg nok stirret meg blind på det nå. Skulle gjerne ville vite hva dere andre synes om det.

     

    post-207866-1282770071,2557_thumb.jpg

  13. Hei! Det er akkurat dette type bilde jeg ville ta da jeg var i Trondheim sist gang, men jeg fikk aldri muligheten :thumbdown:.

     

    Likte bildet veldig godt, selv om det kanskje er et oppbrukt motiv.

    Men jeg likte heller ikke vignetteringen, hadde vært enda bedre uten.

     

    Edit: Glemte et ord

  14. "Jaja, er det ikke det ene, så er det det andre" sa jenta som blødde neseblod.

     

    "Det der legger jeg meg ikke oppi" sa gubben da kjerringa hadde dritet i senga.

     

    "Det løser seg" sa gubben da kjerringa dreit i vasken.

     

    "Nå skal vi se" sa blinde Sara til døve Per.

     

    :p

×
×
  • Opprett ny...